tiistai 22. lokakuuta 2013

Syksyn ja talven meikkitrendit

Meikkitrendit kiertävät yleensä samantyylistä kehää vuodesta toiseen ja jokaisella vuodenajalla on yleensä se omannäköinen lookkinsa, pieniä sen vuosikymmenen ja kehityksen tuomia muutoksia mukaanlukien. Jotkut trendit saattavat olla jopa aika hullunkurisiakin ja ne toimivat parhaiten vain catwalkeilla (tai Lady Gagalla...).

Vuoden 2013 syksyn ja talven mallistot eivät siis ole suurikaan poikkeus viime vuosista maskeerauksen saralla; maanläheisiä värikollaaseja, runsasvärisiä ja tummia huulipunia, raamikkaita kulmakarvoja ja myös hieman kimallusta. Mitä enemmän talveen päin kuljetaan, niin sitä voimakkaammiksi ja syvemmiksi värit sekä kontrastit meikeissä käyvät.

Muutama hauska ja ihan arkielämässäkin toimiva meikkikikka kuitenkin erottui positiivisesti joukosta! Nämä trendit käyvät varsinkin erikoisuuksien tavoittelijoille. Meikkaamisenhan pitäisi olla hauskaa, eikö niin?


Huulet
Kuva 1. ja 2.

Diorin Couture-näytöksissä on totuttu näkemään aika mielikuvituksellisia taideteoksia mallien kasvoilla, mutta tällä kertaa meikkitaiteilijat ovatkin lähteneet hieman minimalistisempaan suuntaan. Metallinhohtoa näkyy hopean, kultaisen ja kuparin sävyissä syksyisen värisiin huulipuniin sekoitettuna. Kotikonsteilla tällaiset huulet on yllättävän helppo loihtia! Pieni pala huulipunaa ja pieni pala metallinhohtoista luomiväriä, sekoita niistä massa ja levitä huulille. Metallinhohtoisia huulipunasävyjä on myös saatavana monilla eri meikkisarjoilla!


Kuva 3. ja 4.

Marnin tummissa vadelmahuulissa ei tarkkoja rajoja haeta, vaan lopputulos saa olla himan "blurri" . Huultenrajauskynää ei käytetä ja huulipunan rajat pehmennetään puuterilla epäselvemmiksi ja vaaleammiksi, jolloin väri ikäänkuin hieman liukuu tummempisävyiseksi keskustaa kohti mentäessä. Alabasteri-iho ja vaalea oranssi luomiväri on jännä kontrasti ja tekee meikeistä kylmän, mutta ei yhtään negatiivisella tavalla. 3.1 Phillip Limin tämän syksyn käytetyimpiä sävyjä ovat kaneli, mulperi ja tumma kaakao. Eli nyt saa talvi-iho olla luvan kanssa vaalea ja kalpea! Eli täysin ilman mitään varjostuksia tai poskipunia ja räväytä tummilla syvän sävyisillä rohkeilla huulipunilla.


Silmät
Kuva 1. ja 2.

Metallimaisuus saa näkyä myös silmissä ja mielellään niin pitkälle että se viimeinen penkkirivikin näkee, että millainen meikki Runwayllä kävelevällä mallilla oikein on! Thakoonin näytösmallien silmissä säihkyy tiheä pronssinen glitteri, joka täydentää yönsinistä luomivärivarjostusta tuoden siihen enemmän kolmiuloitteisuutta. Chanelin mallien silmämeikki koostuu niin isoista paljeteista, jotka jäljittelevät melkein oikeita lasinsirpaleita!


Kuva 3. 4. ja 5.

