lauantai 5. huhtikuuta 2014

Testissä Sheer Cover Studio!

Onko kenenkään koskaan tehnyt mieli tilata jotain mainostelevisiosta? Tai onko kukaan koskaan ajatellut mitä ihanan turhia, mutta aah, niin käteviä ihmelaitteita se tuotetaivas on pullollaan! 

Jumppalaitteita, joita tarvitsee käyttää vain kolme minuuttia päivässä ja jotka saa kätevästi taitettua pieneen tilaan ja varastoitua sängyn alle. Keittiön yleiskoneita, joihin saa 18 erilaista lisäosaa ja joista ei edes muista mihin niitä käytetään. Kolme vaatekokoa pienentäviä kokovartalon alusasuja puuterin värisinä. Tai ihoa nuorentavia ja kiinteyttäviä laservekottimia! Ja nyt on sekin päivä nähty, nimittäin minä hurahdin mainostelkkarin tuotteeseen, että oli ihan pakko tilata ja kokeilla.

Sheer Cover Studio- meikit lupaavat täydellisen peittävän mutta kevyen meikkipohjan, joka näyttää luonnolliselta. Tuotteet ovat täysin hajusteettomia, öljyttömiä, säilöntäaineettomia ja sisältävät 100% luonnollisia mineraaleja. Valittavana on neljä eri sävyä: Light, Medium, Tan ja Dark. Sävyvaihtoehdot ikäänkuin sulautuvat oman ihon pigmentteihin, joten siksi niitä on vain muutama. Merkin edustuskasvona säteilee TV-juontaja Brooke Burke-Charvet, jolla on kasvoillaan paha melasma (ihosairaus, joka aiheuttaa suuria ja tummia pigmenttimuutoksia). Hänen mukaansa mikään muu hoitokeino tai peiteaine ei ole ollut yhtä hyvää, kuin Sheer Cover.

Mainoksen nähtyäni, olin jo salamana netissä tekemässä tilausta, koska kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta!
Sheer Cover-pakettiin kuuluu:

Perfect Shade Mineral Foundation
- luonnollinen ja peittävä mineraalimeikkipuuteri, joka sisältää innovatiivisen värinmääritysteknologian.
Conceal & Brighten Trio
- ihon sävyyn mukautuva tuplapeitevoide tummille silmänalusille, epäpuhtauksille ja muille ihovirheille, sekä valoa heijastava korostusväri.
Sun-Kissed Bronzing Minerals
- Luonnollisen värin antava korostus- ja varjostusväri.
Sheer Cover Studio Makeup Brushes
- Iso mineraalipuuterisivellin ja poskipuna-/varjostussivellin ovat vuohenkarvaa ja ohut peitevärisivellin synteettistä kuitua.

Valitsin meikkipohjasävyksi Mediumin, joka on sävyistä keskivaalea ja hieman lämpimämpi kuin vaalein sävy Light. Paketissa oli myös kattava ohjekirjanen tuotteiden käyttöön ja ripsiä pidentävä kuituripsiväri, mutta en uskaltanut itse käyttää sitä sen takia, koska mulla on tällähetkellä ripsienpidennykset.

Sheer Cover eroaa päivittäin käyttämistäni meikeistä siten, että suosin yleensä enemmän meikkivoiteita kuin puutereita ja tuotteita on määrällisesti vähemmän mitä yleensä päivittäin kerrostan. Mulla meneekin pohjan tekemiseen suurin osa joka-aamuisesta meikkausajasta, koska haluan saada siitä tasaisen. Sekään ei aina täysin onnistu, jos iho on huonossa kunnossa. Yllä oleva kuva jopa hieman vääristää todellista ihon kuntoa, koska pinta on yleensä todella röpelöinen ja näppyläinen ja sävyjä löytyy yhtä paljon kuin Tikkurilan värikartasta. Mulla on kyllä käytössä todella hyvät tuotteet tilanteeseen kuin tilanteeseen, niistä en ikinä tingi, mutta rasvoittuva ja hormonaalinen akneiho tekee yleensä just sitä mitä sitä huvittaa. Ja sitä pahentaa yleensä stressi tai vähäiset yöunet. Koitan kuitenkin valita kevyitä öljyttömiä meikkituotteita joita voi kerrostaa päällekkäin pieniä määriä, kuin että koittaisin yhdellä peittävällä tuotteella saada koko ihon meikattua. 

