keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Beatin Jengi

Aateltiin että nyt olis jonkinlaisen esittelypostauksen aika, koska viimeaikoina mukaan on hypännyt sen verran uusia lukijoita.

Tätä blogia kirjoitteleepi Tiina, Tytti, Noora ja Paavo. Beat on siis Helsinkiläinen kampaamo/kauneussalonki, jota ollaan nelistään pyöritetty nyt 2,5 vuotta. Täältä (blogin ensimmäinen postaus) voi lukaista miten me tänne Beattiin ollaan alun perin päädytty. Meidän liike on sellanen rento ja rempseä, jossa jokainen tekee töitänsä omilla toiminimillään. Beatin blogia alotettiin kirjottelemaan huhtikuussa 2011, ajatuksena jakaa täällä meidän kuulumisia ja muita kiinnostavia juttuja.

Paljon on kyselty, missä ollaan koulumme käyty ja miten ollaan toisiimme tutustuttu?
Kaikki ollaan käyty koulumme Pasilassa Helsingin Palvelualojen oppilaitoksessa. Tosin vähän eri aikoihin. Tiina ja Tytti on siskoksia. Noora ja Paavo olivat ammattikoulussa samalla luokalla. Tytti ja Noora olivat joskus samassa duunipaikassa. Tää meidän Beat-perhe syntyi liikkeen avaamisen myötä.Ammatti
Parturi-kampaaja

Miten päädyit alalle ja kauan olet ollut alalla
En muista tarkalleen milloin päätin, että tää on se mitä haluan tehdä. Pienestä pitäen tuli kyllä väsättyä esim. Barbeille tukkamuutoksia saksien ja maskaravärien kera. Mun serkku aloitti parturi-kampaajan opinnot kaksi vuotta ennen mua ja se innosti alalle vielä enemmän. Muistan lainanneeni serkulta teoria papereita permanentin tekemisestä kerrostusleikkauksiin, ja niitä sitten innolla opiskelin. Yläasteella päätin, että haluan kaksoistutkinnon, koska myös lukio kiinnosti. Jos en olisi kaksoistutkintoon päässyt, olisi seuraava vaihtoehto ollut kuitenkin pelkkä parturi-kampaajan tutkinto, muistaakseni.. Valmistuin molemmista kouluista keväällä 2009.

Ajattelitko työllistymistä
Ei sitä hirveästi tullut ajateltua. Muistan kuitenkin yritystoiminnan tunneilla vannoneeni, etten ikinä rupea yrittäjäksi! Vaan kuinkas sitten kävikään... Toisena opiskeluvuotena aloitin työharjottelun samassa kampaamossa, jossa Tytti oli silloin töissä. Typy on siis mun entinen työssäoppimisohjaaja! Mut pyydettiin kyseiseen kampaamoon kesätöihin ja sen jälkeen aloin tekemään siellä koulun ohella iltaisin töitä aina valmistumiseen saakka. Tavallaan siis vaan ajauduin heti alan hommiin, sitä sen kummemmin miettimättä. Reilut puoli vuotta kerkesin valmistumisen jälkeen tehdä täyspäiväisesti kampaajan hommia, ennen kuin Beatin perustaminen alkoi.

Työssäni pidän erityisesti
 Kyllä sellainen työnjälkeesi silminnähden tyytyväinen ja onnellinen asiakas lämmittää aina mieltä! Tykkään myös tän työn vaihtelusta ja siitä, että aina on jotain uutta opittavaa.

Kun en ole töissä
Yritän vähän urheilla ja viettää aikaa ystävien kanssa!
 
Millaiset ajatukset teillä on tulevaisuudesta uran kannalta
 En oo koskaan osannu ajatella tulevaisuutta kovin pitkälle. Toki aina toivon vielä kehittyväni kaikessa mitä teen ja oppivani uusia asioita, ehkä saavuttaa vielä jotain vaan en tiedä tarkalleen mitä. Toisaalta koitan kuitenkin keskittyä parhaani mukaan tähän hetkeen, koska oon hirmu tyytyväinen. Mulla on nimittäin ihana työpaikka ja ihan parhaat työkamut! Toivottavasti tää meininki jatkuu vielä pitkään. :-)

Hassu tapani
 Mulla on sellanen omanlainen "peili-ilme", jonka teen tahattomasti aina, kun peilaan. Muutenkin peilaan kuulemma suht paljon... :-D

