torstai 13. helmikuuta 2014

Vakava ripsijuttu

Viime aikoina olen keskustellut asiakkaideni kanssa aika vakavasta aiheesta. Nimittäin ripsienpidennysten haittavaikutuksista. Monella tuntuu olevan paljon ennakkoluuloja ripsikäsittelyjä kohtaan, oli kyseessä sitten pidennykset, värjäykset tai taivutukset. Tuntuu, että tarjontaa on yhä vain enemmän ja enemmän, ja hintahaarukka vaihtelee aika paljonkin eri kauneuspuljujen välillä. Usein myös ripsikäsittelyiden taso vaihtelee aika radikaalisti. Kaikkein eniten kansaa tuntuu huolestuttavan yhä enemmän yleistyvät allergiset reaktiot ja siihen liittyvät muut ongelmat.


Mistä allergiset reaktiot sitten tulevat?

Näinä vuosina, mitä olen ripsienpidennyksiä tehnyt, olen huomannut välillä todella huolestuttavia tapauksia miten pidennykset ovat asiakkaalle tehty. Yhä useammin kun asiakas on käynyt jossain muualla ottamassa pidennykset, ja tulee niitä huollattamaan mulle, siellä näkyy hyvin samankaltaisia merkkejä:

 Pienimpänä pahana on usein omien ripsien haurastuminen tai katkeaminen, joka johtuu liian pitkistä ja paksuista lisäkkeistä omaan luonnonripseen nähden. Myös liiallinen ripsiliiman käyttö saattaa edesauttaa omien ripsien irtirepeytymistä, tarttuessaan vieressä oleviin lisäkkeisiin. Huonommassa lykyssä irtoripset ovat liimattu liian tyveen kiinni (ja joissain tapauksessa suoraan silmäluomeen!) ja osuessaan ihoon, röpelöinen liima ja lisäke raapii ihoa rikki jokaisella silmänräpäytyksellä. Tällöin rikkinäiselle iholle pääsee meikki, lika ja ripsienpidennyksissä käytettävät liimat ja aineet, jotka voivat aiheuttaa ihoärsytystä tai allergisen reaktion. Kaikista pahimmassa tapauksessa pidennyksissä käytetään niin paljon liimaa, että sitä joutuu silmän sarveiskalvolle syövyttäen sitä. Silloin vaarana on näön heikkeneminen tai kokonaan sen menettäminen. Liiman pystyy poistamaan verkkokalvolta vain silmälääkäri, pinsettejä apuna käyttäen. Pistää hieman hiljaiseksi...

Kaarevuus: C
Ripsikuitujen paksuus: 0,15 mm
Ripsikuitujen pituus: 8 mm, 9 mm, 10 mm, 11 mm 
Okei, vielä en ole tohon pahimpaan tapaukseen törmännyt, mutta toivon etten ikinä törmääkään! Usein kuulen puhuttavan "liima-allergiasta", mutta hyvin harva tosiasiassa on ripsienpidennysaineille allerginen. Yleensä välitön tai viivästynyt allerginen reaktio syntyy monen asian yhteisvaikutuksesta. Esimerkiksi väsyneet silmät ja kuivat silmäluomet ärsyyntyvät nopeasti huolimattomasti asetetuista ripsienpidennyksistä, ja ripsiliiman "höyryt" voivat tuntua herkistyneissä silmissä todella epämiellyttäviltä, mutta tällöin ei puhuta vielä allergisesta reaktiosta. Jos iho on rikki ripsien tyvessä, allerginen reaktio saattaa tulla voimakkaasti ja välittömästi.

Tähän väliin haluan korostaa, että ripsienpidennyksiä ei saa ikimaailmassa tehdä ärtyneelle tai rikkinäiselle iholle! Ripsientekijäsi pitäisi osata arvioida, kannattaako pidennyksiä juuri sillä hetkellä laittaa.

Ja sitten on ihan oikeitakin liima-allergisia, jotka saavat reaktion olivat ripsienpidennykset millaiset tahansa; useimmissa tapauksista reaktio tulee juurikin viivästyneesti, kun altistusta on jatkunut jonkun aikaa. Yleensä reaktion puhkeaminen kestää parisen päivää. Joka kerta kun uudet ripset tehdään, altistus on aina yllä, oli ripsienpidennykset tehty tismalleen niinkuin pitääkin tai täysin pieleen. Liima-allerginen on yleensä myös yliherkkä muillekin liimoille, kuten esimerkiksi vaikka perus Eri Keepperille, teippipidennyksien liimoille, rakennekynsiliimoille ja monille muille. Siinä vaiheessa kun olet tietoinen liimayliherkkyydestäsi, tulee siitä mainita ripsientekijälle, jos hän ei ole sitä itse kysynyt. Itse joutuisin kieltäytymään ripsien teosta, jos allergisen reaktion riski on suuri. Liima-allergian voi testata esimerkiksi tipalla ripsiliimaa kyynertaipeeseen. Jos on reaktiota tapahtuvaksi, niin se tulee muutamassa päivässä. Saatavilla löytyy myös allergisille tarjoitettuja ripsiliimoja, mutta niillä tehdyt ripsienpidennykset ovat todella lyhytikäisiä.

Kenen tahansa on toki mahdollista herkistyä ripsienpidennysaineille pidemmänkin ajan kuluessa. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että samanlailla voi altistua myös esimerkiksi hiusväreille, kosteusvoiteelle jota on vuosikausia käyttänyt tai vaikkapa jollekin ruoka-aineelle. Jokainen on itse aina vastuussa mille kemikaaleille haluaa ihonsa altistaa. Vaikka ne olisivatkin vaarattomia, on aina joku joka on jollekkin mitä ihmeellisimmälle aineelle allerginen.
Kaarevuus: C
Ripsikuitujen paksuus; 0,15 mm
Ripsikuitujen pituus: 7 mm, 8 mm, 9 mm, 11 mm, 12 mm
Mutta kaikkien näkemieni ripsiväsäysten jälkeen voin kuitenkin todeta, että suurin allergisten reaktioiden aiheuttaja on kouluttamattomat/huonosti koulutetut ripsientekijät. Nykypäivänä voi kuka tahansa tilata netistä ripsikamat ja päättää alkaa tekemään ripsienpidennyksiä muutaman You Tube-videon ohjeistamana. You Tube ei kuitenkaan kerro kaikkea tietoa miten ripsienpidennyksiä oikeasti tehdään, kuinka monta työtuntia se vaatii harjoittelua ja käsien vakautta, puhumattakaan hygienia-käsitteistä. Ripsien teossa ei riitä vain se, että osaa teknisesti asettaa kuituja sinne tänne, vaan täytyisi olla laajempaa tietämystä ihon ja silmien rakenteesta ja osata myös ohjeistaa asiakasta oikein ripsienpidennysten kanssa elämisestä ja niiden käsittelystä.

