maanantai 21. heinäkuuta 2014

Kulmakarvojen voima

Kulmakarvat on mulle ehkä tärkein kosmeettinen elementti. Joillekkin se on ripsiväri, joillekkin huulipuna. Mä tunnen itseni ihan alastomaksi ilman laitettuja kulmakarvoja. Varmaan johten siitä, koska mulla on niin voimakas kasvojen luusto ja muutenkin voimakkaat piirteet että se tarvitsee jotain voimakasta kehystä. Kulmakarva-addiktio alkoi jo varhaisteini-iässä, kun ihailin Tytin voimakkaasti piirrettyjä viivamallisia kulmakarvoja (HUOM! Se oli silloin muotia..) ja pyysin sitä nyppimään mullekkin sellaiset. Viivatyyli jatkui parikymppiseksi asti, jolloin yhtäkkiä päätin haluavani paksut kulmat takaisin. Mutta kas kummaa, sain huomata etteivät ne karvat enää kasvaneetkaan takaisin jatkuvan pinsettien käytön jälkiseurauksena. Tämä on varmaan monille se tuttu ja surkuhupaisa tarina!

Kulmakarvat tuovat nimenomaan kasvojen ilmeet esille, kertovat mielialoista, kehystävät silmiä ja ne ovat jokaisen oma persoonallinen piirre. Kulmien vahvuus, väri ja muoto vaikuttavat myös oleellisesti muuhun kasvojen meikkiin. Oli esimerkiksi silmämeikki vahva tai luonnollinen, se on harvoin edukseen ilman laitettuja kulmakarvoja. Siistimättömät ja värittömät kulmakarvat tekevät usein myös silmämeikistä todella suttuisen. Nykyään ihannekulmakarvat saisivat olla jopa epäluonnollisen paksut ja tuuheat, mutta kuitenkin selkeän muotoiset ja huolitellut. Tästä trendistä olen todella iloinen, koska viivamainen ja kuin tussilla piirretty malli pukee aika harvoja, ja saa väkisinkin kasvojen piirteet kovemmiksi kuin on tarkoitus.

Kesäaikana monet havahtuvatkin kulmiensa ja ripsiensä vaaleuteen, ja käyvät niitä värjäyttämässä säännöllisesti kuukauden välein. Värjäyttäminen ja hajakarvojen siistiminen helpottaa ja varsinkin nopeuttaa huomattavasti aamurutiineja meikatessa, ja mikä ei olisi kivempaa kuin kuljeskella biitsikeleillä meikittä kun piirteet ovat siistit ja huolitellut!

Siistimättömät ja värjäämättömät kulmakarvat
Aika huima ero, eikö? En pidä kulmakarvoistani tässä tilassa edes kulmameikkiä laitettuani. En voisi kuvitellakaan olevani ilman kulmameikkiä muun suht vahvan päiväehostukseni kanssa. Niitä on värittöminä ja hajakarvaisina todella vaikea laittaa, lopputulos on todella vahva ja piirretty ja omaan makuuni liian terävä. Ohuet kulmat ovat aina paljon haastavammat meikata. Multa meni kuukausia kasvattaa omat kulmat tähän vaiheeseen missä ne nyt ovat, ja siihen se on jämähtänytkin. Tuuheutta sain karvoihin pelkästään värjäämällä vaaleita karvoja ja pysymällä erossa pinseteistä ja karvanpoistovahasta.

Perus kulmakarvojen meikkisettiin kuuluu yleensä jokin puuterimaisempi pohjaväri (esimerkiksi ruskea luomiväri), jämäkkä kulmasivellin jolla on helppo levittää luomiväri pehmeästi, kulmakynä, kulmakarvaharja ja vieläpä kulmageeli jolla harottavat pitkät jouhet sa kätsysti ojoon. Harva kuitenkaan tarvitsee näin suurta arsenaalia meikkipussiinsa. Tummat ja tuuheat kulmat omaava pääsee yleensä helpolla, kun täyttelee pikku koloja muutamalla kulmakynän vedolla ja harjaa ja viimeistelee muodon geelillä. Ohuet kulmakarvat ovat yleensä paljon harvemmat, jolloin niiden meikkaamiseen tarvitaan enemmän tarkkuutta, harjoittelua ja usein ainakin puuterimaisen värin, kulmakynän ja kulmasiveltimien yhdistelmän. Itse olen suosinut myös vahamaisia värejä joilla saa pehmeän ja tarkan lopputuloksen. Sellaisia löytyy esimerkiksi Joe Blascolta.

Siistityt ja värjätyt kulmakarvat
Vaikka kuvasta ei näy, mutta värjään kulmani aina mustalla kestovärillä! Yleensä ohuessa ja harvassa kulmamallissa tummat värit eivät näytä lainkaan liian kovilta kuin luulisi. Mä saisin värjätä kulmakarvoja melkeinpä parin viikon välein, että muoto ja paksuus pysyisivät samana koska mulla on karvoja niin harvakseltaan ja ne kasvavat epätasaisesti. Mitä enemmän niitä meikkaa ja pesee, sitä nopeammin ne haalistuvat kun on kyseessä todella ohut karva. Jouhimainen ja paksu kulmakarva taas imee itseensä väriä niin paljon, että väri saattaa pysyä hyvänä jopa neljäkin viikkoa tai yli. Tosin vahvoihin ja tuuheisiin kulmiin tulee helposti hajakarvoja, mitä ongelmaa mulla taas ei ikinä ole ollut.

Antakaa siis paksujen kulmienne olla sellaisia kuin ne ovat, älkääkä ryhtykö muotivillityksiin ja leikelkö lovia ja nyppikö niitä luonnottomiksi! Jos nyppiminen tai karvanpoisto depilaatiolla ei nappaa, on kulmaveitsi nopea ja kätevä ratkaisu tähänkin dilemmaan. Paavo ainakin on kulmaveitsen vannoutunut käyttäjä, koska sen kulmakarvoja sais olla vahaamassa vähän väliä. Kulmaveitsi tosin vain leikkaa karvan ihon pinnalta, eikä poista sitä juurineen niinkuin vaha tekee, jolloin se kasvaa nopeammin takaisin. Mutta paremman puutteessa se toimii myös itsellänikin pelastajana jos kiireen keskellä siistiminen muilla keinoin unohtuu tehdä.

Tää mimmi painuu nyt lomille lompsis kera Hannan! Ja just sopivasti kun on luvattu helleaaltoa, kuin tilauksesta!

Tiina

8 kommenttia:

 1. hyvä postausaihe! Haluaisitko tehdä postausta sellaisesta "täydellisestä meikkipohjasta"?

  VastaaPoista
 2. Anonyymi 2.18: Kiitos! Mä voin laittaa mietintämyssyyn ton aiheen :)

  Elli: Kokeile mustaa! Laita karvojen päälle vaseliinia tai jotain muuta rasvaa reilummin ja sitten vasta kestoväri. Ehkäisee ettei vaan vedä liian tummaksi ja tartu ihoon :)

  VastaaPoista
 3. Käyttämistäsi kulmatuotteista olisi mielenkiintoista kuulla tarkemmin ja vielä vaikka videon kera kuinka taiot noin upeat mutta luonnolliset kulmat.Itsellä samanlaiset kulmat jotka lisäksi alkaa liian kaukana toisistaan joten kulmakynä kovassa käytössä ja niitä kuluu vuodessa kiva kasa... tosin jo teroittaminen joka päivä tekee kynästä töpön alta yksikön.Kyllä ihmisellä kulmakarvat pitää olla ellei sitten pidä Saimi Nousiaisen lookista..ent.Nousiainen nykyinen..Ho...äh..en muista..Hoyer..? ;D

  VastaaPoista
 4. Entä Tiina mitä mieltä olet kulmien kestopigmentoinnista? Kannattaako vai ei? :-)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi 11.55: Hoyer se taisi olla :D Musta tuntuu, että tollasen videon tekeminen on mulle ehkä hieman haasteellista!

  Anonyymi 8.00: Pigmentoinnit on mun mielestä ok, kunhan on nätisti tehty eikä liian tummilla väreillä. Niistä on varmasti suuri apu niille, joilla kulmakarvat eivät kasva lainkaan. Tekijöitä on moneen junaan, joten jos pigmentointeja on ottamassa, kannattaa tehdä paljon vertailuja.

  VastaaPoista
 6. Jes, hyvä postaus!

  Oon itekkin kulmien rankkaa nyppimistä vastaan, mutta mun pitäisi varmaan käydä jossain kuitenkin muotoilemassa nää omat kulmat. Ne on suhteellisen paksut, mutta niin epäsymmetriset, että oon ite ihan hukassa niiden kanssa. Mulla ei ole mitään taiteellista silmää muotoilemaan niitä samanmuotoisiksi. Kävin kerran laitattamassa nämä ammattilaisella, sekin ihmetteli miten nää on tällaiset :D Osasi kuitenkin tehdä näistä tosi kivat. Voisin tulla sinne teille käymään :)

  VastaaPoista
 7. Hei Tiina! Laitoin sinulle viikonloppuna sähköpostia koskien 15.8. tehtyjä ripsienpidennyksiä. Onkohan viestini saapunut perille? :)

  VastaaPoista
 8. Hei Tiia, luin viestisi ja vastasinkin siihen :) Olen lomalla tämän viikon joten anteeksi viivästynyt vastaaminen!

  VastaaPoista