tiistai 17. syyskuuta 2013

Dark Circles

Nyt kattavaa postausta aiheesta, joka pilaa monen ihmisen aamun! Nimittäin ne mustat silmänaluset. Mä oon aina joutunut kärsimään tummien silmänalusien kirouksesta, ja nyt en puhu mistään pienestä väsymyksestä, vaan ihan oikeasti VAIKEISTA silmäpusseista ja tummista silmänalusista. Jos jollain joskus tuntuu aamuisin, että väsymys painaa silmissä ja se sama väsymys näkyy koko päivän, vaikka iholle olisi levitellyt jos minkälaista tehotippaa ja voidetta, tietää mistä puhun.

Mistä ne tummat silmänaluset sitten johtuvat?

Koska silmänympärysalue on jopa kolme kertaa muuta kasvojen ihoa ohuempaa, siinä näkyy myös herkemmin kaikenlaiset muutokset kuten kuivuus ja erilaiset ärsytykset. Silmänympärysiholla on vähän ihohuokosia, joten talinerityskin on vähäistä. Väsymys on useimmiten suurin syy tummille silmänalusille, mutta ne voivat olla myös monen muun asian yhteisvaikutusta; kuten stressi, dieetit, vitamiinien tai muiden ravintoaineiden puute, ilman saasteet, toistuva ihon ruskettuminen, tupakointi ja liiallinen alkoholin käyttö. Monilla on myös tummien silmänalusien geeniperimä (kuten mulla!!!), jolloin minkään yllämainittujen syiden kuntoon hoitaminen ei täysin auta. Terveelliset elämäntavat, runsas vedenjuonti ja riittävä lepo jeesaavat kyllä jollain tavalla.

Monilla alaluomen alue on ongelmallisin, siinä näkyy selkeiten sinertävät verisuonet. Ikääntyminen näkyy ensimmäisenä silmänympärysalueella, joten sen hoitaminenkin kannattaa aloittaa jollain tavalla jo silloin, kun sitä alkaa rasittamaan meikin käytöllä. Hoitotuote kannattaa alussa ollakkin vain kosteuttava, mutta ikääntyessä moni tuleekin tarvitsemaan enemmän hoitotehoja sisältäviä tuotteita, kuten tehoseerumeja ja kiinteyttävämäpiä silmänympärysvoiteita. Hoitotuote täytyy valita omien tarpeiden mukaan, joihin vaikuttavat ikä, elämäntavat ja aikaisempi hoitorutiini.

Päivittäinen hoito on yleensä vain silmänympärysihon puhdistaminen aamuin illoin oikeilla aineilla, jotka eivät ärsytä silmiä ja silmänympärysvoiteen käyttö. Voidetta on tarkoitus käyttää pieni määrä sormenpäällä taputellen kulmaluulle ja alaluomelle lähelle ripsirajaa aina kasvojen puhdistuksen jälkeen.

Tummien silmänalusten hoitoon tarviset sille tarkoitetun erikoistuotteen. Tavallisesti tummat silmänaluset saa peitettyä pelkällä meikkivoiteella, mutta todella tummiin silmänalusiin paras vaihtoehto on kerrostaa muutamaa ohutta tuotetta, jolloin lopputulos on kestävämpi ja pigmenttipitoisempi. Tärkeää on kuitenkin katsoa, että tuotteet ovat toisiinsa sävyllisesti sopivia, eivätkä esimerkiksi liian tummia. Muutoin lopputulos ei näytä luonnolliselta.

Alla simppeleitä ohjeita vaikeiden silmänalusien peittämiseen. Kokosin myös muutamia toimivia tuotteita, joita kannattaa kokeilla!

Silmänympärysvoide
Kosteuta silmänympärysalue aina ennen meikin levittämistä! Kosteuden puute saattaa vaikuttaa ihon tummuuteen ja siihen, miten meikki levittyy iholle. Voiteen voi levittää jopa ihan kulmakarvoille, silmien väliin jäävälle alueelle ja jopa ohimoille asti! Vältä kuitenkin liikkuvaa luomea, koska se kerää helposti nestettä ja ylimääräistä turvotusta ja se on itsessäänkin hieman rasvoittuva alue, jolloin se ei voidetta tarvitse. Mulla on käytössä tällä hetkellä Biothermin Skin Ergetic Eyes -silmänympärysvoide, joka sisältää paljon vitamiineja ja ihoa ravitsevia ja kirkastavia ainesosia.

1. We Care Icon Perfect Moisture Eye Cream
Luomulaatuinen Bioceramic-leväuute hoitaa ja kosteuttaa. Haloxyl(TM)-yhdiste kirkastaa ihon pigmenttiä. Keratiini ja hyaluronihappo säilyttävät ihon kimmoisuutta, kun taas E-vitamiini ravitsee sitä. We Care Iconin tuotteet sopivat hyvin herkemmällekkin iholle, ja niistä ei löydy parabeeneja, mineraaliöljyjä taikka formaldehydiä.

