torstai 1. elokuuta 2013

Flower Braid


Super suloiseen kukkalettiin on muutamaan otteeseen pyydelty ohjetta, joten tässä viikonlopun piristykseksi! Kampaus tosin saattaa itselle tehtynä olla hieman haastava (ainakaan mulla ei ihan menny nappiin), mutta vaikka kaverin päähän suht helposti toteutettavissa.

1. Valmistele pohja. Suoraa tai lainetta, molemmat toimii! Tukkaa on usein helpompi käsitellä, jos siinä on hieman mutkaa ja muotoilutuotteita pohjalla. Erottele keskeltä päätä sopivan kokoinen (kananmunan mallinen) osio. Jakausten kanssa ei tarvitse olla turhan tarkka.
2. Letitä osion hiukset latvaan saakka. Löysytä varovasti letin toista ulkoreunaa vetämällä siitä hieman hiusta siten, että letin reunaan muodostuu rivi "silmukoita". Käy koko letti samanlailla läpi latvaan saakka. Letin voit päätellä kevyesti tupeeraamalla. Ole varovainen kovin lyhyissä tai kerrostetuissa hiuksissa, ettei hiusten latvat tursuile liikaa ulos letistä.
3. Kierrä lettiä mutkalle kukkasen muotoon siten, että löysytetty puoli jää ulkopuolelle. Käännä latvatupsu "kerän" sisälle.

4. Kiinnitä pinnillä tai parilla. Koita saada pinnit piiloon kukkasen taakse, etteivät ne näy.
5. Tee letit kukkasen sivuille samankokoisista osioista ja toista edelliset ohjeet. 

6. Kukat voi kiinnittää takaa toisiinsa kiinni, niin kampauksesta tulee tukevampi. Suihkauta päälle lakkaa. Se olis sitten siinä!


Flower Bun
1. Valmistele pohja. Jaottele hiukset tekemällä toiselle puolelle jakaus korvan takaa takaraivolle. Kiinnitä alaosan hiukset väliaikaisesti klipsillä.

2. Aloita letti sivulta (samalta jonne teit jakauksen). Letin edetessä nappaa siihen mukaan osiota sivuilta aivan kuten ranskiksessa. (Erona ranskalaiseen lettiin on, että tämä tehdään "väärinpäin" siirtämällä osiot lettiin ulkokautta)

3. Etene kuvan mukaisesti kaarevasti kohti niskaa. Koita pitää hiuksista tukeva ote niin, että letti pysyy timminä kiinni hiuspohjassa. Nyt voit avata alussa erotellut hiukset ja napata ne pikkuhiljaa mukaan lettiin. Jatka lettiä alakautta toiselle puolelle korvan taakse.

4. Letitä hiukset latvaan saakka. Toista edellisen ohjeen silmukka systeemi aloittaen letin alkupäästä.
5. Tee silmukat letin päätyyn saakka. Lähde kiertämään lettiä kerälle kukan muotoon niin että löysytetty reuna jää ulkopuolelle samaan tapaan kuin edellisesssä ohjeessa. Kiinnitä pinneillä.
Jaaa valmista!

Ihanaa perjantaita kaikille!

Tytti

11 kommenttia:

 1. Ihana!!Ehkä tuo eka onnistuu jotenkin omaan päähän ja tuo toinen sitten kaverille:)

  VastaaPoista
 2. Heissan!

  Ihania kampauksia, täytyypä itsekin kokeilla!

  Vaikka tää ei varsinaisesti muotiblogi olekaan, olis tosi kiva välillä lukea juttuja teidän pukeutumisesta ja tyyleistä! Etenkin Nooran asuvalintoja aina ihastelen, ja muidenkin juttuja tykkäisin lukea (:

  P.S Ihana ja energinen blogi!

  VastaaPoista
 3. Vau, todella upeita kampauksia! :)

  http://crushonfash-style.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Lila Syren: Eiku vaan kokeilemaan, harjotus tekee mestarin niinhän sitä sanotaan! ;.)

  Anonyymi: Meiltä on taidettu aikaisemminkin toivoa samantyylistä postausta, täytyypä laittaa tämäkin ehdotus korvan taakse! Ja kiitti! :-)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa ihanaa kiitos paljon näistä ohjeista!

  VastaaPoista
 6. Isot kiitokset ohjeesta! Täytyy alkaa harjottelemaan, ehkä se joku päivä onnistuu omaankin päähän :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat! <3 Kiitos paljon selkeästä ohjeesta. :)

  VastaaPoista
 8. Eikä, miten ihania kampauksia, varsinkin tuo ensimmäinen! Aivan suloinen! :) Pakko joskus kokeilla :)

  xx
  Jozella
  http://jozellablog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. hei semmoinen kysymys olis et saisko tota viimestä kampausta tehtyä silee sivulle? siis silleen jotenki et se 'kukka' näkyis osittain sivulta tai silleen :D

  VastaaPoista
 10. Tottahan toki sen voi tehdä sivulle! Lähdet vain letittämään hiuksia hieman sivummasta ja kaartamaan lettiä enemmän hiusrajaa kohti :)

  VastaaPoista