Punaista, burgundyä, pinkkiä.. Jep. Näitä kaikkia värejä nähdään jossain muodossa syksyn trendimeikeissä. Huulissa, poskilla ja nyt myös silmissä. Nämä ovat värejä, joita moni kauheksuu ja aristelee kokeilla. Mun mielikuva on ensimmäiseksi itkeneen näköiset silmät. Mutta ylläolevat beibet eivät näytä lähellekkään itkeneiltä! Vähän vaarallinen väri, mutta oikein laitettuna näyttää noin tyrmäävältä. Ja nähtävästi monenlaiset luomivarjostukset toimivat punertavilla sävyillä tehtäessä. Vasemmalta oikealle: Givenchyn luonnollinen ja herkkä silmämeikki, Guccin punaisenruskeat kissansilmät ja viimeisenä Altuzarran rohkeat punertavat alaluomivarjostukset, jotka toimivat hyvin tummanharmaan luomivärin kanssa.


Kulmat
Kuva 1. ja 2.

Rochasin näytöslookki haki pehmeitä ja suoralinjaisia kontrasteja syksyisen harmonisissa sävyissä. Voimakkaat, pääosassa olevat kulmat tekevät neutraalista meikistä jollain tavalla hyvin naisellisen.
Jean Paul Gaultierin malleille haettiin androgyynisempää lookkia mustilla tupeeilla ja siipimäisillä mustilla paksuilla kulmakarvoilla. Wau, muuta korostavaa meikkiä ei paljoa tarvitse, koska kasvoissa on niin voimakas kehys. Molemmat kulmat on helppo toteuttaa esimerkiksi ison kulmakarvasiveltimen ja luomivärin avulla.


Iho
Kuva 1. ja 2.

Giambattista Vallin näytösmallien ihot ovat kuin posliinia. Tasoittavalla ja kosteuttavalla meikkipohjalla peitetään ihon virheet ja viimeistelyssä käytetään helmiäishohtoisia korostusvärejä ja highlightereita. Varjostuksia tai poskipunia ei lainkaan käytetä. Kontrasteiksi parhaiten toimii selkeät meikatut kulmakarvat ja kevyt ripsiväri. Toimii parhaiten todella vaaleilla ihonsävyillä, jolloin vaaleat helmiäisvärit luovat keijukaismaisen eteerisen ilmeen.

Burgundyn värinen luomiväri menee mulla ainakin kokeiluun pikkujoulukautena! Tuntuuko nämä lukijoistakin toimivilta, vai olenko mä nimenomaan se erikoisuuksien tavoittelija? :D

Tiina

5 kommenttia:

 1. Burgundy silmämeikki.. tosta saa aika helposti vaikutelman että kotona ei välttämättä oo kaikki hyvin :D

  VastaaPoista
 2. Heh, se tosiaan riippuu paljon siitä miten sitä sinne luomelle levittää. siksi ehkä onkin hieman vaarallinen väri. Näytöslookit ovat aina aika yliampuvia sen takia meikin täytyy näkyä ihan takariville asti. Arkikäytössä käyttäisin itse ehkä hillitymmin, tai yhdistäisin jonkun todella murretun värin kanssa, ettei punertava väri ole liin silmiin pistävä :)

  VastaaPoista
 3. Mä en kyllä myöskään uskaltais lähteä kotoa jos koittaisin noita burgundy juttuja, vois tulla väärinkäsityksiä :D Toisaalta joskus tarttis vaan poistua comfort zonelta...

  VastaaPoista
 4. Suvi: Juuri siltä comfort zonelta poistumisessa tässä onkin kysymys. Ei voi tietää jos ei ole ikinä edes koittanut! Kaikilla on aina se mielikuva jostain, mutta mistä tiedät vaikka burgundy oliskin se sun juttu ;) ja meikin saa AINA pestyä pois, onneksi.

  VastaaPoista
 5. Suvi: Juuri siltä comfort zonelta poistumisessa tässä onkin kysymys. Ei voi tietää jos ei ole ikinä edes koittanut! Kaikilla on aina se mielikuva jostain, mutta mistä tiedät vaikka burgundy oliskin se sun juttu ;) ja meikin saa AINA pestyä pois, onneksi.

  VastaaPoista