perjantai 21. maaliskuuta 2014

Bandana-kiharat

Kävipä niin, että 13-vuotta vanha föönini kotosalla sanoi sopimuksensa irti. Tästä kuitenkaan lannistumatta, aloin etsiä uusia jippoja tukan laittoon ilman lämpöä. Tämä huivi-kikka osoittautui aivan mahtavaksi tavaksi saada isoa kikkuraa pienellä vaivalla!

 Lähtötilanne:

Mulla oli tukassa pohjana neljä päivää vanhat kiharat (jooh, suutarin lapsella ei ole kenkiä...) ja niihin suihkitut lakat ja muut mömmöt, mutta nää kiharat onnistuu myös puhtaalla tukalla.


1.
Suihkauta kuivaan tukkaan jonkinlaista kampausnestettä tai lämpösuojaa, jotta hiuksiin tulee hieman kosteutta. Itse käytin Redkenin suolasuihketta. Lisäksi tarvitaan tietysti huivi.

2.
Solmi huivi löysähkösti siihen kohtaan, mistä haluat kiharoiden alkavan.

3.
Aloita hiusten kieputtaminen huivin ympärille etuosasta. Itse otin aika ronskeja, noin 5 cm levyisiä osioita. Mitä pienemmät osiot, sitä pienempi kiharasta tulee.

4.
Ensimmäisen osion "ylijäämä-latva" otetaan mukaan seuraavaan osioon. Jatka hiusten kieputtelua huivin ympäri joka kerta samanlailla kohti pään takaosaa.

5.
Rullaa hiukset myös toiselta sivulta samaan kohtaan, kunnes jäljelle jää viimeinen niskasuortuva. Muista jättää viimeiselle osiolle reilusti tilaa, sillä varsinkin pitkää hiusta saa kieputtaa huivin ympärille useamman kerran.

6.
Tällä väsäyksellä voi sitten käydä kauneusunille tai lähteä vaikka pyörälenkille kypärä päässä! Itse pidin huivia vain lyhyehkön työpäivän ajan.

7.
Aamulla, tai sitten kun huivi alkaa kypsyttämään, avataan solmu ja vedetään huivi irti hiusten sisältä.

8.
Ja voilá! Ihanat, pehmeät ja isot kiehkurat valmiina päivän koitoksiin. Suihkauta päälle vielä vähän suolasuihketta tai lakkaa, ja puristele ja haro sormin kiharoita auki.

Hiukset kiepautettuna huivin sisään näyttää muutenkin pirtsakalta kampaukselta, vaikka ihan arkimenoissa. Ja jos on illalla tiedossa bileet, on megabeibe-kiharat hetkessä valmiit. Niin helppoa!

Eiköhän se talvi nyt vihdoin ole selätetty ja kevät saa tulla. Ihanaa päästä ulos liikkumaan auringon paisteessa! Ja vaikka heilutella kiharoita.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Hanna

9 kommenttia: