tiistai 6. toukokuuta 2014

Mermaid Hair


Nyt heitettiin liilalle tukalle hyvästit. Olihan siinä taas hommaa mutta ehkä lopputulos on vaivan arvoinen?
Ennen itse operaatiota Tiina jynssäsi päätänsä muutamaan otteeseen syväpuhdistavalla shampoolla, jotta vanhaa violettia saatiin purattua ja haalistettua pois hiuksesta. Tämän jälkeen uskallettiin lähteä vaalentamaan pohjaa, sillä suoraväripigmenttiä oli jäljellä enää vähän. Osa hiuksista täytyi kuitenkin vaalentaa pariinkin otteeseen, että tukasta saatiin tarpeeksi tasainen ja vaalea lopullista väriä varten. Sitten läträttiin keskenään sopivassa suhteessa petrolia, turkoosia ja vihreää sopivan sävyn saavuttamiseksi.

On sanomattakin selvää että tälläiset käsittelyt ovat erittäin rajuja hiuksille (ja mielelle). Tarpeeksi vaalean pohjan aikaansaaminen on usein työn ja tuskan takana, varsinkin jos lähdetään ihan tummasta liikkeelle. Mikäli "shokkiväriä" halajaa, kampaajan kanssa kannattaa ensin keskustella halutusta lopputuloksesta, sillä kaikkien päähän tälläinen väri ei synny ihan yhdeltä istumalta ja urakkaan täytyy varata tarpeeksi kauan aikaa. Hiusten vaalentaminen on melkeinpä aina arpapeliä, sillä harvoin pystyy täysin ennustamaan, kuinka hyvin esimerkiksi tumma hiusväri vaalenee. Täytyy ottaa huomioon, että kaikkien hiuslaatu ei ihan samanlailla kestä näitä käsittelyjä ja myös hiuspohja joutuu tässä kovalle koetukselle. Vaalennettu hius vaatii aina enemmän hoitoa ja hoivaa, kuin värjäämätön hius.


Parin pesun jälkeen väri on parhaimmillaan, kun se on hieman haalistunut. 
Mitäs mieltä siellä ollaan Tiinan merenneitotukasta?

Beat.

24 kommenttia:

 1. Ihana! :) Ootte te kyllä niiiin taitavia, ilo seurata teidän tukkataikoja!

  VastaaPoista
 2. Ääääääääk aivan huikee, me wants!!!

  VastaaPoista
 3. Tosi ihanat hiukset!!:) saisinpa iotekkin samanväriset ja yhtä pitkät...;)

  VastaaPoista
 4. onko tossa pidennystä mukana vai pelkestään omaa hiusta? makeet on! näyttäisin varmaan ihan jäätävältä ite ton värisellä tukalla mut tiinalle sopii sairaan hyvin. vaaau

  VastaaPoista
 5. Lopputulos on huikea, mutta eikö tuota väriä ole hankala ylläpitää? Tuossa ekassa kuvassa tukka näyttää täysin kuolleelta, millä aineilla tukasta on saatu lopulta noin hyväkuntoisen näköinen?

  VastaaPoista
 6. Ihana tukka on kyllä:-)
  Kiinnostaisi että mistä olet paitasi ostanu Tiina? sekin on upea:-D !

  VastaaPoista
 7. Wau! Millä värjätty? Reseptiä kehiin! :) Upeeta!!!

  VastaaPoista
 8. Millä tota väriä ylläpidetään ja siis onko Tiinan tukka kasvanut noin pitkäksi ? Ei taida olla pidennyksiä..

  VastaaPoista
 9. Eikä aiva yli ihanat! Löysin tän teidän blogin pari päivää sitte ja lukenu melkeen läpi jo :)
  Mulla olis kysymys, aattelin et kesäksi olis kiva saada jotaki uutta hiuksiin. Mä en osaa selittää minkälaiset hiukset mulla on mut aika oranssihtava ruskea ja tällänen puolipitkä :D koska en osaa selittää ja tähän ei saa kuvaa niin mun instagramista löytyy kuvia mis näkyy hiukset nimimerkillä @eweekk ja niin se kysymys siis kuuluu et mitä te tähän tukkaan tekisitte jos saisitte vapaat kädet? :) Aattelin et jokku tasapitkät ja blondeja raitoja vois olla kiva? Ja sit viä toinen kysymys et osaatteko suositella mitää marketti shamppoota, hoitoainetta ja kuiviin hiuksiin suihkutettavaa hoitoainetta, mikä löytyis ihan esim citymarketista ja olis hyvä vähä kuivemman puoleiselle mutta muuten aika hyväkuntoiselle tukalle :) Kiitos jo etukäteen jos vastaatte!

  VastaaPoista
 10. Mä RAKASTAN tätä tukkaa!!! <3 Ja kiitos vain kehuista ;) kyllä tätä sopii esitellä! Oon jo itse niin väriin tottunut parissa päivässä, että oon alkanut ihmettelemään, et miks jengi tuijottaa mua bussissa niin paljon, mutta sit muistuukin mieleen :D

  Muutama vastaus kuitenkin kysymyksiin:

  Anonyymit 2.16 ja 7,22: Oma tukka mulla on jo kasvanut yli lapaluiden, että on ollut ihan sopivan pitkä, mutta tähän lisättiin myös pari riviä pidennyksiä ompelutekniikalla.

