perjantai 15. heinäkuuta 2011

Brunaa

Kesken kesän huomaa aina että miten muut on aina ruskeampia kuin itse on. On se niin väärin, kun on olemassa ihmisiä jotka puolen tunnin ruokatauolla istuvat auringossa salaattinsa kanssa ja tulevat pavun värisinä takaisin sorvin ääreen...ja sitten on me muut jotka väkisin otamme Hietsussa aurinkoa, ja parin tunnin päästä olo ja ihonväri on kuin keitetyllä ravulla..

Puhutaan paljon auringosta ja UV-säteilystä, ihosyövistä sun muista vakavista asioista, mutta harvemmin puhutaan turvallisesta ruskettumisesta.

Ruiskurusketus ei ole solarium, eikä se ole itseruskettavaa voidetta, vaan oman ihon DHAta stimuloiva hoitava rusketusneste, joka sopii ihan kaikille. :) Niille jotka ei ole kuulleet eivätkä kokeilleet, niin muutama vinkki:

- Kuori ja kosteuta koko vartalo hyvin n. päivää ennen rusketusta. Kuiva iho/vanhat karisevat ihosolut tekevät rusketuksesta epätasaisen ja läikikkään.

- Mukaan rennot ja tummat kuteet. Rusketusaineen opasteväri voi tarttua ihokarvoista vaatteisiin ja kireät vaatteet voivat hangata raitoja lopputulokseen. Väri on vesiliukoista, joten vaatteet eivät mene pilalle.

- Kertakäyttö alkkareita ja hiussuojia löytyy yleensä paikan päältä!

- Rusketuksessa kannattaa olla top less koska rintsikat jättää kamalat rajat. Myös rusketuksen kehittymisaikana en suosittele liivejä päälle, koska ne hiertävät väriä pois ihosta. :)

- Pese meikit ja kainalot ennen rusketukseen tuloa. Meikki tekee väristä epätasaisen ja monet deodorantit reagoivat aineen kanssa muuttamalla kainalon ihon vihreäksi. (peseytyy pois)

- Rusketusväri valitaan aina asiakkaan ihonsävyn mukaan ja kuinka helposti hän palaa auringossa. Esim, vaalealle helposti palavalle ihmiselle ei voi laittaa tumminta väriä, koska lopputuloksesta voi tulla vääränvärinen.

- Ruiskurusketusaine sisältää DHAta (joka reagoi ihossa niin, että lopputulos on sama mitä aurinkoa ottaessa saisi palamatta), vettä, Aloe Veraa, kasviperäisiäväriaineita ja sokeria. Eli turvallista ja ihoa hoitavaa kamaa, jota voisi melkein juoda :)

- Rusketusaineessa oleva opasteväri näyttää mihin ainetta on jo ruiskutettu ja milloin sitä on liikaa. Ainetta ei voi laittaa liikaa, koska iho pystyy ottamaan pigmenttiä vain sen verran mitä se normaalisti ruskettuisi.

- Opasteväri on moninverroin tummempi kuin lopputulos, ja se tulee vaikutusajan kanssa tummumaan vielä lisää! Opasteväri saattaa jättää myös valuvia taitoja tai tummempia läikkiä, mutta suihkun jälkeen se peseytyy pois, ja jättää iholle kevyemmän kauniin ja tasaisen brunan :)

- Rusketuksen jälkeen kannattaa antaa rusketuksen vaikuttaa min. 5 tuntia, jolloin lopputulos kestää maksimi ajan, eli n. 1,5-2 vkoa. Jokaisen peseytymiskerran jälkeen iho kannattaa kosteuttaa hyvin, jolloin iho ei kuivu ja rusketus ei halkeile.

- Ruiskurusketuksen on tarkoitus lähteä tasaisesti haalenemalla, EI halkeilemalla, niinkuin itseruskettavat voiteet. Jos haluat pidentää väliaikaisesti rusketusta, sen päälle voi levittää itseruskettavaa voidetta, mutta silloin lopputulos saattaa kulua läikikkäänä ja halkeilemalla pois, koska kerroksia on liikaa.

Ennen rusketusta. Iho on vaalea, pisamainen ja palaa helposti auringossa.

5 minuutin jälkeen. Väri on toiseksi vaalein mitä valikoimassa on, mutta opasteväri on tummempaa, ja kiinni ihokarvoissa. Nämä siis peseytyvät pois ja lopputulos on kevyempi.


Rajat ovat selkeät, mutta hälvenevät kevyemmiksi :)

Brunaa pintaan niin kehtaan mäkin paljastaa nää kanankoivet ;) jos jätin oleellisia asioita pois, niin saa toki kysyä. Ja ne jotka haluavat palvoa aurinkoa, niin muistakaa edes kunnon suojakertoimet!! Mä saisin tostakin aiheesta hyvän saarnan aikaiseksi..heh.

Mukavaa viikonloppua kaikille :)

2 kommenttia:

 1. moikkelis koikkelis!
  kauan tuo bruna kestää? et minkälaisin välein pitää käydä uusimassa rusketus?
  ja sitten tietenkin hinta kiinnostaa, ja teettekö te siellä beatissa noita, vai missä kävit ottamassa? muuten hyvä ja faktaa sisältävä postaus, kiitos! :)

  VastaaPoista
 2. Heips! Oikaisen, en ole itse kuvassa! :D heh,

  Rusketus kestää noin 1,5-2 viikkoa, riippuen hyvästä hoidosta. Eli joka suihkun jälkeen kosteusvoidetta! :) rusketuksen voi uusia jopa viikonkin välein, mutta joka kerralla kun tulet uuteen rusketukseen, iho kannattaa kuoria. Liian monet kerrokset kasaantuvat ja lopulta hilseilee rumana pois..siksi kuorinta! mutta suosittelen itse 2-3 vkon välein, ja joka kerralla se saattaa kehittyä intensiivisemmäksi, koska iholla on jo hyvä pohja edellisestä kerrasta.

  Mää teen Beatissa näitä, ja hinta on 35e koko vartalo ja 20e ylä-/ tai alavartalo :)

  mut on kyl tosi nätti ja luonnollinen lopputulos, just vaikka pari päivää ennen juhlia käy ottamassa niin iho oikein hehkuu :)

  VastaaPoista