torstai 30. tammikuuta 2014

Vinkkejä kampauksen suunnitteluun

Näin vanhojentanssien lähestyessä, moni kyselee meiltä ideoita ja inspiraatiota tuon tärkeän koitoksen kampaukseen ja meikkiin. Samoja vinkkejä ollaan tänne pistetty aikaisemminkin, mutta kerrataan taas tärkeimmät jutut, jos ne vaikka antaisivat jollekkin helpotusta valinnan vaikeuteen.

Kerrankin on tilaisuus laittaa ihan oikea juhlakampaus! Suunnittelu ja valitseminen voi kuitenkin olla hyvin vaikeaa, sillä valinnanvaraa on niin mahdottoman paljon. Etikettiin kuuluu että hiukset ovat edes jotenkin kiinni, ja onhan se tietenkin juhlavampaa kauniin puvun kanssa ettei esim. pitkä tukka roiku naamalla. 

Katsele paljon kuvia. Nykyään se on helppoa netin avulla. Tutki Googlea ja Pinterestiä. Voit napata idean sieltä, idean täältä. Punaisilla matoilla räpsityt kuvat starojen kutreista ovat hetken päästä meillä viimeistä huutoa.

Mieti mikä miellyttää omaa silmääsi. Tahdotko mennä viimeisimpien "trendivillitysten" mukaan vai erottua joukosta? Toisen tyyliin voi sopia klassinen pallonuttura, toiselle romanttiset kiharat.  Letit ja punokset ovat olleet viime vuosina erittäin suosittuja, mutta haluaisitko mieluummin jotain erillaista kuin kaverilla?


Puku. Oletko valinnut yksinkertaisen vai koristeellisen mekon? Jos puku on hillitympi, hiuksilla saa outfittiin näyttävyyttä. Jos taas mekko on koristeita rönsyilevä, voi simppelimpi kampaus olla parempi vaihtoehto. Moni tahtoo olkaimettoman mekon kanssa jättää jonkin verran hiuksia auki hartioiden peitoksi. Yksiolkaimisen puvun kanssa voi kampauksen painopisteen sijoittaa balanssin vuoksi vastakkaiselle puolelle. Mieti siis minkä tyylinen pukusi on ja minkälainen kampaus siihen sopisi.


Hiustesi paksuus, pituus ja määrä. Riittävätkö kiehkurasi haaveilemaasi meganutturaan?  Hyvin pitkässä ja paksussa pehkossa taas saattaa olla jopa liikaa massaa pieneen ja siroon kampaukseen. Ota myös huomioon että kovin lyhyt otsatukka ei välttämättä pysy karkailematta takana. 


Yleensä hartioille ulottuvat hiukset riitävät hyvin nutturakampaukseen. Myös lyhkäisempään tukkaan saadaan tehtyä yllättävän massiivisia kampauksia valkkien ja lisäkkeiden avulla. Juttule tästä kampaajan kanssa etukäteen. Jos omistat hiuksiisi mätsäävät klipsipidennykset, voi niitä mahdollisesti käyttää kyödyksi kampauksessa. 


Kasvojesi muoto. Kampauksella ja jakauksen paikalla voit vaikuttaa kasvoihisi. Minkälainen on hiusrajasi? Haluatko jakauksen keskelle, sivulle vai kenties kaikki hiukset taakse? Korkea etuosa antaa lyhyille kasvoille pituutta. Toiset tahtovat jättää muutamia hiussuortuvia kehystämään kasvoja.


Jos pidät jakausta aina samassa kohdassa, voi tuntua oudolta lähteä muuttamaan sen paikkaa. Tärkeänä päivänä sinun täytyy kuitenkin näyttää itseltäsi ja tuntea olosi kotoisaksi kampauksessasi. Voit mallailla kampauksen etuosaa kotona peilin edessä muuttamalla jakausta eri kohtiin, tupeeraamalla ja nostamalla kaikki hiukset taakse. Mikä tuntuu eniten omalta?


Painopiste. Mihin tahdot nutturasi sijoittuvan? Haluatko enemmän massaa ylös, korkealle, niskaan, sivulle? Saako kampaus olla takaraivolta korkeampi vai roikkua rennosti niskassa? Toispuoleinen tukka näkyy tietenkin paremmin kuvissa. Mieti myös kampauksen kokoa.


Tyyli. Haetko kiharaa ja eloisaa, vai sileää ja kiiltävää pintaa? Saako kampaus olla huoliteltu ja laitettu niin että jokainen karva on tarkoin aseteltu omalle paikalleen, vai rennompi "yön yli nukutun"- näköinen?  


Koristeet. Hiuskoristeilla saa mukavasti jujua simppeliin kampaukseen. Pienempään nutturaan tulee suuremmalla koristeella lisämassaa. Koristeet antavat juhlavuutta myös lyhyempään kuontaloon, jossa kampausvaihtoehdot ovat rajallisemmat. Muista että liika on liikaa. Jos laitat esim. näyttävät korvakorut ja pukusi on koristeellinen, mieti tarvitseeko tukkaan enää änkeä tiaraa tai muuta ylimääräistä.


