maanantai 20. helmikuuta 2012

Ihonhoito asiaa

Oon kosmetiikkaharakka!!! Rakastan laadukasta kosmetiikkaa, luksuskosmetiikkaa, hemmottelukosmetiikkaa, värikosmetiikkaa... Oon aika valmis kokeilemaan melkeinpä mitä vain. :D Olen merkkiuskollinen, mutta vain siksi, että olen kokeillut niin paljon kaikkea ja montaa eri tuotetta, että voin sanoa että ne toimivat toistensa kanssa ja tietyissä merkeissä. Hyviin ja nimen omaan laadukkaisiin ihohoitotuotteisiin ja kosmetiikkaan kannattaa satsata.

Maksaako siis kosmetiikassa nimenomaan vain merkki, niin kuin sanotaan? Tunnettu ja kallis kosmetiikkamerkki maksaa yleensä siksi, että he takaavat että tuote on laadukas. Mutta huom! Laadukas merkki ei tarkoita aina sitä kalleinta.

Laadukas = tuotteen kehittämiseen on käytetty jopa vuosiakin aikaa, tuotteen raaka-aineet ovat hienojakoisempia ja puhtaampia, tuote pysyy kuluttajan käytössä normaalituotetta puolet pidemmän ajan oikein käytettynä ja tuotteet ovat hoitavampia kuin perustuotteet.

Plus siihen vielä,
kosmetiikkamerkin oman statuksen liittäminen tuotteeseen = kaunis pullo/tuubi/purkki ja pakkaus sekä hyvä tuoksu, joka liittää tuotteen kyseiseen valmistajaan. Näin luodaan vastustamattoman ihania ja oikeasti toimivia tuotteita.

Ennen kuin Beat oli edes perustettu, toimin n. 4 vuotta kosmetiikka- ja ihonhoitotuotteiden myynnin parissa. Sitä kautta oli helppo tutustua ihan kaikkeen mitä kauneusmarkkinat voivat tarjota, ja se koukuttaa!

Mua ei koukutus haittaa, koska oikeat tuotteet saa ihon voimaan hyvin ja näyttää ja tuntuu hyvältä. Varsinkin kun oma iho on rasvoittuva sekaiho ja vielä akneen taipuvainen, jota täytyy aina välillä hoitaa perusteellisemmin. Mulla olisi ihanuus tuotteista hyvin pitkä lista, mutta tässä on muutama paras joihin palaan aina uudelleen ja uudelleen:


1. Clinique Liquid Facial Soap Mild
Kevyt, geelimäinen, saippuaton kasvosaippua pintakuivalle sekaiholle. Hajusteeton. Jokaiselle ihotyypille omansa. Oon tykännyt sekaihon versiosta, mutta kesäisin rasvaisemmankin ihon tuote puhdistaa ja tasapainottaa enemmän kun iho saattaa hikoilla ja likaantua enemmän.

2. Clarins Gentle Foaming Cleanser
Normaalin- ja sekaihon puhdistusvoide joka muuttuu vaahdoksi veden kanssa emulgoitaessa. Hyvä todella raskaan meikin poistamiseen. Ei silti kuivata ihoa. Jokaiselle ihotyypille omansa. Sisältää pehmentävää puuvillansiementä.

3. Biotherm Biosource Hydra-Mineral Lotion-Toning Water
Mineraalipitoinen kosteuttava ja ihon talineritystä tasapainottava kasvovesi sekaiholle. Sisältää sinkkiä, joka supistaa ihohuokosia.

4. Clinique Clarifying Lotion 2
Hajusteeton kasvovesi pintakuiva/normaali-iholle. Voisin käyttää rasvoittuvan sekaihonkin kasvovettä, mutta tässä kasvovedessä on lisänä mentholia, joka jää viilentämään kasvoille levittämisen jäkeen. Ekaa kertaa kokeillessa kaikki Cliniquen kasvovedet tuntuvat aika stydeiltä, varsinkin koska sisältävät alkoholia, mutta se on lisätty sinne vain säilyvyyden vuoksi ja ehtii haihtua jo siinä vaiheessa, kun se on imeytynyt vanulappuun. Tekee kyllä ihmeitä iho pinnalle! Ei kuivata.


