perjantai 27. syyskuuta 2013

Getting ready for night out

Meillä ei oo hetkeen ollu oikeen mitään juttuja miehille joten ajattelin tehdä postauksen missä kerron miten valmistaudun iltaan jos oon lähdössä ulos.

1.-2. Siisti kulmakarvat. Omiin kulmakarvoihin käytän useimmiten veistä koska sillä saa nopeemmin siistittyä nää mun runsaat kulmakarvat. Tarkotus ei siis oo tehdä mitään viivoja vaan ihan vaan siistiä ylimääräset hajakarvat ja korjata muoto symmetrisemmäks.

3. Tän jälkeen ois aika puhdistaa naama omalle iholle sopivilla tuotteilla. Mulla on tällä hetkellä käytössä Chanelin gel purete puhdistusgeeli joka puhdistaa aika tehokkaasti ja jättää ihon kivan raikkaaksi. Oon todennu et mun iholle oikestaan kaikki miehille tarkotetut tuotteet on vähän liian voimakkaita etenkin tuoksultaan. Suosittelen siis rohkeesti menemään myös sinne kosmetiikkaosastojen "naisten puolelle".

4. Kosteuta kasvot omalle iholle sopivalla tuotteella. Unohda tässä kohtaa kaikki mattapinnan jättävät kosteusvoiteet, niiden päälle on nimittäin hankala työstää muita tuotteita. Mulla on käytössä aiemminkin blogissa mainittu Chanelin hydramax active+ kosteusvoide.


5.-7. Aloita meikkivoiteen levittäminen siten että annostelet sitä kämmenselälle ja siitä vasta kasvoille. Aloita levittäminen kasvon eniten peittoa tarvitsevista kohdista (usein nenä) ja jatka siitä poskiin ja otsaan sekä leukaan. Tässä kannattaa tosiaan muistaa että aluksi mielummin liian vähän tuotetta ja työstää sen kerrostaen ihoon. Kannattaa tässä vaiheessa jo valita minkä paidan aikoo laittaa päälle koska etenkin vaaleisiin kauluksiin meikkivoide tarttuu helposti kaulalta. Sillon kannattaa jättää kaula ja leuan alapuoli ilman tuotetta ja häivyttää vaan hyvin leuan rajat.

8. Tässä meikissä ei tosiaan oo tarkotus tehdä naamasta mitään liian tasaseksi pakkeloitua, joten jos silmänaluset ei oo kovin tummat, niin kannattaa vaan taputella meikkivoidetta vähän paksummin silmien alle.


9. Jos tässä vaiheessa näyttää siltä että joku yksittäinen näppy jää vielä häiritsemään niin siihen voi kevyesti taputella vähän paksumpaa peitevoidetta. Aika varma valinta on tää vedenkestävä mufen full cover.

10.-12. Tän vaiheen voi skipata jos naama ei tunnu liian kiiltävältä tässä kohtaa. Eli puuterin kanssa kannattaa oikeesti olla tosi varovainen sillä se tekee ihosta tosi helposti liian meikatun näkösen. Jos kuitenkin tuntuu että nenä tai otsa kiiltää liikaa niin kannattaa valita mahdollisimman kevyt puuteri ja levittää se tosi kevyesti isolla sudilla. Tähän suosittelen mufen hd puuteria.13. Harjaa kulmakarvat muotoonsa.

14. Jos kulmakarvat tuntuu liian vaaleilta niihin voi kevyesti harjat sävyttävää kulmakarvageeliä. Lumenen versio on omassa käytössä ehdoton suosikki! Jos kulmakarvat on sopivan tummuset ilman väriä niin suosittelen harjaamaan niihin kevyesti hiuslakkaa. Eli suihkuta kulmaharjaan/ripsiharjaan kevyesti lakkaa ja harjaa silla kulmat muotoon.

15. Levitä yläripsiin kerros ruskeaa tai mustaa ripsaria. Tässä vaiheessa ei kannatta vielä pelästyä jos tuntuu et ripset näkyy liikaa.

16. Tää vaihe on tärkee ripsarin kanssa! Eli ota sormilla kiinni ripsien tyvestä ja "vedä" ripsiväri pois. Tää tekniikka poistaa ripsistä kaikki ylimääräset paakut ja jättää ne tummemmaks samaan tyyliin kun ne ois kestovärjätty.17. Fiksaa tukka ojennukseen semmosilla tuotteilla mitkä tuntuu omaan tukkaan sopivilta. Mä käytän nykyään aika paljon lähinnä lakkaa omassa tukassa mutta toki vahat ja geelit toimii tähän myös hyvin. Tässä kannattaa ottaa huomioon se että kun tukka on leikattu hyvin siihen ei tarvii nähä kauheesti vaivaa.

18. Ota itsestäs kuva! Sen lisäks et saat hauskan muiston itsestäs niin näät että miltä sun naama näyttää kuvassa. Varsinkin jos oot menossa tilaisuuteen jossa otetaan paljon kuvia, niin mikään ei oo ikävämpää kun et naama näyttää jotenkin omituisesti meikatulta kaikissa kuvissa. Jos jotain on liikaa tai liian vähän niin tässä vaiheessa sen voi vielä fiksata.