Olosuhteet. Moni tanssii vanhojentanssit kahtena peräkkäisenä päivänä. Tuleeko kampaus pysymään yön yli? Kestävätkö megabeibe-kiharat hiuksissasi jos jätät ne auki, vai pitäisikö hiukset kuitenkin laittaa varmuuden vuoksi kiinni? Miten meinaat nukkua yön yli niskassa möllöttävän pallon kanssa? Mitä jos sataa kaatamalla?


Meikki on myös tärkeä osa kokonaisuutta, mutta ei ehkä kuitenkaan pääosassa. Mieti millainen ehostus sopisi hiuksiin, pukuun ja omaan naamaasi. Minkä verran meikkailet itseäsi arkena? Tahdotko korostaa nuoren ihon kuulautta ja raikkautta, vai laittaa kerrankin hieman voimakkaampaa ehostusta? Sopisiko sinulle enemmän kissamaiset rajaukset, utuiset savusilmät, vai tahdotko meikistä enemmän huulipainotteisen? Jos mekkosi ja kampauksesi ovat näyttäviä, ei pakkelia kannata laittaa liikaa. Mihinkään värianalyyseihin ei kannata jämähtää, vaan suunnitele meikkisi nimenomaan sen päivän tyylisi mukaan; ovatko pukusi ja kampauksesi glamour-henkisiä, hempeää prinsessatyyliä vaiko kenties jotain räväkkää? Kokonaisuus on yhtenäisempi kun noudatat tiettyä tyyliä ja sävymaailmaa.

Jos teet meikkisi itse, harjoittele se hyvissä ajoin etukäteen ja järjestä tarvitsemasi tuotteet illalla valmiiksi tärkeää aamua varten.


Koekampaus ei välttämättä ole tarpeellinen (ja tässä voit myös säästää pitkän pennin). Moni kampaaja tahtoo kuitenkin etukäteen nähdä asiakkaan hiukset ja keskustella kampauksesta. Näin myös osataan varata riittävästi aikaa ja kampauksen teko sujuu ripeämmin, kun se on hyvin suunniteltu. Ota mahdolliset inspiskuvat/lisäkkeet mukaan kampaajalle.

Ammattilainen osaa kertoa sinulle mikä on mahdollista ja mikä ei. Kysy mielipidettä sekä vinkkejä ja kerro rohkeasti jos jokin askarruttaa sinua. Muista että kampaaja ei kuitenkaan ole taikuri, joka pystyy loihtimaan sinulle täysin samanlaisen nutturan kuin Pinterest-kuvassa. Ota huomioon että kaikilla tekijöillä on oma tyylinsä sekä kädenjälkensä, ja omat hennot hiuksesi eivät välttämättä toimi ja asetu ihan samalla tavalla kuin kuvan karheahiuksisella tytöllä. Kuvat toimivat enemmänkin suunnan antajina ja inspiraation lähteinä. Niiden avulla on helpompi selittää, minkä tyylistä kampausta on hakemassa.Yleensä paras pohja kampaukselle on edellisenä iltana pesty ja föönattu tukka. Tällöin hiuksista on kerennyt haihtua yön aikana kaikki ylimääräinen kosteus, jolloin pohjasta saadaan kestävämpi. Superkosteuttavat ja silottavat hiusnaamiot kannattaa jättää väliin juuri ennen kampausta, sillä ne tekevät hiuksesta usein turhan liukkaan ja sileän, jolloin kuohkeuden saaminen tukkaan vaikeutuu.

Jos näppäränä teet kampauksesi itse, harjoittele se kunnolla etukäteen. Varaa aikaa riittävästi ja muista että hyvä pohja on jo puolet kampauksesta. Satsaa siis kunnon tuotteisiin ja panosta pohjatyöhön.

Muista että samaan päähän on mahdotonta yhdellä kertaa yhdistää auki olevia laineita, pallonutturaa joka on silti korkealla mutta kuitenkin matalalla, kiharaa mutta kuitenkin sileää pintaa, timantteja, lettiä, jakausta, punottua etuosaa, hiuskoristeita, kukkia ja nukkekodin tuoleja. (Tästä ei nyt jostain syystä löytynyt esimerkkikuvaa..)

Tsemppiä tansseihin!

Beat.

14 kommenttia:

 1. Hei kiitos! Ihanaa että jaksoitte tehdä tämän :)

  VastaaPoista
 2. No toivottavasti oli edes jotain apua ja hyötyä! :)

  VastaaPoista
 3. mä repeen noille nukkekodin tuoleille joka kerta :D

  VastaaPoista
 4. http://2.bp.blogspot.com/-85LCK37ZgU0/UMsL4Fd7BfI/AAAAAAAAA4s/5H1QSo_TxyY/s1600/hair1.jpg

  Mulla on suunnilleen about tämän kuvassa olevan tytön pituiset hiukset. Paljon tulisi maksamaan tuollaisilla hiuksilla pesu,väri ja leikkaus? :)

  VastaaPoista
 5. ei liity nyt tähän postaukseen, mutta mitä mieltä ootte itse tehdyistä permanenteista? kuin paljon ne kuluttaa hiusta ja onko niitä hankala tehdä?