Ripsienpidennysmerkkejä on myös joka lähtöön, ja niissä saattaa olla paljon laatueroja. Melkein jokaisella ripsimerkin maahantuojalla on myös tarjolla tuotteeseensa liittyvää koulutusta, jolla saa ripsimuotoilijan sertifikaatin. Hintahaarukka näissä koulutuksissa liikkuu muutamasta sadasta yli tuhanteen euroon, sisältäen ripsienpidennyksiin tarvittavat välineet. Mutta mitä jos kouluttaja opettaakin alusta asti ripsien teon väärin? Näitäkin olen valitettavasti nähnyt ja kuullut... Ja kurjinta tässä on, että et itse tiedä tekeväsi ripsienpidennyksiä huolimattomasti, tai jopa vaarallisesti. Koulutusta suunnittelevien kannattaa ottaa suoraan yhteyttä kaikista tunnetuinpien ripsienpidennysmerkkien maahantuojiin ja vertailla palautteita.

Syyskuussa 2013 tuotiin esiin eduskuntakysely koskien ripsienpidennys- ja rakennekynsitekijöiden toiminnan luvanvaraisuutta. Esitys aiheutti paljon keskustelua puolesta ja vastaan, ja että onko aihe tällähetkellä se kaikista tärkein mikä eduskunnan käsiteltävistä asioista. No, ei se välttämättä ole se ensisijaisin asia, mutta huomiota se kuitenkin mun (ja varmasti muidenkin alan ammattilaisten) mielestä vaatisi. Tarkoituksena siis on, että ripsienpidennyksiä ja rakennekynsiä saa tehdä vain koulutuksen käynyt henkilö ja tarvittaessa siitä täytyy olla näyttönä sertifikaatti tai todistus. Kouluttamattomat tekijät edesauttavat myös harmaata taloutta, joka taas on mun kaltaisteni pienyrittäjien kannalta huono asia. Valvonta voi toki olla vaikeaa, mutta yleensä jo tieto ja ymmärtäminen siitä, että kouluttamattomana saattaa asettaa muita ihmisiä vaaratilanteeseen tekemällä huolimatonta työtä, auttaa jo hurjasti asiaa.
Kaarevuus: C
Ripsikuitujen paksuus: 0,15 mm
Ripsikuitujen pituus: 8 mm, 9 mm, 10 mm, 11 mm, 12 mm
Millaista on ammattilaisen tekemä työ? 

Pysyvien ja siistien ripsienpidennysten teko kestää yleensä noin 1,5-2 tuntia. Tarkalla ja turvallisella työllä on  kuitenkin aina hintansa, ja siihen vaikuttavat käytetty aika ja materiaalikulut. Oikein tehdyt ripsienpidennykset näyttävät pidemilläkin ripsikuiduilla luonnollisilta. Ne ovat liimattu vähintään parin millin korkeuteen ripsen tyvestä, eivätkä pistele, tunnu painavilta tai häiritse näkökenttää. Ripsikuidut tulisi valita asiakkaan omien ripsien pituuden ja paksuuden mukaan. Liiman määrä riippuu myös lisäkkeen ja asiakkaan oman ripsen paksuudesta, mutta jouhevammassakin ripsessä määrä kuuluu olla hyvin vähäinen ja kuivua muutamissa sekunneissa. Ripsikäsittelyt kuluttavat tottakai aina omia ripsiä jonkun verran, mutta ripsientekijän vastuulla on osata arvioida ripsikuitujen oikea pituus ja paksuus sekä liiman määrä, etteivät ne häiritse oikeiden ripsien luonnollista kasvukiertoa, jolloin vahingot saadaan hyvin minimaalisiksi.

Myös tarpeeksi pitkät huoltovälit auttavat tässä asiassa, koska osa ripsistä vaihtuu siinä ajassa ja silloin ripsihuollossa asiakkaalla on aina terveitä ja pitkiä ripsiä, johon lisäkkeen voi istuttaa. Huoltovälit ovat aina yksilöllisiä, mutta minimissään sen tulisi olla 4 viikkoa. Sitä lyhyemmät huoltovälit vaikuttavat paljon omien ripsien rakenteeseen ja sen seurauksena huoltovälit saattavat lyhentyä ja lyhentyä entisestään, koska omat ripset ovat liian huonossa kunnossa kannattelemaan lisäkkeitä. Siinä vaiheessa omat ripset kaipaavat jo lepoa, joten ripsienpidennyksistä tulisi pitää taukoa minimissään yhden ripsienvaihtumiskierron ajan, jotta tilanne pääsisi normalisoitumaan. Ripsitaukoja tulisi muutenkin pitää muutaman kerran vuodessa, vaikka omat ripset olisivat hyvässä kunnossa. Taukojen määrä riippuu täysin omien ripsien rakenteesta ja miten ne kestävät ripsienpidennysaineita.

Tiivistetty informaatiopaketti pähkinänkuoressa. Toivottavasti moni pohdiskelija sai kysymyksiinsä vastauksia.

Tiina

39 kommenttia:

 1. Hei mitä pitää tehdä tai miten toimia jos ripsistä tulee allerginen reaktio? Ottaa yhteyttä lääkäriin vai ripsien tekijään?

