lauantai 3. joulukuuta 2011

Savusilmät

Meikkijuttujaaa!!! :) Oltiin mimmikaverien kanssa pienellä viikonloppu reissulla Tampereella katsomassa yhteistä hyvää ystävää. On se jännä kun yleensä humppaamaan lähdettäessä kaikki kaverit on aina jonossa, et "voisiks laittaa jotain meikkiä pliiiiiiis" ja joudun töihin. Ajattelin sitten samalla tehdä postauksen. Ystävät on mielellään koekaniineja. ;)

Ajattelin näyttää silmämeikin, joka on helppo ja nopea, eikä tarvitse tarkkaa kättä. Käytetään hyväksi ns. "smoky-eyes"-tekniikkaa.

Tarvitset:
- Irtopuuterin
- Meikkivoiteen/peitevoiteen
- Luonnollisen mattapintaisen ruskean luomivärin
- Valkoisen/vaaleanruskean/ivoryn värisen luomivärin
- Harmaan/ruskean silmänrajauskynän
- Mustan/ruskean ripsivärin
- 1 vaahtomuovi applikaattorin
- 1 häivytyssiveltimen (eli sellainen vähän leveä, pyöreähkö pullea aitokarvasivellin)
- 1 tarkkuussiveltimen ( litteä/kapeakärkinen/ohut aitokarvasivellin)

1. Teet meikkipohjan koko kasvoille ennen tai jälkeen, ei ole väliä, mutta muista peittää myös silmäluomet meikkivoiteella/peitevoiteella. Levitä sormin, sienellä tai siveltimellä. Puuteroi hyvin mattapintaiseksi!
Luomen pohjustus on ehkä silmämeikin tärkein vaihe, silloinkin jos et laita yhtään silmämeikkiä tai vain rajauksen. Se saa ilmeen kirkastumaan, hävittää väsymyksen merkit ja tummat suonet, mutta perustarkoitus on pitää meikki täydellisenä koko päivän.2. Ota rajauskynä ja rajaa ripsien tyvi ripsien välistä kevyin töpöttelevin vedoin koko silmän pituudelta.
Saat tarkan utuisemman rajauksen jos ripsirajan ja rajauksen väliin ei jää "tyhjää aluetta". Silmän ulkonurkan voi rajata paksummin jolloin se muotoilee silmää isommaksi. Rajauksen ei tarvitse olla välttämättä tasainen. Toista sama alaluomelle ulkonurkasta sisänurkkaan.3. Ota vaahtomuovi applikaattorilla ruskeaa luomiväriä ja taputtele ja tamppaa koko liikkuvalle luomelle kauttaaltaan ja varsinkin kynärajauksen päälle. Ei haittaa jos väriä levittyy vähän luomivaon yli. Vaahtomuovi applikaattorilla levitetään usein vain tummia alueita tai vaaleita korostusalueita, koska sillä on hankala saada rajoja häivytetyksi. Se myös kerää väriä hirveästi, joten jos haluaa hyvin mattapintaista ja intensiivistä väriä, niin applikaattori on siihen paras. Käytä vain applikaattorin toista puolta, jätä toinen puoli puhtaaksi.4. Ota häivytyssiveltimellä ruskeaa luomiväriä, ja karista ylimääräinen väri kämmenselälle. Vähemmällä pärjää ja tarvittaessa lisää väriä suoraan kädestä. Käy kevyin pyörivin vedoin läpi liikkuvaluomi ja luomivako.
Mitä raskaampi yläluomi, sitä ylemmäs kohti kulmaluuta kannattaa väri levittää. Isolla aitokarvasiveltimellä saat heti hyvän häivytyksen ja pehmeämmän läpikuultavamman jäljen.5. Ota tarkkuussiveltimellä ruskeaa luomiväriä ja karista taas ylimääräinen kämmenselälle. Töpötä alaluomenrajaukset kauttaaltaan luomivärillä. Lopputulos saa olla utuinen. Voit halutessasi käydä läpi myös yläluomen rajauksen.
Rajauskynän tehtävä luomivärin alla on tehdä rajauksesta intensiivisenpi, tummempi ja kestävämpi. Huomaa, että samalla luomivärisävyllä ja eri siveltimillä saa erilaista ja eri tummuista jälkeä.6. Ota vaahtomuovi applikaattorin puhtaalla puolella valitsemaasi vaaleaa luomiväriä kevyellä kädellä, ja taputtele korostus kohtiin, eli kulmakarvojen alapuolelle kulmaluulle, ja alaluomen sisänurkkaan. Jottei jäisi vaaleata rajaa, taputtele kevyesti sormilla tumman ja vaalen värin rajalla.
Tätä kikkaa voi käyttää ihan vain rajauksen kanssa tai ilman mitään muuta silmämeikkiä. Tekee tosi fressin ilmeen!7. Lopuksi ota irtopuuteri vippa ilman puuteria (yleensä käytettyyn vippaan imeytyy ylimääräistä irtopuuteria) ja käy läpi alaluomi ja muu silmämeikinympärys niin saat siistin jäljen ja kaikki karanneet meikit lähtevät. Lopuksi ripsiväri, kerros tai kaksi oman maun mukaan! Ihanalla mallillani Noralla on ripsienpidennykset niin ei ripsariakaan tarvitse :)


Mammat lähtee reivaamaan. Mun ihanat ystävät. :)

Lyylit lähti yöhön bilejalka vipattaen kauniita savusilmiä räpsytellen. Tätä meikkiä voi soveltaa esimerkiksi mustalla, violetilla, harmaalla tai ihan millä haluat kokeilla. Yleensä tummemmat ja voimakkaat värit toimivat parhaiten. Ruskea on siitä helppo, niinkuin muutkin murretut värit, että se on lähellä ihon luonnollista väriä ja silloin helppo häivyttää. Väreillä saa ja pitääkin leikkiä ja mielikuvitusta käyttää miten haluaa, pääasia että meikki on kauniisti tehty. :) Hope tästä oli jotain hyötyä!!

Tiina

2 kommenttia:

  1. hmm.. that does not look good :/

    VastaaPoista
  2. Tosikiva toi silmämeikki :)

    tsekkaa munki blogi, www.blognamedsweet.blogspot.com

    VastaaPoista