keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Repaired

Valitettavan usein käy niin, että asiakas tulee mulle ripsiin käytyään ensin laittamassa ne jollain muulla laittajalla. Eikä siinä mitään, mun mielestä on hienoa, että ihmiset ovat löytäneet ripsienpidennykset ja ottaneet ne osaksi helpottamaan omaa kauneudenhoitoaan. Ihminen, joka ei tiedä pidennyksistä mitään, ja menee ensikertaa kokeilemaan niitä, ei välttämättä tiedä mitä itse haluaa tai miten niiden kuuluisi oikeasti käyttäytyä omassa arkielämässä. Monesti käykin niin, että ne eivät olekkaan sitä mitä luvattiin tai mitä on kavereiden silmissä ihaillut.

Olen huomannut tässä melkein kolmen vuoden aikana, mitä olen itse ripsienpidennyksiä tehnyt, että osalla ripsientekijöiltä puuttuu koulutus kokonaan, harjoituksen puute tai huolellisuus. Ripsienoidennyksiä saa nykyään melkein jokaisesta puljusta ja todella isolla hintahaarukalla, mutta tosiasia on, että tässätapauksessa edullinen ei ole laadukas ja hyvä.

Mua yleensä kiinnostaa kovasti se, missä asiakkaat ovat käyneet laittamassa ripsensä. Molemmissakin tapauksissa, jos ne ovat todella hienosti laitettu ja todella huonosti laitettu. Ja ero on helppo huomata ihan maallikonkin. Yleisimmät kommentit huoltoon tulleilta asiakkailta ovat: "koko ripsien laiton ajan kirveli ihan kamalasti", "sillä ripsienlaittajalla meni ehkä puol tuntia kun se tökki niitä tonne, ja koko ajan sopi uusia aikoja muille puolen tunnin välein", " ei mennyt kuin viikko niin kaikki vaan tipahti ja nyt mulla ei ole omia ripsiä melkein ollenkaan!", "nää ripset pistelee ja tuntuu silmissä koko ajan" tai "näitä ei saa ojoon ja suoraksi vaikka yritän kuinka harjata". Tässä vaiheessa yleensä hälytyskellojen pitäisi alkaa soida. Ja melkeinpä joka kerta saan kuulla nämä kommentit.

Jokaiselle asiakkaalle pitäisi tehdä ripsisuunnitelma yksilöllisesti. Ripsisuunnitelma sisältää oman ripsien analysoinnin (pituuden mittaaminen ja paksuuden määrittäminen), oman ripsen kunnon ja uusiutumisen määrittäminen, ennuste siitä, miten pitkää pidennyskuitua asiakkaalle on mahdollisuus laittaa, että oma ripsi jaksaa kannatella sitä viikkoja ja ennuste miten pitkän huoltovälin asiakas tarvitsee. Ripsiteknikon tulisi osata katsoa jo kauas tulevaisuuteen, että osaa analysoida ja ennustaa näitä asioita. Siinäkin harjaantuu vaan tekemällä ja tekemällä, koska kaikkien ripset ovat niin erilaiset. Kun nämä asiat ovat kunnossa, pallo siirtyy asiakkaalle ja hänen omaan kotihoitoonsa; jos asiakas noudattaa kotihoito-ohjeita tunnollisesti, nämä asiat on mahdollista toteutua.

Ripsienpidennykset eivät pysy yksilöllisen ripsisuunnitelman mukaisesti, jos:

* Ripsiteknikko laittaa liian paksuja ja pitkiä ripsikuituja asiakkaan omiin ripsiin nähden.
* Ripsiteknikko käyttää liikaa liimaa, jolloin koko lisäkkeestä tulee kova ja raskas. Silloin oma ripsi repeytyy irti ennenaikaisesti. Asiakkaan silmät reagoivat usein myös helposti liian liiman höyryihin ja vuotavat herkästi.
* Ripsiteknikko istuttaa ripsikuidut huolimattomasti, että lisäkekuidun tyvi ei kiinnity.
* Ripsiteknikko liimaa yhteen lisäkekuituun monta omaa ripseä, jolloin lisäkekuidun liikkuessa omat ripset alkavat pikkuhiljaa repeytyä irti ennenaikaisesti. Oikea tapa on one-by-one, eli yksi lisäke per yksi oma ripsi.
* Ripsiteknikko ei puhdista alussa ripsiä tarpeeksi hyvin, kuivaa niitä tarpeeksi kuiviksi tai erottele ripsikuituja yksittäisiksi pidennysten ollessa valmiit.

Todella suuri vaikutus on myös sillä, jos asiakas ei kotona toimi annettujen kotihoito-ohjeiden mukaan.

Ohessa muutama esimerkkitapaus. Jokaiset Ennen-kuvan pidennykset ovat tehty 2-4 viikkoa aikaisemmin ennen mun tekemään huoltoa.

Liian pitkiä ripsikuituja omien ripsien pituuteen nähden, jolloin omilla ripsillä ei ole tarpeeksi pinta-alaa kantamaan pidennyskuitua. Pidennyskuitujen tyvet myös repsottavat auki, koska niiden paino taivuttaa omia ripsiä liikaa. Tässä oli käytetty pelkästään yhden pituista lisäkettä, jolloin lopputulos on todella epäluonnollinen.
Lisäkekuidut olivat liimattu "tupsuiksi" ja omat ripset oli liimattu koko pituudeltaan tiukasti kiinni. Lisäkkeet olivat myös osittain kiinni ihossa ja raapivat silmän limakalvoa.
Liian paksuja ripsikuituja liimattu omaan ripseen nähden ja kuitujen erottelua ei oltu suoritettu ollenkaan loppuvaiheessa, jolloin ripsikuidut vääntyvät vääriin suuntiin.
Liikaa liimaa ripsikuiduissa, jonka vuoksi pidennykset ovat kovat ja painavat ja viereiset omat ripset ovat takertuneet toisiinsa, jolloin omia ripsiä on repeytynyt irti.
Mitä pidempi huoltoväli asiakkaalla on, sitä paremmassa kunnossa omat ripset pysyvät, ripsen kasvukierto ja vaihtuvuus tapahtuu normaalisti, ja jokaisessa huollossa on aina hienoja uusia ripsiä, jotka mahdollistavat pidennyksen tekemisen. Hyvä huoltoväli on 4-7 vkoa. Jakauma on suuri, mutta jokaisen ripset ovat yksilölliset, joten huoltovälinkin täytyy silloin olla. Jos ripsiä huoltaa liian usein, se on yleensä rahallisesti, ajallisesti ja ennenkaikkea omia ripsiä erittäin kuluttavaa.

Tässä oli aikamoinen tietopläjäys, mutta toivottavasti selvensi ripsienpidennysasioita niille, jotka ovat olleet epätietoisuudessa. Mun mielestä paras palaute asiakkailta on se hymy heidän kasvoillaan, kun he huollon jälkeen katsovat ensikertaa peiliin.

Mun pitäis kirjottaa varmaan joku romaani tai jotain :D

Tarina-Tiina

34 kommenttia:

 1. Hahah no hyvä että joku jaksoi lukea loppuun asti :D

  VastaaPoista
 2. Apua millasia nuo ennen-kuvat! Etenki nuo 2 vikaa, hurjaa :o

  VastaaPoista
 3. älä muuta sano.. js noi siis eivät ole vielä pahimmasta päästä.. on muutama rähmäsilmä ja silmätulehduskin tullut vastaan... niihin en edes suostu tekemään pidennyksiä, parempi vaan että saa koko pidennykset pois ja äkkiä!

  VastaaPoista
 4. hei Tiina! mun kaveri laitto mulle ripset useemman kuukauden ajan, kunnes ihan yhtäkkiä mulla tuli aivan hullut allergiat; silmäluomet turpos ja kutisi ihan sairaasti! kokeiltiin toisia liimoja ja ripsiä, mut ei auttanut.. niin osaatko sanoa, onko olemassa mitään mitä uskaltais kokeilla näihin silmiin? ripsiä on niin kova ikävä :/ nyhh.