  VastaaPoista
 2. Suosittelen että kannattaa ottaa yhteyttä ripsien tekijään, että hän on tietoinen asiasta, ja voitte keskustella esimerkiksi jatkotoimenpiteistä. On hyvä ottaa selvää, onko ripsientekijä tehnyt virheen pidennyksiä laitettaessa, vai onko omat silmäsi muuten vain yliherkät. Jos silmiin on tullut tulehdus, on pidennyksiä silloin vaikea lähteä poistamaan, jos iho on rikkoontunut ja arka. Jos liimaa on sen verran, että pidennyksiä ei saa irti esimerkiksi öljypitoisilla silmämeikinpoistoaineilla liuottamalla, niitä ei pysty edes ripsientekijä poistamaan liimanliuotus aineella. Liimanpoistoaine tekee liimasta taas nestemäisempää, jolloin jo arat silmät saattavat reagoida niihin uudestaan ja vain pahentaa tilannetta. Tällöin kannattaa ottaa yhteys suoraan lääkäriin joka voi määrätä kortisoni tai antibioottikuurin. Ripsientekijä voi poistaa lisäkkeet vain silloin, kun silmät ovat terveet ja tulehdus poissa, tai sitten antaa lisäkkeiden vain tipahdella itsekseen pois.

  VastaaPoista
 3. Ihan äärettömän hyvää tekstiä! Tässä tuli tosi paljon asiaa, mitä en tiennyt :) aina kun näitä teidän postauksia lukee, tekisi mieli käydä vaan teillä hoidattamassa hiukset ja ripset kuntoon :D Välimatka vaan estää sen :/ Mutta mites, kun mulla on omat ripset ihan ok pituiset ja ilmeisesti paksuisetkin ja mulla on huoltoväli about 3 viikon välein. Mulla on kokeiltu monia liimoja, eri pituuksia ja paksuuksia, minkkiä ja silkkiä, eikä mikään vaan pysy sitä kolmea viikkoa pidempään. Eikös ihon rasvaisuus vaikuta myös liiman kestävyyteen? Itse omaan tosi rasvaiset silmäluomet ja olen ajatellut tämän vaikuttavan pysyvyyteen.

  VastaaPoista
 4. Mulla on kans ammattitaitoine tekijä, oon asian varmistanu, ja huoltoväli on sen kolme viikkoa. Mutta oma kysymykseni koskee tuota ripsien vaihtumisaikaa, eli oisko se sen noin kuukauden mikä kannattaisi olla ilman että parannusta omien ripsein kunnossa tapahtuu?

  VastaaPoista
 5. Reetta: Hienoa, jos voin jotenkin omalla kokemuksellani auttaa. Ripsiliima pehmenee ja murenee öljystä. Eli mikä tahansa kosteusvoide, vedenkestävän silmämeikin poistoaine, ja JOPA ihon rasvaisuus voi edesauttaa lisäkkeiden tippumista. Räpyttäessä ripset osuvat luomiin ja ihotali voi jäädä niihin. Onko ripsienlaittajasi ikinä kertonut millainen sun oman ripsen rakenne on? Jos olet nimittäin koittanut kaikki pituudet, paksuudet, kaarevuudet ja liimat läpi, ja pidennykset ovat muuten aina siistit ja kauniit (ettei niitä esim ole huolimattomasti istutettu ja liimattu vain osaksi kiinni), niin jäljelle jää enää oikeastaan omien ripsien rakenne ja hoito-ohjeiden noudattaminen. Moni on kyllä pidennyksiensä kanssa tarkka, ja välttää saunomista/höyrytystä/solariumia, eivät hiero tai hankaa silmiään, harjaa pidennyksiä liikaa ja päivittäin tai käytä vedenkestävää silmämeikkiä. Mutta kaikilla eivät vain pidennykset pysy/tai sovellu omille ripsille. Jos omat ripset ovat hyvin suorat, siinä ei pysy suoranmallinen eikä kaareva lisäke koska tarttumapintaa ei ole tarpeeksi. Jos silmäluomet rasvoittuvat, yleensä ihohuokonen josta ripsi kasvaa on myös rasvainen. Silloin ripsen pintaan syntyy kalvo, johon liimaus ei vain kunnolla tartu. Eli ripset ovat silloin hyvin liukkaat, jolloin niitä on primerillakaan (ripsien esipuhdistusaine) vaikea saada huokoiseksi milloin liimauksen pitäisi tarttua. Jos värjäät ripsiäsi ennen huoltoja, se vaikuttaa myös lisäkkeiden pysymiseen, koska värjäys tekee niistä myös liukkaat. Tässä oli nyt muutama vaihtoehto, mutta pystyn oikeastaan täällä vain arvailemaan kun en ole sun rärsyjä livenä nähnyt enkä sulle pidennyksiä tehnyt :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi 9:06 : Ripsien vaihtuminen kestää yleensä noin 60-100 päivää ja kaikilla ripsillä on vieläpä oma kasvusykli, eli uudistuvat eri aikaan. Riippuen täysin siitä, kuinka paljon ripsikerroksia sulta sieltä silmistä löytyy. Mitä enemmän ripsiä, vaihtuminen voi olla paljon vilkkaampaa ja tuntua, että on koko ajan joku uudistumisaika päällä. Mutta yleensä miniaika olis hyvä olla vielä ainakin kuukausi siitä, kun viimeisetkin lisäkkeet on sieltä itsestään tippuneet. Eli jos sulla olis vaikka normalisti 4 viikon huoltoväli, niin seuraavat ripset ottaisit vasta kahden kuukauden päästä. Tottakai mitä pidempi tauko, sitä parempi silmille ja ripsille se on.

