perjantai 24. huhtikuuta 2015

Mummotukka

Merenneitovaihe tuli ja meni! Viime kesäinen turkoositukka ja pastellinen polkkatukka ovat nyt muistoja vain.. Näin omien synttäreidenkin kynnyksellä ajattelin nyt aikuistua ja alkaa näyttää ikäiseltäni, eli värjäyttää hiirenharmaan tukan. Pitäähän meidän jengistä nyt joku hopeapää löytyä, kun Noora siirtyi vuosia kestäneestä vaaleasta kylmän harmaasta liilapääksi!

No ei... Karu totuus on, että näin käy tukalle kuin tukalle, kun sitä säännöllisesti vaalennetaan ja vaalennetaan. Tyven kasvaessa, latva ehtii jo moneen otteeseen ropista eikä se ropise todellakaan tasaisesti. Mun tukka laitettiin viimeksi joulukuun alussa ja siitä lähtien oon ollu värjäyskiellossa.. Ja sen huomaa tosta tyvikasvun määrästä! Eli hyvästi raikkaat shokki- ja pastellivärit, ainakin nyt toviksi, että tää reuhka pikkasen elpyis tästä. Pitää myöntää, että olo on ollut viime aikoina kuin puhallettavalla voikukalla, niin räjähtänyt ja sähköinen toi latva on ollut. Tytti sai idean, että värjätään mun tukka harmaaksi, jotta pääsis kurjasta vaalennuskierteestä eroon. Mun oma väri on aika perus maantie, joten sekin suht hyvin sulautuu harmaaseen latvaan, ja vastaisuudessa sitä on helpompi värjätä ja sävyttää ihan perus kestoväreillä jotka eivät räjäytä tukkaa vaalennuksen tapaan. Tosin, tähän päähän oli tehtävä vielä se viimeinen vaalennus ton järkyn tyvikasvun takia, että harmaan sävyn sai mahdollisimman tasaiseksi... :D Se oli viimeinen, I promise!

Hiusten pituuden vaihtoehdot oli leikata joku todella todella lyhyt malli tai sitten asetella sinne ompelupidennys sillä tavalla, että kärsineen latvan saa piiloon ja antaa sen vaan nyt olla siellä rauhassa. Ja oi että, pitkää tukkaa mulla on ollut niin ikävä! Toisen puolen hiukset olivat kärsineet enemmän, joten uuteen tukkatyyliin saatiin vähän jotain "Mun omaa" ajamalla sivu kokonaan siiliksi! Tuntuu että mun tukan suhteen on välillä liian monta kampaajaa säätämässä ja heittelemässä omia ehdotuksiaan, ja mulla ei välttämättä ole sen kummemmin sanavaltaa, mikä kyllä sopii mulle ihan mainiosti! Oon innokas kokeilemaan uusia hauskoja juttuja, mutta ne ei kyllä ensimmäiseksi tule omaan mieleen ellei joku osaa ehdottaa. Tääkin lopputulos saatiin aikaan hyvän yhteistyön seurauksena. Viime viikonloppuna meillä oli nettisivujen kuvaukset (siitä varmasti lisää myöhemmin!) jota varten aikasempi katastrofitukka oli ihan pakko saada kuntoon. Kaikilla on hirveästi kiirettä töissä, mutta kuitenkin saatiin mahdutettua mutkin sinne pienillä aikataulusäädöillä; Yassu vaalensi tyven, Paavo värjäsi harmaan ja lopuksi Tytti ompeli pidennyksen ja rajasi siilialueen. Tavallisesti ei kuulemma näin lyhkäiseen polkkaan meillä suostuta pidennyksiälaittamaan, mutta ruinasin pitkiä hiuksiä niin paljon ja sain siskon suostuteltua.

