keskiviikko 26. joulukuuta 2012

16 mm

Mulla on tällä hetkellä yksi ainoa asiakas, joka haluaa tätä pituutta! Sitä luulisi, että pitkät nukkeripset olisivat suositut, mutta suurin osa mun asiakkaista haluaa todella luonnolliset ja lyhyet pidennykset. Ripsikuitujen pituuksista sen verran, että 16 mm on jo todella niillä rajoilla, että jopa normaalia pidempi luonnonripsi jaksaa kannatella sitä. C-kaarevuus on ehkä yleisin ripsikuitu mitä ripsienpidennyksissä käytetään, ja mulla löytyy niitä 7 mm-16 mm pituuksilla. Ja tosiaan luonnollisiksi ripsilisäkkeiksi luetaan 7 mm-11 mm.

Dinalle käytetään yleensä pisimpiä lisäkkeitä ja toiveena on ollut joka kerta mahdollisimman kaarevat, pitkät ja tuuheat kun vaan ikinä pidennyksistä saa. Ja lyhin pituus saa olla 12 mm, ja sitäkin ihan vähän sisä- ja ulkonurkkiin. :D Käytän aina 0,15 mm paksuista lisäkekuitua, mutta Dinaa varten olen hankkinut 0,20 mm kuituja ja vielä D-kaarevuudella, joka on todella kaarevaa! Olen saanut tehtyä kompromissin Dinan kanssa, että saan käyttää 0,15 mm ja 0,20 mm lisäkkeitä sekaisin, koska painavampi lisäke yksinään on jo niin raskasta, että pidennyksen pysyminen on todella huono. Eli Dinalle laitetaan silloin myös ihan extrapaljon eri pituuksia, jopa seitsemää eri pituutta tai laatua!

Ja nyt moni varmaan miettii, että miten tälläisten pidennyksien pysyminen on mahdollista. Noh, on se mahdollista, mutta harvoin Dinalla on edes 4 viikon jälkeen jäljellä yhtäkään lisäkettä. Tai ehkä muutama hassu. Mulla on ollut yleensöä periaatteena, että alle neljän viikon ei saisi ripsihuoltoon tulla, koska liian usein huoltaminen haurastuttaa ja rasittaa omaa luonnollista ripseä. Tämän olen myös Dinan kanssa käynyt läpi, ja olen varoittanut, että lisäkkeet eivät tule pysymään kunnolla, mutta jos asiakas ymmärtää sen itse ja haluaa tälläiset pidennykset silti, olen pessyt käteni siitä vastuusta ja voin vain yrittää tehdä mahdollisimman kauniit ja upeat ripset.

Lähtötilanne on oikeastaan joka kerta samanlainen. Dinan oma ripsi on pitkä, mutta todella suora, jolloin kaikista kaarevimmat lisäkkeet eivät aina saa tarpeeksi tarttumapintaa. Tässä auttaa se, että Dinalla ripsikerroksia on paljon, jolloin kaarevampaa ja paksumpaa ripseä voi istuttaa välikerroksiin, jolloin ne saavat muista lisäkkeistä parempaa tukea.

Hyvin, hyvin harva haluaa näin pitkiä lisäkkeitä ja oikeastaan harvalle ne myös sopivat. Silmänmuodon täytyy olla suuri, että lisäkkeen istuvuus on hyvännäköinen. Lisäksi en ikinä laittaisi näin pitkiä ripsiä Dinalle, jos hänen omat ripsensä eivät olisi pitkät ja vahvat, koska omat ripset saattavat mennä huonoon kuntoon lisäkkeen painon ja normaalia lyhyemmän huoltovälin takia. Mutta hei, upea on neitokainen suurine silmineen! Itse aina ihailen ja voivottelen, et jos näissä mun haituloissa pysyisi tollainen, niin varmaan ottaisin ihan samanlaiset. Silmälasien käyttäjänä pidempi pituus kuin 11 mm menee silmän keskeltä suoraan jakaukselle! :D

Tiina

PS, otan muuten vuoden alusta käyttöön ripsienpidennys leimakortin, jossa joka viides ripsihuolto on puoleen hintaan. :)

10 kommenttia:

 1. ooo ihanat:) mäkin haluun tollasseet!!