  VastaaPoista
 7. tosi hyvä postaus!! kiitos tästä :) kävin itsekin tämän ripsienpidennyskurssin ja vaikka sen ammattilainen pitikin ja antoi tuhannen infolappua kotimatkalle mukaan, niin aina on silti kiva lukea myös toisen ammattilaisen ajatuksia asiasta :)

  VastaaPoista
 8. Essi: Hieno homma että oot saanut otetta alaan :) ja koko ajan oppii uutta ja kaikista parhain vertailukohde on muut tekijät ja toimintatavat ja vuorovaikutus. Ja millään muulla tätäkään ei opi kuin tekemällä, tekemällä ja tekemällä. :)

  VastaaPoista
 9. Moi Tiina! Onko kokemuksia liiman aiheuttamista hengitysongelmista? Itse käytin n. vuoden JB lashes ripsiä ja viimeisellä huoltokerralla sain niin pahan 'astmakohtauksen' että huolto täytyi keskeyttää. Minulla ei siis ole astmaa, enkä ole mistään muusta ikinä saanut oireita.
  Huomasin vasta että on kehitetty suihke joka on asetyylin neutraloija jota voisi joskus mielenkiinnosta kokeilla.
  Oletko siis huomannut käyttämässäsi liimassa tälläistä 'sivuoiretta'? Haluaisin kyllä käyttää ripsiä mutta pelko hengityksen vinkumisesta on aika suuri :/

  VastaaPoista
 10. Minulla oli pari kuukautta pidennykset ja nyt niiden jälkeen toisen silmän ripset on jääneet keskeltä lyhyemmiksi kuin ennen. Eivät edes kasva pidemmiksi kuin mitä nyt ovat. Ennen oli yhtä pitkät kuin toisessa silmässä. Onkohan mahdollisuus että ripset olis silloin tehty väärin..? Nyt kuitenkin jo noin 4kk ollut ilman. Huohz

  VastaaPoista
 11. Hyvä teksti ja mielenkiintoista luettavaa!

  Ripsienpidennyksiin näyttäisi liittyvän monenlaista riskiä, miten on sitten tuon "ripsipermanentin" laita? Olen harkinnut pitkään tekeväni ripsilleni jotain, mutta nyt olen alkanut kallistua tuon ripsen kestotaivutuksen puolelle.

  Mukavaa sunnuntaita!

  - Kipsu

  VastaaPoista
 12. Mulla on ollut ripsipidennykset neljä kertaa ja altistus allergiselle reaktiolle voimistui joka laittokerta. Tekijä oli ammattilainen ja ripset pysyivät hyvinä monta viikkoa. Joka huollon jälkeen kutina kuitenkin paheni entisestään, joten siihen loppui mun ripsihuollot. :/ seuraavalla kerralla olisin jo saattanut herätä aamulla muurautunein silmin. Mutta ei yllätä, olen herkkä kaikenlaiselle kosmetiikalle... Kiitos tästä infosta!

  VastaaPoista
 13. Anonyymi 12.16: Mä en oo itseasiassa huomannut mitään muuta koko ripsienlaitto urani aikana kuin että mullä on keväällä siitepöly-yliherkkyys pahentunut, mutta mitään muuta hengitysongelmaa ei ole milloinkaan ollut :/ ja tosta heinänuhasta ei oikein voi sanoa juuta tai jaata koska se on niin yleistä ja voi puhjeta milloin vaan ja kelle vaan. Lisäksi vissiin tässä on viime kesät ollut normaalia enemmän siitepölyjä joten en osaa sanoa vaikuttaisiko se mun käyttämiin ripsienpidennystuotteisiin. Tottakai terveys menee aina ensimmäiseksi, kurja juttu että olet yliherkkä :( nääkin asiat on niin ihmisestä kiinni..

  Anonyymi 15.03: Kuulostaa aika jännittävältä. Tässä ei voi muuten kuin spekuloida että mikäköhän se syy ripsien lyhyyteen on kun en ole nähnyt millaiset ne pidennykset ovat olleet. Miltä ne ovat mielestäsi tuntuneet, lähtikö ripsiä ja lisäkkeitä paljon? Ripsien pituuksissa on aina eroja, ja uudistuminen voi olla hidastakin, mutta jos ripsiin tulisi joku pysyvä kohta mihin ei ripset enää kasva, on siihen yleensä sattunut joku kovempi isku tai ripset ovat nippuna revenneet irti. Sellaisen olisit varmasti huomannut? Maltti on valttia :)

  Kipsu: Niinkuin tekstissä mainitsin, kaikki ripsikäittelyt kuluttavat ripsiä, ja kaikella voi olla omat riskinsä, vaikka hiusten värjäämisellä. Kuitenkin nuo aineet on tarkoitettu käytettäväksi silmänympärysalueella, ja kestotaivutuksessa vahvin aine on se taivuttava permisaine, ja niiden kanssa täytyy olla tarkkana vaikka ne ovatkin kevyempiä aineita mitä tukkaan laitetaan.

  Enni: kuulostaa liima-allergialta :( aika monta huoltoa jaksoit, itse en olis kyllä varmaan sen toisen kerran jälkeen uskaltanut tehdä enää, jos ekalla kerralla mitään ei ollut tullut. Mutta tossa taas ei sun ripsientekijä olis voinut tehdä muuta toisin, paitsi tietenkin olla tekemättä niin monen reaktion jälkeen. yleensä kaikki muutkin allergiat kulkee käsikädessä, esimerkiksi jos on kosmetiikkayliherkkyyttä, niin usein atooppinen iho tai esimerkiksi astma voi kuulua kanssa asiaan. Usein silloin liima-allergian todennäköisyys on suuri.

  VastaaPoista
 14. Hei Tiina, missä olet käynyt ripsiteknikon koulutuksen? Osaisitko neuvoa ammatitaitoisia kouluttajia/koulutuskeskuksia pääkaupunkiseudulla? Itseäni kiinnostaisi kovasti ko. koulutuksen käyminen ja ammatinharjoittaminen, joten haluaisin saada mahdollisimman hyvän ja ennenkaikkea ammattitaitoisen oppipohjan ripsienpidennysten tekemiseen :)

  VastaaPoista
 15. Anonyymi 2.38: Mä oon käynyt Proff Lashin ripsienpidennykskoulutuksen Bellazissa Helsingin Mechelininkadulla. Nykyään Bellaz tuo omaa Bellaz Lash merkkiä Suomeen. Extreme Lash on varmaan tunnetuin ja suosituin ripsimerkki ja siinä laatu on paikallaan. Itse oon käyny vaan sen yhden koulutuksen, niin on hyvin vaikea sanoa, että mitä asioita mikäkin ripsikoulutus käy läpi ja minkälaista opetus on. Siksi kannattaa vaikka googlettaa, ottaa ylös yhteystiteoja eri merkeistä ja koulutuksista ja soitella ja kysellä paikkoja läpi ja mitä koulutukset sisältää ja valita se mikä tuntuu itselle parhaimmalta.