1. Maybelline Cils Demasq
Silmämeikinpoistovesi vesiliukoiselle silmämeikille. Edullinen, ei kirvele silmiä, sopii piilolinssien käyttäjille ja toimii ripsienpidennyksien kanssa. Voittaa kyllä Lumenet, Diorit ja muut. Tätä käytän asiakkaillekkin.

2. Kanebo Sensai Sponge Chief
Puhdistussäämiskä meikin poistoon. Jos haluat että kasvovesivanulaappun ei jää yhtään mitään, niin tota kun käyttää kasvojenpesutuotteen kanssa iho jää ihan natisevan puhtaaksi! Levitä puhdistustuote kasvoille, kastele säämiskä ja kaikki meikki vaan imeytyy liinaan. Eipä tarvitse iltaisin kumartua lavuaarin ylle pesemään meikkejä niin että vesi kastelee ja valuu pitkin naamaa ja kaulaa. Muuttuu vitivalkoiseksi taas kuumassa vedessä huuhtoessa ja kovettuu kuivuessaan. Voi jopa pestä pesukoneessa 40 asteessa valkoisen pyykin kanssa! Uskomatonta...


1. Kanebo Sensai Silky Purifying Silk Peeling Powder
Tällä vois pestä vaikka joka päivä! Ja niin saisikin pestä, yleensä kuorintoja ei voi käyttää niin usein. Irrottaa ihohuokosissa olevat meikkiliat ja raikastaa ihon silloin, kun ei voi kuoria karkeammalla kuorinnalla. Voi kuoria jopa silmäluomet! Ihana puuterinen jauhe, sisältää silkkiä joka tehokosteuttaa. Emulgoidaan veden kanssa runsaaksi vaahdoksi. Käy ihan kaikille, ja varsinkin herkkä nahkaisille.

2. Clinique Exfoliating Scrub
Parhain ja raikastavin kuorinta ikinä! Rae on niin pientä ja tiheää, että juonteetkin siliää. Sopii hyvin rasvoittuvalle iholle, tai jos käyttää raskaampaa meikkiä. Sisältää mentholia joka supistaa ihohuokoset ja jättää kasvot ihan jääkylmäksi pesun jälkeen!

3. Dior Hydra Life Beauty Awakening Rehydrating Mask
Oon yrittänyt käyttää kahta naamiota viikossa koko ajan, varsinkin nyt talvikautena kun iho kuivuu. Iho rasvottuu ja tulee näppylöitä, mutta se rasvoittuu sen takia koska ihon pinta on kuiva. Ihanan tuoksuinen kevyt voidemainen naamio. Laitan välillä jopa pari kertaa viikossa ja yövoiteen sijaan, jolloin iho saa tehohoitoa koko yön.

4. Biotherm Biopur Pore Reducer One-minute Unclogging Mask
Vaikka nimessä lukee "1-minuutin naamio" niin ei pidä paikkaansa. Naamio jähmettyy ja imeytyy iholle noin 10 minuutissa, ja vaikutusajan jälkeen hierontaan märin sormin pois. Sisältää kuorintakiteitä. Tukkeutuneelle iholle ihana ja todella syväpuhdistava! Kerta viikossa tai kahdessa viikossa riittää, on sen verran tehokas.


1. Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief
Kosteusvoide joka käy kaikille ihotyypeille, mutta sopii parhaimmillaan seka-ja rasvoittuvalle iholle. Ei sisällä rasvoja, öljyjä tai tukkivia aineita. Sisältää pelkkää raikasta kosteuttavaa geelisorbettia! Siksi tämän voi käyttää yksinään, toisen kosteusvoiteen alla, meikkivoiteen seassa ja jopa hiuksiin kosteuttamaan! Tää on ihana kesällä.

2. Lancômè Gènifique Youth Activating Cream
Voide joka auttaa ihoa uudistumaan. Ei siis ole mikään tavanomainen aikuisten naisten ryppyvoide, joita parikymppinen tyttö ei edes vielä tarvitse. Oon ottanut tämän ns. kuuriluontoisesti yhden purkin käyttöön, koska talvella ihon uudistuminen on vaikeaa, iho kuivuu, väsyy, stressaantuu ja samenee, ja sitten vielä viikonloppujen juhliminen ja röökaaminen päälle, niin avót... Iho tykkää. Käy kaiken ikäisille.

