tiistai 30. lokakuuta 2012

Plum

Tutorialia vahvasta biletysmeikistä. Tumma silmämeikki kuuluu yleensä mun vakiovarusteisiin pirskeisiin lähdettäessä, koska arkena sitä nyt kuitenkaan ei jaksa kun vähän ripsaria sutasta.. Loppujenlopuksi utusilmät on kuitenkin ihan peace of cake loihtia, eikä sen tekemiseen tarvitse sen kummempia tuotteita, eikä niin vakaata kättäkään! Musta luomiväri toimii aina, ja sen kaveriksi voi valita minkä muun värin tahansa. Yleensä tykkään suunnitella koko lookin etukäteen, että tukka, asu, meikki ja muut asusteet mätsäävät joko sävyiltään tai tyyliltään yksiin. Syksyn ja alkutalven sävyihin sopii tummat luumut, petrolit, sähkönsiniset, pehmoiset ruskeat ja savun harmaat, korostettuna pienellä blingillä!

Kylläpäs Pääskylänkatu näyttää kesäiseltä, vaikka ajankohta oli jo täysin syksy!!! Kylmähän tossa oli patsastella, mut eikö huippumallitkin tee töitä hymyssä suin vaikka missä pakkasessa vaikka vain alusvaatteet päällä?
Juhlissa silmämeikin kestävyys on tärkeää, koska koko mekkiarsenaalia ei pikkulaukussa voi kuljettaa. Onhan se paljon mukavampaa, että voit luottaa siihen, että silmät näkyvät särminä illan aikana otetuissa kuvissa ja myös aamuyöllä diskon neonvaloissa. Mukana kuljetan yleensä vain rajausvärin silmänrajauksen korjaamiseen, kivipuuterin kasvojen kiillon poistamiseen ja huulikiillon, koska ne jäävät yleensä siihen viinilasin reunaan. Tämä meikin loihdin luumuisissa sävyissä, koska ne korostavat aika nätisti vihreitä ja sinisiä silmiä.


1. Make Up Store Microshadow sävy Endless (mattapintainen)
2. Dior 1 Couleur Eyeshadow sävy 095 Smoking Black (mattapintainen)
3. Lancôme Le Crayon Khôl Waterproof sävy 01 Raisin Noir
4. Lancôme Color Design sävy 605 Strass Amethyst (kimalteinen)
5. Lumene Beauty Base Highlighter Palette sävy Rosy Glow (helmiäinen)
6. Maybelline Liner Express sävy Black


Oikeanlaiset siveltimet helpottavat työskentelyä.

Meikkipohjan voi halutessa tehdä jo aiemmin, mutta jos pelkäät sen sotkeutuvan karisseista luomiväreistä, voit tehdä sen silmämeikin jälkeenkin. Muista pohjustaa silmäluomet peitevoiteella/meikkivoiteella/silmämeikinpohjustusvoiteella ja puuteroi mattapintaiseksi ennen silmämeikin tekemistä! Luomiväri tarvitsee aina pohjan mihin tarttua, ja hyvä pohjustus pitää meikin kestävänä koko illan.

Pohjusta silmäluomet ensin peitevoiteella, että saat ihon värin tasaiseksi ja kiinnitä irtopuuterilla täysin mattaiseksi. Levitä sen päälle liikkuvalle luomelle ja luomivaon ylitse voidemainen hieman helmiäishohtoinen luomiväri (5.), joka taittaa hieman vaaleanpunaiseen. Voidemainen luomiväri toimii myös todella hyvänä kiinnittäjänä puuterimaisille luomiväreille, koska puuterimainen väri nappaa kiinni siihen tiukasti, jolloin meikistä saa kestävämmän.

Levitä vaahtomuoviapplikaattorilla violetti kimalteleva luomiväri (4.) painelemalla koko liikkuvalle luomelle ja myös luomivaon ylitse. Lopputulos saa olla värikylläinen ja tumma. Sen suurempia häivytyksiä ei tarvitse vielä tehdä.