Lopputulos vielä luonnonvalossa kuvattuna. 


Tässä vielä muutama avaintuote tähän lookkiin:

Chanel gel purete puhdistusgeeli. Puhdistetulle iholle on huomattavasti miellyttävämpi työstää tuotteita.

Chanel hydramax active+ kosteusvoide. Hyvin kosteutetulle iholle meikkivoide levittyy huomattavsti paremmin. Kannattaa antaa kosteusvoiteen imeytyä hetki ennenkun levittää meikkivoidetta.

M.A.C face&body foundation. Tää on mun suosikkimeikkivoide tällä hetkellä. Purkin design on mun mielestä yllättävän miehekäs eli se ei ehkä siellä miestenkään kylppärissä herätä liikaa huomiota ;) . Tää on myös vedenkestävä eli kestää rankemmankin biletyksen! Muista kuitenkin että vedenkestävä ei tarkota samaa kun hankauksenkestävä, eli kaikenlainen hierominen ja hankaaminen saa tän kyllä lähtemään pois.

Hyvä vaihtoehto tälle meikkivoiteelle löytyy MakeUpForeveriltä. Niillä tuotteen nimi on vastaavasti Face&body. Erona M.A.Cin versioon aavistuksen paksumpi koostumus ja kevyempi kiilto.

Jos muuten tulee mulle jotain postausideoita/-toiveita niin voitte laitta kommentteja. =D

Paavo

15 kommenttia:

 1. Hyvä postaus siitä että mieskin voi käyttää meikkejä. Lopputulos ei ole yhtään meikatun näköinen!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta blogista. Täällä tulee käytyä useamman kerran viikossa. Minua kiinnostaisi nähdä millaisia hiuksia, meikkejä yms. luodaan viikon aikana teidän liikkeessä? Myös ohjeet tämän hetken tyylien luomiseen on olleet kivoja sekä tukka että meikkipuolella.

  VastaaPoista
 3. Mun on nyt ihan pakko kommentoida että oon syvästi järkyttynyt ja toivon todella et tää postaus oli vitsi! Mies ei voi käyttää näin älytöntä määrää meikkiä! Siis tässä laitat pakkelia naamaan enempi kuin keskiverto nainen laittautuessaan. Mies voi kyllä pestä kasvot siihen tarkoitetulla pesuaineella, kosteuttaa, käyttää kasvovettä, silmänympärysvoidetta tai muuta vastaavaa - kasvojen ihon hoitamisessa ei oo mitään pahaa.. Mutta meikki! Se ei kuulu miehelle! Ei edes kulmakarvojen nyppimisen vertaa.. Kiva kyllä jos mies pitää huolta ulkonäöstään laittamalla tukkaa, pukeutumalla kivasti jne, mut kuolisin jos pitäis illalla mennä yhdessä poistamaan meikit miesystävän kanssa. Ihan poikkeuksena ehkä sallittakoon meikki jollekkin, jolla on esim. tosi paha akne, silloin on hyväksyttävää käyttää hieman jotain peitevoidetta pahimpien näppyjen päälle.. Mut joo, tää meni totaalisesti överiksi. Tai ainakin kohderyhmä (miehet) lujasti pieleen! "Miehet" menis ehkä! Muuten kyllä tykkään teidän blogista kovasti! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvistä vinkeistä :)

  VastaaPoista
 5. Mä taas oon pöyristynyt tosta anonyymin kommentista ettei mies voi käyttää noin älytöntä määrää meikkiä! Siis jumalaare mitä stereotypioimista perinteisistä mieskuvista :O

  Mun nähdäkseni yksilönvapaudessa on kyse nimenomaan siitä että jokaisella on vapaus valita itse mitä itselleen tekee tai jättää tekemättä. Jos mies haluaa näyttää skarpimmalta ja pirteemmältä eikä esimerkiks liian lyhyet yöunet oikeen huuda silmäpusseissa, niin big deal. Ketä kiinnostaa? Naisilla on oikeus ehostaa tai olla ehostamatta itseään niin minkä takia se on eri asia tekeekö mies siten? Harvinaisempaa se on mutta jatkuvasti yleistyvää :) Minkä takia tajuton geelin hölvääminen hiuksiin on miehellä enemmän ok kuin meikkivoiteella vaikkapa arpien lutraaminen piiloon? En ymmärrä.

  Että joo, tajutonta kapeanäköisyyttä ilmassa. Toivon totisesti että anonyymi oli provona liikenteessä ;o Tulee muuten syyyyyvä myötähäpeä.

  /leno

  VastaaPoista
 6. Hei anonyymi 13:58, millä vuosisadalla sä elät? Mikä oikeuttaa naisen pakkeloimaan naamansa täyteen meikkiä mut mies ei sais laittaa mitään?

  Vaikka tässä laitetaan pariakin erilaista meikkiä, niin ei se tarkoita, että sitä meikkiä tulee laitettua paljon. Eihän Paavon kasvot näytä tuossa ulkona otetussa kuvassakaan yhtään meikatulta.

  Idea onkin että korostetaan niitä hyviä puolia ja tasoitetaan hieman kasvojen värivirheitä jne. Ja kyseessä oli myös ehostus ulos lähtiessä, jolloin yleensä tulee otettua kuvia + hikoiltua. Anonyymi varmasti itekkin laittaa naamaansa tavallista pidempään ulos lähtiessä, kuin arkena.

  Olin kouluaikana meikkaamassa ns. "arjen sankareita" muotinäytökseen, ja joo, meikkasin ihan tavallisia perheellisiä isejä siellä. Laitettiin meikkivoidetta, peitevoidetta, puuteria ja korostettiin kulmia ja laitettiin luomiväriä + ripsaria, ja juurikin tuolla paavon ohjeistamalla tyylillä, eli tehtiin ns. "näkymätön meikki", koska malleista tultiin ottamaan kuvia, ja monesti salamavalo tekee kasvoista tosi valjut, jolloin tarvittiin enemmän kontrastia kasvoihin kompensoimaan tilannetta.

  Pakko myös sanoa, että nykyään monet miehet värjäyttää ja siistii kulmiaan. Musta on hienoa että mies näyttää huolitellulta. Menisit purkamaan pahaa oloasi jonnekkin muualle.

  Terkkuja Beatin tiimille, oon ihaillut teidän mahtavaa tiimityöskentelyä täältä ruudun takaa jo jonkun aikaa ja vaikutatte mahtavalta porukalta. Keep up the good work :)

  VastaaPoista
 7. En todellakaan haluaisi että mun mies tekisi tollaset "rituaalit" ennen ulos lähtöä!! HUH HUH!!

  VastaaPoista
 8. Tosi hyvät neuvot! Nimenomaan tuo meikkipohjajuttu on monien sekä naisten että miesten kompastuskivi.. monilla tulee yleensä liikaa sekä meikkivoidetta että puuteria, eikä lopputulos ole koskaan kovin raikas!

  Miksi miehen ei kuulu meikata? Sehän on sama asia kun sanoisi, että "naisen kuuluu meikata" :D Minusta tuo erään anonyymin kommentti oli kyllä pelkkä vitsi ja sillä ei ollut mitään muuta tarkotusta kuin loukata toista ihmistä.

  VastaaPoista
 9. Mahtava postaus ja upea meikki! Ihanaa että Paavo näyttää mallia, että myös miehet saa (ja ihan perus ihonhoidon suhteen pitää) panostaa ulkonäköön. Ihan samalla tavalla naiset on kautta aikain korostanut hyviä puolia ja peittänyt niitä vähemmän-hyviä puolia, kuten esmes epäpuhtauksia.

  Näitä vinkkejä miesnäkökulmasta ois kiva kuulla lisää, niin miesten hiusten kuin ihonhoidon suhteen. :)

  VastaaPoista
 10. Loistava postaus, kiitos! :) Mun mielestä miehen on enemmän kuin asiallista vähän huolitella itseään. Yritän aina omallekin miehelle sanoa, että ei olisi ollenkaan huono idea vähän tasoittaa ihoa esim. primerilla tai kevyellä bb:llä, etenkin jos on menossa juhliin joissa kuvataan paljon (kuten häät). No, eihän se mua tietenkään kuuntele siis. :D

  VastaaPoista
 11. Jopas täällä on nyt käyty syvällistä keskustelua miesten meikkaamisesta. Tottahan se on että varmaan iso osa miehistä ja naisista pitää koko juttua vähän ihmeellisenä vielä tänäpäivänäkin mutta eiköhän jokaisella oo oikeus laittaa omaan naamaan vaikka mansikkahilloa jos se tuntuu oikeelta! =D

  Ja ehkä omalla kohdalla tuntuis vähän huijaukselta tehdä meikkaajan töitä jos ei ois koskaan kokeillu mitään tuotteita ja tekniikoita omaan naamaan.

  Mutta jokaisella olkoon oikeus mielipiteeseensä näissäkin asioissa! =D

  VastaaPoista
 12. "En todellakaan haluaisi että mun mies tekisi tollaset "rituaalit" ennen ulos lähtöä!! HUH HUH!!"

  Hahaha. Paavo ei olekaan sun mies, joten no worries :)

  Millä vuosisadalla nää jotkut anonyymit elää? :D " Mies ei voi käyttää meikkiä" HAhah. Ja vai että järkyttynyt oikeen? Ehhehh en voi uskoa, kuinka ahdasmielisiä jotkut ihmiset on.

  VastaaPoista
 13. Paavo on ihana <3
  -Kaisa

  VastaaPoista
 14. Moi!

  Olis tosi kiinnostavaa lukea jos voisitte joskus tehdä postausta lyhyeistä hiuksista, naisille siis. Erilaisia leikkauksia ja nimenomaan miten stailataan "poikatukka".

  Terveisin "olen vähän hukassa" :)

  VastaaPoista