torstai 16. elokuuta 2012

Light Brown

Tää syksyn lähestyminen aiheutti mullekkin himon tummempaan kuontaloon. Miellän itseni blondiksi, mutta kun välillä sitä vaan kaipaa jotain muuta ja uutta. Halusin sävyn joka on lähellä mun omaa tummuusastetta ja jonka saan nopeasti takaisin vaaleaksi, jos (ja kun) mua rupeaa tummuus ahdistamaan. Ei liian lämpöistä, muttei liian tuhkaistakaan. Sellanen luonnollinen vaaleanruskea.

Eilen Noora saikin sitten urakalla värjäillä mun korppuisia blondeja latvoja paria astetta tummemmiksi. Älkää edes kysykö mitä me tähän laitettiin :D Mun vaalennetut latvat ei ihan heti ollu halukkaat ottamaan uutta väriä vastaan, joten jouduttiin sävyttämään niitä pariin otteeseen halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi. Paavo teki jonkun taikasekotuksen, josta tuli juurikin se väri minkä halusin!
Mä tykkään. Tykkäätteks te?

Tytti

16 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Vaihtelu virkistää. :)

  VastaaPoista
 2. Täydellinen tosiaan, minulle samanlainen kiitos :)

  VastaaPoista
 3. vihertävältä näyttää tuossa oikean puoleisessa kuvassa :/

  VastaaPoista
 4. Luonnossa ei havaittu vihertävyyttä, joten taitaa onneks olla vaan toi kuva ;)

  VastaaPoista
 5. onpa kivan väriset!! mäkin haluan just tollasen väriset hiukset... koitappa tää sit selittää mun kampaajalle :D

  VastaaPoista
 6. Upea. Loistava Beat tiimi! Suosittelen!

  VastaaPoista
 7. Ihanat!! Sopii täydellisesti :)

  VastaaPoista
 8. Heippa!


  Aivan ihana tämä teidän blogi! Olen löytänyt niin paljon hyviä vinkkejä ja inspiraatiota hiuksilleni. Haluaisin kysyä muutamia kysymyksiä ja olisin erittäin kiitollinen, jos teistä joku/jotkut ehtisivät niihin vastailla. :)


  Vuosia sitten pilasin hiukseni rakenteen värjäämällä niitä tummiksi kotikonstein (laittamalla latvaankin kestoväriä kuukauden välein), kunnes päätin päästä irti oravanpyörästä ja hiljalleen vaalensin raidoittamalla hiukseni suht vaaleaksi, lähelle omaa väriäni, jotta välttyisin värjäämiseltä. Olen nyt ollut vaalea n. 2 vuotta.


  En ole kunnolla värjännyt hiuksiani vuoteen ja vaalean maantien värinen juurikasvu on nyt sellainen yli reilusti yli 10cm. Ainoat "värjäykset" ovat olleet, kun tämän vuoden aikana olen kaksi kertaa suihkinut Swartzkopfin 1/4 vaalentavaa blondesuihketta päälaelle jakauksen kohdalle ja osittain sivuille, jotta päällimmäinen juurikasvu sulautuisi paremmin värjättyyn osaan (Hiuksiani on monta kertaa luultu liukuvärjätyiksi.) Olen pelännyt pilaavani hiusjuuren blonde-suihkeella, joten vältän suihkimasta sitä kaikkialle juureen. Pestessä käytän silikonitonta hoitoainetta koko päähän ja latvoihin laitan hoitoaineen kanssa oliiviöljyä. Syväpuhdistavalla shampoolla pesen hiukset ehkä kerran kahdessa kuussa (kerran kuussa silloin, jos laitan hiuksia enemmän). Jos hiuksiani kiharran jne. suihkutan koko päähän (silikonipitoista) lämpösuojaa ja viimeistelen hiuslakalla.


  Hiukseni ovat paremmassa kunnossa kuin aikoihin, mutta vieläkin odotan, että saisin sen saman pitkän ja paksun hevosenharjan takaisin, mikä mulla joskus aikaisemmin nuorempana oli ennen kotivärjäilyputkea. Haluaisin laittaa hiuksiani useammin, mutta pelkään, että hiustenlaittoon tarvittavat aineet ja tekniikat "tuhoavat" hiusta pitkällä aikavälillä.


  Kysymyksiä:

  Pesun jälkeen juurikasvuni on sellaista narskuvaa ja sormien välissä vaikeasti liukuvaa, kun taas latvojen vaalennettu hius liukuu sormien välissä helposti ja on jotenkin sileämpää (jos ei ajoittaisia kuivia latvoja oteta huomioon). Osaisitteko sanoa, mistä tämä saattaisi johtua, onko pahaksi ja kannattaisiko juureen laittaa jotakin ainetta?

  Kannattaisiko mun käyttää latvoihin esim. silikonipitoista hiuksiin jätettävää öljyä, jos se vaikka suojaisi pidempää hiusta tai vastaavaa?

  Onko tupeeraminen hiuksille pahaksi? Kuinka tupeeratessa muodostuneet takut voisi selvittää niin, ettei hius vahingoittuisi?

  Kuivattaako kuivashampoo tai hiuslakka hiusta? "Kasaantuvatko" nämä aineet hiukseen?

  Hiukseni ovat nyt n. 40cm. Miten hiukset kannattaa laittaa nukkuessa?

  Kuinka usein kannattaisi leikata hiuksia, vaikka haluaisikin kasvattaa niistä pitkät?

