keskiviikko 28. joulukuuta 2011

ALV muutoksesta


Ne jotka ei haluu lukea supertylsää ja kuivaa tekstiä, vaihtakaa kanavaa :D Ajateltiin tässä kirjotella tälläsestä ajankohtaisesta aiheesta kuin ALV-muutoksesta.

Arvonlisävero (ALV) on vero, joka lisätään tuotteen tai palvelun myyntihintaan. Arvonlisävero otettiin Suomessa käyttöön vuonna 1994 Eu-jäsenyyden vuoksi. Suomen yleinen arvonlisäveroprosentti on 23, mutta joillakin hyödykkeillä on alennettu verokanta kuten 13% tai 9%.

Suomi on osallistunut arvonlisäverokannan alentamiskokeiluun parturi- ja kampaamopalvelujen osalta. Eli vuoden 2007 alusta hiusalan alv on ollut 9%. Alemman verokannan oli tarkoitus parantaa työllisyyttä ja palveluiden kysyntää. Moni kampaamo ei silloin laskenut hintojaan verokannan mukaisesti, mutta niillä oli varaa palkata enemmän työntekijöitä.

Nyt tämän vuoden lopussa kokeilu päättyy, jonka jälkeen alv on hiusalalla 23%. Tämä merkitsee tietenkin sitä että kampaamopalveluiden hinnat nousevat vuoden alusta noin 14%. Liikkeeseen tai kampaajalle tästä korotuksesta ei jää penninhyrrää, vaan veron osuus tilitetään valtiolle. Korotuksen myötä valtio tulisi saamaan noin 70 miljoonaa lisäeuroa, joka on suoraan pois kuluttajilta. Kinkkisen asiasta tekee se että veronkorotuksen myötä valtavan moni tulee menettämään työpaikkansa. Tuosta 70 miljoonasta eurosta maksetaan sitten työttömyyskorvauksia ja sosiaaliavustuksia työttömille kampaajille...

Kampaamot hinnoittelevat palvelunsa itse ja päättävät kuinka paljon kerralla nostavat hintojansa. Läheskään kaikki pienyrittäjät eivät pysty siirtämään korotettua veroa hintoihinsa asiakkaiden menetyksen pelossa. Toiminta- ja elinkustannukset nousevat kokoajan, joten kenelle tahansa omasta tulotasosta tinkiminen on huonompi homma. Jos taas hintoja ei nosta, niin tuo 14% pois omasta palkasta on aika tuntuva summa, joten hintojen korotukselle ei taida olla vaihtoehtoja?

Me täälä Beatissa ollaan yritetty pitää hinnat alhaisina. Sehän oli alusta lähtien koko liikkeen ideana ja lähtökohtana - hyvää laatua kohtuu hinnoilla. Nyt valitettavasti sattuneesta syystä joudumme myös nostamaan palveluidemme hintoja. Asia on stressannut meitä viimeaikoina, mutta helpottaa vähän tieto siitä että kaikilla muilla on sama homma edessä. Uusi hinnasto on voimassa heti vuodenvaihteen jälkeen.

Höh tähän ei nyt oikeen keksitty mitään sopivaa kuvaa. Melkein mentiin tohon kadulle lavastamaan tilanne nälänhätäisistä köyhistä kampaajista joilla on rikkinäiset vaatteet..

 Beat.


8 kommenttia:

 1. itteeki ressaa tää asia valmistuvana kampaajana.. saa nähä saanko töitä joilla pystyn elättään itseni vai pitääkö munki mennä sossu luukulle jonoon...

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on koululla tästä aiheesta puhuttu ja on kyllä niin huono juttu.:/ Saa nähdä valmistumisen jälkeen, miten kullekin käy työjuttujen suhteen... Mutta luulen, että vakkariasiakkaat ymmärtävät asian ja jos parturipalveluun ollaan tyytyväisiä, ei vakiokampaajaa vaihdeta tuosta noin vaan. :)

  http://katariinann.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Meidän liikeessä otetaan se riski, että ei lasketa hintoja, vaikka asiakkaita on paljon ja joista suuri osa kauan käyneitä. Tehtiin sellanen ratkaisu, että laskettiin opiskelijahintoja ja toivotaan saavamme sitä kautta niin paljon lisää asiakaskuntaa, ettei jouduta tappiolle. Katsotaan miten meidän hullujen käy :'D Jos loppukeväästä näyttää vielä huonolta, sitten vaan hintoja ylemmäs. Ei auta, jotain tässä on tehtävä. Vittumainen situation.

  VastaaPoista
 4. Itsekkin parturi-kampaajana jännitän ensivuoden alvin nousemista, mutta kuten tänään eräs herrasasiakas totesi että hänellä on aivan sama maksaako hän hiustenleikkuusta 25 vai 45 euroa, kunhan palvelu ja lopputulos on hyvä. Ja mitä olen blogin kautta ja tuttavieni kommentteja kuullut, kun ovat käyneet teidän käsissä niin kehuja on sadellut :) Taitavat kampaajat ovat kiven alla ja itsekkin olen valmis pitämään luottokampaajani hinnannoususta huolimatta.

  VastaaPoista
 5. Moi! Ahdistelen teitä taas samaisella kysymyksellä, mitä jo pari postausta alempana tiedustelin. Eli kyselisin hiusten liukuvärjäämisestä. Itselläni on tummanruskeat hiukset. Ideana olisi siis saada kutakuinkin tällainen lopputulos: http://www.google.fi/imgres?q=ombre+hair&um=1&hl=fi&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:fi:official&biw=1366&bih=649&tbm=isch&tbnid=TViqKeW_hT6G8M:&imgrefurl=http://beautyeditor.ca/2010/08/13/drew-barrymore-and-julia-roberts-demonstrate-ombre-hair-2-0-which-is-way-more-wearable-than-1-0/&docid=gt5_6YA8gYj9gM&imgurl=http://beautyeditor.ca/wp-content/uploads/Alexa-Chung-Ombre-hair.jpg&w=400&h=400&ei=oPn4TtfmOuuQ4gS57MWNCA&zoom=1&iact=hc&vpx=327&vpy=134&dur=503&hovh=225&hovw=225&tx=138&ty=103&sig=102169050977697290923&page=1&tbnh=135&tbnw=135&start=0&ndsp=25&ved=1t:429,r:1,s:0 Miten homma siis käytännössä toimii? Miten tummiin hiuksiin saa vaaleat latvat? Ja onko vaikea hoitaa, tällä tarkoitan sitä, että onko jatkuvasti värjättävä tyvikasvua pois? Kiitos hurjasti!

  VastaaPoista
 6. Tommosen värin voi toteuttaa aika helposti joko vaalentamalla kevyesti koko latvan tai sit tekemällä raitoja hiusten alaosaan/väleihn eli ei jakaukseen asti. Tarvittaessa latvat voi sitten sävyttää päälle jos ne tuntuu liian lämpöseltä esim. Jatkossa sitten pärjääkin pelkällä tyvivärillä aika pitkään.

  Ja tosta alv muutoksesta sen verran et ite oon yrittäny ajatella sen sillein pakkohan ihmisten on ainakin joskus tukkaansa leikata ja uskosin et vakioasiakkaat ei kyl pienen hinnankorotuksen jälkeen oo heti vaihtamassa paikkaa. Ja toinen asia mitä oon kans miettiny ni esim kahviloitten hinnat nousee kokoajan ja silti ainakin ite käyn edelleen. 5 vuotta sit jos kahvi ja joku leipä ois maksanu 10e ni oisin kyl vaihtanu mestaa mut nykyään tommonen summa on ihan normaali. =D

  Hyvää uutta vuotta kaikille!

  VastaaPoista
 7. Kiiitos nopeasta vastaamisesta tohon liukuvärjäämiseen!! Ja onnellista uutta vuotta teille! :)

  VastaaPoista
 8. Mä ainakin maksan mielelläni kampaajalle hyvästä työstä ja palvelusta. Se, että voin istuu siihen kampaajan tuoliin, antaa täysin vapaat kädet ja lähteä joka kerta todella tyytväisenä kampaamosta pois on sen 100€ arvosta.

  VastaaPoista