sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Helpoista helpoin solmunuttura

Mun hiustenlaittamistaidot jää hiusten suoristamiseen ja ponnarille sutasemiseen. Jopa joskus pään päällä törröttää sotkuinen tuheronuttura jos villiksi ryhdyn. Tytti yrittää toisinaan opettaa mulle kaiken tyyppisiä tekeleitä. Oon saanu joskus aikoinaan letitellä yömyöhään sille muovipikkulettejä ja liimailla sinettipidennyksiä. Mutta nyt se laittoi mut tekemään ja poseeraamaan astetta helpompaan tukkajuttuun. Ihan villi tää tekele ei ole, mutta näppärä! Ja ihan itse osasin tehdä!! :)

Kiepauta tukka tiukalle ponnarille ja jaa se kahteen osaan. Tupeeraamalla osioita saa hiuksiin rakennetta. Osioiden päältä voi vähän silotella kevyesti harjaamalla ettei ole ihan pörröisen näköiset.

Tee osioista solmu. Älä vedä solmua liian kireälle, että nutturaan jää ilmavuutta. Ja lopputulos tulee myös näyttämään siltä, että tukkaa on hirveästi.

Vie toinen "häntä" eteen niin, että koko osio kiertää nutturan ympäri. Kiinnitä latva pinnillä. 

Kierrä jäljelle jääneet karvat eteen ja kiinnitä latva pinnillä. Pinnejä voi tökkäillä vielä matkan varrelle nutturan sisään, jos tuntuu että pito ei ole tarpeeksi kireä. Suihkauta lakkaa varmistukseksi.

Valmis! Tällä samalla nutturalla rokattiin vielä seuraavaki päivä.
Loppukevennykseksi sisko joka kuvailee, huutelee ohjeita ja huokailee tuskastuneesti, jos ei heti osaa. Uskon että lukijoiden nutturat on helpompi väsätä ilman tätä paineidenluojaa :D


Tinde

7 kommenttia:

 1. Miten nuo Tytin hiukset on oikein laitettu, jotenki ihanan ilmavat laineet!

  VastaaPoista
 2. Tää oli ihan törkeen hyödyllinen hiustenlaitto-ohje, oon yleisesti ottaen tosi laiska omien hiusten suhteen, aina ei jaksaisi ponnaria ja kivan näköistä sotkunutturaa en koskaan saa aikaiseksi :D Nyt tiedän miten saa hiukset kivasti nutturalle, jei!

  VastaaPoista
 3. Hei tostahan tuli tosi hyvä nuttura! Ittelläni sen verran ohuet hiukset että saa nähä minkä näkönen tulee..

  VastaaPoista
 4. Vähän meinaa naurattaa tuo otsikko, kun oon jo monta kertaa lukenu sen väärin, eli "Helpoista helpoin suttura" :D :D

  - Inka

  VastaaPoista
 5. oii kiitos vinkistä!:) ihana nuttura!

  VastaaPoista
 6. Sutturalla nuttura ;) sitä tupeerausta vaan peliin niin kyllä se nutturakin näyttää muhkeelta.

  VastaaPoista
 7. lauraaxx: Oon eka föönannu hiukset ilmaviksi ja noi laineet laittanu sellasela isolla kiharruspuikolla isoilla osiolilla. :)

  VastaaPoista