Tämänhetkinen meikkipussinsisältö näyttää tältä:

Sensai Fluid Finish Lasting Velvet -meikkivoide
Dior Nude Concealer -peiteväri
Sensai Concealer (Brush Type) -valokynä
Clinique Blended Face Powder -irtopuuteri
Estée Lauder Bronze Goddess Soft Duo Bronzer -aurinkopuuteri

Fiilikset Sheer Coverista ovat seuraavanlaiset:

Peitevärit
 Paletin peitevärejä oli helppo sekoitella oman ihon sävyn mukaan ja yksi highlighter-väri freesasi yhtä hyvin kuin muutkin valokynät. Vahamainen väri oli helppo levittää ja se lämpeni iholla, jolloin koostumus muuttui hieman joustavammaksi. Peitevärit oli tarkoitus levittää niille tarkoitetulla ohuella siveltimellä, mutta olen itse todennut sormien olevan kaikista paras työväline hyvän peittävyyden ja rajojen häivyttämisen suhteen. Mun isoin ongelma-alue on tummat silmäluomet ja silmänaluset, joissa turvotus näkyy voimakkaasti ja ihon väri on pysyvästi pigmentoitunut. Eli vaikeat peittää. Mulla oli tästä tuotteesta ehkä suurimmat odotukset, koska en ole vielä löytänyt sitä täydellisesti peittävää ja ohutta peiteväriä. Ja tämäkään ei valitettavasti lunastanut lupauksiaan; ihon sävy kyllä tasoittui siistimmäksi, näppylöiden punertavuus himmeni hieman, mutta täyttä peittävyyttä tällä tuotteella ei kyllä saa, varsinkään näihin silmäluomiin. Plussaa kyllä siitä, että värisävyt jotenkin tuntuvat sulautuvan muuten todella hienosti omaan ihon sävyyn ilman liikaa työstämistä.

Meikkipohja
Olen tottunut aina voidemaisiin meikkipohjiin siitä syystä, että ne antavat enemmän kosteutta iholle kuin puuterimaiset tuotteet. Sheer Cover-puuteri tuntui levitettäessä todella ohuelta. Omaan makuuni jopa liian ohuelta. Ihon pieniä sävyeroja se tasoitti, mutta mun kirjavaa näppyläihoa ei kyllä tällä tuotteella täysin peittoon saa. Varsinkaan isommalla siveltimellä levitettynä, jolloin puuteri hajoaa vielä hienojakoisemmaksi. Vielä viimeistelyksi, tuputtelin puuteria ihan meikkisienellä kriittisimmille alueille, ja sekään ei tuntunut peittävän kunnolla, vaikka alla oli jo kerrostettuna peitevärit ja valoväri.

Aurinkopuuteri 
Mielestäni helpoin tapa oli sotkea kaikki sävyt yhteen. Aurinkopuuteria käytän oikeastaan vain varjostamiseen kasvojen reuna-alueille ja myös poskipunan sijasta poskipäille. Ensimmäistä kertaa kokeillessani ihmettelin, kun väriä ei meinannut tulla millään vaikka kuinka lisäsin ja lisäsin useita kerroksia. Ensivaikutelma oli mielestäni todella valju, kun taas Paavon mielestä mulla oli aurinkopuuteria ihan liikaa. Olen itse vain tottunut todella voimakkaisiin varjostuksiin koska nykyisestä Estée Lauderin aurinkopuuterista lähtee kerralla niin paljon enemmän väriä.

