tiistai 19. heinäkuuta 2011

Projekti Konfirmaatiotucca.
Sunnuntaina oli siskon rippijuhlat. Onnekseni sain isosiskona kunnian sekä olla Veeran siunaajana konfirmaatio-juhlassa että herätä kukonlaulun aikaan vääntämään kiharaa!

Sillon kun itse saavutin tämän "aikuistumisriitin" niin ei tainnut käydä mielessäkään, että kävisin kampaajalla laitattamassa kampausta. Ihan itse väänsin edellisiltana pään täyteen suurehkoja ranskanlettejä, jotka sitten aamulla avasin, harjasin läpi ja se oli siinä! Erityisesti ponnaripomput latvassa oli, ainakin muistikuvieni mukaan, oikein onnistuneet.... No onneksi Veeralla sentään kävi parempi tuuri, kun on kampaajasisko omasta takaa. ;-P

Oltiin siskon kanssa samalla aaltopituudella, joten ei lähdetty sen ihmeellisempää kampausta väsertämään. Tein pohjalle isoa kiharaa piipparilla. Veera toivoi toispuoleisuutta, joten heitettiin jakaus sivuun ja toiselle puolelle tein kaksi ranskanlettiä tuomaan vähän jotain räväkkyyttä. :-) Taivasta varjosti heti aamusta asti uhkaavan tummat pilvet, joten iso kihara oli turvallinen vaihtoehto mahdollisten sadekuurojen varalle. Ja tulihan se sade sieltä... Kuvissa tosiaan kihara jo vähän loiventunut kosteuden jäljiltä, mut ei silti ollenkaan paha, eihän?!Väri tehtiin jo edellisellä viikolla, heti kun sisko kotiutui rippileiriltä. Veeralla oli pitkään suht tasaväriset, tummat hiukset. Loppukeväästä alotettiin pienimuotoinen vaalennusprojekti ihan vaan raidoittamalla sieltä täältä latvasta, tavoitteena oli hiukan pehmeämpi väri ja enemmän eloa. Viimeksi laitettiin tyvi piiloon tummalla, ja latvassa käytettiin kiiltoa antava maski, jotta vanhat raidatkin heräisivät henkiin. Ei viitsi ihan joka kerralla vaalentaa lisää. :-) Värjäys tuli mun mielestä oikein kivasti esiin Veeran kiharakampauksessa!
Tunsin itteni ihan mummoks mun itseväsäämän niskanutturani kanssa ton nuoren kaunokin rinnalla! :-D


Juhlat pidettiin meijän iskän luona Mäntsälässä. Siellä oli tarjolla paaaaljon herkkuja ja muunmuassa kakkuja moneen lähtöön! Ilma parani iltapäivää kohden ja aurinkokin pilkahti pilvien välistä sillontällön. Oli oikein mukavat pirskeet, päivänsankari sai ansaittua huomiota ja lahjoja kerrakseen! Myös valokuvissa Veera sai poseerata kyllästymiseen saakka, mutta ainakin oli tucca kunnossa! ;-)

Ja loppukevennyksenä ehkä maailman huonoiten sihdattu peilikuva! :-DD Kuvassa tosiaan esiintyy (tai ainakin oli tarkoitus esiintyä) neljä henkilöä....


4 kommenttia:

 1. Onpa nätit siskokset! Ja oisin ikionnellinen jos oma sisko osais tehdä hiuksille kaikkee kivaa:)

  VastaaPoista
 2. tsiisus miten kauniita tyttöjä. Ja kiva blogi myös!

  VastaaPoista
 3. millaisella kihartimella teit nuo kiharat?

  VastaaPoista
 4. Veeran kiharat taisin muistaakseni vääntää ihan suoristusraudalla aika isoissa osioissa. :-)

  VastaaPoista