Mä oon jopa ihmeissäni, että miten tunnenkin näin luonnollisen värin tosi omakseni, aikaisemmin oon pitänyt ns. omanvärisiä hiuksina todella tylsinä, enkä oo itselläni sellasita kuvitellakaan. Vääräs olin ;)

Tiina

10 kommenttia:

 1. Moikka! Pakko kysyä, että onko kaikki teidän beatilaiset menny heti peruskoulun jälkeen ammattikouluun parturi-kampaajaks vai onko joku esim. käyny lukion ja sitten mennyt? Mietin vaan kun oon ysillä ja hain lukioon, mutta alkanu hirveesti hiusala kiinnostamaan ja yhteishakukin mennyt jo :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Joo me kaikki biittiläiset ollaan menty peruskoulusta suoraan amikseen, ja Noora seka Paavo kävivät kaksoistutkintona samalla lukion. :-) Meillä on kuitenkin ollut monia harjoittelijoita, jotka ovat ensin käyneet lukion ja sitten alkaneet opiskella hiusalaa, eikä se koskaan ole liian myöhäistä aloittaa parturi-kampaaja opiskelua! ;-)

   Poista
 2. Mitä mieltä ootte siitä Olaplexistä vaalennusten yhteydessä ja onko sitä kenties tulossa Beatiin?

  t. Beatin asiakas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miellä on Olaplex ja erään toisen sarjan vastaava tuote juuri testissä ja hyvältä vaikuttaa! Hetken päästä saatavilla Beatista :)

   Poista
 3. Hius josta oon hetken aikaa jo unelmoinut! Itellä on joskus ollut ns. mummotukka ja tykkäsin siitä hirveesti Nyt olis hakusessa taas mummotukka, mutta kuten sulla kävi niin mullakin vaalennusten takia tukka rapisee päästä! :( Meen nyt testaamaan tota hehkutettua Olaplexia sävytyksen yhteydessä, josko tähän kuivaan korppuun sais edes hitusen eloa. Mitä pidennystä suosittelisitte kuivalle tukalle eniten? Teippi olis helppo ujuttaa oman hiuksen joukkoon, mutta onko rasitus liikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei oikeastaan tehdä kuin noita ompelupidennyksiä, joten ei olla ihan parhaita kertomaan teipeistä. Onnea operaatioon! :)

   Poista
 4. Mitkäs värit teillä olikaan käytössä? 😍 Aivan ihana väri tuli!! 💙 Vaalensitteko tuosta lähtötilanteesta Tiinan tukasta enää muuta kuin tyven, eli oliko pohjana muuten tuo joulusta asti haalistunut turkoosinjämä? Aivan uskomattoman kaunis sävy nimittäin!! 💕 Suurin osa granny-hiuksista on mun mielestä jotenkin tunkkaisia, mutta tää on ihanan helmiäinen jotenkin! Oisko mahdollista saada reseptiä..? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Erika. Tiina tukasta vaalennettiin oikestaan vaan tyvi ja vasta pesupaikalla turkoosiin latvaan tehtiin pikanen vaalennuspesu. Käytännössä latva ennen harmaata väriä oli vielä aika turkoosi. Päälle laitettiin Redkenistä shadesin kevytväri glossin puoleleta. Sävyinä 09T ja pikkusen 06T ja 09T mukana. Pelkällä 09T saa aikalailla ton värisen vaaleeseen pohjaan.

   Poista
 5. Hyvältä näyttää! Mulla on itsekin tukka tosi kärsinyt blondausten takia, ja viimeksi kun olin kampaajalla, päätin että laitetaan joku oman tukan värisempi sävy päähän ja lopetetaan värjäys. Noooh, mun tukka on aika karsee, mutta mitäpä tuosta:D.

  Mulla olis postaustoive Tiinalle! Kohta on kesä ja biksukausi ja ongelmaksi muodostuu ainainen karvanpoistorumba. Alapään sokerointi on alkanut kiinnostamaan, mutta googlaamalla jumitun aina ensiksi niihin kauhutarinoihin siitä, kuinka joku sai rakkuloita sokeroinnin jälkeen. Kaipaisin siis sellaista pientä, realistinen infopakettia luotettavalta taholta.

  - Kipsu

  VastaaPoista
 6. Täälläkin yksi joka haaveilee harmaasta tukasta! Itselläni on tällä hetkellä pidennyksissä pohjana sini/violetti väri. Olisiko sitä mitenkään mahdollista kotikonstein taittaa ihan harmaaseen tai tumman harmaaksi? Vai pitääkö vain lompsia kampaajalle ps.teillä on mahtava blogi!

  VastaaPoista