  Joitakin muita vinkkejä tai parannusehdotuksia tilanteeseeni ja pesu/laitto/hoitorutiineihini?


  Huh, miten pitkä tästä tuli! Nämä kysymykset ovat askarruttaneet mua vaikka kuinka kauan ja vihdoin päätin näistä asioista kysyä. Kiitos todellakin jo paljon ja pahoittelen, että tekstistä tuli niin pitkä. Ajattelin kuitenkin kertoa mahdollisimman tarkkaan hiusten tilanteeni, jotta neuvominenkin olisi helpompaa. :)

  Terkkuja teille kaikille!

  VastaaPoista
 9. Ihanat hiukset! Itekin blodina haaveilen aika ajoin juurikin tuollaisesta vaaleanruskeasta sävystä. Varsinkin aina syksyisin sitä haluaa jotain tummempaa.

  Lilyaflowerille, mulla ainakin juuri vaalennussuihke tekee hiuksista sellaiset narskuvat ja vaikeasti liukuvat, joten oiskohan syy siinä, jos suihkuttelet sitä pelkästään tyveen?

  VastaaPoista
 10. Hanilo, varmasti sekin vaikuttaa päälaen juurikasvun narskuvuuteen, muualle sitä en edes suihki. Juurikasvu on kuitenkin kauttaaltaan sellaista narskuvaa, myös nekin kohdat, joihin en sitä suihkuta. :S

  VastaaPoista
 11. Hei taas Beatin väki!

  Täällä vieläkin melkeinpä joka päivä tulen katsastamaan olisitteko mahdollisesti ehtineet vastailemaan kysymyksiini. :) Ymmärrän täysin, että teillä on oikeakin työ, jossa vastailette hiuksiin liittyviin kysymyksiin päivittäin, ja tiedän, että kysymyksiini vastaamiseen menisi aikaa mahdollisesti tovi jos toinenkin, vaikka olisin todella iloinen ihan pikaisistakin vastauksista. Arvostaisin kuitenkin vastaustanne erittäin paljon, sillä luotan tietotaitoonne niin täysin!

  Jos kuitenkaan ette ehdi vastata, minkä ymmärrän hyvin, ilmoittaisitteko siitä vaikka pikaisella kommentilla, niin tiedän lopettaa stalkkailun tämän postauksen kommenttiosioon. :D

  Kiitoksia paljon etukäteen joka tapauksessa ja terkkuja teille kaikille sinne!

  VastaaPoista
 12. Lilyaflower: Sori kun on jäänyt vastaamatta sun kommenttiin!

  Meillä ei ole kokemusta tuosta Swartzkophin suihkeesta, joten sen vaikutuksista hiukseen en osaa sanoa.
  Toi oliiviöljy saattaa tehdä latvoista vähän sileämmät, joten sen takia tyvi voi tuntua narskuvammalta. Suurinosa nykyajan hiustuotteista sisältää jonkinlaista silikonia, joka tekee hiuksista sileämmän tuntuiset. Osassa on lämpösuoja mukana, joten voisi olla hyvä käyttää jotain sellaista. Toki hiusten käsittely ja laittaminen aiheuttaa rakennevaurioita hiukseen, mutta tukka on kuitenkin uusiutuva luonnonvara, joten satunnainen käsittely tekee mielestäni vaan hyvää tukalle. Omassa tukassa pidän käsittelyjen tuomasta "rakenteesta".
  Kevyt tupeeraaminen ei sinänsä hiuksille ihan kauheeta tuhoa tee, mutta harjaaminen kannattaa suorittaa varovaisesti, ettei katko samalla tukkaa. Hoitoaineen kanssa selvittäminen voi auttaa.
  Muotoilutuotteet eivät kuivata hiusta, mutta voivat pikkuhiljaa kasaantua hiukseen. Jos kuitenkin käytät syväpuhdistavaa välillä, niin saat nämä jäämät kyllä pois hiuksesta. Pitkien hiusten kanssa voi nukkua vaikka löysähkö letti päässä, niin eivät pääse takkuuntumaan. Itse kyllä nukun tukka auki.
  Tukkaa kasvattaessa kannattaa latvoja napsia noin 3-4 kuukauden välein. Riippuu toki hiuslaadusta, koska toisilla se vain on kuivempi ja haaroittuvampi.
  Älä turhaan pelkää noita silikoneja sisältäviä hiustuotteita. Ne kuitenkin saavat hiuskset tuntumaan vahvemmilta ja sileämmiltä, suojaavat tukkaa lämmöltä ja saat ne latavat paremmin selviksi.

  Toivottavasti jeesasi yhtään :)

  VastaaPoista
 13. Hei tuhannet kiitokset vastauksista! Voi olla, että hiuslaatuni sitten on vain narskuvampaa ja se oliiviöljy sitten sileyttää latvat, jolloin tyvi narskuilee, vaikka eipä tuo narskuvuus haittaa, kunhan se ei vaurioksi hiukselle ole? Täytyy koittaa tuota hiusten selvittämistä hoitoaineen avulla. Joskus oli niin pahat takut tupeerauksesta, että meinasi itku tulla harjalla setviessä ja sen myötä olen hieman vieroksunut tupeerausta. Jospa nämä tästä hiljalleen alkaisivat kasvamaan.. Kiitos vielä kerran vinkeistä! :)

  VastaaPoista