torstai 22. syyskuuta 2011

Fishtail Braidkuvat google
Tarviiko mun edes ruveta hehkuttamaan miten superkivan näkönen on kalanruotoletti.. Muutenkin tykkään kaikista punoksista ja letityksistä, mut tää on kyllä mun lemppari. Aina kun oon sellasen aamulla päähäni vääntäny, niin ainakin pari asiakasta on kysyny miten ihmeessä oon sen duunannu. Koitanpa selitää. Nää mun opastekuvat on nyt vähän mitä on, mut ehkä niistä jotain saa selvää..
1. Harjaa hiukset ja kasaa ne yhteen nippuun niskaan, sivulle tai minne tahdot. Voit laittaa tukan ponnarille, joka ehkä helpottaa letin tekoa. Tällöin letistä tulee tiukempi, eli älä pistä ponnaria jos tahdot letistä löysän. Jaa tuppo kahteen samanpaksuiseen osaan.
2. Kalanruotoletin juju piilee siinä että näistä kahdesta tukkapötkylästä irrotetaan pienempiä osioita, jotka kieputetaan "koteloksi" näiden kahden isomman osion päälle. Ota siis toisen osion takaa pieni tupsu hiusta ja siirrä se toisen osion päälle.
3. Sama homma toisen osion kanssa, eli ota pieni tupsu sieltä takaa ja laita se ristiin toisen osion päälle. Koita pitää tässä alussa aika kiree ote, että letti ei pääse lörähtämään.
4. Toista. Homma jatkuu siis kokoajan niillä pienillä osioilla jotka siirretään toiselle puolelle keskelle. Sitten kun tukka loppuu kesken niin päättele. Lettiä voi vähän repiä hapsuisemmaksi ja leveämmäksi, mikä tekee siitä vähä paksumman näköisen. Tässä vaiheessa voi myös poistaa sen yläponnarin.

 Vaatii pientä reenaamista, mut jos yhtään lohduttaa, niin mun mielestä tää letti on paremman näkönen hieman sotkusena, eli sitä ei tarvii kovin siististi tai liian huolellisesti tehdä. Ja joo, seuraavan kerran voisin jättää noi piirtämiset väliin :D Valokuvat olis ehkä ollu huomattavasti helpompi tapa näyttää..

Tyts

10 kommenttia:

 1. Ompas suloset nuo letit, oli kiva kun tässä oli ohje! :)

  http://coloryourstylee.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Moi, kattelin teidän hinnastosta että ompelupidennykset olisi alk. 250€, niin kuuluuko tuohon hintaan siis myös tukka... tai siis jos esim minulla on paksu, keskipitkä, luonnokihara tukka, niin mitä 45cm pidennykset tulisi maksamaan? :)

  VastaaPoista
 3. Riippuu siitä kuinka monta rivii ja kuinka paljon tukkaa laitetaan. Luulen et 2-3 rivii olis sulle hyvä määrä niin pidennyksen hinta karvoineen olis about 180-250e välillä.

  VastaaPoista
 4. Kivaa tää postaus ja ihanat hiukset sulla.

  VastaaPoista
 5. Mulla olis pien kysymys ja toivottavasti vastaisit pian! :)

  Oon miettinyt miten ihmeessä saan taiottua päähäni sellaiset luonnollisen näköiset kauniit laineet. En halua todellakaan mitään korkkiruuvi kiharoita koska ne lyhentävät hiuksia niin paljon. Käytän 50cm clip-on pidennyksiä. Mietin jos letittäisin hiukset yöksi, mutta täytyisikö nukkua pidennykset päässä vaiko? ja pitäisikö lettien olla sitten kuinka paksut että kiharat eivät näyttäisi tältä:

  http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/123401/1309679956_img-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpg

  vaaaan tältä: http://nofashionvictims.indiedays.com/2011/09/12/sunnuntainen-hemmotteluhetki/


  kiiitos suuresti. (=

  VastaaPoista
 6. Okei, no siis toihan kuulostaa jo kohtuulliselta :D Nyt pitää alkaa laittamaan rahaa syrjään jos vaikka joskus tulisi teiltä varaamaan aikaa! :)

  VastaaPoista
 7. Sanna tommoset kiharat mitkä tossa kuvassa on ei kyllä leteillä välttämättä synny mutta toki niilläkin voi saada ihan hauskat kiharat/laineet jos tekee esim 2 lettiä yöks. Ton kuvan tukka on luultavasti tehty piipparilla tai suoristusraudalla mutta saman lopputuloksen voi kotikonstein saada esim isoilla osioilla tehdyillä sormikiharoilla jotka voi pitää yön yli. =D

  VastaaPoista
 8. Olisiko mahdollista tehdä postausta esim. miten alalle päädyitte vähän kouluttautumisesta, hyvät + huonot puolet.. tiedän että netissä on miljoonia sivuja mutta olisi kiva kuulla teiltä vähän ajatuksia! Harkitsen vakavasti alalle kouluttautumista ja haluaisin mahd. nopeasti saada sen ammatin joten jos vain mahdollista niin sellainen postaus olisi mahtava!

  Sitten vielä kysyisin tiedättekö onko alalle mahdollista päästä oppisopimus koulutukseen?

  Kiitos vastauksesta etukäteen =)

  -Ässä

  VastaaPoista
 9. noi on ihan super kivan näkösii lettejä mutta on varmaan jotenki vajaa ku en tajunnu tota ohjetta :D

  VastaaPoista
 10. Löysinhän mä tän ohjeen viimein:). Eikös sulla tytti ole aika paljon lisätukkaa tuossa päässä? Vai muistelenko aivan väärin?

  Itse aloin harjoitella tuota kalanruotoa, ja mun kaikki tukka oli yhdessä letissä ja paksuus on silti murto-osan tytin yhdestä letistä:D.

  Mutta kiitos hyvästä tutorialista:).
  t. hiirenhäntä-Kiira

  VastaaPoista