  Anonyymi 4.09: Tukka näytti noin kuolleelta koska violetti väri oli niin harmaantunut ja alla vaaleita raitoja, joka toki tukkaa kuluttaa. Lisäksi pohjalla oli vielä parin päivän lettikiharat, kuntosalihiet ja sotkuinen ponnari :D Sileäksi tukan sai ihan kosteuttavilla öljyillä ja suoristamalla raudalla. Tarkoitus on, että pesuissa toi väri saakin haalistua, että siitä tulee vähän vaalean mintun värinen, ja kun tumma tyvi taas kasvaa, se vaalennetaan ja heitetään suoraväri päälle.

  Anonyymi 4.16: Paita on Pull & Bearista!

  Kampaaja-Erika: Tytti sekoitteli eri suoravärejä, tyveen sinisempää ja latvaan vihertävämpää, nyt en ulkoa muista mitä merkkejä!

  Eweek: Kuvien perusteella on todella todella vaikea kertoa mitä pystyis tekemään. Näitä kysymyksiä tulee paljon, mutta kunnon vinkkejä on vaikea antaa ilman että näkee tukkaa livenä. Tuu piipahtaa liikkeessä, niin Noora, Paavo tai Hanna pystyy sanomaan mikä olis sun hiuksiin hyvä uus juttu. Valitettavasti meillä ei ole minkäänlaista kokemusta markettituotteista, niin ei oikein voida tähänkään vinkkejä antaa :(

  VastaaPoista
 11. Kampaaja-Erika: Värimixi oli Directions turquoise, johon sekaan sävyjä Spring Green ja Lagoon Blue. Tätä laimennettiin hoitsikalla 50/50 :)

  VastaaPoista
 12. Ihana!<3Oon just tollasia hiuksia katellut netistä itsellenikin..harmi vaan että omat hiukset on sen verran tummat ja hiukan huonokuntoiset vielä lähteä tuollaista hankkimaan:(

  VastaaPoista
 13. Siis myös vaalensitte sen pidennyksenkin ja värjäsitte sen?

  VastaaPoista
 14. aivan ihana! Olis itekki kiva kokeilla joskus jotain,mutta elumen.. :D oliko tukka kui kärtsä latvasta? millä aineilla vaalensitte ?:) t.toinenkin kampaaja

  VastaaPoista
 15. onnistuukohan samanlainen värinpoisto ja siihen hopeanvaalea päälle punaisiksi värjättyihin hiuksiin?

  VastaaPoista
 16. Anonyymi 1.23: No muttta ei se silti mahdotonta ole. Kannattaa vaikka siirtyä vaaleampaan pikkuhiljaa, hoitaa hiusta hyvin ja lähteä sitten kokeilemaan :)

  Anonyymi 5.11: Pidennys oli vaalea jo valmiiksi, joten se värjättiin samoilla väreillä kuin omat hiuksetkin.

  Anonyymi 7.20: Elumen on kyllä aika styrkkaa tavaraa :D Ja kyllä, Tiinan hiukset ovat aika rapsakat latvoista. Vaalennuksessa käytettiin tyveen ja pituuteen 9% ja latvaan 3% hapetetta.

  VastaaPoista
 17. Kiitos reseptistä! :) Muistatteko yhtään, että montako purkkia meni niitä Directionsin suoravärejä..? Varmaan siis kuivaan tukkaan kuitenkin laitoitte, mä oon joskus niillä värjännyt tätä polkkamittaista tukkaani (kuivana) ja tuntuu ettei pari purkkia yhteen värjäyskertaan edes riitä! :O Kävittekö niitä varta vasten ostamassa vai onko teillä niitä liikkeessä myynnissä/käytössä? Vai onko niistä olemassa jotain isompia ammattilaiskokojakin..? Omani oon nimittäin hakenut ihan vaan asematunnelin goottiliikkeistä! :D

  VastaaPoista
 18. Tiina on niin upea! Aina kuvissa näyttää superhyvältä ja kaikki tukatu/värit/vaatteet/meikit sopii hälle ku nakutettu! :) Kateus!

  VastaaPoista
 19. Sanna-Mari: Kaunis kiitos :) mukavaa jos jotakuta pystyy jolain tavalla inspiroimaan :)

  VastaaPoista
 20. Aivan upea tukka, vau!! Rupesin tässä nyt itsekin himoitsemaan vastaavaa mutta kysyisin ensin, kuinka vaikeaa on värjätä vastaavanlaisen operaation jälkeen hiukset "normaalimman" väriseksi? Minulla on nyt värjätyt vaaleat hiukset (luonnostaan maantienharmaat) ja jos/kun värjäytän shokkivärillä, onko "luonnollinen" blondi vaikeaa saada värjäämällä takaisin, vaatiiko värinpoiston tms? Kiitos tuhannesti jo etukäteen! :)

  VastaaPoista
 21. Aino: Nämä niin sanotut "shokkivärit" ovat suoravärejä, eli tarttuvat vain hiuksen pintakerroksiin. Väri haalistuu pikkuhiljaa pesuissa (riippuen hiuksen huokoisuudesta ja värin pigmenttirikkaudesta) mutta saattaa jättää usein vaalennettuihin hiuksiin sävyä/vivahteita. Väriä voi koittaa haalistaa esim syväpuhdistavalla shampoolla, mutta välttämättä et vaaleita hiuksiasi saa aivan saman värisiksi pelkän shampoon voimin. Yleensä ei kuitenkaan tarvita ihan niin voimakkaita keinoja kuin värinpoisto. On vaikea lähteä ennustamaan kuinka hyvin väri haalistuu, sillä jokaisen pää on erillainen :)

  VastaaPoista