 
Jouluna meinaan
Me ollaan perheen kanssa perinteisesti vietetty joka joulu Rääkkylässä mun vanhempien lapsuuden maisemissa, sieltä suunnalta löytyy siis lähes koko suku! Meidän joulu on muutenkin aina hyvin perinteinen: joulumusiikkia, runsaasti yhdessäoloa isolla porukalla, haudoilla käyntiä, rantasauna, paljon jouluruokaa, lahjoja.... Tykkään hirveästi! Tänä vuonna lähden joulun viettoon jo tän viikon torstaina, koska poikkean Joensuun kautta ottamassa uuden tatuoinnin! ;-)Ammatti
Kosmetologi, ripsimuotoilija, meikkaaja

Miten päädyit alalle ja kauan olet ollut alalla
Muistan saaneeni huudot kun olin lähdössä 7-vuotiaana ulos leikkimään sinisellä luomivärillä sotketuilla silmillä. Kaikenlainen taiteilu, kuvaamataito ja näpräily on ollut pienestä pitäen kova juttu. Myöhemmin teininä ihailin Tytin meikkejä ja se aina meikkaili mua ja laittoi tukkaa jos piti mennä nuorisotalon discoon! Välillä kun se ei ollut kotona, lainasin sen meikkejä salaa ja koitin opetella rajauksien piirtämistä ja luomivärin levittämistä. Sen jälkeen meikkasin aina myös kaikki kaverit ja nypin niiden kulmakarvoja. Tytin mentyä parturi-kampaajakouluun ajattelin että mäpäs meen kosmetologiksi samaan laitokseen, koska sitten opetellaan meikkaamaan. Iso yllätys olikin että opinnot sisälsivät paljon muitakin todella mielenkiintoisia juttuja ihonhoitoon ja hyvinvointiin liittyen, joka saikin mut jatkamaan. Vuonna 2007 valmistuin. Koko koulun ajan olin harjoitteluissa kauneushoitoloissa, mutta mitä enemmän varsinaista kosmetologin hoitolatyötä tein, se tuntui kuitenkin siltä, että ei ollut oma juttuni. Monet kosmetologit jakautuvatkin joko vain hoitoladuuniin tai sitten myynti ja maskeeraustyöhön, ja vimmeksimainittu tuntuikin omemmalta. Ennen Beatin perustamista, sain kunnon kosmetiikka- ja asiakaspalvelun koulun olemalla kaikki illat, viikonloput ja kesälomat kosmetiikkaan erikoistuneessa liikkeessä myyjänä ja meikkaajana, ja koulusta valmistumisen jälkeen sainkin vakipaikan.

Ajattelitko työllistymistä
Musta tuntuu et oon niin naiivi ja tietämätön kaikesta aina että luotin ihan sinisilmäisesti että saan duunia mistä vaan, koska mä aina vain ajauduin työpaikkoihin erikseen hakematta niitä. Kun Beattia perustettiin, lähdin mukaan sen kummemmin ajattelematta riskejä ja tulevaisuutta. Sitten se totuus iskikin paniikinomaisesti vasten kasvoja, että pystynkö pärjämään sittenkään, mutta tässä sitä ollaan ja iskussa edelleen!

Työssäni pidän erityisesti
Omasta rauhasta, omasta vastuusta ja siitä että saan muutettua pienillä asioilla ihmisiä ja niiden ulkonäköä. Hoitolatyössä sekin ärsytti, että hoitoja tekemällä asiakkaissa ei huomannut konkreettista muutosta omasta käden jäljestä. Siksi tykkäänkin näkyvämmästä näpräyksestä, että pystyn tunnistamaan tekemiäni virheitä ja viilaamaan lopputulosta niin kauan että olen tyytyväinen!

Kun en ole töissä
Koitan ikuisuuslaihduttaa, hengailen koirakaverini Pipan kanssa, laitan kotia ja askartelen.

Millaiset ajatukset teillä on tulevaisuudesta uran kannalta
En osaa sanoa tähän muuta, kuin et toivottavasti olen kehittynyt ammattilaisena parempaan suuntaan ja tykkään tästä duunista vieläkin ja Beat on vielä ajan hermolla.

Hassu tapani
Mulla on typeriä manereeita, joita huomaamattani hoen paljon ja saan kuulla siitä. Mm. "suurinpiirtein", "nimenomaan". Olen illan virkku ja aamun torkku, jonka takia myöhästyn jatkuvasti aamubussista. Torkutan herätyskelloa välillä niin pahasti, että yritän nykyään mennä töihin n. 45 min aikaisemmin ja hoidan kaikki aamutoimet siellä, että kerkeän tekemään kaiken rauhassa ja olen ajoissa!

