maanantai 25. marraskuuta 2013

Metallinen vihreä

Tutorial tummaan ja utuiseen silmämeikkiin. Metallinsävyjä nähdään paljon tämän syksyn ja talven muodissa ja pikkujoulukauteen kaikki hileinen ja säihkyvä sopii kuin nakutettu! Metallisen sävyn ei suinkaan tarvitse olla perus kultainen, hopeainen tai pronssinen, vaan se toimii muissakin väreissä oikein mainiosti. Lisäksi perinteiset metallivärit voivat olla tottumattomalle hieman vieraita, mutta muihin väreihin yhdistettynä ne tuovat myös meikkiin juhlavuutta.

Tarvitset:
Metallinhohtoisen/helmiäisen murretun vihreän luomivärin
Mattapintaisen tummanruskean luomivärin
Mattapintaisen tummanvihreän/tummanharmaan luomivärin
Helmiäishohtoisen vaalean luomivärin
Ruskean/tummanvihreän silmänrajauskynän
Mustan/tummanharmaan nestemäisen rajaustussin
Mustan ripsivärin

1. Pohjusta silmäluomi luomivärinpohjustustuotteella tai peitevoiteella. Kiinnitä puuterilla mattapintaiseksi. Levitä murrettu vihreä luomiväri koko liikkuvalle luomelle ja hieman luomivaon yli. Itse käytin hieman kultaiseen taittavaa vaaleata sammaleen vihreää, mutta tämä meikki voisi toimia hyvin myös pelkästään kultaisen luomivärin kanssa. Piirrä silmänrajauskynällä alaripsien tyveen tarkka rajaus, joka alkaa leveänä silmän ulkonurkasta ja kapenee loppua kohti. Jätä rajauksen loppuosa suurinpiirtein silmän puoliväliin.

2. Levitä mattapintainen ruskea luomiväri koko luomivaon matkalta silmän sisänurkasta ulkonurkkaan. Nosta kevyin pyörivin liikkein varjostusta ylöspäin silmänmuotosi mukaisesti. Pohjavärin metallinen hohde tulee yleensä myös mattapintaisen värin läpi, mutta pikkujouluteeman mukaisesti, nyt saa olla hohdetta! Levitä ruskeaa luomiväriä myös alaluomen rajauksen päälle ja myös silmän sisänurkkaan asti. Voit päättää rajauksen paksuuden oman maun mukaan, mutta mitä paksumpi, niin sitä utuisempi lopputulos.

3. Töpöttele toinen mattapintainen tumma luomiväri silmän ulkonurkkaan, sisänurkkaan ja luomivakoon niin, että keskelle jää vaalea alue. Itse käytin syvää tummaa vihreää. Levitä tummaa väriä myös alaluomen ulkonurkkaan, jolloin yläluomen ja alaluomen varjostukset yhdistyvät.

4. Levitä helmiäisvaaleaa luomiväriä kulmaluulle kulmakarvojen alapuolelle ja alaluomen sisänurkkaan antamaan valoa. Korostusväri saa myös tummemmat värit paremmin esiin ja häivyttää ja pehmentää tummien luomivärien rajoja.

5. Tee haluamasi paksuinen rajaus yläluomeen nestemäisellä rajaustussilla ja lisää runsaasti mustaa ripsiväriä ylä- ja alaripsiin.

Tämä silmämeikki on hyvin vintage-henkinen ja itse yhdistäisin siihen jonkun todella dramaattisen huulipunan, kuten perinteisen tummanpunaisen tai vaihtoehtoisesti syvän violetin tai luumun. Lisää vielä ripaus hohtoa poskipäille, niin tummat sävyt pääsevät oikeuksiinsa.

Kirpakkaa pakkaspäivää!

Tiina 

PS.  Jos sivellin ei pysy tarpeeksi hyvin omassa kädessä tai tahdot muuten vain itseäsi hemmotella, tässä vinkki viikonlopun juhlijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti