keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Superdieetin saldoa

6. toukokuuta Paavo ja Tiina aloittivat Fit Farmin Superdieetti-nettivalmennuksen. Luvassa olisi 6 kituutettavaa viikkoa ruokavalioiden, treeniohjelmien ja itsehillinnän parissa. "Jutan Superdieettiä" on kuulutettu jo viikkojen ajan jokaisessa mediassa. Päivää ennen dieetin alkamista Tiina vielä pähkäili aikooko osallistua ja lopulta viime minuuteilla päätti ryhtyä haasteeseen. Paavo päätti päivää myöhemmin lähteä mukaan Tiinan suostuttelulla. Molemmille olisi tästä suuri hyöty tavalla tai toisella.

Dieetin ruokavalio on hyvin proteiinipitoinen ja hiilareita vähennetään viikko viikolta. Jokaista ruoka-ainetta saa olla vaan tietty grammamäärä ja kaikki pitää punnita. Tällä tavalla saadaan aineenvaihdunta toimimaan oikein ja rasva palaa jo pelkkää ruokavaliota noudattamalla. Jokaiselle viikolle on uudet ohjeet. Aterioita on viisi kertaa päivässä ja ruokailuväli 2,5-4 tuntia. Vettä juodaan 3-4 litraa päivässä. Lisänä tähän vielä kaikki ravintolisät, vitamiinit, rasvanpolttajat ja ennen treeniä, treenin aikana ja treenin jälkeen juotavat tehojuomat. Dieetin keskivaiheilla pidetään yksi erittäin hiilaripitoinen tankkauspäivä.

Treenejä dieetin aikana kuului tehdä kahdeksan kertaa viikossa; neljä aerobista treeniä ja neljä kuntosalitreeniä. Valmiita treeniohjemia on valittavana neljä erilaista, jotka soveltuvat naisille ja miehille.

Jep. Kuulostaa aika uskomattomalta tälläisten tavallisten tallaajien korviin. Omat tutut elämäntavat menevät kerralla päälaelleen ja on noudatettava aikatauluja ja rutiineja, poikkeuksetta!


Kuusi tiukkaa viikkoa on jo kulunut ja dieetti loppunut. Ja niinkuin aina suorituksen jälkeen on tapana kysyä:

Miltä nyt tuntuu?

Tiina: Tuntuu todella hyvältä! En ollut valmistanut itseäni dieettiin millään tavalla henkisesti enkä ratsannut jääkaappia ja hankkinut tarvittavia ruokia valmiiksi, koska osallistuin niin viime tunneilla. Ja kuitenkin tämä kaikki oli niin helppoa, vaikka sitä kuvitteli päässään kauhukuvia nälkään nääntymisestä ja niin kipeistä lihaksista ettei edes istumaan pysty. Todellisuudessa tuntui siltä että koko ajan piti olla syömässä ja oma jaksaminen parantui päivä päivältä.

Paavo: Olin viime viikon lomalla ja en kyllä ihan noudattanu enään superdietin ohjeita eli vähän ehkä "turvonnu" ja "pöhöttyny" fiilis! =P
Heti dietin jälkeen oli kyllä oikeen hyvä fiilis ja tuntu huomattavasti kevyemmältä ja pirteemmältä. Katotaan nyt miten saan taas itteni takas "ruotuun" näin loman jälkeen!

Saavutitko tavoitteesi?

T: Kyllä ja en. Olen aikaisemmin saanut itse 15 kg painoa tiputettua ja nyt viimeiset puoli vuotta paino on pysynyt samassa, vaikka olen säännöllisesti käynyt liikkumassa. Mulla on joku päähänpinttymä, että 20 kg täytyy saada pois ja se on ollut päämääränä, vaikka aina sanotaan että vaa'an lukemia ei saisi tuijottaa. Kuuden viikon jälkeen kun kävin vaa'alla painoa olikin lähtenyt vain 3,5 kg! Ja olin IHAN VARMA että olisi lähtenyt ainakin viisi, tai enemmän! Mutta tutkittuani asiaa Fit Farmin sivuilla, huomasin etten suinkaan ollut ainoa jolle oli tapahtunut näin. On eri asia jos painoa on tiputettavana 5 kg kuin että täytyisi tiputtaa yli 15 kg kuuden viikon aikana. Mä kuuluin siihen ryhmään joka haluaa tiputtaa alle 10 kg, joten painonpudotus näkyy kropan muokkautumisena ja kiinteytymisenä ja lihasten kasvamisena eikä vaaka paljoa värähdä. Nyt pari viikkoa dieetin jälkeen, painoa on lähtenyt 4,5 kg, eli painon tippuminen hidastuu. Kokonaisuudessaan painoa on lähtenyt 1,5 vuoden aikana 18,5 kg. Kaiken avain on kuitenkin se syöminen. Vaikka ruoka-aineet ovat olleet oikeat; paljon kasviksia, hedelmiä, proteiinia ja vähän hiilareita, niin vaikeuksia on ollut enemmänkin ruokailujen ajoittamisissa ja miten paljon sitä ruokaa lappaa lautaselle. Ja sen oppiminen on mielestäni ollut se suurin saavutus. Olo on pirteämpi, aineenvaihdunta toimii ja päivän päätteeksi on paljon virtaa tehdä se lenkki tai salitreeni, ja sen tekee ihan mielellään.

P: Joo ja ei. En hirveesti miettiny mitään tavotteita sillon kun päätin dietille lähteä ja sen edetessä rupesin vähän enemmän miettimään et mitkä mun tavotteet kropan suhteen on.
Eli superdiettihän tavotteli nimenomaan painonpudotusta ja rasvanpolttoa kun ite taas ehkä enemmänkin haluisin lisätä lihasmassaa joten ruokavalio oli ehkä vähän vääränlainen lihaskasvua ajatellen. Vaa'alla en ees käyny ennen diettiä joten kilojen suhteen mulla ei ollu mitään tavotteita. Ruokavalion parantaminen oli ehkä isoin syy lähtee koko hommaan ja siihen sainkin ihan älyttömästi hyviä vinkkejä.
Peilissä ton dietin aikana näky kyllä eroa etenkin keskivartalossa vaikkakin iso osa pienentymisestä johtu varmaankin nesteiden poistumisesta.
Dietti sai mut kuitenkin innostumaan salilla käymisestä uudestaan ja rupesin myös miettimään enemmän et minkälainen ruokavalio ja ruokailurytmi ois oikee.

Mikä tuntui vaikeimmalta?

T: Ruokailujen ja urheilun ajoittaminen. Mulla oli alussa sellainen olo, että en mitenkään saa tätä kaikkea mahdutettua mun työpäivän kanssa. Jos vuorokaudessa olisi ainakin 5 tuntia enemmän aikaa, niin olisi helpompaa. Siihen toisaalta sitten tottui ja kaikki alkoi sujua alkukangerteluiden jälkeen. Lisäksi kaiken ton urheilumäärän tekeminen myös oli tosi vaikeata. Ruokavalion merkitys painonpudotuksessa on kuitenkin 70-80% , joten en ottanut stressiä siitä että toteutuuko kaikki 8 treenaus kertaa. Jos sain vedettyä 4-5 salitreeniä tai lenkkiä viikossa, olin tyytyväinen itseeni.

P: Aerobinen treenaaminen. Sitä en tehny läheskään niin paljon kun ois pitäny joten siitä syystä uskon et rasvaa en kyllä saanu dietin aikana poltettua ihan niin paljon kun ois pitäny. Lisäks ruokavalion 100% noudattaminen tuotti välillä vaikeuksia. Etenkin dietin loppuvaiheessa tuntu siltä et ruokaa oli kokoajan liian vähän suhteessa treenaamiseen.

Onko superdieetti muuttanut elämääsi?

T: On ehdottomasti. Tuntuu että omat arvot ja ajattelutapa ovat muuttuneet ja tietoisuus terveellisistä elämäntavoista lisääntynyt. Tuntuu että nyt mulla on jotain tavoitteita ja olen kokenut enemmän onnistumisia näiden viikkojen aikana, kuin viimeisen vuoden aikana kun olen itse yrittänyt omin konstein saada painoa tippumaan ja se onkin lähtenyt hitaasti! Haluan että tämä muutos pysyy, en halua enää ikinä siihen entiseen jolloin oli paha olla fyysisesti ja henkisestikkin. Dieetin ruokavalio on mielestäni hyvä kokonaisuus, jota voi soveltaa moneen muotoon ja ruokavaliota voi jatkaa itsekseen jatko-ohjeiden avulla. On kuitenkin mukavaa, että kaikkea ei tarvitse itseltään kieltää vaan vapaasyöntipäivän voi pitää kerran viikossa tai kahdessa viikossa. Aikaisemminhan en syönyt ikinä mitään, tai en vain ehtinyt syödä kuin vasta illalla ensimmäisen kerran ja elin juotavilla jugurteilla. Olin aina väsynyt ja kipeänä.

P: Onhan se saanu mut vähän enemmän ajattelemaan taas asioita ja etenkin ruokavalion merkitystä treenaamisen ja lihaskasvun kannalta. Mun pitää ehkä vielä uudemman kerran miettiä mun tavotteita kropan suhteen ennenkun päätän miten "jatkan elämää" dietin jälkeen.

Oliko tämä kaiken arvoista?

T: Oli ehdottomasti. En edes tajunnut miten suuri osa oikein syömisellä on painonhallinnassa ennen tähän osallistumista. Yhtä paha vaikutus on liikaa syömisellä ja liian vähän syömisellä ja silloin on turha juosta tuolla aamulenkkiä pää kolmantena jalkana, koska se ei vaikuta mihinkään ilman oikean ruokavalion tukea.

P: Kyllä vaan. Toki jos oisin ihan 100% noudattanut ohjeita treenien ja ruokavalion suhteen oisin varmaan vielä enemmän tota mieltä.


(Haastis tehtiin kaksi viikkoa dieetin loppumisen jälkeen.)

Ja kaikki lähtee nyt lenkille, mars!

Tiina ja Paavo

11 kommenttia:

 1. itse kans superdietillä! 4 viikkoa ja -5kg. (-20kg oli tavoite! huh).. aattelin ens viikolla ottaa itteeni niskasta kiinni ja aloittaa uusiks tämän ''dietin''. huomas, että paljon pirteämpi olo ja jaksaa juttuja tehdä paljon paremmin !

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä dieetin suorittamiseen ja uusimiseen! Toi on oikeasti todella vaikeeta ja 20 kg on tosi iso määrä! Ja niiiiiin tiedän sen tunteen kun on vaikeeta lähtee tiputtamaan. Noi ruokavaliotkin on laskettu niin, että se itsessään tiputtaa painoa, mutta jos niitä kaikkia 8 treenikertaa ei toteuteta niin tavoite ei varmaan tuu täyteen. Onneks ton voi tehdä aina uudestaan jos tuntuu et ekalla kerralla ei antanut kaikkeaan. On ohjeet valmiina niin ei voi mennä pieleen. Kuitenkin toi on omasta ajatusmaailmasta ja asenteesta kiinni, vaikka välillä tuntuu inhottavalta niin sen selätettyä tulee voittajafiilis!

  VastaaPoista
 3. Wau, aivan mahtavat muutoksen, näen selkeän eron. :) Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 4. Hihi unihiekat silmissä kun luin niin käsitin että kyseinen koitos on vielä edessä ja noi on "ennen" kuvat. Olin tulossa motkottamaan että hei tehän ootte tosi hyvässä fitissä, mitään diettejä tarvii!!