2. No7 Beautiful Skin Vitality Eye Roll-On
Herätys väsyneille silmille! Viilentävä geeli virkistää ja kirkastaa silmänympärysihoa. Kaikki No7-tuotteet ovat hypo-allergeenisia.

3. Clarins Eye Revive Beauty Flash Balm
Pikakaunistaja silmänympärysalueelle. Luo sädehtivän kalvon, joka häivyttää tummat silmänaluset, turvotuksen ja ohuet juonteet. Valkoinen tee virkistää ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja vehnäproteiinit kiinteyttävät ihoa.


Meikkipohja
Levitä ensin meikkipohja, joka sopii parhaiten omalle ihollesi. Levitä pohja myös ohuelti silmänympärysaluelle. Tarkoitus on ensin korjata hieman ihon sävyä ennen peittämistä. Helposti epäpuhtauksia saavana olen koittanut vaihtaa aina meikkipohjien koostumuksia vuodenaikojen ja ihon reagoinnin mukaan. Cliniquen Anti-Blemish Solution Liquid Makeup on näihin sääolosuhteisiin vielä tarpeeksi mattapinnan jättävä ja läpikuultava, eikä rasvoita ihoa. Kylmällä säällä iho tarvitsee enemmän suojaa ja kosteutta.


1. Gosh Natural Touch Foundation
Kevyt, luonnollinen ja tasaisen sävyn antava, ihoa ravitseva meikkivoide. Sisältää manteliöljyä, A- ja E-vitamiineja ja aminohappoja. Suojakerroin 8.

2. Lumene Touch Of Radiance Seerumi-meikkivoide
Valoa heijastava meikkivoide, jossa on myös tehoseerumin hoitoteho! Kevyesti peittävä koostumus ja sulautuu saumattomasti ihon sävyyn.


3. Sensai Fluid Finish Lasting Velvet SPF 15
Samettisen pehmeä, puolimattaisen pinnan antava meikkivoide. Kosteuttaa, peittää ihon virheitä ja jättää luonnollisen ja raikkaan viimeistelyn. Suojakerroin 15.


Peitevoide ja valokynä
Peitevoide on ehkä tärkein kaikista tuotteista. Ohuella, mutta peittävällä tuotteella saat tasoitettua silmänympärysihon tummuutta ja muita pikkuvirheitä. Levitä pienen herneen kokoinen määrä voidetta sormilla silmänympärysalueen yli nenänpieliin ja ohimoja kohti kevyesti taputellen. Silloin saat pigmentin peittävämmäksi. Häivytä reuna-alueet pitkin vedoin, jolloin saat ohuempaa jälkeä. Olen kokeillut monia peitevoiteita, mutta tuntuu että niissä ei peittävyys riitä. Diorin Nude Concealeria olen täällä hehkuttanut jo monestikkin.

Peitevoiteen jälkeen käy vielä tummimmat kohdat läpi valokynällä. Tarkoitus ei ole levittää sitä koko silmänpärysalueelle, koska väärissä paikoissa se saattaa vain tehostaa turvotusta. Levitä valokynä kaikista tummimpiin kohtiin ja taputtele paikoilleen sormin. Käytä valokynää niille alueille, joille haluat kirkastusta ja valoa, kuten kulmaluun alue ja poskipäät. Näiden alueiden peittäminen vie huomioita pois tummista silmänalusista. Huomioi erityisesti silmän sisänurkan alue nenän varressa; se nimittäin kerää tummuutta. Sensai Concealerissa on hyvä läpikuultava ja ohut koostumus, ja lopputulos jää aina raikkaaksi.


1. Max Factor Mastertouch Concealer
Tarkka ja erittäin peittävä täsmätuote tummille silmänalusille ja muille ihon epätasaisuuksille. Käytetään meikkivoiteen päällä niille alueille, jotka tarvitsevat erityishuomiota. Käy herkille silmille!

2. No7 Radiant Glow Concealer
Virkistävä ja kirkastava valokynä, joka vähentää silmänympärysalueen turvotusta ja tummuutta. Ohut peittävyys.

3. MsChic Undereye Brightener
Peitetuote ja valokynä samassa paketissa! Todella peittävä, mutta helposti levitettävä koostumus. Kosteuttaa silmänympärysihoa ja virkistää ilmeen. MsChic on mineraalimeikkisarja, joka käy allergisemmallekkin iholle.

4. Clinique All About Eyes Concealer
Silmäpusseja pienentävä ja tummia silmänalusia tasoittava korkea pigmenttinen peitetuote hygieenisessä pikku tuubissa! Ei sisällä tukkivia öljyjä. Erittäin riittoisa koostumus ja jättää luonnollisen lopputuloksen.


Puuteri
Kiinnitä lopuksi irtopuuterilla. Käy ensiksi läpi koko kasvot isolla siveltimellä ja sen jälkeen vasta koko silmänympärysalue puuterivipalla, ettei puuteri pakkaudu kasaksi ja jätä rumaa rajaa, jota ei enää saa häivytettyä. Irtopuuteri on tähän tarkoitukseen paras, koska koostumus ja peittävyys on tarpeeksi ohutta, jolloin se ei paksunna alla olevia tuotteita, mutta kiinnittää todella hyvin. Se imee myös liian kosteuden, mutta kuitenkin kuivattamatta. Cliniquen Blended Face Powderin sävy Invisible Blend sulautuu kaikkiin ihonsävyihin!1. We Care Icon Natural Wear Loose Powder
Hyvä perus puuteri kaikille ihotyypeille. Jättää tasaisen ja kevyen lopputuloksen. Yksi läpikuultava sävy mukautuu kaikkiin ihonsävyihin mineraalipigmenttien ansiosta. Käy hyvin herkälle iholle.

2. BareMinerals- irtopuuteri
Ihoa heleyttävä irtopuuteri, joka koostuu 100% luonnollisista mineraaleista. Jättää läpikuultavan, pehmeän mattapinnan kasvoille. Voi käyttää jopa meikkivoiteen alla pohjustamaan ihoa!

3. Joe Blasco irtopuuteri
Kuulaan lopputuloksen antava hienojakoinen irtopuuteri, joka parantaa meikin kestävyyttä. Iso purkki!


Kannattaa käyttää myös hieman aikaa ja vaivaa silmämeikin tekemiseen, oli se sitten vain rajaus ja ripsiväri tai kunnon luomivärivarjostus, koska se vie paljon huomiota tummista silmänalusista! Vaalea ihonsävyinen ja hieman helmiäishohtoinen luomiväri silmän sisänurkassa ja kulmaluulla freesaa vielä enemmän katsetta. Pahimpina päivinä, kun tummuuden saa iholta peittoon, mutta turvotusta ei millään saa pois on vahvat silmäläsipokat pelastus! Ne peittävät juuri sopivasti pahimman ja tummimman alueen. Huomioi kuitenkin, että mitä enemmän linsseissä on miinusta, niin sitä enemmän se silmää pienentää, joten silmämeikissä kannattaa olla vahvuutta.

Miten niin pienestä ihoalueesta saakin noin paljon asiaa aikaiseksi!
Kivaa viikkoa!
Tiina


(tuotteita ei ole saatu blogin kautta)

8 kommenttia:

 1. "Monilla on myös tummien silmänalusien geeniperimä (kuten mulla!!!)" - ja MINÄ olen tuo perimän aiheuttja :)

  VastaaPoista
 2. Onko noi kulmat vaa nypityt vai onko niille tehty jotain lisäks? Tarkotan noita kuvia joissa ei oo käytetty kulmakynää. (:

  VastaaPoista
 3. no välillä nypitty, välillä vahattu ja värjätty mustalla kestovärillä. :)

  VastaaPoista
 4. mä oon kans aina kärsiny tummista silmänalusista, mut en onneks turvonneista silmäpusseista. silmänalusiho on aina kuopalla... :D huoh. oon kyl huomannu et hyvin kosteuttava silmänympärysvoide + uni tekee ihmeitä. tottakai kaikki muutkin jutut ;) Ite oon tykästyny Lumenen syväkosteuttavaan silmänympärysgeeliin, sopivan kevyt mut tuntuu kosteuttavan.

  VastaaPoista
 5. Joo varsinkin jos alaluomi on ns kuopalla, se kerää sen tumman sinertävän juonteen sinne! Lumenella on myös kivat kosteuttavan linjan tuotteet. -ainakin virkistävät :)

  VastaaPoista
 6. Laitatko tosiaan noin paljon peitevoidetta? Mä laitan ehkä 1 tai 2 tippaa noista :p Sama peiteaine kyseessä.

  Ootko muuten koskaan ajatellut alkavasi tehdä kestopigmentointeja? :)

  VastaaPoista
 7. Peitevoiten määrä riippuu täysin siitä millaista aluetta sillä peitetään ja kuinka tummat on peitettävä alue. Moni varmaan pärjää "vähällä" määrällä jos ei ole hirveästi peitettävää, mutta tässä käsiteltiinkin todella vaikeaa tummaa ja sinertävää silmänympärysaluetta. Yleensä annostelen kämmenselälle pikkuisen herneen kokoisen määrän, josta jaan sen sormen päillä peitettäville alueille, joka kattaa myös esimerkiksi epäpuhtaudet ja ihon muut värivirheet. Tuo kuvassa oleva määrä näyttää varmaan paljolta, mutta ei sitä ole.

  VastaaPoista
 8. ...ja kestopigmentointeja oon miettinyt pidempään, voi ollakkin että jossain vaiheessa alan niitäkin tekemään. ;)

  VastaaPoista