3. Kanebo Sensai Silk Brightening Cream SPF8
Maailman ihanin voide. Tuoksuu ihan jumalaiselle, kosteuttaa, raikastaa, heleyttää! Toimii kolmella tavalla: heleyttää välittömästi ihon pinnan kevyen helmiäispigmentin avulla, alkaa päivien saatossa muuttaa ihon sävyä tasaisemmaksi ja tasapainottaa pitkällä käytöllä ihon kosteustasapainon ja raikkauden. Plus suokakerroin 8 on hyvä talvella kuin kesälläkin. Käy KAIKILLE!

4. Biotherm Multi Recharge Cream
Koko vuoden piristysruiske!! Vitamiinivoide joka sisältää Gingsengiä, E-vitamiinia ja suokakertoimen 15. Ihoon hieman normaalia väriä, vitamiineja ja raikastusta. Normaali-sekaihontuote kosteuttaa juuri sopivasti, mutta ei jätä ihoa rasvaiseksi. Ihanan kirpakka tuoksu.


1. Biotherm Rides Repair Chroma Lift Eye Care
Okei, tämä tuote on ehkä aikuisempaan makuun tarkoitettu, mutta toimii näihin mustiin silmänalusiin, turvotukseen ja silmäpusseihin. Loistava aamutuote. Pieniä juonteita korjaava koostumus. Voide muuttuu jokaisen iholla eriväriseksi pigmentiksi, joka heleyttää väsyneet silmänaluset. Hyvä laittaa ennen tärkeitä juhlia tai myös Dagen Efterin korjaamiseen.

2. Lancômè Gènifique Yeux
Tällä hetkellä käytössä, Génifique voiteen kanssa. Uudistaa ja koteuttaa. Sopii hyvin kaikille ihoille ja talvella tuntuu kyllä ihanalta aamuin meikin alla ja illalla silmänympärysihon rauhoittamiseen.

3. Clarins Eye Contour Gel
Laita yöksi jääkaappiin ja aamulla kasvojen pesun jälkeen silmiin niin heräät varmasti! Geeli laskee turvotuksen ja väsymyksen ja kosteuttaa. Jää oikein tiukaksi iholle kun turvotus katoaa! Ei kuivalle silmänympärysiholle.

4. Clinique All About Eyes
Geelivoide-koostumus, mutta ei kuivata ihoa vaan jättää pinnan pikemminkin samettiseksi. Eliminoi väsymyksen merkkejä. Tästä löytyy myös todella tuhti kuivan silmänympärysihon All About Eyes Rich, mutta toimii mun mielestä munkin normaaleilla silmäluomilla tosi hyvin ja rasvoittamatta. Olkoon vaikka tämä kevyempi kevät-kesä tuote ja paksumpi syksy-talvi aikaan.

Kun ihonhoitotuotteita vaihtelee säännöllisin väliajoin, niin ihokaan ei kyllästy niihin täysin. Muista vaihdella ihonhoitotuotteita vuodenajan mukaan, vaikka ihotyyppi pysyy samana, siinä voi ilmentyä vuoden mittaan paljon muutoksia ja väärä ihonhoitotuote saattaa tehdä vaan huonoa. Eli fiilistelemällä miltä oma nahka tuntuu, tietää parhaiten mitä se kaipaa.

Ja hoitakaa itseänne talvipakkasilla!!!!!

Tinde

11 kommenttia:

  1. Teijän blogi on niin monipuolinen! Sain Tiina tästä tosi hyvii vinkkei. Nyt tekee vaan mieli mennä ostaan uutta kuorintaa ja muuta.

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus Tiina! Hmm, ehtisinköhän huomenna kosmetiikkaostoksille...;)

    VastaaPoista
  3. mä käväsin jo tänään ja löysin oikeita ihanuuksia!!

    VastaaPoista
  4. Hei,
    miten tuossa edellisessä postauksessa olevan tytön kiharat on tehty? Siis tossa kuvassa näkyy et Paavo käyttää kiharruspuikkoa, mutta onko ne kokonaan tehty sen avulla vai miten? Iteltä löytyy Pearl wand, mut tommosia kiharia en niillä oo kyllä onnistunut luomaan...