  VastaaPoista
 5. Oikeen kiva infopläjäys! Nyt itseäkin himottais ottaa räpsyihin pidennykset :)

  VastaaPoista
 6. Toi kuulostaa siltä, että sulle on tullut viivästynyt allerginen reaktio. Yleensä kun silmäluomet turpoaa, kutisee ja punottaa, siellä on jo tulehdus päällä. Liimat on kaikki miltei samanlaisia kuin ripsikuidutkin, oli niissä kuinka teksti että on hellävarainen ja tuoksuton, raaka-aineet ovat samat vaikka pitoisuudet ovat pienemmät, mutta pienikin määrä riittää jo laukaisemaan reaktion.. Monet ihmiset on tietämättään liima-allergisia, ja usein se ilmenee vasta monen kuukauden jälkeen ensimmäisestä laitosta, koska silmät altistuvat jatkuvasti huollon aikana liimalle. Liima-allergia on suht harvinaista, mutta yleisin syy silti miksi ripsiä ei voi enää laittaa. Sun tapauksessa kannattaisi olla ilman muutamia kuukausia, ja sen jälkeen tulla tekemään liimakokeen, eli kaulalle tai kyynertaipeeseen tippa liimaa ja annetaan olla siinä muutama päivä, että tuleeko allergista reaktiota. Tietenkin allerginen reaktio voi olla myös hetkellinen silmien herkistyminen ja monien asioiden summa (väsyneet silmät+siitepöly+flunssa yms..), mutta harvat voivat enää kunnonn tulehduksen jälkeen laittaa ripsienpidennyksiä. Silmän terveys on tärkeämpi kuitenkin, vaikka pidennykset ovat ihanat! Mä en itse tässä tapauksessa suostuisi tekemään ripsienpidennyksiä asiakkaalle, jolla on ollut pidennyksistä aiheutunut tulehdus silmässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos hei! nyt sain vähän enemmänki tietoa kun mitä osasin odottaa :) viime ripsikerrasta on jo nyt varmaan parisen kuukautta, mutta voisin vielä hetkisen odotella ja sitten jos kokeilis tota liima testiä! mutta niinkuin sanoit, niin sun hienoja ripsitaiteiluja en ilmeisesti saa? :/
   ja pitikin jo tohon aikasempaan viestiin laittaa että, t.Carita :) hih

   Poista
 7. voih, yleensä en uskalla lähtee laittamaan, mut nääkin on niin tapauskohtasia asioita, et pitää kattoo et mitä se liimatesti sanoo. ja silloinkin jos mitään reaktioo ei tapahdu niin asiakkaan täytyy olla tietoinen, että uus reaktio saattaa tulla, joten se on omalla vastuulla, jos sitten tuleekin. :/

  VastaaPoista
 8. Kuinka paljon teillä maksaa ripsienpidennykset?:) Ja mitä mieltä olet virossa tehdyistä pidennyksistä, kun on kuullut että jossain osataan tehdä hyvin ja jossain taas ihan ilman kokemusta.. ?

  VastaaPoista
 9. Olenkin aina miettinyt kun mulla ja äidilläni oli ripsenpidennykset, äidilläni ne pysyy hyvinä 4 viikkoakin ja minulla ne pysyvät hyvinä max. 3vkoa.. Vaikka käymme samalla tekijällä.. Harmittaa :(

  VastaaPoista
 10. Kiitos tästä:) Sain paljon uutta tarpeellista tietoa!

  VastaaPoista
 11. Anonyymi 1: Mulla maksaa pidennykset 100-130e aloituspaketti ja huollot 65-80e, siksi että jokainen asiakas on yksilöllinen, niin silloin on hintakin, joihinkin tarvitsee tuplasti enemmän työtä kuin toisiin ripsiin. Tohon Viro kysymykseen en osaa sanoa kuin, että kyse on laittajasta ja laittajan koulutuksesta kiinni, teki hän missä päin maailmaa tahansa. Esim, XL-Lashes, joilla itse teen pidennyksiä, tuodaan Virosta. Ilman kokemusta tekee tosi moni, liikkeissä ja kotona, et siksi kannattaa hyvää ripsientekijää metsästää muiden kokemusten perusteella. Puskaradio ja keskustelupalstat ovat hyviä.

  Anonyymi 2: On myös omista ripsistä kiinni kenellä pysyy ja kenellä ei. Mulla on ollut parikin tapausta, joissa omat ripset vaan yksinkertasesti hylkii pidennyksiä ja liimaa ja lähtee pois samointein! Ja kun olen tehnyt ripset uudestaan takuuna, niin taas sama juttu. Mutta nämäkin ovat harvoja tapauksia. Kannattaa kokeilla pidennyksiä uudestaan, onkohan edelliskerralla ollut kyseessä liian painava ripsikuitu?

  Anonyymi 3: Hyvä että selvensi, tää on niin tabu aiheena, et sitä ei välillä tiedä et mitä pitäs uskoa ja mitä ei. Mutta kiva jos auttoi :)

  VastaaPoista
 12. Hyvä teksti :) kiitos!! Lisää tällaisia

  VastaaPoista
 13. Suosittelen Tiinan todella laadukasta ja osaavaa, taitavaa palvelua!Tiina is the best!

  VastaaPoista
 14. Mä rupesin tässä miettimään, että onko omat ripset yleensä miten hyvässä kunnossa sen jälkeen kun ripsienpidennykset ovat tippuneet pois? Vähän pelottaa, että omat ripset ovat ihan tyngät, kun nämä pidennykset lähtevät.. Mulla on ollut nämä nyt 4 viikkoa ja suht hyvässä kunnossa vielä, mutta tietenkin harvenevat koko ajan. En aio siis käydä huollossa vaan jatkan tästä eteenpäin "luomuna". Huomasin myös tämän postauksen myötä, että omat ripseni on laitettu ehkä suurinpiirtein tuon kakkoskuvan mukaisella tyylillä ja kun yksi lisäkeripsi irtoaa, siinä lähtee monta kerralla..

  Inka

  VastaaPoista
 15. Hei, olen miettinyt kihara permanentin ottamista, voisitteko tehdä postauksen jossa kerrottaisiin aiheesta tarkemmin? :)

  VastaaPoista
 16. Inka: Ripset on uusiutuvia, että jos sieltä on repeytynyt ennenaikaisesti jotain pois, niin se kyllä kasvaa takaisin, mutta vie tovin aikaa :( Ripsien laittamisessa pitäisi minimoida kaikki se kuluttavuus mahdollisimman vähään. On myös kiinni omasta ripsilaadustasi että kärsiikö se todella pahasti vai todella vähän. Todella vahva ripsi kestää paremmin, mutta valmiiksi hötöinen ripsi taas väkisinkin kärsii enemmän. Jokainen ripsienpidennyskerta kuluttaa ripsiä aina, mutta tekijän täytyy huolehtia että omat ripset säilyvät hyväkuntoisina.

  VastaaPoista
 17. Siis apua kuin jäätäviä ennen ja jälkeen kuvia! :/ Mulla oli itellä yhen kerran ja ne lähti paris viikossa ja mun omat ripset oli niin hirveet. Ja mie ymmärsin et mulle ei oikein voi niit laittaa et on niin omat ripset harottavaa sorttia ja suorat? Mut nyt tuli tunne et ehkä mulla oli vain paska laittaja! :/ voi ei..

  VastaaPoista
 18. Anonyymi: Mihin tahansa ripseen voi laittaa pidennyksen, melkein jokasella ne ripset kasvaa ylös alas ristiin ja minne sattuu, se siinä onkin, että ripsiteknikon täytyy osaa liimata se pidennyskarva jokaiseen ripseen suoraan, harotti ne kuinka paljon tahansa. Myös ripsikuituja on eri kaarevuuksia, joilla saa erinäköistä jälkeä.