  Tosi hyvältä näytätte, varmasti myös tätä ennenkin. :)

  VastaaPoista
 5. Joo ennen kuvat olis ollu tosi hyvä kyllä ottaa! Kun molemmat oli niin skeptisiä koko dieetin suhteen että asenne oli "ihan sama" :D Mut eiköhän noita kinkkukuvia löydy tän blogin täydeltä mistä voi käydä katsomassa mikä on ollut lähtötilanne. :D

  T.Tiina

  VastaaPoista
 6. Huh, molemmat näyttää todella hyvältä! Itse oon miettiny tota superdieettiä kanssa, mutta jotenkin en ole raaskinut lähteä. Rahatilanne on vielä vähän epätasapainossa, niin en tiedä tuleeko mulla olemaan varaa syödä niinkuin pitäisi. Tässä jonkun hetken oon itsekseni laihdutellut ja 10kg lähtenyt. Ruuan kanssa vaan tuppaa olemaan ongelmia :/

  VastaaPoista
 7. Itse tiputin dieetillä -7kg.. Suosittelen lämpimästi kaikille! Olo oli ja on mitä mahtavin.

  Näytätte hyvältä ;)

  VastaaPoista
 8. Hyvä te molemmat! Nää tälläset on kivoja postauksia missä kerrotte muutakin juttuja kuin hiustenlaitoa vaikka on nekin hyviä.

  VastaaPoista
 9. Pipari Piparinen: Kiitos paljon!!! :) mäkin huomaan eron omassa olossa ja vaatteissa! Ja paavo narisee että sille ei tapahtunut muka mitään vaikka vatsalihakset oikeen pongahtelee esille!

  Reetta: Älä ajattele rahaa vaan tee se!!! Oikeasti, kaikelle löytää aina hyvän tekosyyn. Tossa tulet säästämään rahaa rutkasti. Esimerkiksi ruuissa kannattaa ostaa isoja pakkauksia ja määriä, joista sitten mittaat kippoihin ja syöt monta päivää, kylkeen teet ison kipon salaattia. Ihan perus ruoka-aineita tässä käytetään kuin normaalielämässäkin. Vehnälese maksaa 0.89 centtiä ja se paketti kestää joka päiväisessä käytössä 2 viikkoa. ;)jos hankit valmisruokia niin tulee monta kertaa kalliimmaksi!!!! Lisäksi herkut, viinakset, limut ja mehut on kiellettyjä dieetin aikana, joten niissäkin säästää. Laita korvan taakse :) Oot jo pudottanut noin paljon koska vain päätit tehdä sen. Tässä sama juttu :)

  Ja jos vielä arveluttaa niin lue alempi jau:n kommentti!

  Anonyymi: ollaan koitettu että pidettäis blogi enemmän asiablogina ja jossa kerrotaan meidän liikkeestä. Näitä sneek peekkejä meidän omiin elämiin on välillä kyllä kivaa tehdä. Mut ehkä me tykätään olla salamyhkäisiä ;)

  Kiitos kaikille mukavista kommenteista.

  VastaaPoista
 10. Hei, huikeeta molemmilta!
  Olin varma, että Tiinalta ois tippunut enemmänkin, niin paljon on tullut näkyvää hoikistumista/kiinteytymistä.
  Sit kun vaan jättää "dieetin" päälle, eli maltaa pitää terveellisen syömisen ja liikkumisen elämäntapana. Se on varmasti se haastavin osuus.

  VastaaPoista
 11. Joo tuli mullekki vähän puun takaa kun olokin on niin kevyempi.. mut mä oon jo varmaan tiputtanut sen mitä pystyy kunnolla lähtemään.. kävin kuiteskin paljon salilla ja tein isommilla painoilla mitä yleensä ikinä, ehkä se se lihaksen paino kompensoi.. jos sinne nyt jotain muskeleita on ilmaantunut edes :D

  VastaaPoista