torstai 20. lokakuuta 2011

Brushes

Jos olet joskus käynyt meikkaajalla ottamassa juhlameikkiä, niin olet varmaan vilkaissut sivellinpakkiin. Monen moista peliä ja pensseliä, sutia ja tuopsua, mutta mitä ihmettä niillä oikein tehdään???

Meikkaajalta löytyy syystäkin sellainen arsenaali, koska asiakkaitakin saattaa olla päivässä useita, jolloin samanlaisia siveltimiä tarvitsee. Ja jokaisella siveltimellä on ihan oma tehtävänsä. Okei, moni asiakas on katsonut mun meikkipakkia ja sivellintelinettä huokaillen, että meikkaaminen on muutenkin välillä vaikeeta et pitääkö mulla olla noi KAIKKI? No ei todellakaan tarvitse!!!

Mun mielestä välttämättömimpiä siveltimiä, mitkä jokaisen meikkaavan pussukassa pitäisi olla, on vain muutama hassu :)

Tuntuu välillä et ei nääkään riitä..


Meikkivoidesivellin


Sienet roskiin (varsinkin ne harmaanruskeat meikkipussissa kuukausia muhineet!!!) ja tämä tilalle. Säästää meikkivoidetta puolet kauemmin kuin jos turautat sieneen. Meikkivoidesivellin on yleensä synteettisestä karvasta tehty ja ei ime itseensä meikkivoidetta. Hygieenisempi vaihtoehto. Levittää meikin todella ohuesti ja tasaisesti iholle.

Oma lemppari: DIOR! <3

Poskipunasivellin


Näyttää puuterisiveltimeltä, mutta ohuempi versio. Syystäkin. Saat tarkempaa jälkeä, ja pyöreä muoto häivyttää samalla. Saa olla lyhyempää tai pidempää karvaa, latteampaa tai pyöreämpää muotoa tai viistomainen pää. Mikä itsestä tuntuu parhaimmalta käteen.

Oma lemppari: Pitkävartinen Cinema Secretsin sivellin.

Puuterisivellin


Irtopuuterille tai aurinkopuuterille. Mitä isompi ja pullerompi, sitä parempi. Viimeistelee meikkipohjan luonnollisesti ja kevyesti. Toimii tosiaan myös aurinkopuuterin kanssa joko koko kasvoille levitettäessä tai varjostusalueita työstettäessä.

Oma lemppari: Ihanin ja uusin tulokas on iso, pullea ja pinkki TIGIn putskusivellin.

Applikaattori


Jos haluat tumman/mattapintaisen/värikylläisen silmämeikin, niin tällä saa oikeanlaista pintaa. Luomiväri tarttuu vaahtomuovipäähän ja levitys ja ihoon kiinnittyminen on parempi kuin karvasiveltimen kanssa. Jauhemaisten ja kiinteiden luomivärien kanssa. Tekee aika kovarajaista jälkeä, eli ei hyvä häivytyksiin. Toimii parhaiten liikkuvalla luomella ja pienten alueiden korostamisessa, kuten kulmaluu, silmänsisänurkka.

Näistä ei voi olla omaa lempparia kun nää ei oo niin pitkäikäsiä.. Aika nopeesti roskiskamaa kun vaahtomuovi saattaa irrota pestessä,


Häivytyssivellin


Leveämpi luomivärisivellin sumuisen varjostuksen tekemiseen tai rajojen häivyttämiseen. Pyöristettu pää tekee häivyttämisen helpoksi. Löytyy myös tasapäisenä mutta tykkään kyllä itse tehdä tällaisella. Aitokarvasiveltimellä saa kaunista jälkeä.

Oma lemppari: Keskimmäisin Lancômen sivellin.

Varjostussivellin

Pienempi ja litteämpi aitokarvasivellin tarkan jäljen tekemiseen. Tuo silmänmuodon esille ja korostaa varjostusalueiden tummimpia kohtia. Tällä saat tehtyä esimerkiksi banaanivarjostuksen.

Oma lemppari: Sephoran turkoosi sivellin.

Jos haluat saada siveltimistä ja meikkaamisesta kaiken irti, on vielä muutamia siveltimiä, joilla voit taiteilla enemmän ja saat perusmeikkiin uusia juttuja!

Yleissivellin


Peitevärin/huulipunan/vahamaisten rajausvärien levittämiseen. Muodoltaan littana ja ohut. Materiaali on synteettistä karvaa, koska vahamaiset tai nestemäiset tuotteet kuten huulipuna tai peitevärit liukuvat parhaiten eivätkä imeydy siihen.

