keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Joulupostaus

Tiina
Joulua vietän
Läheisten kanssa vietetty joulu on aina kaikkein parasta. Tuntuu, että kaikilla sisaruksilla ja vanhuksilla on aina kaikkea menoa, niin harvoin ollaan istumassa samassa ruokapöydässä. Tämä joulu on siinä mielessä spesiaali, koska moneen vuoteen ei olla saatu kaikkia siskoja samaan aikaan samaan paikkaan jouluaatoksi työkiireiden ja ulkomaanmatkojen vuoksi, niin tänä vuonna se on vihdoinkin mahdollista. Yleensä joulun jälkeiset päivät menevät appivanhempien ja muiden luona kyläillessä, joten kotona rentoutumista ei pahemmin ehdi harrastaa. Joulutunnelmaa koitan tuosta vetisestä syksykelistä huolimatta luoda leipomalla, juomalla glögiä ja koristelemalla vähän kotia.

Paras jouluruoka
En ole yleensä mikään jouluruokien ystävä, mutta kinkku menee ja viime vuosina olen oppinut syömään mätiä. Parasta on kyllä mutsin tekemä poronkäristys ja perunamuusi.

Pukilta toivoin
Yleishyödyllistä tavaraa, kuten kunnollisen paistinpannun ja vuodevaatteita. Tuntuu että nykyään ei ole pahemmin mitään tarvetta saada joululahjoja, mutta ainahan on kiva jos jonkun pienen paketin saa. Tykkään melkein enemmän lahjojen antamisesta muille. Olen aika kova askartelemaan, joten joulukortteja on väsäilty jo lokakuusta asti. Niitä on kiva lähettää läjäpäin :)

Kaikkien aikojen paras joululahjani
Oon ollut varmaan pienestä pitäen kova materialisti, koska muuta ei tule mieleen kuin Barbie-nuket ja kaikki siihen kuuluvat härpäkkeet! Joka joulu ja syntymäpäivä ja nimipäivä kinusin jotain uutta Barbieta, ja niitä kertyikin sitten hyllyt täyteen. Oli raskaana olevaa Barbieta, Hawaji-Barbieta, Barbien keittiö ja sinne kuuluvat kalusteet, koneet ja ruuat, oli Barbie-uima-allas ja vesiliukumäki ja Barbie-vaatteita enemmän kuin omia vaatteita vaatekaapissa ja paljon paljon muuta. Tytti kävi leikkaamassa mun Barbie-nukeilta hiukset (varmaan harjoitteli tulevaa ammattia) ja voi kuvitella miten suuri huuto siitä syntyi.. Mutta ehdottomasti varmaan ihanin Barbie oli Disney piirretystä tuttu Mulan, jolla oli silkkinen, punainen kiinalaismekko ja pitkä musta kiiltävä tukka.


Tytti
Joulua vietän 
Viimeiseen kuuteen vuoteen en oo ollut jouluaattona Suomessa, vaan karannut aina jonnekkin kaukomaille pakoon kaikkea "jouluhössötystä". Toisaalta ehkä vähän hassua, sillä oon just sellasta hössöttäjä tyyppiä. Tänä vuonna vietänkin joulua pitkästä aikaa perheen ja läheisten kanssa. Päätin että nyt sitten hössötetään kunnolla kun täälä kerran ollaan (koristelin joulukuusen jo monta viikkoa sitten, duunailin ite joulusinapit, sienisalaatit ja muut herkut ja askartelin läheisille itse tehtyjä lahjoja). Nyt on kiva ottaa muutama päivä chillisti ja vaan olla (ja syödä!). 

Paras jouluruoka
Meren antimet on ehkä eniten mun mieleen. Myös glögi, piparit ja juustot kuuluu ehdottomasti Jouluun!