  VastaaPoista
 16. Moikka! Kysyisin sellasta että kun sä laitat noita ripsiä ni onko se silleen että ensiks varataan aika sille että katoaan millanen ripsi on (pituus, paksuus jne) ja tehdään liima-allergia testi ja vasta seuraavalla kerralla tehdään ripset?

  VastaaPoista
 17. Anonyymi 13.19: Yleensä ihminen, joka haluaa ripsienpidennykset, on ottanut selvää mitä ripsienpidennykset käsitteenä tarkoittavat. Asiakas ottaa ripsienpidennykset aina omalla vastuullaan, vaikka työ olisikin turvallisesti tehty. Myös ne ihmiset joilla on ollut ongelmia silmiensä kanssa tai muiden allergioiden kanssa, yleensä haluaa tehdä liima-allergiatestin ja voi tulla sen meille tekemään. Mutta erikseen mulla ei ole ns. "konsultaatioaikoja" ripsienpidennyksiä varten, vaan asiakas varaa ripsienpidennysajan, ja siinä katsotaan lisäkkeiden pituudet ja paksuudet ja oman ripsen kunto. Ripsienpidennyksiä en tee silmiin, joissa on silmätulehdus, pahan näköistä ihottumaa, tai jos asiakas on saanut aiemmin ripsienpidennyksistä allergisen reaktion. Yleensä uusien asiakkaiden kanssa alussa kyselen hieman hoitohistoriaa, ennen kuin lähdetään pidennyksiä tekemään.

  VastaaPoista
 18. Kiitos vastuksesta. Juu ja olenkin. Mulla ei aikaisemmin ole ollut pidennyksiä ja olen yrittänyt löytää hyvää ripsien tekijää, vaikka hankalaahan se on ilman kokemusta. Olen lukenut kirjoituksiasi täällä blogissa ja olet selvästi ammattitaitoinen. Myös tuttavani on käynyt luonasi laittamassa ripsiä ja lopputulos on ollut erittäin siisti. Ongelmia silmien kanssa ei ole ollut eikä muita yliherkkyyksiä.
  Hinta hieman kirpaisee, mutta parempi kun voin luottaa siihen että ripsien tekijä varmasti tietää mitä tekee.
  Ymmärtääkseni liikkeenne on erittäin suosittu, joten kuinkahan paljon aikaisemmin täytyy aika ripsienpidennyksiin varata mikäli haluaa ripset toukokuun lopulle? Varmasti moni haluaa ripset ylppäreihin. Lisäksi kysyisin että vaikka tiedän että lisäkkeen paksuus katsotaan oman ripsen paksuuden mukaan, onko saatavilla ohuempaa ripseä kuin 0,15mm?

  VastaaPoista
 19. Anonyymi 13.19: Käyttämässäni ripsimerkissä ei valitettavasti ole saatavilla ohuempaa kuin 0,15 mm paksuista :( Joissakin ripsimerkeissä löytyy myös ohuempia. En itse ole kokenut tarvetta ohuemmille lisäkkeille, koska 0.15 on melkeinpä jokaiselle käyvä paksuus, joka ei kuitenkaan ole liian painava omalle ripselle tai haurastuttava. Hyvin harvoin käytän sitä paksumpaa lisäkettä.

  Aikoja varattaessa riippuu täysin mihin aikaan haluat tulla. Ilta ja viikonloppuajat saattavat mennä kesäaikoihin kolmen-neljän viikon päähän, mutta tosiaan riippuu täysin päivästä. Eli kannattaa soitella Beattiin mahd. nopeasti kun olet omista aikatauluistasi selvillä :)

  VastaaPoista
 20. Mulle kävi niin, että olin käynyt huollattamassa ripset n. 4h ennen kun multa pääsi pari kyyneltä yhdestä asiasta. Noh silloin tuntui kirvelevää tunnetta silmässä pienen hetken.. Seuraavana päivänä heräsin silmät punasina,turvonneina ja kutisevina. Mulla on tullut aiemminkin kutinaa, muttei muita oireita. Joten kysymys kuuluu; Onko liimaa voinut vuotaa silmään itkemisen aikana?

  VastaaPoista
 21. Anonyymi 4.33: Nopeimmat ripsiliimat jähmettyy 3-5 sekunnissa lisäkkeen kiinnityksestä, ja hitaammat noin 10 sekunnissa. Liimojen täysi kuivuminen kestää noin 48 tuntia, että pysyvyys olis paras mahdollinen. En usko, että liimaa on vuotanut sulla silmiin, koska silloin se olisi ihan tummana mönttinä silmämunan pinnassa ja sen varmasti itse näkisit ja tuntisit. Liiman ennen aikainen kastuminen voi pehmentää sitä, jolloin sen "höyryjä" hieman vapautuu joka tuntuu silmissä kirvelyltä. Tohon on tosi vaikea sanoa mitä siellä on käynyt kun en ole nähnyt sun pidennyksiä, ja varsinkin jos sulla on ennenkin silmät kutisseet pidennyksistä, on se jo lievä allerginen reaktio. Ja nuo kuvailemasi kutina, turvotus ja punoitus on allerginen reaktio. Oot varmaan päässyt jo herkitymään liimalle monien huoltojen lomassa. Sitä en tiedä, miten pidennykset on tehty, eli onko laittaja ollut huolimaton jolloin pidennykset tuntuvat ja saavat silmät kutisemaan. Mutta suosittelisin sulle että otat pidennykset kokonaan pois, ja annat niiden rauhoittua. Tee liimatesti ennen kuin otat uusia pidennyksiä. Yleensä allergisen reaktion saaneet eivät voi enää ripsienpidennyksiä käyttää :(

  VastaaPoista
 22. Hei!
  Sain pidennyksiä asentaessa hengitystie oireita niin pahasti, että piti lopettaa kesken. Mitenköhän poisto tulee sujumaan, vai onko se vaihe akryyliton? Silmät eivät ärtyneet, eikä silmänympärys iho, vaan pelkästään kurkun ja nenän limakalvot..