  VastaaPoista
 19. Kysyin aiemmin tuosta ku äidillä pysyy ja minulla ei.. Pitäisiköhän minun kokeilla eri laittajaa jos hänellä olisi käytössä eri pidennykset, ja ne pysyisivät paremmin? Minulla oli saman laittajan pidennykset useasti, mutta eivät vain pysyneet.. :(

  VastaaPoista
 20. Suosittelen kokeilemaan. Kaikkien kädenjälki on niin erilainen, ja toinen laittaja osaa ehkä paremmin katsoa sopivat paksuudet ja pituudet. Pyydä laittajalta, että laittaisi sulle 0,15mm paksuja kuituja. Normaalit ripset ovat n. 0,10-0,15mm paksuisia, joten lisäkkeenkin on oltava kevyempi. Kaikkien ripset eivät jaksa kannatella noita paksumpia, ja silloin lähtee helposti karisemaan. Itse käytän aina 0,15mm paksuutta, joskus muutamia paksumpiakin väliin, jos tarvitsee vähän tehostusta, mutta vain silloin jos asiakkaan omat ripset ovat niihin tarpeeksi voimakkaat. Oikean pituinen ja paksuinen lisäke ei paina, joten oma ripsi voi kasvaa normaalisti, jopa useita millejä.

  VastaaPoista
 21. Hei mitä oot mieltä Extreme lasheista ja onko omakohtaista kokemusta? Lähinnä että ovatko niin spesiaalit kun antavat olettaa ym. Silloin joitakin vuosia sitten kun ripsen pidennykset vasta rantautuivat suomeen, tuntui että kyseinen merkki oli ainoa "ammattilaisten" merkki, nykyään kun ripset ovat yleistyneet on merkkejäkin tietysti paljon enemmän. Käytin itse ennen ainoastaa extremejä ja käyttäisin vieläkin, mutta meni hermot kun joko huolto maksoi 100€+(eli liikaa) tai sitten niistä paikoista mistä huollon sai inhimilliseen 60-80€ hintaan oli mahdoton saada aikoja. Kerran huollon yhteydessä kysyin uutta aikaa ois se menny 5 viikkoa eteenpäin?? Mulla pakko huoltaa ripset 3-4viikon välein enkä oikein vuorotyöläisenä voi sopii aikoja kuukauden päähän. Nyt oon tän kuluneen vuoden käyttäny "merkittömiä" ripsiä, ovat pysyneet ihan yhtä hyvin kuin xtremet.. Ja hinta halvempi

  VastaaPoista
 22. Hirveästi näkee tuollaisia ripsiä kuin ensimmäisessä ennen-kuvassa ja asiakkaat on ihan tyytyväisiä, vaikka ripset on tosi luonnottomat ja muutenkin rumat.. Kumpa ihmiset kaikki tajuaisivat tulla sun luokses ottamaan tuollaisia upeita ripsiä kuten jälkeen-kuvissa!

  VastaaPoista
 23. Tää ei nyt kauheesti liity aiheeseen, mutta mulla on kauhee ongelma! Värjäsin siis hiukset kotona, toiveena kauniin tummanruskeat johonkin suklaaseen vivahtavat hiukset, no nyt tuloksena onkin musta! Värissä luki että kanelintummanruskea ja sen jälkeen tumma mahonkinen kullanruskea, eikä vaalentunut kummallakaan kerralla! Kaipaisin apua, koska musta väri ei sovi mun kalpeaan ihonväriin yhtään :( ja haluaisin kuitenkin säästää hiuksiani ja pitää värjäyksessä vähintään sen kuukauden väliä, että juurikasvu alkaa näkyä... Joten olisi todella hienoa jos ensi kerralla onnistuisin! Kiitti etukäteen :)

