tiistai 28. toukokuuta 2013

Lakin kanssa

Siellä on taas kovasti huudeltu kampauspostauksen perään. Eletään sitä aikaa, kun moni koulunsa päättävä kamppailee saman ongelman kanssa; kuinka laittaa hiukset valmistujaisiin tai ylppärijuhliin? Tilannetta vaikeuttaa entisestään, jos kampauksen päälle on ängettävä osaksi päivää lakki. Helpointa on jättää tukka auki, mutta tärkeänä päivänä olisi tietenkin kiva saada kutrit näyttämään hieman juhlavammalta, kuin hikisenä lakin alla päätä myöten painautuneet haitulat. Rennot laineet ja kiharat toimivat aukinaisinakin, mutta ne ovat myös oiva pohja monelle kampaukselle. Kiinni oleva tukka saattaa olla hikisenä- tai sateisena päivänä myös huomattavasti kestävämpi vaihtoehto. Lakkia pitävien täytyy tietenkin ottaa huomioon kampauksen suunnittelussa painopiste, jota ei välttämättä ole järkevintä sijoittaa otsalle tai keskelle päätä. Tässä vähän vinkkejä ja ideoita suht simppeleihin kampauksiin, jotka toimivat loistavasti niin lakin kanssa kuin ilmankin. (Osaan taitaa tuosta sivupalkista löytyä tutoriaalikin..)
Paljastettakoon, että tämän viimeisimmän kampauksen kanssa oli hieman ongelmia saada lakkia mahtumaan, joten olkaa tosiaan tarkkana ettei nuttura tule liian ylös!
Rennot laineet, solmut, letit ja punokset ovat kampauksissa edelleen in ja sopivat varsinkin kesän juhliin. Edellämainitut ovat myös haastavuudeltaan siitä helpoimmasta päästä tehdä itse kotona. Turhaa on kuluttaa hermojaan ja lähteä tekemään liian monimutkaisia luomuksia itse, sillä yksinkertainen on nyt se juttu! Apuna voi käyttää valkkeja tai lisäkkeitä muhkeutta antamaan. Kestävä kampaus lähtee hyvästä pohjatyöstä. Hiukset kannattaa pestä ja kuivata jo edellisenä iltana, jotta kaikki ylimääräinen kosteus on haihtunut kunnolla aamuun mennessä. Kiharoiden pohjalle kannattaa suihkia reilusti ryhtiä antavaa lämpösuojaa, teki ne sitten rullilla, raudoilla tai piipparilla. Tsemppiä kampailuihin!

Ja kiitos ihanalle Pauliinalle, kun jaksoi taannoin uhrata yhden iltapäivän ja raahata kauniin kuontalonsa tänne kampauspääksi <3

 Beat.

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä! Etenkin lettikampaukset houkuttelee lakin kanssa:)

  VastaaPoista
 2. Onnekseni ei tarvii lakkii päähän tunkee, vaikka valmistujais nutturankanssa menistkiin kyseinen lätsä varmasti :) Pää asia on, että saan sen pysymään aamusta yöhön mun päässä :D

  VastaaPoista
 3. Ihanan muhkeita nuo ranskalaiset letit! Itse kun yritän tehdä niistä tulee ohuita ja "tiukkiksen" näköisiä :D Riippukohan se tukan paksuudesta vai tekniikasta...?

  -Eliisa-

  VastaaPoista
 4. Eliisa: Paksumpaan hiukseen on toki helpompi tehdä muhkee letti mut usein ohuemmastakin hiuksesta saa "löysyttämällä" huomattavasti muhkeemman. Eli sit kun oot tehny sen letin ni alat vetelee sitä varvoasti vähän auki niin se vähän "kasvaa".

  VastaaPoista
 5. Hei!

  Olisikohan mahdollista saada tutorialia tuohon neljänneksi alimpaan lettinutturaan? Se on nimittäin aivan ihana, yritin kokeilla mutta en saanut yhtään samanlaista kuin kuvassa :D Ohjeet vois helpottaa vähän asiaa :)

  T:Sara

  VastaaPoista
 6. Koitetaan tehdä tutoriaali :)

  VastaaPoista