keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Jouluna meinataan..


Mikä ihmeen joulu?? Onks se muka jo tällä viikolla?? Eipä paljon fiiliksiä näy eikä kuulu. Oon yrittäny edes vähän laittaa joulua omaan kotiin, ja mun mielestä tää on jo aika paljon, koska en oo sitä ikinä aikaisemmin tehnyt. Mut nyt kun on ihka uusi asunto niin sitä joulua ei tee vaan itselleen vaan myös noille mun poitsuille. Joulukuusi on ollut olkkarin nurkassa jo kuukauden (koska mitä järkeä sitä olis vaan pariks päiväksi siihen pystyttää, hirvee vaiva koristella ja melkein heti purkaa...)

Harmittaa itseä että joululla ei sinänsä ole enää mitään merkitystä mulle. Meidän isän viisain sanoin "Joulu ei oikein tunnu miltään ilman lapsia". Voi jos olis omia mukuloita niin varmaan tää lumeton joulu tuntus ylipäätään joululta, mut nykyään joulu ei vaan tunnu samalta mitä pienenä. Noi omat koristelut ja kuuset on edes hyvä yritys saada sitä fiilistä palaamaan : D voi ei miten negatiivinen oon!

Mun joulu menee tänä vuonna juoksemalla. Mua stressaa jo valmiiksi se, et jouluna ei saa olla vaan himassa ja homehtua sänky/sohva akselilla kun duunit on viikon ajalta hoidettu. Ennen joulua vietettiin joko isän kotona tai äidin kotona vuorovuosina, mut nykyään kun Tyttiäkään ei joulusin näy maisemmissa ja asuu yhteisen katon alla poikakaverin kanssa, niin nyt niitä vanhempia ja joulunviettopaikkoja on nelinkertasesti ja niissä kaikissa pitäs sit mennä käymään... Ja joka paikassa tarjolla ne samat porkkanalaatikot, yök! Ainoa mitä oikeestaan odotan joulupyhinä on se, kun lähdetään poikkiksen kanssa tapanina risteilemään kaksisteen. Juhlitaan vuosipäivää romanttisesti, ja meillä on hienoin sviitti mitä venheestä löytyy! Voidaan sit varmaan homehtua siellä hienoissa puitteissa ja vaikka tissutella kahdestaan.

Tiina


Ihka ensimmäisen jouluni kaksiviikkoisena vauvana olen viettänyt äidin ja isin kanssa kotona kolmistaan.. Kaikki muut parikymmentä joulua ollaankin sit lähdetty Pohjois-Karjalaan porukoiden lapsuuden maisemiin. Mä tykkään siitä jouluperinteestä. Äidinisällä on Rääkkylässä iso talo pihoineen ja aittarakennuksineen, jonne on hyvä kokoontua sankoin joukoin. Paikalla on yleensä kaikki äidin siskot perheineen. Jouluaatto alkaa tavallisesti riisipuurolla, jonka jälkeen halukkaat lähtevät käymään haudoilla. Illalla on luvassa joulusauna, joko rannassa noin puolen kilometrin päässä tai sitten ihan pihassa. Kylpemisen jälkeen kokoonnutaan ruokapöydän ääreen, jossa odottaa kaikki mahdolliset joulupöperöt! Itsehän olen sen verran nirso, että nautiskelen joulupöydässä yleensä vähän rosollia, karjalanpiirakoita munavoilla ja makaroonilaatikkoa. :D muu tarjoilu jää mun osalta koskemattomaksi.. Silti nautin jouluateriasta ja etenkin siitä tunnelmasta.

