lauantai 7. huhtikuuta 2012

Opastusta

Pari mimmiä kävi mulla meikkausopastuksessa viime viikonloppuna. Toisella oli syntymäpäivät ja opastus tuli pienenä mutta iloisena yllätyksenä. (Mulla ei ole erikseen hinnastossa meikkiopastuksia, mutta teen niitä mielelläni kun erikseen sovitaan)

Näin tosissani selitän :D "Sivellintä ei pidetä sitte näin!"

Meikkiopastuksessa voi käydä läpi ihonhoitoa ja tuotteita ja oman ihotyypin kartoittamista, päivämeikkiä, iltameikkiä, kasvojen ongelmakohtien häivyttämistä, silmämeikin tekemistä, värien korostamista ja mielikuvitusta, erilaisia tekniikoita ja siveltimien käyttöä.Kokonaista meikkiä ei yleensä tehdä, koska aika on rajallinen ja yhden asian opettamiseen tai läpikäymiseen menee yllättävän paljon aikaa. Ihanteellisimpia on on tehdä opastus yhdelle ihmiselle tai 2-3 hengen ryhmälle, koska silloin asioita voi käydä läpi intensiivisemmin. Ja yleensä jokainen saa irti enemmän pienryhmässä.


Meikkiopastus elää itsestään eteenpäin eikä omaa tiettyä kaavaa. Tykkään itse siitä, että kartoitetaan ensin hieman mitä asiakkaat ovat tulossa opastuksessa hakemaan ja niistä valitaan pääaiheet mitkä tuottavat eniten päänvaivaa. Ja kysymyksiä lentelee koko ajan ilmoille.

Tavoitteena itselläni on, että jokainen saisi opastuksesta jonkun uuden inspiraation, uuden värin mitä haluaisi kokeilla, muuttaa omaa meikkaustekniikkaansa, kokeilisi huoletta ihan uusia juttuja mielikuvituksen ja ajan kanssa tai tekisi mieli lähteä päivittämään meikkipussiaan.


Meikkiopastuksen voi tehdä kenelle vaan. Jotkut ovat kokeneempia meikkaajia ja joidenkin tarvitsee aloittaa ihan perusjutuista. Pienillä nikseillä saa oivalluksia aikaan, ja monet epäröivät omaa meikkaamistaan. Mutta homma menee sillätavalla, että vaikeampia juttuja on vähän hankala selittää ja näyttää, jos perusasiat eivät ole kunnolla hallussa, niinkuin tällä kertaa oli kyseessä. Mutta tytöt lähtivät silti hymyssä suin, vai olikohan sittenkin skumpalla ja suklaalla osuutta asiaan? :D

Tiina

8 kommenttia:

 1. oi kuinka mä tarvitsisinkaan opastusta!

  luomivärit roiskin sinne tänne ja lopputulos näyttää yleensä siltä että olisin saanu turpaan :-D en kyllä tiedä pystyykö mun "sivellinkäsi" mihinkään ihmeisiin vaikka kuinka opastais :-(

  VastaaPoista
 2. rohkeutta vain ja uskoa itseensä!

  VastaaPoista
 3. Paljonko tollainen maksaisi, itse kaipaisin kovasti tällä hetkellä vähän opastusta ja jotain uutta silmämeikkiini :) Sekä ihoni hoitoon, ei siis mitään suurta mutta jotain pientä opastusta ja vinkkiä :)

  VastaaPoista
 4. Tosiaan kun mulla ei ole hinnastossa noita opastuksia, voi hinnankin neuvotella ryhmän mukaan. :) Yhdelle henkilölle tarvii tunnin ajan, ja siinä ehtii jopa tehdä kokonaisen meikin. Oon periaatteessa tehny nyt opastuksia meikkauksen hinnalla.

  VastaaPoista
 5. Heippa!

  Tämä asiani ei kylläkään koske tätä postausta, vaan ajattelin että ehkä asiani huomattaisiin nopeammin!:)

  Anyway kumminkin, pian ihmisillä on taas valmistumisjuhlia ja itselläni on ongelma että minkälaista hiusta sitä oikein osaisi loihtia, tai saatika edes minkä näköistä.

  Siksipä haluaisinkin ehdottaa, että te lahjakkuudet voisitte tehdä jonkun kivan postauksen kampauksista, jotka kävisivät kesän tuleviin valmistumis juhliin? :)
  Oon nimittäin aivan totaalisen hukassa, minkälaiset hiukset olisivat kivat.

  Samalla tosiaan toivoisin, että asuisin helsingissä, nimittäin olisi ihanaa istua juuri teiän käsiteltävinä tuona päivänä jolloin saan valkolakin päähäni! =)

  Keväisin terveisin, Jonna

  VastaaPoista
 6. Noita kampauspostauksia on kyselty sen verran että täytyy varmaan tehä joku kollaasijuttu :)

  VastaaPoista
 7. Olis kiva nähdä joku tutorial-postaus, jossa olis vaiheittain kuva kuvalta selitetty jonku nätin luomivärin laitto :)

  VastaaPoista
 8. sitten täytyy yrittää tehdä sellainen :)

  VastaaPoista