  VastaaPoista
 23. 38-v täti: Liimassa on ollut nähtävästi niin kovat höyryt, että on vaikuttanut sulla hengitysteihin. Kurjaa että noin käy, harvinaista kylläkin mutta mahdollista. Ripsienpidennysten poistamiseen voi käyttää siihen tarkoitettua liimanpoistoainetta. Jos liimaa on käytetty piennyksissä runsaasti, voi olla että tätä ainetta joutuu silloin käyttämään. Aineessa itsessään ei ole akrylaattia, mutta se pehmentää liimaa ja tekee siitä taas "nestemäisempää", jolloin vanha liima voi päästää höyryjä. Tosin vähemmän, kuin laittamisvaiheessa. Yleensä omien asiakkaideni pidennykset saan poistettua pinseteillä, että jos se on mahdollista, on se parempi vaihtoehto. Jos haluat poistaa pidennykset omin avuin, voit toki tehdä kaikkea sitä mikä on pidennysten kanssa kiellettyä, eli öljypitoisia poistoaineita ripsiin, saunomista paljon kastelemista ja harjaamista.

  VastaaPoista
 24. Hei
  En ymmärrä miksi KAIKKI ripsienlaittajat sanovat että erittäin harvinaista allergiset reaktiot. Minulla herkät silmät, silti päätin kokeilla. Herkistyin muutamassa kuukaudessa ja ripset oli pakko poistaa. Huolestuttavia oli se että mieheni sai minusta pahoja allergisia reaktioita .Aivan kuin hyttyset olisivat pistelleet koko kehoon ja pistokselle olisi allerginen . Huulet myös turposivat. Aiemmin hänellä myös ahdisti hengitystä ja ei tajuttu mihin liittyy. Mitään muuta emme oireisiin yhdistäneet kuin ripset. Ja kun olin ottanut ripset pois, hänen oireensa loppuivat.

  VastaaPoista
 25. Anonyymi 14.41: Ohoh, en ole ikinä kuullut vastaavaa tapausta! En sanonut, etteikö ripsienpidennyksistä saisi allergisia reaktioita. Tämä yleensä silloin, jos ne eivät ole asian mukaisesti tehty. Ja puhuin myös liima-allergisista joille reaktio syntyy nopeammin tai kehittyy ajankuluessa kun aineille altistuu. Sen takia säännöllisiä taukoja on hyvä pitää. Kurjaa kuulla että molemmat olette reagoineet miehesi kanssa noin voimakkaasti. Ripsiliimoja ja aineita on erilaisia ja eri vahvuuksia, joten en ollenkaan väittäisi vastaan etteikö reaktiot olisi juuri syntyneet niistä tai ainakin liiman ja monen muun asian yhteisvaikutuksesta? Tosin, mun on hyvin vaikea diagnotisoida koska ei ole lääketieteellistä koulutusta. Jotkut ovat herkempiä kuin toiset, oli aine ihan hiusväri tai ripsiliima tai vaikka Labellon huulirasva.

  VastaaPoista
 26. Ei koulutus aina takaa ammattitaitoa, ripsien tekoon tarvitaan kärsivällisyyttä ja tarkkaavaisuutta mitä ei koulutuksista opi vaan tekemällä. Tottakai täytyy ottaa etukäteen selvää silmän rakenteesta, ihosta, hygieniasta ja harjoitella kokeneen tekijän valvonnassa, mutta voit oppia teon myös kokeneen teknikon avustuksella ilmaiseksi jos tuttava piirissäsi on joku joka sinua opettaa. Et tietenkään saa siitä todistusta, koska et ole kurssista mitään maksanutkaan. Mutta se että sinulla on todistus koulutuksesta ei tee sinusta ammattilaista vaan kokemus. Itse olen oppinut ripsien teon ystäväni avustuksella ja voin rehellisesti sanoa tekeväni paljon laadukkaampia ripsiä kuin monikaan "ammattilainen". Joten jos unohdetaan kaikkien niin sanotusti itse oppineiden ammattitaidon "puutteen" yleistäminen, sillä yhtälailla löytyy niitä koulutettujakin joilta ei todellisuudessa ammattitaitoa löydy ripsien tekoon. En puolusta kaikkia itse oppineita enkä myöskään aliarvioi kaikkia koulutuksen käyneitä. Toivoisin vain ihmisten ymmärtävän ettei se pelkkä paperi tee sinusta ammattitaitoista, eikä paperin puute ammattitaidotonta.

  VastaaPoista
 27. Anonyymi 13.45: Olet tuossa kyllä oikeassa, ripsienpidennyksiä ei voi oppia millään muulla kuin tekemällä tekemällä ja tekemällä. Monilla ei vain ole saatavilla niitä ammattilaiskavereita, jotka opettaisi ripsienteon kuin kouluttaja ikään, siksi vertasinkin näitä You Tube-oppilaita :) Tottakai moni joka esimerkiksi googlettelee hyviä ripsientekijöitä, varmasti menee sellaiseen liikeeseen josta on tullut paljon kehuja, ja joilla on esimerkiki nettisivuilla/liikkeen tiloissa näyttää jonkinlainen todiste siitä että siellä tehdään jonkun tietyn maahantuojan tuotteilla ja koulutuksella ripsienpidennyksiä. Tiedän montakin kotitekijää, jotka tekevät pidennykset turvallisesti ja hyvin, osa heistä on kouluttamattomia ja osa koulutuksen käyneitä. Halusin vain verrata tähän ääripäähän ja turvallisuusriskiin, mitä huolimaton tekijä voi pahimmillaan asiakkaalleen aiheiuttaa. :) Hyvä jos tää aihe saa ajatuksia ja puheenaihetta aikaiseksi!

