perjantai 19. kesäkuuta 2015

Perinteinen Juhannus postaus!


 Tytti

Ikimuistoisia kesiä on ollut monta, mutta viime kesä oli kyllä paras (ja erillainen) ikinä. Tuntui että aurinko vaan paistoi, ja muutaman kuukauden ikäisen vauvan kanssa hengailtiin ulkona päivät pitkät. Meikäläinen loikoili auringossa ja beibi veti tirsoja varjossa omenapuun alla (tässä samalla just muistelen paria pikkasen vauhdikkaampaa kesää..). 

Jussia vietetään rauhallisesti Helsingissä siirtolapuutarhamökillä grillaillen ja yhen hurjapäisen taaperon perässä juosten. Kiva kun porukka on lomilla, niin voi tehdä isolla jengillä safkaa joka päivä. Hyvää säätä vaan kiitos!

Grilliherkkuna täytyy nyt vinkata suklaabanaaneista, sillä monikaan ei valmista jälkkäreitä grillissä: Murskaa muutama pala Fazerin sinistä, tee banaanin keskelle pitkittäissuunnassa kunnon viilto, tunge suklaat sinne sisään, kääri bansku folioon ja grillaa pehmeäksi. Tarjoa vaniljajäden kanssa!


Paavo

Ikimuistoisin kesä/kesämuisto on vähän hankala valita mutta ehkä nyt ensimmäisenä tulee mieleen muutaman vuoden takainen kreikan matka. Lennettiin Ateenaan ja ajatuksena oli kierrellä kreikan saaria kolme viikkoa...No viikon jälkeen oli käyty viidellä saarella ja oltiin taas Ateenassa. Siinä sitten pari päivää mietittiin jo että pitäiskö lähteä kotiin vai mitä keksis. Päädyttiin sitten Rodokselle joka maineestaan huolimatta olikin ihan mukava paikka. Nykyään osaan olla varaamatta noin pitkiä matkoja.

Jussia vietetään perinteisesti mökkeillen ja grillaillen.

Grilliherkkuna haaveilen vaikka mistä, mutta jätän kokkailun paremmille kokeille. Katsotaan mitä juhannuspöydästä tänä vuonna löytyy.


Hanna

Ikimuistoisin kesä, oli kesä 2006. Ajettiin parin kaverin kanssa vanhalla Ladalla Istanbuliin syömään kebabit ja tultiin Itävallan ja Hollannin kautta takaisin. Kuukauden reissuun mahtui 15maata, jännitystä ja 10 000 km. Juhannusta vietettiin tuolloin Serbiassa uskomattomassa helteessä.

Tänä juhannuksena mennään koko perhe mieheni suvun mökille. Siinä on taas tälläselle vipeltäjälle kasvun paikka, kun tiedossa on rauhallisempi juhannus.

Kesän paras grilliherkku on shaslik- lihavartaat perunasalaatin kera. Mieheni tekemänä ehdottomasti. 


 Tiina

 Ikimuistoisimmat kesät olen viettänyt varmaan joskus lapsuudessa meidän sukumökillä Posiolla. Lapin taikaa, sukulaisia, intiaanikesiä, valoisia öitä ja älyttömästi itikoita! Paljon samanikäsiä serkuksia. joiden kanssa juostiin paljasjalkaisina pitkin pihaa ja syötiin mummelin tekemiä lämpimiä leivonnaisia. Nykyään kesät onkin menneet töitä tehden, mutta ahkeruus palkitaan aina kun pääsee ansaituille lomille ja vaikkapa reissun päälle!

Tänä Juhannuksena ollaan ihan vain kotona rauhassa ja rentoudutaan. Käydään myös Juhannusaattona äidin mökillä Vallilassa, jonne toivottavasti koko siskokatras kerkiää samaan aikaan viettämään laatuaikaa. Ajattelin että en aio suunnitella mitään ohjelmaa, vaan menen ihan vain fiiliksen mukaan mikä milläkin hetkellä kiinnostaa. Lupasin myös hellulle että en aio laittaa minään päivänä edes herätyskelloa soimaan!

Jos säät sallivat, niin ehdoton grilliherkku olis jotkut freshit grillatut kasvikset! Flank Steakkia olisi myös siistiä päästä maistamaan.


Noora

Ikimuistoisimmat kesät taitaa olla ne, kun serkun kanssa lähdettiin Tanskaan Roskilde Festivaaleille muutamana vuotena peräkkäin! Viimeisen kerran lähettiin matkaan ihan kahdestaan, ja se taisi olla eka kerta "yksin" ulkomailla. Nää reissut jääny mieleen myös siitä syystä, että Roskildessa tuli usein vettä niin paljon, että kuravellissä kahlattiin kumpparit jalassa ja jätesäkit päällä.. Roskilde on silti paras festari, jossa olen koskaan ollut ja tavoitteena olis päästä sinne vielä uusiks!

Tänä juhannuksena lähdetään mökille Lempäälään pienellä, mutta sitäkin paremmalla porukalla. Tarkoitus olisi kans vähän remppailla paikkoja, eli tiedossa kivaa puuhailua, vaikka tulisikin vettä taivaalta!

Grilliherkkua on jälkiuunileivät valkosipulilla höystettynä, sekä mustapekkamaissit! Nam.Me laitetaan nyt sakset ja sudit muutaman päivän tauolle ja lähetään grillin lämmityshommiin.
Beat. avaa ovensa taas maanantaina!

Hyvää Jussia kaikille, olkaahan varovaisia <3

Beattilaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti