lauantai 9. marraskuuta 2013

Burgundya luomeen

 Tämän syksyn ja talven yksi trendiväreistä on murrettu punainen, tumma karpalo, trendikkäämmin burgundy. Silmämeikissä sitä ei yleensä ole totuttukkaan näkemään, mutta nyt on pikkujoulukausi ja voi vähän irrotella, joten tässä tutorialia yhdestä tyylistä, miten väriä pystyy hyödyntämään.

Tarvitset
Vaalean ihonvärisen helmiäishohtoisen luomivärin
Burgundyn/karpalon sävyisen mattaluomivärin
Tummanharmaan mattaluomivärin
Ruskean silmänrajauskynän
Mustan nestemäisen rajausvärin
Nestemäisen glitter-rajausvärin
Mustan ripsivärin
Tuuheat tekoripset

1. Pohjusta silmäluomi peitevoiteella ja puuterilla. Levitä liikkuvalle luomelle vaalea luomiväri pohjasävyksi. Valitsin kultaiseen vivahtavan, helmiäispitoisen norsunluun sävyn, joka tuo lämpöä silmämeikkiin.

2. Varjostukseen kannattaa valita mattapintainen luomiväri, koska vaaleat alueet korostuvat parhaiten helmiäissävyissä, ei koko silmämeikki kannata olla yliampuvan hohtava. Levitä varjostusväri kevyin ottein pulleammalla luomivärisiveltimellä luomivaon mukaisesti silmän sisänurkasta ulkonurkkaan. Jätä ulkonurkka kuitenkin avonaiseksi ja töpöttele enemmän väriä varjostuksen keskiosaan liikkuvan luomen pohjalle. Tällöin sinne saadaan tummin alue, josta väri lähtee haalenemaan reunoja kohti. Siisti liikkuva luomi vaalealla värillä, mikäli tummaa väriä on sinne vahingossa osunut. Avonainen luomivarjostus toimii mielestäni parhaiten hieman viistomaisena kuin pyöreänä, ja rajauksen muoto on myös helppo tehdä luomivarjostuksen mukaisesti. Piirrä alaripsien tyveen kynärajaus, joka lähtee ulkonurkasta paksusti ja kapenee sisänurkkaa kohti.

3. Levitä ohuella tarkkuussiveltimellä tummanharmaata luomiväriä silmänrajauskynän päälle. Kynäalueelle on tarkoitus tulla tummin ja intensiivisin kohta, josta varjostus lähtee haalenemaan. Silmänrajauskynän on myös tarkoitus tehdä rajauksesta kestävämpi. Piirrä nestemäisellä rajausvärillä rajaus yläluomelle ja ihan ohut rajaus alaripsen tyveen. Ylä- ja alaluomen rajaukset voi piirtää oman maun mukaisesti. Itse fanitan voimakkaita ja pitkiä rajaustyylejä. Voimakkaat rajaukset suurentavat silmää, vaikka toisin saattaisi luulla.

4. Levitä vaalea luomiväri kulmaluun alle, silmän sisänurkkaan ylä- ja alaluomelle, ja alarajauksen reunaan antamaan valoa. Vaalea väri pehmentää myös luomivarjostuksen reunoja, ja tummat värit korostuvat samalla kuin vaalea väri kirkastaa katsetta. Noin voimakkaat rajaukset tarvitsevat myös voimakkaat ripset, joten ripsiväriä saa lisätä parikin kerrosta.

Koska tämä on pikkujoulumeikki, niin lisää halutessasi vielä glitter-rajausväriä mustan rajauksen päälle antamaan meikkiin vähän kimallusta! Lisäsin vielä tekoripset, koska ripsienpidennykset alkais kaipaamaan jo huoltoa, eivätkä yksin riitä tähän meikkiin. Koska silmämeikki on aika voimakas, lisäisin tähän lookkiin burgundya poskipunaa, kullanhohtoa poskipäille ja mattapintaisen todella nuden huulipunan.

Mukavaa lauantaita!

Tiina

2 kommenttia:

  1. Voi että sulla on kauniit simmut! En varmaan ikinä osais meikata itteäni noin, selkeistä ohjeista huolimatta...

    VastaaPoista
  2. Voi että! kiitos! :) Toi on kyllä aika yksinkertainen meikki, ja sitä voi varioida sen vahvuiseksi kuin omaan silmään sopii. Ja harjoittelemalla oppii! Meikin voi aina pestä pois.

    VastaaPoista