Siveltimet
 Suosin itse aina käsintehtyjä siveltimiä, koska ne ovat kestävämpiä ja laadukkaampia. Sheer Coverin siveltimet tuntuivat kädessä hyviltä ja sopivan pituisilta meikkipussissa kuljetusta ajatellen, mutta jokin karvan laadussa mua häiritsee. Pienin sivellinhän on pehmeää ja liukasta synteettistä karvaa, mutta isoimmalla siveltimellä levitettäessä karva tuntuu jotenkin ihoa raapivalta. Tai voi olla, että karvanlaatu pehmenee pesujen myötä. Vuohenkarva on esimerkiksi näätään verrattuna paljon paljon karkeampaa.

Loppujen lopuksi, mielestäni Sheer Cover ei eroa monista muista samantyylisistä meikkipohjista kovinkaan paljoa. Lupaukset tuntuivat suuremmilta, mitä tuote antoi. Lopputulos oli iholla kyllä kuulas ja itseasiassa aika hehkuva, niinkuin brosyyrissä luvattiin. Mutta pidän itse hieman lämpimämmän sävyisistä ja keltapigmenttisemmistä meikkituotteista, koska tämä sävy oli omaan makuuni liian kalpea. Se kävi kyllä omaan ihonsävyyni, ja "innovatiinen värinmääritysteknologia" näytti sulauttavan oman ihonsävyni meikin sekaan, mutta kaipasin silti kasvoilleni tervettä väriä. Mediumista yhtä tummempi sävy on Tan, joka taas olisi varmaan liian kellertävä ja tumma mun hipiälle. Pohjatuotteiden kesto mun iholla oli täysin samaa luokkaa, kuin omien normituotteideni kanssa, eli muutama tunti meikin laittamisesta saa olla jo paperilla painelemassa rasvaisuutta pois iholta. Eli oli meikkipohja ohut puuteri tai peittävämpi meikkivoide, kestävyys rasvoittuvalla iholla on täysin yhdentekevä; korjata saa jossain vaiheessa kuitenkin. Ehkä tätä meikkipohjaa voisi käyttää vaikka meikin korjailuun tai hätävarana, jos ei muuta ole saatavilla.

Peiteväripalettiin tosin tykästyin, vaikka se ei kaikkia ihovirheitä peitäkkään. Mutta sävyt ovat siinä sen verran hyvät ja voiteen rajat eivät erotu oman ihon väristä niin tuote on kyllä oikein hyvä silloin, jos haluaa pitää muuten kasvojen ihon meikittömänä ja peittää vain silmänaluset ja pienet näpyt. Aurinkopuuteri jäi itseasiassa mun meikkipussiin vakkari käyttöön, vaikka ensin kauhistelin miten hailakka se on. Muutaman päivän puuteria makustellessani, huomasin sen helpon levitettävyyden ja luonnollisemman sävyn pukevamman mua enemmän kuin aikaisempi aurinkopuuteri. Nyt kun katsoo kuvia jälkeenpäin, niin sehän näyttää jopa hyvin punertavalta ja tummalta! Tässä sen huomaa kun omiin kaavoihinsa kangistuu, mutta kun antaa jollekkin mahdollisuuden, niin voi oppia paljon uutta! Siveltimet jäivät myös meikkipussiin, koska ovat kätevän kokoisia. Tosin peitevärisivellintä en varmasti tule siihen omaan tarkoitukseensa käyttämään, mutta se on oikein hyvä esimerkiksi asiakasmeikeissä tai ihan kotikäytössäkin huulipunien levitykseen.

Jouduin siis katkaisemaan Sheer Cover -kestotilaukseni ja jatkan varmaan ikuisesti sitä täydellisen meikkipohjan etsimistä. Kesää kohden on aina kiva ottaa käyttöön jokin suojakertoimellinen sävyttävä kosteusvoide meikkivoiteen sijaan, kun iho ei tarvitse niin paljon pakkassuojaa. Ehkä seuraavaksi testiin jokin uusi mullistava CC-voide?

Tiina

(tuotteita ei ole saatu blogin kautta.)

8 kommenttia:

 1. Itselläni on tooooooosi rasvainen iho ja tuntuu, ettei mitkään meikkivoiteet pysy iholla. Oonkin käyttänyt Blascoa vuosikausia, kunnes testasin äiskän meikkiarsenaalista tuota Lumenen CC-voidetta. Hävis Blascot tosi nopsaan munkin meikkipussista ja tilalle on jäänyt kestokäyttöön tuo CC-voide. Pysyy tosi hyvin, peittää tarpeeksi, mutta jättää sellasen luonnollisen ja kuulaan ihon :) Ja lähihoitajan työssä kestää kyllä sen 8h, toki saa paperilla olla painelemassa rasvaa pois. En tiedä miten muilla merkeillä tuo CC toimii, mutta itse oon täysin rakastunut tuohon Lumenen!

  VastaaPoista
 2. Olen itsekin ajatellut ostavani tuon Sheer Cover Studion, mutta en oikein tiedä.. Hyvältä lopputulos ainakin näytti kasvoissasi. =) Muutamassa blogissa olen nähnyt käytettävän tuota Dermablendiä ja kuvissa näyttänyt ainakin hyvältä. Onks se sulle tuttu?

  VastaaPoista
 3. Kannattaa kokeilla apteekista saatavia Vichyn meikkipohjatuotteita! Sarjan nestemäinen meikkivoide on jo yksinään niin pigmenttistä, että se peittää tai ainakin häivyttää tummat silmänaluset :) sarjaan kuuluu myös ns. kompaktimeikkivoide ja peiteaine, jotka ovat vielä enemmän pigmenttisiä kuin nestemäinen meikkivoide. Lopputulos on kuitenkin luonnollinen eikä liian pakkeloidun näköinen. Suosittelen kokeilemaan!

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä arvostelusta. Oli tosi mielenkiintoista lukea. Lisää tällaisia. Olen jo ihan kuvan perusteella samaa mieltä, että oma meikkisi on paljon paremman näköinen.

  VastaaPoista
 5. oma etsintäni päättyi kun kokeilin mschicin meikkipuuteria. parasta kamaa mitä on :)

  VastaaPoista
 6. Reetta: Blasco on kyllä itseni mielestä myös niin rasvaista, etten sitä helposti rasvoittuvalle iholle suosittelisi. Se sisältää niin paljon mineraaliöljyjä, joka taas lisää talineritystä iholla.. Lisäksi tavoittelen meikki pohjaa, joka olisi läpikuultavan ohut ja vaan ihon sävyä tasoittava, mutta tietyt alueet, kuten silmänaluset, ovat peitetty hieman paksummin. Silloin kasvomeikistä jää paljon kevyempi lopputulos. Mä en ole kerennyt testaamaan Lumenen CC-voidetta kuin vasta ihan kämmen selälle ja samoin Biothermin uutta CC-voidetta. Voi olla että seuraava meikkipohja ostos kesää kohti on joku tuon suuntainen, BB-voiteet voivat olla rasvoittuvalle iholle jopa liian hoitavia. :)

  Hannele Tommila ja Nanna: En ole kokeillut Dermablendiä vielä! Olen jostain syystä karttanut yleensä apteekkituotteita, miksi lie? Nykyään siellä alkaa olemaan laatukosmetiikkaa! Ehkä meikkimyyjänä sitä helposti pysyy vain sillä omalla reviirillään ;)mutta kiitos, otan korvan taakse!

  Leenu: Kiva kuulla, koitan tehdä enemmän arvosteluja asiatekstejä, kiva että niitä jaksaa jokulukea :D Pidän omasta pohjatuotteestani kyllä itsekin enemmän..

  hihitoo: Oon kokeillut MsChiciä, ja totta puhut, tuote on hyvä! Jossain vaiheessa mietin ihan sen meikkisarjan ottamista käyttöön Beattiinkin. Mä olen vaan pingottunut omassa arkikäytössä noihin voidemaisiin, sitä yätdellistä pohjaa vielä etsiessä :)

  VastaaPoista
 7. Moikka! Mistä oot ostanut tuon Estee Lauderin aurinkopuuterin? :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi 7.36: Muistaakseni ihan Helsingin Sokokselta :)

  VastaaPoista