  VastaaPoista
 28. Moi!

  Tulin tänne kyselemään neuvoa, kun olen nyt lääkärissä ja silmälääkärissä ravannut, enkä vieläkään tiedä mikä silmissäni on.

  Minulla on ollut nyt noin kahden vuoden verran ripsienpidennykset, eikä aiemmin ole ollut mitään ongelmaa. Pidennysten laittaja on tuttuni ja osaa hommansa varmasti hyvin. Liimakin on sama kuin aiemmin.

  Edellisellä huoltokerrallani silmäni taisi hieman aueta, jolloni liimahöyryä pääsi silmään jotenkin tavallista enemmän, koska silmä alkoi kirvelemään ja vuosi huollon ajan. Sen jälkeen silmät myös punoittivat. Ajattelin, että se menee varmasti ohi yössä, että vähän ärtyivät vain höyrystä.

  Ärtymys ei kuitenkaan lähtenyt pois, vaan silmissä näkyi paljon verisuonia. Kävin kolme kertaa työterveydessä ja sain silmätippoja allergiseen silmätulehduuksen, tavalliseen silmätulehdukseen ja ihan perus allergiatippoja. Ei auttanut. Menin silmälääkärille, joka sanoi että silmän pinta on kunnossa eikä mitään näy. Kuulemma jotain pientä nyppylää toisessa silmässä kuitenkin oli. Mutta ymmärsin kuitenkin että silmän pinta on ehjä. Sain kortisonitippoja, jotka eivät ole vielä 1,5 viikon jälkeen auttaneet. Silmälääkäri sanoi, että voin jatkaa pidennyksiä, jos ei seuraavassa huollossa tilanne pahene tms.

  Minulla on kuulemma siis vain tosi ärtyneet silmät tällä hetkellä. Oireina siis punoitus silmissä, niin että verisuonia näkyy. Saan myös herkemmin päänsärkyä esim. tietokoneella ollessani. Kutinaa, rähmimistä tai turvotusta ei ole, joten en tiedä onko allerginenkaan reaktio. En oikein tiedä mikä silmiäni nyt vaivaa, miksi verisuonet eivät katoa ja mitä minun pitäisi tehdä. En millään haluaisi luopua ripsistäni, ellei se ole ainoa vaihtoehto. Näköni oli ihan vähän huonontunut, mutta viime tarkastuksesta on jo aikaa, niin en tiedä liittyikö se pidennyksiin.

  Olisiko sinulla mitään vinkkiä asiaan? :S

  VastaaPoista
 29. Anoonymi 11.49: Silmät vain välillä herkistyvät, sille ei voi mitään. Se voi johtua tietokoneruudun tuijottamisesta, kuivasta huoneilmasta, ripsienpidennyksistä tai huonosti nukutuista öistä. Se mikä silmässä yleensä kirvelee ja tuntuu inhottavalta, on liimauksen höyry. Kuulostaisi siltä, että sulla on jäänyt ärsytystila päälle ja se kestää niin kauan kuin sulla on ne ripsienpidennykset siellä silmissä. En ole lääkäri, enkä saa diagnooseja antaa, mutta itse olisin sitä mieltä että annat lisäkkeiden tippua vaan pois ja pidät kunnon breikin kunnes silmät rauhoittuvat. Sitä mä suosittelisin, vaikka sulla ei siellä oliskaan mitään suurempia allergisen reaktion merkkejä. Niin kauan kuin siellä silmissä ärsytystä aiheuttava vaiva on, niin se vain jatkuu ja jatkuu joka huoltokerralla.. Mulla on itselläkin todella huono näkö ja hyvin kuivat silmät, ja huonosti nukutun yön jälkeen huolloissa silmät vetistää mutta ikinä ei jälkikipuiluja jää. Mutta pidä kunnon breikki ja hoida silmiäsi kosteuttavilla ja rauhoittavilla tipoilla :)

  VastaaPoista
 30. Moikka! Kävin ottamassa ripset ja liimaa tippui poskelleni. Poistin sen laittajan antamalla poistoaineella, ja nyt poski on siitä kohtaa punainen ja arka. Ihan kuin se liima olisi syövyttänyt ihoa, sillä iho on rikki. Voiko tämä olla mahdollista?

  VastaaPoista
 31. Anonyymi 10.34; No voi se olla :( liima tosiaan on se aine, jonka kanssa tekijän täytyy olla todella varovainen. Sitä vain ihmettelen, että miten paljo sitä liimaa on voinut yhdessä lisäkkeessä olla että siitä on valunut tippa! Kuulostaa hieman hälyttävältä.. tai sitten tekijällä on ollut liimasormus käytössä, josta liimaa on tippunut. Liima saa tosiaan laittaa isäkkeeseen vain tietyn verran, ja se on kyllä murto-osa "tipasta", että se jähmettyy omaan luonnon ripseen samointein. Liima ei missään nimessä saa valua! Silloin sitä on liikaa. Ja se näkyy myös lopputuloksessa. Liima tosiaan on ripsiä haurastuttavaa ja suuressa määrin tuntuu iholla polttelevalta (tiedän itse, kun aina putsaan liimakristallia ja välillä liimaa saattaa osua sormenpäihin..). Polttelevuus tuntuu joillain ihmisillä hieman silmissä, koska liimahan päästää höyryjä. Ja jos näin käy, niin silloinkin liimaa on LIIKAA!

  VastaaPoista
 32. Hei! Kävin laittaan pidennykset ja toinen silmä on näköjään tehty huonosti koska minulla on kellertävää kovaa "töhnää" koko ripsityvi täynnä. Ripset ei niin siinä itse töhnässä ole kiinni mutta se töhnä on ihan tyvessä/luomella. Tullu siis laitossa koska en ehtinyt nukkua ennenkuin huomasin asian. Luomi on siitä kohdalta vähän ärtynyt mutta ei pahasti. Itse olen varovasti koittanut poistaa tätä töhnää ilman että ripset lähtisi . Osaatko sanoa mitä se on?