    VastaaPoista
  5. Joo kyllä ne puikolla on tehty. :)

    VastaaPoista
  6. Suosittelen kokeilemaan myös tuon Cliniquen Clarifyin Lotion 2:n tilalle Cliniquen Mild Clarifying Lotion, toimii itsellä näin talvella paremmin :)

    VastaaPoista
  7. suosittelepas jotaki nuoren ihon silmänympärysvoidetta, joka ainaki kosteuttais.. tuntuu että kaikki mitä myydään on jotai antiage sälää.. ja kosmetologi luokkakaveriki valaisi että normi nassurasvaa ei saa laittaa silmänympärysiholle, tosin vieläki sitä sinne ängen :D:D

    VastaaPoista
  8. Mild Clarifying Lotion on nimenomaan kosteuttavampi ja vähän "paksumpi" vesi. Kaikki käyttäkööt sitä mitä oma nassu tarvitsee, joku on herkistyneempi ja joku tarvitsee enemmän tasapainotusta talin eritykseen. Mutta hyvä huomio, jos iho tuntuu kuivalta, Mild versio tekee pinnasta pehmeämmän :)

    Jokaisesta hintaluokasta, jokaisesta sarjasta löytyy silmänympärystuote nuoremmalle iholle. Katso että tuote on kosteuttava ja virkistävä. Koostumus voi olla geelimäinen, tai ohut voide. Ja tosiaan, perus nassurasvaa ei kannata silmänympärysiholle laittaa koska:

    1. Se on liian suuri molekyylista imeytymään ohueen silmänympärysihoon.Silmänympärysiho on n. 8 kertaa ohuempaa kuin muu kasvojen iho.

    2. Silmänympärystuotteet ovat erikoistuotteita, ja koostumukset valmistettu nimenomaan sille alueelle. Paksu ihovoide turvottaa ohuen silmänympärysalueen ja ei toimi toivotulla tavalla siinä kuin muissa kohdissa kasvoja.

    Silmänympärysvoiteen käytön voi aloittaa silloin, kun itse aluetta alkaa meikkaamaan runsaammin. Voide palauttaa ihon kosteustasapainon ja suojaa meikiltä ja meikinpoistolta. Tai ala sitten käyttämään tuotetta kun mittari kilahtaa parinkympin toisen puolen, siitä se rupsahtaminen valitettavasti alkaa :(

    postauksen voiteet nro 3 ja 4 ovat todella hyviä nuorelle kimmoisalle iholle ja kosteuttamaan. Muita vaihtoehtoja eri hintaluokista on myös esim, Lumene Arctic Aqua tehokosteuttavan linjan silmänympärysgeeli tai sitten hieman voidemaisempi mutta ohut Nivea Visage Aqua Sensation Anti-Shadow Eye-Care. Herkkänahkaiselle tai jopa atooppisellekkin iholle löytyy Favoralta hajusteeton Moisturising Eye Cream.

    VastaaPoista
  9. Hei! Olen 19 vuotias tytöntyllerö ja haluaisin sinulta vinkkiä yövoiteeseen. Ihoni on pintakuiva mutta silti rasvoittuva,siis sekaihoa,joka on taipuvainen akneen.. Haluaisin löytää nyt kesää kohti mennessä luottotuotteen, help me? :) Sain mielettömän hyviä vinkkejä koonnistasi, myös kosmetiikan puolelta,mutta tämä jäi vielä vaivaamaan.

    VastaaPoista
  10. Anonyymille: Oot vielä niin nuori, että varsinaista yövoidetta et vielä kyllä tarvitse. Aknen itse läpikäyneenä, suosittelen että käytät mielummin jotain 24h kosteusvoidetta, koska yövoiteet ovat erikoistuotteita, ja erikoistuotteet ovat hoitavampia kuin tavalliset tuotteet. Yöllä kun iho lepää, se imee paremmin ravintoaineita ja toimii tehokkaammin, ja akneen tai epäpuhtauksiin taipuvaisella iholla ihon toimii ylikierroksilla. Silloin ylihoitavat tuotteet saattavat tehdä vain pahempaa! Vielä Sinuna käyttäisin ihan sitä normaalia ihovoidetta (ilman suojakerrointa) yökäytössäkin. Sitten kun talineritys tasaantuu ja ikää tulee enemmän, kannattaa katsoa uudelleen asiaa. :)

    VastaaPoista