Pukilta toivoin
Itseasiassa tänä vuonna mulla ei ollut itselleni mitään sen kummempaa toivelahjaa. Toivoin kyllä yhdelle toiselle tyypille kaikkea tarpeellista ;)

Kaikkien aikojen paras joululahjani
Ekana tulee mieleen yksi joulu kun paketista paljastui toivomani Mariah Careyn levy. Juoksin oitis naapuriin kaverille ja kuunneltiin levyä repeatilla varmaan pari viikkoa putkeen. Piti nyt ihan googlettaa että levyn nimi oli #1's ja vuosi oli 1998. Hei arvatkaa miltä tuntu kuunnella levyä nyt 15 vuoden jälkeen!


Paavo 
Joulua vietän
Sukulaisten/perheen kanssa. Yleensä tykkään karata johonkin reissuun jouluna, mutta tänä vuonna tulee vietettyä joulua vähän perinteisemmin.

Paras jouluruoka
Perunalaatikko on ollu pitkään mun suosikki mut tällä hetkellä haaveilen ehkä eniten erilaisista kaloista ja mätileivistä. Saa nähä mitä joulupöydästä löytyy.

Pukilta toivoin
En oikestaan mitään. Oon jo useemman vuoden päättäny et en osta muille kun mun kummipojalle lahjoja enkä siis odotakkaan mitään lahjoja itsekkään. Saa nähä onko pukki unohtanu mut kokonaan. ;)

Kaikkien aikojen paras joululahjani
Tätä piti kyllä hetki miettiä mutta ehkä odotetuin lahja ikinä on ollu ensimmäinen kännykkä.  

Noora
Joulua vietän 
Meillä on perinteenä lähteä aina jouluksi Pohjois-Karjalaan, josta molemmat vanhempani on kotoisin. Siellä on lähes koko suku samassa paikassa. Tykkään hirveästi meidän jouluperinteistä. :-) Käydään haudoilla, syödään, annetaan lahjat.. Ihanan rauhallista. Ja sit mun uus jouluohjelma taitaa olla tatuointiaika, koska niinkuin viime vuonna myös tällä kertaa käyn samalla reissulla Joensuussa ottamassa uuden tatskan.. Heh.

Paras jouluruoka
Mun täytyy myöntää, etten ihan hirveesti välitä jouluruuista. Pakko siis sanoo rosolli. Ja meidän jouluun kuuluu myös törkeen hyvä makaroonilaatikko.. :-D

Pukilta toivoin
Tänä vuonna en oikeastaan toivonut mitään, jotenkin niin hässäkässä meni tää joulun odotus, etten edes muistanut toivoa mitään! Itselleni annan lahjaksi sen uuden tatuoinnin, ehkä se on siis odotetuin asia.

Kaikkien aikojen paras joululahjani
Apua.. mikähän se olis! Pienenä muistan olleeni maailman onnellisin, kun paketista paljastui semmonen mulkosilmäinen pehmokoira, jolle pystyi syöttämään luuta ja juottamaan vettä ja se piti sellaista syömisen ääntä.. :-DD Viime vuonna sain lahjaksi varsi-imurin, joka oli tosi kätevä mun pienen asunnon siivoamiseen!

Mitenkäs on muiden joulu sujunut?

Beattilaiset

7 kommenttia:

  1. Mä vähän jo Tytin kuvasta katsoin, että saattas olla raskaana! :D Eli hurjasti onnea vauvan johdosta ja onnea odotusajalle! :)

    VastaaPoista
  2. Joku ihan hehkuu :) Tosi kivoja nää teidän kimppapostaukset!

    VastaaPoista
  3. Voi kun Noora on aina niin nättinä! (:

    miakaroliina.blogspot.co.uk/

    VastaaPoista
  4. Hyvää joulua Beat ja upeaa vuotta 2014!

    VastaaPoista
  5. Mia: Noora on aina nättimys <3

    Anonyymi: Ihanaa loppuvuotta kaikille lukijoille ja toivottelijoille myös! :)

    VastaaPoista
  6. Oi ihanaa, vauvauutisia! Hirmusesti onnea Tytille odotukseen :)

    VastaaPoista
  7. Anteeksi jos on asiaton kommentti, mutta päättelin kans, et perheenlisäystä saattais olla tulossa ;D onnea hurjasti!

    VastaaPoista