  VastaaPoista
 2. paljon noilla on hintaa? (:

  VastaaPoista
 3. Ensimmäiset ripset ovat hintahaarukalla 100-130e, ja huollot 65-80e, riippuen mitä tehdään, millä pituuksilla, millä kaarevuuksilla js kuinka paljon ylipäätänsä ripsiä laitetaan. Kaikilla on kuitenkin lähtötilanne ihan erilainen ja omien ripsien määrä saattaa vaihdella jopa sadalla ripsellä yhteensä asiakasta kohden, siksi jokaiselle hinta katsotaan yksilöllisesti, samalla tavalla kuin ripsisuunnitelmakin. Tarkoituksena on kuitenkin saada mahdollisimman pitkään kestävät pidennykset :)

  VastaaPoista
 4. onko olemassa joku ikäraja että esim alle 16.v ei saa teillä ripsipidennyksiä? ja onko teillä jotain muita ehtoja jonka takia asiakas ei mahdollisesti voi saada teiltä ripsienpidennyksiä?? oon miettiny tätä ja nyt on sitten joku jolta kysyä asiaa :D

  VastaaPoista
 5. hmmm.. onpas kinkkinen kysymys.. ei ripsienpidennyksille ole ikärajaa mielestäni, toi on varmaan kiinni sitten ihan omasta moraalikäsityksestä :) Mulla nuorin asiakas on just varmaan 16v ja vanhin about 65v..? Omasta mielestäni lapsi/varhaisteini ei tarvitse pidennyksiä, saatikka meikkiäkään. Että olisko meillä se ikäraja sitten 15-16 vuotta? Silloin nuorella on jo omaa rahaa yleensä, josta saa päättää mihin sen käyttää, ja on naimaluvat saatu ja toisen asteen koulutus häämöttää :D ehkä siinä on tarpeeksi perusteluita :D

  Muita ehtoja ripsienpidennyksille ei ole kuin, että silmien täytyy olla terveet, eli ei silmätulehduksia päällä sillä hetkellä kun pidennyksiä laitetaan, tai silmätulehdusta ei saa olla ollut ainakaan kuukauteen!

  VastaaPoista
 6. Yleensä oon pitänyt sellasia tosi pitkiä pidennyksiä liian feikkeinä, mutta ton pituset pidennykset kyllä sopii Dinalle :)

  VastaaPoista
 7. Pia: Ja loppujen lopuksi, eivät edes näytä niin pitkiltä. Olen huomannut, miten paljon silmän muoto ja koko vaikuttaa pituuksien näyttävyyteen. Pieni ja kapeasilmäisellä 12mm näyttää todella tuuhealta ja pitkältä, kun taas ulkonevissa suurissa silmissä todella luonnollisilta! Sen takia jokaiselle on pakko tehdä ripsisuunnitelma erikseen, mikään ei ole koskaan niin miten niiden luulee muilla olevan ja mikään ei ole koskaan sitä miltä se näyttää.

  VastaaPoista
 8. Oon miettinyt ripsipidennyksen ottamista, mutta miltäköhän ne näyttäisi, kun mun omat ripset ovat ihan piikkisuorat ja vahvat? Haluaisin kuitenkin pidennyksistä kaarevat. Jäisköhän nää omat ripset sitten töröttämään tyhmästi? Kun käytän tekoripsiä joudun taivuttamaan omia ripsiä monta kertaa etteivät näy sieltä alta.

  VastaaPoista
 9. Emmi: Dinan ripset on kanssa todella jäykät ja suorat, niin kuin ensimmäisestä kuvasta näkyy, mutta oma ripsi ei sieltä läpi näy kuvien perusteella.

  - Mitä tummempi oma ripsi on, sitä parempi lopputulos yleensä. eli ripset kannattaa alussa värjätä, jos ei halua oman vaalean ripsen tyven ja kärkien näkyvän ripsikuitujen seasta.

  - Kuidut liimataan jokaiseen ripseen erikseen. Lisäke on usein pidempi kuin oma ripsi, joten ripsen kärjet jäävät tumman kuidun alle piiloon. Tietyssä valossa tietenkin saattaa oma ripsi hieman näkyä. Kuidulla ei ole väliä, suoraan ripseen saa laitettua myös kaarevat c-kuidut kuin j-kuidutkin. D-kuidun pysyvyys suorassa ripsessä ei välttämättä ole kovin huvä.

  eli en nää mitään estettä mikset voisi pidennyksiä ottaa :)

  VastaaPoista