Jouluna meinaan
Juoda punaviiniglögiä anopin kanssa ja olla vaan kotona! Tapaninpäivänä tuun jo töihin, kun ei löhöömistä ja kinkun ja suklaan syömistä montaa päivää jaksa!Ammatti 
Parturi-kampaaja

Miten päädyit alalle ja kauan olet ollut alalla?
Oon aina tykännyt hiuksista. Löytyy sellasia kuvia, missä Tytti 3-v. laittelee muiden hiuksia. Leikkelin mun (ja Tiinan) barbien hiukset ja tein kaikille kampauksia, joten kai tätä vois sanoa mun kutsumusammatiksi. 12-vuotiaana sain ekan hiustenleikkuukoneeni, jota sitten testailin siskon päähän (Sori!). Olin työharjottelussa yläasteella kampaamossa, jossa kattelin miten muut teki hiuksia ja iltaisin duunailin oppimani jutut kavereiden päihin. Valmistuin vuonna 2006 parturi-kampaajaksi. Melkein kymmenen vuotta on siitä kun alotin koulun ja siitä saakka olen melkein päivittäin hiuksia laitellut.

Ajattelitko työllistymistä
Opiskelu aikana mulla oli vakkari työharjoittelupaikka, jossa tein myös kesät duunia. Sieltä sitten kyseltiin että haluanko koulun jälkeen aloittaa työt. Kyllä olin aika varma että tuun jonkun duunipaikan saamaan valmistumisen jälkeen. Toki jännitti että miten sitä pärjää.

Työssäni pidän erityisesti
Siitä että saan käyttää luovuutta ja nähdä oman työn jäljen heti. Välillä tulee ihan sellanen fiilis että Hitto miten siistii! Tykkään myös siitä tunteesta kun pelastaa jonkun päivän tekemällä hienot hiukset ja asiakas lähtee hymy korvissa liikkeestä. Tykkään siitä että aina oppii jotain uutta. 

Kun en ole töissä
Teen ruokaa, harrastelen liikuntaa, tuunailen kotia ja kuteita. Matkustelen aina kun se on mahdollista. Yleensä teen paljon töitä putkeen ja sen jälkeen lähen jonnekkin maailmalle.

Millaiset ajatukset sulla on tulevaisuudesta uran kannalta
En osaa ajatella tulevaisuutta kauhean pitkälle. Sellanen tunne on nyt että tykkään hiuksista, mun duunista, duunityypeistä ja duunipaikasta. 

Hassu tapani
Varmaankin se että jos teen raitoja, mulla on aina oltava parillinen määrä raitalappuja. Jos on vaikka 15 lappua, mun on pakko saada hiuksiin yksi lappu vielä. Tai se että en voi sietää kylmää kahvia, joten lämmitän mun kahvikupin usein vielä mikrossa, vaikka kahvi olisi juuri keitetty.

Jouluna meinaan
Tää on muodostunut jonkinlaiseksi traditioksi, että lähen viettämään joulua jonnekkin ulkomaille. Tuntuu helpommalta lähteä karkuun sitä hössötystä, ylensyöntiä ja tylsistymistä. Tänä Jouluna olis tarkotus maata rannalla Koh Sametilla mohito kourassa..

Ammatti
Parturi-kampaaja & Meikkaaja


Miten päädyit alalle ja kauan olet ollut alalla
Lapsesta asti hiukset on ollu iso kiinnostuksen kohde eli aika luontevasti yläasteen jälkeen ajauduin alan kouluun. Kampaajakoulussa mua rupes myös kiinnostaa meikkaaminen ja muutaman vuoden tukan tekemisen jälkeen ajauduinkin sitten opiskelemaan Meikkaajaks tänä syksynä ja valmistuin tossa marraskuun lopussa.

Ajattelitko työllistymistä
En hirveesti ajatellu kouluun mennessä. =D
 

Työssäni pidän erityisesti
Kampaukset on ehkä omin juttu tällä hetkellä. Nyt meikkikoulun myötä myös kokonaisuuksien tekeminen eli hiukset+meikki. Meikkikoulussa tehtiin jonkun verran kuvauksia/kuvia omaan käyttöön ja ne tuntuu tällä hetkellä erittäin kiinnostavilta jutuilta!
Niin ja kaikki kivat ja tyytyväiset asiakkaat saa aina hyvälle tuulelle!!

Kun en ole töissä
Yritän urheilla (käydä salilla) tosin se on viimeaikoina vähän kiireiden vuoksi jääny vähemmälle.


Millaiset ajatukset teillä on tulevaisuudesta uran kannalta 
Uskon jatkavani tukan tekemistä beatissä vielä pitkään mut haluaisin monipuolistaa työnkuvaa esim. kuvausten ja näytösten puolelle varsinkin kun nyt on toi meikkaajan koulutus takana.


