lauantai 10. marraskuuta 2012

Static Hair

Pipoja, kaulahuiveja, pakkasta ja kuivaa ilmaa - niistä on sähköiset hiukset tehty! Latvat uhmaavat painovoimaa ja leijailevat kohti kattoa. Tuttu tunne? Joka päivä ainakin yksi asiakas valittelee meille talven tuomia sähköisiä hiuksia ja täälläkin on kyselty pulmaan apukeinoja.

Hiuksesta löytyy niin negatiivisesti kuin positiivisesti varautuneita yksiköitä. Kemialliset käsittelyt lisäävät hiuksien sähköisyyttä, mutta myös terveetkin hiukset voivat olla sähköiset. Aurinko ja värjäykset tekevät hiuksesta negatiivisesti varautuneemman, mikä näkyy sähköisyytenä. Talvisin kuivalla ilmalla sähkövaraus purkautuu huonommin, jonka takia hiukset hylkivät toisiaan ja nousevat ilmaan.
kuva: favim.com
Ikävä kyllä tähän ongelmaan ei ole ratkaisuna mitään ihmeparantajaa, mutta hiusten sähköisyyttä voi näillä vinkeillä helpottaa:

 • Pese kosteuttavilla pesutuotteita.
 • Huuhtele shampoo kunnolla. Shampoossa on ainesosia, jotka ovat negatiivisesti varautuneita. Jos näitä jää hiukseen liikaa, on tukka entistä sähköisempi.
 • Hoitoaineen selvittävä vaikutus taas johtuu sen ainesosista, jotka ovat positiivisesti varautuneita. Tämä siis neutraloi tuon negatiivisen varauksen.
 • Tee säännöllisesti hiuksiin tehohoito. Naamiot antavat hiukselle kosteutta.
 • Käytä jätettävää hoitoainetta. Monet suihkeet ja seerumit tekevät hiuksesta raskaamman ja lisäävät positiivista varausta. Tällöin ne eivät jaksa nousta ilmaan.
 • Suihkauta hiusharjaan hieman kevyttä lakkaa ja harjaa hiukset. Saat leijailevat latvat "kiinnitettyä" alas.
 • Hiero pieni määrä jätettävää hoitoainetta käsiisi ja levitä se kuiviin hiuksiin. 
 • Kokeile luonnonharjaksista hiusharjaa. Muovi ja metalli lisäävät staattista sähköä. 
 • Muotoilutuotteet tekevät hiuksesta jämäkämmän, joten ne pysyvät paremmin alhaalla. (Jotkin tuuheuttavat tuotteet saattavat kuitenkin edistää sähköisyyttä.)
 • Paukkupakkasilla kiinnitä huomiota pukeutumiseen, koska keinokuituiset vaatteet lisäävät hiusten sähköisyyttä.
 • Jos tukka on oikein mahdoton, pistä ne kiinni. Ponnari tai letti on nopea hätäratkaisu. 
 •  Markkinoilla on myös joitakin hiustenhoitotuotteita, jotka on tarkoitettu juurikin sähköisyyden torjumiseen talviaikana. 

5 kommenttia:

 1. kiva blogi! käy myös tsekkaa http://amirajoensuu.blogspot.fi/ :) ja liity lukijaks!

  VastaaPoista
 2. onko jotain vinkkejä miten lopettaa hiusten katkeilu? mulla on itellä ollut todella paksu tukka ja aika pitkäkin, mutta nyt se on viime aikoina katkeillut tosi paljon. värjäämisestä pidän ehdottomasti taukoa, onko muita vinkkejä?

  VastaaPoista
 3. Moikka! Oon pitäny tässä nyt pari kuukautta clip on- pidennyksiä ja haluisin vaihtaa ihan pysyviin. :) Mulla on paksut vähän alle olkapäille ylettyvät hiukset ja mietinki tässä et millasta menetelmää te suosittelette? (:

  VastaaPoista
 4. Moi! Mulla on alkanu lähteen tosi paljon hiuksia päästä, jotenki pistää ihan silmään. Kävi ensin mielessä että kiinnitänkö siihen vain enemmän huomiota mutta niitä on kyllä alkanu lähteen sillain ns ylimääräsiäkin.

  Ossaatteko sanoa mistä se vois johtua ja voinko jotenki tehdä hiuksille jotain tehohoitoa miten se vois rauhottaa?

  Oon huomannu että mulla on melko kuiva päänahka kun oon pessy niin paljon tukkaa. Jonkun aikaa sitten laitoin vaaleita raitoja mutta oon jo värjänny takas tummaks. Se yksi syy?

  Vinkkejä ja apua kaipaan, en halua kaljuuntua!

  VastaaPoista
 5. Amira Joensuu: Pitää käydä kurkkaamassa kunhan keretään :)

  Anonyymi: Koita hoitaa hiusta ja käyttää rakennepaikkaavia tuotteita, jotta saat hiuksesta vahvemman. Kannattaa myös harkita latvojen leikkausta, sillä näin saat pidettyä hiukset siistimpänä jos latva katkeaa jokatapauksessa. :)

  Anonyymi: Meillä käytetään paljon ompelutekniikkaa pidennyksissä. Kannattaa käydä kampaajalla näyttämässä päätä ja kyselemässä, mikä pidennystekniikka olis just sun tukkaan paras.

  Anonyymi: Tuo värjäily ei pitäisi olla syypää tukan lähtöön. Mieti onko sulla ollut jokin aika sitten stressiä, ruokavalion muutoksia, yms. Ravinto ja kaikki vaikuttavat hiuksiin paljon. Joskus meillä saattaa olla ns "karvanlähtöaika", jolloin hiusta lähtee enemmän ja myöhemmin hiuspohja on täynnä pientä uutta hiusta. Priorin kuuri saattaa auttaa.

  Jos tukkaa lähtee ihan tuppoina, niin käy lääkärissä näyttämässä.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista