sunnuntai 11. elokuuta 2013

Ripsipermis

Ripsipermanentti... Heti ensimmäiseksi siitä tulee mieleen mummokiharat. Ehkä "permanentti" onkin väärä sana kuvaamaan tätä kauneusvillitystä. Nykyään puhutaan ripsien kestotaivutuksesta. Kestotaivutus ei ehkä ole monelle tuttu juttu, koska ripsienpidennykset ovat olleet viimeaikoina niin pinnalla. Teen yleensä about neljät ripsienpidennykset päivässä, ja joka ikinen päivä törmään aika yleiseenkin ongelmaan; ripsien suoruuteen!

Suorat ja jäykät ripset. Suorat ja alaspäin kasvavat ripset. Suorat ja lyhyet ripset. Siinä muutamat ripset, joihin ripsienpidennyksiä on kaikista haastavinta tehdä! Myös ripsienpidennyksen pysyvyys suorissa ripsissä on kaikista huonoin, koska tarttumapintaa ei ole tarpeeksi. Suoraripsiset käyttävät yleensä ripsientaivuttimia päivittäin ja vanha kikka on laittaa päälle vielä vedenkestävä ripsiväri, mutta hyvin harvalla taivutus pysyy muutamaa tuntia kauempaa. Lisäksi päivittäinen ripsien taivuttaminen tekee ripsille todella hallaa; ripsiä repeytyy irti, katkeilee ja päivittäinen puristus haurastuttaa ripsen rakennetta.

Joten!! Halusin tuoda esille yllämainittuja paremman vaihtoehdon, josta on suoraripsisille (ja ihan kaikille muillekkin räpsyttimille!) todella paljon suurempi hyöty ja pienemmällä vaivalla! Kestotaivustus säästää ripsiä liialliselta mekaaniselta puristukselta ja suurimmilta rakennevaurioilta. Taivutus pysyy ripsissä niiden normaalin kierron ajan, eli n. 60-90 päivää, jonka aikana kestotaivutus pikkuhiljaa alkaa suoristumaan. Myös omien ripsien rakenne voi vaikuttaa taivutuksen kestoon; kaarevammassa ripsessä lopputulos on tottakai vähän pysyvämpi kuin piikkisuorassa, koska ripsien uusiutuessa tilalle kasvaa uusi suora ripsi taivutetun tiputtua. Kestotaivutusta ei tarvitse siis edes huollattaa niin usein kuin ripsien pidennyksiä, joka taas säästää omia ripsiä rutkasti! Tekniikat tietysti kehittyvät vuosien saatossa. Jokainen kosmetologikoulun käynyt muistaa varmasti tahmeat valkoiset ripsipermanenttirullat, jonka ympärille ripset kierrettiin. Lopputuloksena saattoi olla aikamoisia puudelinkihararipsiä. Uudemmalla tekniikalla yläluomeen kiinnitetään silikonityyny, jonka päälle ripset taivutetaan. Tällöin kaarevuus lähtee jo nousemaan suoraan ripsen tyvestä ja silikonityynyn puolikaari on hieman loivempi jolloin vältytään ylikihartumiselta. Tyynyn koko ja kaarevuus katsotaan aina taivutettavien ripsien mukaan. 

Lähtötilanteessa oli pitkät ja suorat ripset
Lähtötilanteessa oli lyhyet ja suorat ripset
Heti hoidon jälkeen ripset saattaavat kohota voimakkaastikkin, mutta laskeutuvat pikkuhiljaa luonnolliselle kaarelle. Suosittelen ehdottomasti niille jotka eivät taivuttimia pysty käyttämään tai halua ripsienpidennyksiä, mutta jotka tahtoisivat saada kaiken potentiaalin irti omista räpyttimistään! Muita "permisrullia" ei Beatista löydykkään, kuin nämä silikoniliuskat!

Tiina

11 kommenttia:

 1. Kiinnostuin heti, kerro lisää?! :D Millä aineella permis tehdään, eli luuletko sen ärsyttävän miten paljon meitä herkkäsilmäisiä..? Kuinka kauan aine vaikuttaa ripsissä?

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa toimivalta! :) Mitäs tälläinen hauskuus mahtaa maksaa?

  VastaaPoista
 3. Hei Tiina!
  Paljonko tuolla ripsipermiksellä on hintaa? Ei ollut hinnastossanne (tai en vaan huomannut..) ;) ?
  -Heini-

  VastaaPoista
 4. Osaisitteko te kertoa, mistä johtuu se ettei mulla pysy ripsissä kestoväri? Toiset lähtee heti vaikutusajan jälkeen pestäessä ja toiset heti ekan naaman pesun jälkeen. Kulmissa pysyy ihan kohtalaisen hyvin, mutta haalistuu reilusti jo ekalla viikolla. Johtuuko sekin jotenkin rakenteesta vai mikä on vikana? Kukaan ei ole osannut tätä mulle kertoa vielä ja toivon, että teillä olisi jotakin tietoa asiasta. :)

  VastaaPoista
 5. Olen ollut tosi kiinnostunut tästä lähi aikoina. Onko ripsipermadentilla ikärajaa ?

  VastaaPoista
 6. Anonyymi & Heini: Joo ei löydy hinnastosta, koska niitä ei ole vielä päivitetty! :) Kestotaivutuksen hinta on 82e, sisältäen ripsien värjäyksen. Hoitoaika on vajaat pari tuntia, riippuen millainen on aineiden vaikutusajat.

  Permis tehdään siis ihan permanenttiaineella, jonka jälkeen laitetaan kiinnitysaine ja sen jälkeen vielä hoitoaine. Vaikutusajat ovat 10-15 min permisaineella ja kiinnittäjällä, riippuen ripsien pituudesta ja rakenteesta. Hoitoaineen vaikutusaika on 5 min. Nämä aineet on toki vahvoja, mutta silti kehitetty erityisesti ripsien kestotaivutuksiin.

  Salla: Mä en pysty sanomaan tuohon hirveästi mitään muuta, kuin että omalla vastuulla kokeilemaan. Aineet on toki vahvoja, mutta sullahan reagoi silloin jo se herkkien silmien ripsiliima, niin vähän jännittää että miten sulla silmät kestää? Tuleeko normaalista kestovärjäyksestä mitään ärsytystä? Melkein sääntönä voisi pitää, että jos itse tiedät allergisoituvasi helposti niin ei kannata lähteä riskeeraamaan!

  Anonyymi: En usko että näille on olemassa mitään muuta ikärajaa, mitä tekijä itse katsoo parhaaksi siinä tilanteessa. Itse olen sitä mieltä, että ihan varhaisteineille, jotka eivät välttämättä ole tottuneet meikkaamiseen, muihin ihonhoito ja kauneusrutiineihin tai hoitoihin, en lähde tekemään. :)

  Nina: Onko sulla ihan vaaleat/valkoiset ripset? Jos näin on, niin silloin sulla ei ole mitään väripigmenttiä omasta takaa mihin kestoväri tarttuisi. Joskus olen joutunut joillekkin värjäämään kulmat pariin kertaan, kun väri vaan ei millään tartu karvaan. Silloin väri jää pinnalle, mutta kuluu nopeasti myös pois. Tai, jos sulla on hyvin ohuet, harvat ja lyhyet ripset, niin silloin pysyvyys on aina huonompi, kuin pitkässä, paksussa ja jouhevassa ripsessä, joka imeekin enemmän värin tummuutta itseensä ja kestää siinä pitkään. Muita selityksiä en valitettavasti keksi, kun en tiedä yhtään sun kestovärjäystaustaa :)

  VastaaPoista
 7. Jos ilmestyisin sinne ompelupidennysten konsultaatioon nyt torstaina niin kuinka kauan menisi että itse pidennysaikaa saisi? Mahdollisimman pian siis :)

  VastaaPoista
 8. Mahdollisimman pian taitaa mennä muutaman viikon päähän :S

  VastaaPoista
 9. heippa!
  Oon vastikään vaalentanut tummanruskeasta vaaleaksi. Vasta laitoin hopea helmiäinen värin, jotta keltasuutta lähtisi pois. Osa hiuksista on ihan vaaleita pikkusen taittaa hopeaan/harmaaseen. Osa taas on semmosia tummempia blondeja..
  Nyt oon vielä saanut päähäni semmosen että pakko saada taas pidennykset!:-D
  Minkä sävysiä mun kannattais tilata esimerkiks vaikka rapunzelilta?
  Voi että, tää syksy (vaiko kesä) on saanu mut ihan sekasin :D

  Kiitos paljon vastauksesta :)

  VastaaPoista
 10. Hei, millonkohan olisi mahdollista saada aika ripsien kestotaivutukseen? Asun Kuopiossa ja olen pian tulossa käymään Helsingissä, jolloin haluaisin mahdollisesti saada tuon kestotaivutuksen ja ripsien värjäyksen :) T. Laura

  VastaaPoista
 11. Laura: ASiasta kannattaa soitella ihan suoraan Beatin ajanvaraukseen (09-4289 0990), täällä siitä on hieman vaikeaa sopia :) Kesä on meillä kiireisintä aikaa, mutta peruutuksia saattaa aina välillä tulla. Kannattaa kokeilla onnea jos vaikka jokin aika sattuiskin olemaan vapaana juuri kun olet Helsingissä :)

  VastaaPoista