Hassu tapani
Ööööhh...ostan aina kaikkee kallista ja turhaa vaikka en ees oikeesti tarttis sitä! =D


Jouluna meinaan

Lähteä Venetsiaan... ;)


***


T. Beat

13 kommenttia:

 1. ihania ootte kaikki<3 oon lukenu koko blogin varmaan 5 kertaa läpi ja aina löytyy jotain hyödyllistä seuraavaan päivään käytettäväksi ;)

  sellasta kyselisin että miten vahvat lasit sulla tiina on ja haittaako silmälasit työntekoa jos aikoo parturi-kampaajaksi, meikkaajaksi, kosmentologigsi tai ripsimuotoiliaksi??

  VastaaPoista
 2. Voisitteko sanoa joitakin tuotteita millä voisin saada hiukseni parempaan kuntoon. Jotain öljyjä tai tehohoitoja jotka oikeasti auttavat? hinnaltaan kuitenkin noin 20e enintään.

  Mulla on todella pitkät tummanruskeat hiukset joissa vaaleita raitoja jonkin verran. Tarkotus olisi päästä kampaamoon lähiaikoina mutta en haluais lyhentää tukkaa kuin 10cm.

  Ongelmani siis on että hiukset on todella kuivat ja menee takkuun koko ajan. Ja on oikeen hamppuset nuo latvat. Olisi mahtava saada jollakin aineilla edes vähän parempaan kuosiin tää tukka.

  VastaaPoista
 3. Siis Paavohan on superihana söpöläinen <3

  Mun lasien linssit on -4 ja vähän päälle ja vielä hajataittoa on suht paljon. En näe kauas ilman laseja oikeastaan mitään, mutta lähietäisyydelle kyllä. Lasit eivät haittaa työtä millään tavalla, koska asiakasta on aina aika lähellä, ripsiä tehdessäni varmaan 10 cm päässä, että ilman lasejakin pärjäisi ja meikkaus etäisyydeltäkin näen tarkasti. Välillä on myös piilaripäiviä, ja siis Tytillä, Nooralla ja Paavollahan on kaikilla piilarit koska ne on kanssa huononäköisiä! :D Mä taidan olla siitä sokeimmasta päästä.

  VastaaPoista
 4. Kertokaa ihmeessä matkoistanne sitten paavo ja tytti! :)

  VastaaPoista
 5. Joulupusuja Beatille :)

  VastaaPoista
 6. Ihania biittiläiset ovat. T. siskosten mamma

  VastaaPoista
 7. Voisko Nooran kallo tatskasta saada kuvaa ?

  VastaaPoista
 8. hehhe, mun tatskasta on kyselty sen verran että pitää varmaan tehdä oma postauksensa siitä! ;-D noeivaa! eiköhän kallosta tuu täällä blogin puolella vielä kuvia vilkkumaan! nyt käsivarsi on vielä jatkettukin.. ;-)

  VastaaPoista
 9. Hei Noora!!! mie näin siut eilen Joensuun JC:ssä:) näytin varmaan tosi urpolta ku huomasin siut ja sit vaan hölmistyneenä tuijotin, ja mietin et ootko se oikeesti sie!:D hahaa..

  VastaaPoista
 10. Moi Kaisu! Haha hassuu! :-) Mut joo siellä mä olin pyörimässä, itekki varmaan ihan hölmistyneenä, joensuussa oli niin sairaan kylmä et tuli vähän shokkina!! :D

  VastaaPoista
 11. Hei,
  Voisiko joku snaoa mulle onko paha laittaa hiuksiin näitä aineita, siis samaan aikaan:
  1 muna keltuainen
  2 rlk kahvijauhe
  2 rkl maito
  2 rlk hunaja
  2 rlk majoneesi
  4 rlk oliiviöljy
  vähän ruoka voita
  1/2 Bulgarian jogurtti
  3 rlk Tresemmé Shampoo Conditioner
  3 rlk antidandruff shampoo ( lisää hilseily se oliiviöljy, ainakin mulla)

  Alumiini ja pyyhe sen päälle. Odotan n. 3 tuntia. Sen jälkeen pesen ne. Tämä olisi suunnitelma...onko se pahaa?

  VastaaPoista
 12. Anonyymi: Kuulostaa aika mielenkiintoselta toi "resepti" ja en kyl yhtään tiedä mitä toi tukalle tekee... voi kyl olla et syväpuhdistavalle shampoolle on ton jälkeen käyttöä. =D

  Mut kerro ihmeessä miten kävi!

  VastaaPoista