  VastaaPoista
 33. Anonyymi 22.07: Toi kuulostaa mun mielestä ihan rähmältä... tai silmän rähmimiseltä. Silmä voi ärtyessään rähmiä ilman nukkumistakin. Mulla ei tule kyllä erikseen mieleen mitään ainetta tai vastaavaa, mikä ripsiä tehtäessä aiheuttaisi jotain tuollaista.. :/ Oliko sulla meikkiä luomella ripsiä laitettaessa? Esimerkiksi meikkivoide ja puuteri voi myös kerääntyä sinne ripsen tyveen jos ripsiä ei ole alussa puhdistettu huolella. Tai käytitkö silmätippoja ripsienlaiton jälkeen? Jotkut lääkesilmätipat voivat jähmettyä todella kovaksi ripsien tyveen, ja niitä ei oikein voi itse liuottaa pois ilman että lisäkkeitä tippuu. On todella vaikea sanoa oikeastaan mitään kun en ole nähnyt ripsiäsi. :/

  VastaaPoista
 34. Taisi kadota koko äskeinen kirjoitukseni niin kirjoitan uusiksi varmuudeksi. Eli käykö ripsienpidennykset luonnonhartsi/kolofoni allergiselle? Eli olen siis allerginen laastareille ja ripsiväreille joissa tuota luonnonhartsia on. Haluaisin niin ripsienpidennykset kun olen ihan surkea laittamaan ripsiväriä ja siinä kestää aamuisin ikuisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO nyt laitoit pahan. Mun täytyy sanoa, että en ole ainakaan aikaisemmin kuullut että olis ollut haittaa, mutta jokainen on yksilöllinen, joten suosittelen sitä liima testiä :)

   Poista
 35. Moi!
  Kävin perjantaina ripsihuollossa ja mulla käytettiin allergialiimaa. Nyt kuitenkin viime yönä toinen silmä rähminyt ja on punanen.
  Mietin että onkohan tämä nyt alkavaa allergiaa vai onkohan mulla vaan silmätulehdus sillä olen tällä hetkellä kovassa flunssa.
  Oma ripsienlaittaja sanoi että jos olisi alkavaa allergiaa niin silloin molemmat silmät oireilisivat eikä vain toinen? Mitä mieltä itse olet?
  Pelottaa hurjasti että joudun luopumaan näistä ripsistä jotka otin viime lokakuussa :/
  Kiitos vastauksesta etukäteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Onko sulla aikasemmin tullut jotain samanlaista reaktiota ja sen takia käytitte allergialiimaa, vai käyttääkö tekijä sitä kaikkien asiakkaidensa kanssa muuten vain? Reaktio kuulostaa mun mielestä allergiselta reaktiolta, ja sillä mielestäni ei ole mitään väliä onko reaktio molemmissa silmissä vai vain toisessa. Tottakai jos olet kipeänä valmiiksi voi silmätkin olla herkemmät ja ja reaktio voi tulla alentuneen vastustuskyvyn ja liiman yhteisvaikutuksesta. Mutta huomioi, että vaikka lokakuussa olet ottanut ripset ja mitään reaktiota ei olisi tullut, olet silti voinut allergisoitua viivästyneesti kun olet säännöllisesti laitattanut ripsiä. Vaihtoehtoja on todella monia, ja vaikea sanoa kun en ole nähnyt sun ripsiä ja en tiedä enempää taustoja. Jokin pieni haava, näärännäppy tai karvatuppikin on saattanut reagoida liimaukselle, kun se on tullut noin paikallisesti. Ehdottaisin, että annat noiden lisäkkeiden tippua ja silmän parantua perinpohjaisesti, ja about kolmen kuukauden päästä käyt tekemässä liimatestin. Jos reagointia ei tule niin, kokeile allergialiimalla tehtyjä pidennyksiä uudelleen.

   Liimoissa ei sinänsä ole hirveästi raaka-aineissa eroja, höyryjen määrässä ja pysyvyydessä kylläkin, ja "allergialiimat" ovat yleensä niitä jossa höyryjen määrä on vähäisintä ja lisäkkeiden pysyvyys huonompi. Silti voit allergisoitua liimoille. Mulla on itsellä ollut pari tapausta, jolloin liima-allergia on syntynyt ja kuukausien päästä ollaan kokeiltu allergialiimaa, ja tulos on täysin sama. Luomet punoittaa, rähmii ja kutisee.

   Poista
 36. Hyvä teksti! Ajauduin tänne gooogletellassani ihmisten allergia-kokekemuksia.
  Omalle kohdalle osui tällä viikolla ja osui oikein kunnolla: Molemmat silmät turposi kulmakarvoista yläluomen kautta alaluomeen ja kipu ja kutina sietämätön. Tänään ripset irroitettiin laittajan toimesta ja lääkäri määräsi antihistamiinia hevoskuurillisen. Käytetty liima on suomalaisen maahantuojan ja tekijä heikosti suomea puhuva, mutta eipä kai tässä voi ketään syyttävällä sormella osoittaa, vaikka mieli tekisikin. Aikaisemminkin kun ei ole mitään ongelmaa esiintynyt. Silti ajattelen, että toisaalta harmi, ettei tuo lakialoite silloin aikanaan mennyt läpi. Tsemppiä sinne ja kiitos :)

  VastaaPoista
 37. Hei!
  Mulla on ollut jo tosi pitkään pidennykset ja aikaisemmin ongelmia ei ole ollut. Vaihdoin eilen paikkaa ja laitatin ripset uudessa paikassa. Se kesti pitkään niinkuin pitäisikin, mutta silmiä kirveli kovasti. Mulla on herkät silmät,joten ajattelin ettei kirvely ole uutta. Päivä ripsien laiton jälkeen mun silmät on todella punaiset alaluomien alta. Silmäni myös rähmivät, ovat kosketusherkät sekä vetiset. Uskoisin,että kyseessä on silmätulehdus,mutta en ole ihan varma. Liittyykö oireeni jotenkin allergiseen reaktioon? Huomasin myös että ripset oli kiinnitetty erittäin lähelle oikeiden ripsien juurta. Onko tällä tekemistä asian kanssa?

  VastaaPoista