  VastaaPoista
 24. Minka: Kiitos vain luottamuksesta :D

  A: En ole tehnyt ripsiä Extreme lasheilla. Ne on ollut about ensimmäisiä ripsienpidennysmerkkejä kun nää on tullut muotiin, joten sitä tottakai on hypetetty todlla paljon, ja hypetetään vieläkin. Ja uskon että on todella laadukkaita kuituja, mutta laadukkaita löytyy muistakin merkeistä. Ripsien pysymisestä sen verran, että mitä pidempi huoltoväli, sitä parempi. Itsellä on ollut sääntö, että en ota asiakkaita mielelläni huoltoon 3 viikon välein, hyvä raja on 4 vkoa, ja siitä eteenpäin, mieluiten 5-6 viikkoa. Hyvin tehdyt pidennykset kestävät niin kauan hyvinä ilman huoltoa! Ripsiteknikon on laitettava pituudet sillä lailla että ne pysyvät niin kauan hyvinä. Itse näin ainakin olen asian ajatellut, ja tämän mukaan toiminut. Eihän kelläkään asiakkaalla ole aikaa ja rahaa maksaa kolmen viikon välein 100e huollosta, jos edes 60-80e. Mitä pidempi huoltoväli, sitä paremmassa kunnossa oma ripsi pysyy ja oman ripsen kasvukierto pysyy normaalina, eli kasvaa ja uudistuu ilman ennenaikaista katkeilya tai repeytymistä tai kärsimistä.

  VastaaPoista
 25. Tulee ihan omien ripsien otto virossa mieleen. :( Aikaa meni ehkä 45 minuuttia, silmät alko sen jälkeen vuotamaan kauheesti joten ripsienlaittaja vaan lisäs liimaa ja laskutti. En enää ikinä mee kyllä virossa ottaan, ainakaan Sinine salongissa.

  VastaaPoista
 26. Hyvä postaus. Voikunpa asuisin Helsingissä niin tulisin sulle ottaa räpsyt.

  VastaaPoista
 27. Voi buu, miks sä teet ripsiä Helsingissä ja mä oon Tampereella, tulisin nimittäin heti kyllä sun luo ottaan räpsyt! Äsken nimittäin juuri harjasin viikko sitte huollettuja räpsyjä, ja toisesta silmästä tippu yllättäen viis ripseä, vaikka oon hoitanutki näitä hyvin. :/ Toivottavasti nyt viikonlopun yli pysyis hyvinä, ku viikonloppuna on isin tärkeet pippalot!

  VastaaPoista
 28. Voihan nenä.. sun pitää varata aika jos tuut joskus Helsinkiin päin :) Hyviä juhlia ja toivotaan ettei ole sateinen ilma!

  VastaaPoista
 29. moikka!

  Mä kans otin tutun tutulla ripsipidennykset tossa 5.11 oli tosi nätit mutta jouduin jo seuraavalla viikolla 14.11 mennä pikahuoltoon kun nin paljo ripsiä tippunu että ei kehdannu kulkee missää nyt sitten pitäisi 21pvä mennä koko huoltoon ja taas sama homma ripsiä enää tosi vähä jäljellä varsinkin vasemmassa silmässä ja välillä kun niit on irronnu oon huomannu et on laitettu 1 ripsi kahteen omaan kii ja joskus ollu jopa 2ripsee 2omassa kii sillee lunssissa... en tiedä onko tää ripsien tippuminen oma syy tai johtuuko siitä et ei oo omat ripset tottunu vielä vai missä vika :( iha tää teijän blogi :D

  VastaaPoista
 30. ei oo erikseen mitään pikahuoltoja ja kokohuoltoja. on vaan huolto, jossa käydään 4-7 vkon välein. jos oikeesti joudut käymään huollossa viikon kahden välein, kertoohan toi jos siitä ettei niitä oo oikein laitettu :( mitä useammin huollat pidennjyksiä, sitä enemmän omat ripset kärsivät, ja pysyvyys on aivan mitätön. omat ripset "tottuvat" lisäkkeisiin heti. niinkuin aikaisemmin jo sanoin, oman ripsen pituus, lisäkkeen pituus ja paksuus vaikuttavat pysymiseen. ja jos ne ovat liimattu noin miten kuvailit, niitä ei ole istutettu oikein.

  VastaaPoista
 31. Hei, olen tehnyt jo vuoden ripsienpidennyksiä enkä ole löytänyt oikein hyvää liimaa vieläkään. Vinkkejä! Mitä itse käytät? :)

  VastaaPoista
 32. Käytän XL-Lashesilta Ultra Strong Glueta. Todella nopeasti kuivuva liima mutta pysyy!

  VastaaPoista