Oma lemppari: Dimoran tasapäinen sivellin valkoisella karvalla. Tosi hyvä pienien alueiden tarkkaan käsittelyyn.

Ripsiharja

Ripsien ja kulmien harjaamiseen ja muotoiluun. Siinä se.Tarkkuussivellin


Kulmakarvojen, silmänrajauksien ja varjostuksien tarkkaan levittämiseen. Viistopäisillä ohuilla siveltimillä saa viivamaista ja tarkkaa jälkeä. Hieman paksummilla ja pyöristetyillä utuisempaa jälkeä.

Oma lemppari: Diorin siveltimellä levittää mitä vain; huulipunaa, peiteväriä, rajauksia, luomiväriä ja saa kulmat kuosiin!

Muita siveltimiä


Nämä on ehkä tarkoitettu enemmän asiakasmeikkauksiin ja muuhun hifistelyyn. Iso viuhkasivellin on karisseen luomivärin poistamiseen ja valopuutereiden levitykseen hyvä. Pienempi viuhkasivellin ripsivärin levittämiseen. Taivutettu ohut sivellin rajauksien tekemiseen ja viistopäiset siveltimet kulmakarvavärin tai luomivärin levittämiseen.Vielä vähän siveltimien hyvässä kunnossa pitämisestä. Pese omat henkilökohtaiset siveltimet mieluiten viikottain, miksi ei useamminkin. Peiteväri- ja meikkivoidesiveltimet useammin, koska meikki kuivuu niiden pintaan nopeasti, ja likaisella siveltimellä ei saa nättiä pintaa iholle. Siveltimet voi pestä esimerkiksi shampoolla ja hoitsikalla, koska nehän ovat aitoa karvaa. Myös marseille saippua tai erillinen sivellinsaippua käy hyvin. Kuivata siveltimet paperin päällä lappeellaan, niin karva kuivuu suippoon muotoon eikä ala harottaa.


Mä itse suosittelen, että kunnon meikkisiveltimiin kannattaa satsata. Jos niitä hoitaa hyvin ja sailyttää siistissä paikassa, ne säilyy todella hyvänä vuosia. Aitokarvasivellin on aina paras, ja kunnon siveltimillä tehty meikki on aina erilainen, kuin luomiväripaleteissa tulleilla pikku töpösillä duunattu meikki. Ne voi heittää roskiin. Hyvät siveltimet on puoliksi tehty meikki. :)

4 kommenttia:

 1. Kannattaako meikkisiveltimiä sitten säilyttää suoraan meikkipussissa ? Mulla on pari semmosta suljettavaa taskusta, joitten mukana ne ovat tulleet, joten kannattaako siveltimiä säilyttää siellä ennemmin kuin suoraan meikkipussissa ? :)
  Toivottavasti ymmärrätte jotain tästä kysymyksestä, sillä mulle se on jotenki vaikeaa ... :D

  VastaaPoista
 2. no kantsiihan niillä olla jokin oma pussi. jos laitat ne suoraan meikkien sekaan meikkipussiin niin ne tahmaavat kaikki paletitkin ja koko meikkipussin sisustan. Tai voithan laittaa vaikka siveltimet pikkuiseen pussiin ja pitää sitä meikkipussissa, ei ainakaan likaa muita tuotteita ja on ehkä hygieenisempää. Niin tietenkin se pussukka kannattaa aina vaihtaa siveltimien pesun yhteydessä :)

  VastaaPoista
 3. moikka, paljon teillä maksaisi lyhyihin hiuksiin leikkaus, värjäys, mahd. raitoja ja värinpoisto?

  VastaaPoista
 4. öööh... eli siis jos tarkotuksena on saada tukka vaaleemmaks niin värinpoisto/vaalennus pitää tehdä pohjalle jollon koko tsydeemi vaati kaks eri väriä eli voisin heittää hinnaks joku 90-105 mut teitenkin usein tämmösessä tapauksessa voidaan päätyä johonkin helpompaan ratkasuun vaalennuksen osalta eli esim raitoihin jollon selvitään yhellä kiekalla eli aikaa menee huomattavasti vähemmän ja hintakin tippuu vähän eli sanotaan vaikka 80-95.

  Mut tosiaan ihan veikkauksia nää hinnat koska "lyhyet hiukset" on aika laaja käsite joten tarkkaa hintaa on etukäteen vaikee sanoo. =D

  VastaaPoista