Lapsena aatto tuntui ikuisuudelta, sillä varmasti monen muunkin pikkuisen tavoin aamusta asti odotettiin illan kohokohtaa eli lahjoja! Lahjat oli tapana avata vasta jouluaterian jälkeen ja voi että kun niillä aikuisilla kesti sata vuotta siinä syömisessä!! Nykyään ne lahjat ei kuitenkaan ole enää se tärkein asia. Musta on ihanaa nauttia siitä joulufiiliksestä, johon uppoutuu väkisinkin siellä maaseudun rauhassa. Jouluradio soi taustalla koko päivän, ja voi vaan olla sukulaisten seurassa hyvässä hengessä. Tänä vuonna joulu on sen verran lyhyt, että visiitti maalla jää aika lyhyeksi. Mutta silti tykkään tästä perinteestä, ja odotan reissua kovasti! Meijän serkkukatraan nuorimmainen on vielä sen verran pieni, että viime jouluna monen vuoden tauon jälkeen itse Joulupukkikin tuli piipahtamaan. Saa nähdä miten tänä vuonna käy!

NooraTykkään Joulusta, mutta oon silti viimeset neljä vuotta karannu jonnekkin lämpösempään maahan pakoon kinkkua. No eeei.. Aatossa on kyllä oma tunnelmansa ja kinkku on hyvää, mutta mä meinaan kuolla tylsyyteen niinä muina joulunpyhinä kun mikään ei oo auki ja syödään, syödään ja vielä vähän syödään. Ollaan katsottu aina helpommaksi lähteä jonnekkin reissuun. "Joulua" ollaan vietetty meidän perheen kesken viikko etukäteen niin mekin ollaan saatu vetää kunnon joulumätöt naamaan.

Poikaystävän vanhemmat asuu niinkin eksoottisessa paikassa kuin Bahrainissa (Saudi arabian vieressä). Viime Joulu ja uusivuosi tuli vietettyä sielä ja lähellä sijaitsevassa Dubaissa. Emiraatteihin siis matka käypi tänäkin vuonna. Jos sais taas ammennettua auringosta energiaa, syödä hyvää ruokaa ja vähän jumppailla. Sieläkin alkaa näihin aikoihin myös alennusmyynnit! Kauppojahan riittää niin ettei yhden ostoskeskuksen koluamiseen ihan yksi päivä riitä. Vuoden takaa mieleen painui myös aikamoiset uudenvuodenkemut Bahrainissa. Aaah kaikki kiiltää, kimmeltää ja joka puolella on kultaa..  Tälläselle harakalle oiva paikka viettää pari viikkoa! Täytyy loman jälkeen laittaa sit reissupostausta.

TyttiJouluna meinaan ottaa ihan rauhassa, lähinnä syödä ja juoda hyvin ja viettää vaan aikaa enimmäkseen tekemättä mitään. Tää syksy on jotenkin taas menny sen verran hujauksessa ohi että reilun viikon loma ilman mitään suunnitelmia kuulostaa aika hyvältä! =D Tein jo viime vuonna periaate päätöksen et tänä vuonna en stressaa yhestäkään joululahjasta tai ruoasta ja on ollu aika helpottavaa kattoa noita säntäileviä ihmisiä kaupungilla kun ittellä ei oo mitään kauheeta paniikkia ostaa miljoonaa eri lahjaa jne...!
Mut juu tosiaan mulla ei kauheesti oo tälle joululle mitään suunnitelmia, mikä on oikestaa pitkästä aikaa tosi mukavaa! =D

Paavo

3 kommenttia:

 1. Miksi sun poikaystävän vanhemmat asuu Bahrainissa? Sori, jäi vaan vaivaamaan ihan hirveästi :D

  VastaaPoista
 2. Siks kun ne on sielä duunissa.

  VastaaPoista
 3. Ihania joulutraditioita kaikilla! <3 Ja mä niiin samaistun just tohon ettei sitä joulufiilinkiä mikä lapsena oli nii koskaa enää voi saada.. :'( Mut mulle joulu tulee yhdessäolosta, kiireettömyydestä, hyasintin tuoksusta, Lumiukko-leffasta ja hyvästä ruuasta! :D
  Oikein ihanaa joulua Teille jokaselle!

  -Jenni

  VastaaPoista