Häivytä isommalla häivytyssiveltimellä luomivärin raja utuisemmaksi. Voit käyttää häivytykseen vaaleampaa puuteria tai mattapintaista ihonväristä luomiväriä.

Tee pehmeä luumuinen varjostus (1.). Tämän työstämiseen käy pullea varjostussivellin. Levitä väri silmän ulkonurkkaan ja luomivaon yli kohti kulmaluuta pyörivin kevyin liikkein. Varjostus saa olla pyöreänkin muotoinen. Jos rajoja jää, niin toista häivytys taas vaalemmalla värillä/puuterilla, niinkuin edellisessä kuvassa.

Ota ohuempi varjostus/tarkkuussivellin ja tummenna silmän ulkonurkka ja luomivako mustalla luomivärillä (2.), tummuusaste oman mielen mukaan. Musta mattapintainen luomiväri korostaa varjostuksen muodon, ja voit muotoilla luomivarjostuksen ulkonurkan halutessasi viistoon tai pyörreämmäksi, miten oman silmän muotoon sopii.

Tee kynällä (3.) alarajaus. Utuiseen meikkiin kannattaa rajata ulkonurkka paksummin ja ohentaen silmän sisänurkkaa kohti. Tällöin saat silmän muodon suuremmaksi. Ota taas ohuempi varjostus/tarkkuussivellin ja levitä mattamustaa luomiväriä rajauksen päälle töpötellen, jolloin rajauksen raja hälvenee ja saat lopputuloksesta utuisemman. Luomiväri nappaa vahamaiseen kynään kiinni, jolloin saat rajauksesta kestävän. Levitä myös mustaa ylöspäin viistoon silmän ulkonurkasta yläluomen varjostuksen mukaisesti, että ylä- ja alaluomen varjostus yhdistyvät toisiinsa.

Tee korostukset vaalealla luomivärillä. Tässä käytin valkoista helmiäistä kunnon kontrastin saamiseksi, mutta vaaleanpunainen tai vastaava väri käy myös mainiosti. Levitä vaahtomuoviapplikaattorilla hyvän pigmentin ja pysyvyyden saamiseksi. Korostus kannattaa levittää kulmaluulle ihan kulmakarvojen alapuolelle, silmän sisänurkkaan ja alaluomen sisänurkkaan niin, että alaluomen rajauskin hieman häivyttyy. Meikkisieni on hyvä apu korjailussa, jos varjostukset näyttävät eri muotoisilta. Pyyhkäise yhdellä kulmalla varjostuksen ulkosyrjää saadaksesi rajasta tarkempia. Meikkisieni pyyhkäisee myös pois hieman karisseet ja karkailleet luomivärit.

Tee ylä- ja alaluomen ripsirajaan nestemäinen rajaus (6.). Mitä paksumman rajauksen teet yläluomelle, sitä voimakkaamman silmämeikin saat. Helpoin tapa nestemmäisen rajauksen tekemiseen on tehdä pienillä erillisillä vedoilla. Paksunna rajausta myös ulkonurkkaa kohden, jolloin silmän muoto suurentuu. Siveltimessä on usein liikaa väriä aluksi, joten kannattaa aloittaa rajauksen tekeminen ulkonurkasta, ja yleensä mitä vähemmän väriä siveltimessä on, sitä ohuempaa jälkeä tulee. Kannattaa myös tehdä sisäkulman rajaus hyvin kevyellä kävellä.  Alarajaus kannattaa tehdä myös hyvin kevyin vedoin ulkonurkasta sisänurkkaan koko pituudelta ja aivan ripsirajaan. Laita lopuksi musta ripsiväri.


Tää meikki voisi sopia vaikka halloweeniksi tai pikkujoulurientoihin? ;)

<3: Tiina

14 kommenttia:

 1. Jokohan tän turvin tulisi vihdoin kokeiltua jotain muutakin iltameikkiä, kuin mustia rajauksia ja kirkkaanpunaista huulipunaa (mikä toki hyvin toimii sekin, mut vaihtelu virkistäis). Upee meikki! -nia

  VastaaPoista
 2. Ihana meikki, oot todella kaunis! Mikä sävy noissa sun latvoissa on? Miten mä kerron kampaajalle että just tuon karamellin sävyn haluaisin omaan päähäni?

  VastaaPoista
 3. Sun kulmakarvat on niin upeennäkösesti meikattu! Miks en ikinä ite onnistu saamaan niistä noin hyvännäkösiä? :-D vaan ne näyttää tosi "piirretyiltä"..

  VastaaPoista
 4. no kiitos vain kaikille mukavista kommenteista :) en tiedä mitä toi sävy on tossa mun latvassa, tytti saattas tietää :) mielestäni omat kulmat nimenomaan on hieman piirretyt, koska multa ei montaa omaa kulmakarvaa löydy. Yleensä mitä ohuempi muoto kulmissa on, sitä enemmän meikkaamiseen menee aikaa. Usko pois, mulla on "bad eyebrow day" joka toinen päivä :D

  VastaaPoista
 5. Sopisko tää meikki pienemmillekin silmille? Haluaisin kerrankin kokeilla jotain uutta mutta en oo kauheen tummia värejä uskaltanu käyttää just sen takia ettei silmät näyttäis entistä pienemmiltä :/

  *Sannau

  VastaaPoista
 6. Sannau: Kokeile ihmeessä! Ei kannata pelätä sitä että silmät "pienenevät" tummista sävyistä, vaan ne saavat enemmän muotoa ja avartuvat. Varjostusta voi kokeilla puöreämpänä, tai jos haluat "jatkaa silmän pituutta", tee varjostuksesta viistomainen. Käytä myös kontrasteja väreissä, eli todella tummaa ja todella vaaleaa korostamaan. Rajaukset ovat silmänmuodon suurentamisessa todella tärkeät. Jos silmä on pieni, tai todella "syvällä" ettei liikkuvaa luomea näy silmää pidettäessä auki, alarajaus on silloin hyvä laittaa, tumma luomiväri taas keventää voimakasta luustoa kulmaluun alueella. Meikin saa pestyä aina pois, siitä sutimaan vaan! :)

  VastaaPoista
 7. Tosi hyvät ohjeet, paljon tarkemmat kun mitä yleensä on joissain naistenlehdissä tms. Pitääpä kokeilla :)

  VastaaPoista
 8. ihana Tiina! T.L & L

  VastaaPoista
 9. Jes mahtavaa, odotin niin kovaa tätä postausta! Kiitti Tiina :)

  VastaaPoista
 10. Mikä tuo ihana mekko/paita on? Siis aivan upea!!!

  Meikki näyttää myös hyvältä, ja tutorial on oikein kattava. Itse en vain ole ikinä oppinut tekemään tuollaisia ylärajauksia missä paksunnetaan ulkonurkkaan kohti... Näyttää järjettömän typerältä kosken osaa:D.

  VastaaPoista
 11. Vitsi että on jännää kun ei tiedä ketkä tutut tähän kirjottelee :D

  Mun mekko on Nelly.comista ostettu. Hyvä jos tutorialista oli jotain apua. Kissamaiset rajaukset ovat yllättävän helppo tehdä, ja noin tummaan meikkiin ei melkeinpä ole väliäkään jos rajaus ei ole täysin tasainen :) harjottelemalla oppii ja silloin myös näkee mikä oman silmänmuotoon sopii. Täytyy tehdä sitten varmaan tutorial noista rajauksista :D

  VastaaPoista
 12. Leena ja Lyyli ainakin ;)

  VastaaPoista
 13. Ja Salla joka oli niin fiilareis tästä postauksesta :D

  VastaaPoista
 14. Mä kannatan tuota rajaustutorialia:DDD.

  t. tumpelo

  VastaaPoista