sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Suutarin lapsilla ei oo kenkiä

Mulla meni viime viikonloppuna lopullisesti hermo mun tukkaan, joten päädyin hetken mielijohteesta kaivamaan koneen kaapista ja leikkaamaan itselleni siilitukan. Näin saattaa käydä kun on leikkausvälineet kotona. 


Mitäs tykkäätte? Pitääkö mun ruveta samantien kasvattamaan tukkaa takas vai sopiiko tää mulle?

Paavo

16 kommenttia:

 1. Tottakai sä kasvatat! Näytät niin pikku-Paavolta :D

  VastaaPoista
 2. höh ihme heittereitä, tuo näyttää tosi hyvältä :D pidä tuo.

  VastaaPoista
 3. Sulle sopii hyvin tommonen siili! Itse sanoisin myös että pidä tuo :)

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä vaikutat huomattavasti komeammalta ja miehekkäämmältä tällä lyhyellä tukalla! :D Mutta makuja on monia, ja vaihtelu virkistää:).

  - Kipsu

  VastaaPoista
 5. Pidä toi! Sopii tosi hyvin! :)

  VastaaPoista
 6. Hei apua. Värjäsin tumman vaaleat hiukset joista sitten tuli vihreät, laitoin sitten pähkinän ruskean päälle mutta joissain valossa tuntuu että näkyy vielä vihreää latvoissa. Nyt pelkään että pestäessäni hiukset ne haalistuvat vihreäksi mitä tehdä? Jos käyn kampaajalla mitä he tekisivät hiuksilleni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kampaajana itse ehkä laittaisin uudestaan lämpimän ruskean sävyn siihen päälle. Jos hius on niin huokoinen, että päästää väriä paljon, kannattaa siinä jatkossa käyttää vaikka colormaskia antamaan lisäpigmenttiä. Voit myös nyt ensin koittaa tuolla colormaskilla :)

   Poista
 7. Tosi hyvä the look!!

  VastaaPoista
 8. Nyt täytyy kääntyä ammattilaisten puoleen, mutta mikä olisi hyvä alkoholiton hiusten suoristusaine? Onko sellaista edes? :D Tällä hetkellä käytössä on joku Tigi, mutta sitä ei ole käsittääkseni enää saatavilla. Tuntuu vain niin tyhmältä suihkutella hiuksiin denaturoitua alkoholia ja vieläpä kuumentaa sitä, kun samalla sitten yrittää lyödä hiuksiin öljyt ja muut hoitoaineet, ettei se kuivu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm ei nyt kyllä tule mieleen mitään suoristustuotetta, jossa ei alkoholia olisi. Sitä kun yleensä käytetään noissa tököteissä ainesosien liuttimena. Suoristaminen kuivattaa aina, oli siellä sitten suojia pohjalla tai ei, mutta itse sanoisin että on se parempi tukalle että käytät jotain tuotetta rautojen alla, kuin että siellä ei olisi mitään. Plussaa on myös se että kuitenkin hoidat hiuksia noilla öljyillä ja muilla. Jos tahtoo minimoida tuon hiusten kuivumisen niin silloin kannattaa jättää raudat mahdollisimman vähälle käytölle :)

   Poista
  2. Tottakai laitan lämpösuojan alle, olipa siinä alkoholia tai ei, kun ei tämä pehko varmasti originaalina suoristuis ollenkaan! :D Olen kyllä nykyään sitä suoristelua vähentänytkin ja luojan kiitos mun hiukset on ihmeen anteeksiantavaista sorttia, joten en ainakaan lämpökäsittelyillä ole koskaan tätä onnistunut pilaamaan. Täytyypä siis vain lueskella tuotteiden ainesosalistoja ja verrata sitten alkoholin määrää muihin ominaisuuksiin. :)

   Poista
 9. Hius ei kuivu suoristamisesta tai muista tavallisista lämpölaitteista. Se kestää huomattavasti korkeampia lämpötiloja. Suoristaessa kosteutta kyllä haihtuu hiuksesta ja siksi saattaa tuntua kuivemmalta. Alle voi siis laittaa esim lämpösuoja nimellä kulkevia tuotteita jotka auttavat sitomaan tuota kosteutta. Hius on kuollutta keratiinia eikä sitä saa sen enempää suoristamalla siis kuivumaan kuin öljyillä sen kummemmin kosteutumaan. Se mitä nämä aineet tekevät ovat sen tunteen miltä hius tuntuu. Kosmetiikassa ei ole mitään rekisteröityä ainetta joka oikeasti antaisi suojan lämpöä vastaan. Ja eikä sille ole siis tarvetta edes kun hius kestää lähemmäs 1000 asteen kuumuutta (ristiriitaisia tutkimustuloksia).
  Terveisin kampaaja- kemisti 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset kampaaja-kemisti! Kuitenkin väittäisin ja kokemuksesta tiedän että jos tähän tulis nyt kaksi muuten aivan samanlaista päätä, toinen kärtsännyt tukkaansa päivittäin vuoden ajan ja toinen ei käyttänyt minkäänlaista lämpömuotoilua/mekaanista rasitusta, niin kyllä tuo kärtsätty pää olisi huomattavasti huonommassa kuosissa. Eli kyllä kuumuus ja repivät raudat tekevät tehtävänsä. Lämpösuoja nimike on kyllä harhaan johtava, ja siitä ollaan keskusteltu täällä blogissa ennenkin. Nuo tuotteet kuitenkin enemmänkin auttavat rautojen liukumiseen hiuksessa. Me täällä blogissa puhutaan enemmän "asiakkaan kielellä" näistä asioista, sillä valta osa lukijoistamme ovat jotain muuta kuin kampaajia, hiuksesta haistuu kosteutta=hius kuivuu. Tällä en tarkoita harhaan johtamista, vaan että asiat selitetään niin että ne ovat kuluttajalle helpompia ymmärtää. Tämän vuoksi emme liikaa lähde paasailemaan heille kemiasta tai asioista syvällisemmin :)

   Poista