  VastaaPoista
 6. Anonyymi 4.22: Hinta riippuu ihan siitä kuinka paljon tukkaa on, mitä niille tehdään ja kuinka paljon aikaa niihin menee, joten todella vaikeaa lähteä sanomaan näin (ja muutenkaan täälä blogissa ei mielellään hinnoista keskustella). Hinnastoa voi kurkata täältä http://www.hairbeat.fi ja jos tarkempaa arviota haluat, niin tule piipahtamaan paikan päällä :)

  Anonyymi: Permanenteista ei oikein meiltä kannata kysellä ja ei taideta olla ihan parhaita tyyppejä niissä neuvomaan, sillä Beatissa ei niitä tehdä ollenkaan. Kyllähän noi permanentit tukkaa kuluttaa, tehtiin ne sitten kotosalla tai kampaajalla. Kotona tehdyssä permiksessä kannattaa olla tarkkana että aine on oikean vahvuinen ja rullaus tehty oikeaoppisesti!

  VastaaPoista
 7. moi! olis tosi kiva jos vastaisitte tähän viestiin, en tiedä mistä muualta saisin tietoa asiasta. Hiusten värini on tällähetkellä oranssi, ja haluaisin saada hiukseni vaaleiksi blondeiksi. Olin ennen n. neljä vuotta blondi, mutta sitten päätin värjätä mustat hiukset. Noh, mustat hiuksen minulla oli noin puoli vuotta kunnes päätin vaalentaa takaisin blondiksi. Olin rääkännyt hiuksiani varmaan 10 vaalennusaineella sekä värinpoistoilla, niin loppuvaiheessa projektia (kun hiukseni alkoi olla jo aika vaaleat) halusinkin blondin sijasta värjätä hiukseni oranssiksi! nyt minulla on ollut oranssi pää noin kuukauden, ja haluaisin nyt viimeinkin hiukseni vaaleaksi! mutta en vain tiedä miten se onnistuisi... auttakaa! laitoin viikko sitten värinpoiston päähäni, ja oranssi vain hieman haaleni. nyt hiukseni ovat vaaleanhaalean oranssit...toivottavasti vastaisitte viestiini ja auttaisitte! :)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Auts! Kuulostaa aika rajuilta noi sun käsittelyt. Mustasta on yleensä muutenkin hankala lähteä vaalentamaan, sillä ennen vaaleita hiuksia pohjalta paljastuu aina nuo lämpöiset pigmentit. Tilannetta vaikeuttaa se, että olet oranssilla värillä vain lisännyt noita lämpöisiä pigmenttejä hiukseen, joita on hyvin hankala saada pois. Jos ne hiukset vaaleiksi haluat, niin ei siinä muu auta kuin jatkaa vaalentamista. Meiltä ei nyt valitettavasti taida löytyä mitään vippaskonsteja tai oikotieta onneen. Muista että jossain vaiheessa hius ei enää jaksa noin rajuja käsittelyitä, vaan katkeaa joten hoida myös hiuksiasi kunnolla.

  VastaaPoista
 9. Heippa. Ostin GHD V-raudan ja mietin että kuinka kuumaksi raudan käsiosat (siis ne kappaleet rautojen toisella puolella johon pitäisi käsin pystyä koskemaan) kuumuvat? Testasin suoristajaa kerran ja nuo muoviosat kuumuivat melko kuumiksi, niin kuumiksi että sormia poltti kun otin kiinni, esimerkiksi painaessa rautoja yhteen. Se on myös tärkeä osa kihartamista sillä minä en ainakaan yhdellä kädellä kiharoita osaa tehdä ja silloin on pakko koskea siihen rautojen päällisosaan.

  Onko se normaalia vai mistä sellainen voi johtua? Suoristin hiuksiani 5 minuuttia.

  VastaaPoista
 10. Wonderful hair styles!

  http://beautyfollower.blogspot.gr/

  VastaaPoista
 11. Osaisittekohan auttaa? Haluaisin häihini samantapaisen kampauksen kuin 9. kuvassa (tummahiuksinen tyttö pinkillä paidalla). Millainen hiuskoru tuon tyylisen kampauksen kanssa sopisi? Kävisikö esim. tälläinen mitenkään:
  http://kauppa.zazabella.fi/product/699/emmerling--hiusketju-em20095

  VastaaPoista
 12. Moikka :)

  Mä haluan kiittää teiän kuvapankkia koska täältä löysin just mun unelmien hääkampauksen jota olen kuumeisesti etsinyt jo miljoonasta sivustosta :P Jos nyt saisin vielä saman vision toteutettua pian saapuvana tärkeänä päivänä ja yhdessä kampaajan kanssa ;) <3

  VastaaPoista
 13. Todella kiva kuulla! Paljon tsemppiä tärkeään päivääsi <3

  VastaaPoista