tiistai 29. huhtikuuta 2014

Astetta villimpi vappuponnari!

Haluttiin vähän hullutella näin vapun kunniaksi ja keksittiin tämmönen hassun hauska ponnari-tutorial, jota voisi käyttää vaikka vappunaamiaisissa!

1. Tässä Tiina tukan lähtötilanne. Helpommalla pääsee jos tukka on ihan suora, mutta Tiinalla sattui tänään olemaan ranskalainen letti.

2. Tee ponnari sopivaan kohtaan. Itse tykkään käyttää ponnarin tekemisessä leveää aukikampausharjaa, jolla saa parhaiten kerättyä hiukset samaan kohtaan. Tähän tutorialiin tein ponnarin lähes päälaelle, mutta oman maun mukaan sen voi myös tehdä takaraivolle tai vaikka niskaan.

3-4. Mä käytän yleensä ponnarin tekemiseen ihan metrikuminauhaa, mutta tässä voi yhtähyvin käyttää ihan tavallista ponnaria. Kun ponnarin kiinnittää kahden pinnin avulla, sen saa huomattavasti kireämmälle kun perinteisesti kierittäen.

5. Aloita ponnarin kiinnitys työntämällä toinen pinni ponnarin tyveen. Kohdalla ei ole suurta merkitystä tässä vaiheessa.

6. Kieritä kumppari ponnarin ympäri tiukasti ja työnnä toinen pinni myös ponnarin tyveen.

7-8. Letitä ponnari ihan tavalliselle letille. Letistä kannattaa tehdä niin tiukka ja pieni kuin mahdollista.

9-10. Tee letistä sykerö ja kiinnitä sen latva pinnillä ponnarin tyveen. Kannattaa muistaa, että mitä kapeampi/litteämpi sykerö, sitä parempi.

11. Kaiva kaapista jotain hullun värisiä hiuksia. Käyttäkää rohkeasti luovuutta. Mulla oli käytössä vanha ompelupidennysnauha, mutta esimerkiksi kuituhiukset käyvät tähän hommaan erittäin hyvin.

12. Kiinnitä pinneillä ja/tai kumpparilla hiukset kiinni lettiin. Riittää kun hiukset pysyvät vain vähän kiinni, koska ne tullaan kiinnittämään myöhemmässä vaiheessa vielä tiukemmin.

13. Tässä kohtaa näyttää vielä aika toivottomalta viritykseltä! ;)

14. Kaiva työkalupakista sähköteippiä. Kyllä, sähköteippiä! Omani hain Clas Ohlsonilta. Tämän teipin liima ei pahemmin tartu hiuksiin kiinni, vaan liimautuu kun sitä kierittää itsensä ympäri.

15-16. Aloita ponnarin teippaus tyvestä ja etene siitä ylöspäin. Tiinan tukassa teippasin ponnarin alla olevan lettisykerön yläreunaan asti. Kannattaa käyttää teippiä aika rutkasti, jotta ponnarista tulee kunnolla tukeva ja bileiden kestävä.

17. Teippi vaan saksilla poikki ja valmista tuli.

18. Riippuen lisätukan määrästä ja väristä voi hiukset joko pöyhiä tai harjata suoraksi.

19. Valmis!Aikamoinen vappuviuhka!


Railakasta Vappua!

Paavo ja Beatin misut

2 kommenttia: