torstai 15. maaliskuuta 2012

SJP Hair

Multa kyseltiin tossa joku aika sit et miten tein Johannan laineet, niin keksinpä siitä sitten tämmösen postaus aiheen...


Mä oon jo pidemmän aikaan pitänyt eräänläaisena "tukka ikonina" Sarah Jessica Parkeria ja etenkin sen viimeaikaisia (sex and the city 2 leffan) hiuksia jotka on ollu vähän 70's tyylisesti laineilla.
Toki tälläkin hetkellä varsin ajankohtanen liukuväri/tyvikasvu on ollu sen tavaramerkki myös jo pitkään mut tällä kertaa keskitytään enemmän kampauksiin. =D

Tässä muutama kuva mun lemppari hiustyyleistä:

Meijän työharjottelija Maija pääs taas kerran jonkun meidän käsiteltäväks kun tein tämmösen ohjeen noista hiuksista. =D


1. Kuivaan tukkaan siis aletaan työstämään kiharoita/laineita ja ei haittaa vaikka tukka ois vähän likanen melkeenpä vaan parempi jos se on esim edellisenä päivänä pesty. Eli siis otetaan aika suuria osioita vähän viistoin jakauksin kuvan mukasesti.


2. Jotain lämpösuoja/muotoilusuihketta on hyvä laittaa pohjalle mut ei kuitenkaan mitään liian voimakasta jotta tukkaan jää vielä liikkuvuutta. Tällä kertaa käytän redkenin spray starch 15 lämpösuoja/muotoilu suihketta joka on kyllä ihan huippu tuote kihartamiseen. Aineen voi laittaa joko osio kerrallaan tai ennen kihartamista koko tukkaan.


3. Kiharretaan siis ensimmäinen osio poispäin kasvoilta jotta saadaan tehtyä lopuksi siihen vähän 70-luku henkinen laine fiilis. Käytän nyt tässä revolvitin piipparia mutta saman voi toki tehdä myös suoristusraudalla.
 

4. Jatketaan samaan suuntaan kihartamista tällä puolella vielä 2-3 osion verran riippuen siis hiusten paksuudesta. HUOM. tässä on tärkeetä että kiharretaan samaan suuntaan kokoajan nää sivut jotta hiuksiin saadaan tehtyä lainemainen viimestely.


5. Toistetaan kohdat 3-4 myös toiselle puolelle.


6. Tässä vaiheessa meillä on siis 3 "kiharaa" molemmin puolin päätä. Jos hiuksissa on vanhaa otsista niinkun esim Maijalla niin se kannattaa tässä vaiheessa vielä jättää kihartamatta ja sit vast lopuks tarvittaessa vähän taivuttaa sitä mukaan mikäli siihen on tarvetta.


7. Takaosan voi jakaa kahteen osaan vaakatasossa jotta sitä on helpompi käsitellä. Takaosassa myös molemmat kerrokset siis kiharretaan samaan suuntaan. Takana suunalla ei ole niin suurta merkitystä kun etuosassa kunhan vaan molemmat kerrokset menee samaan suuntaan.


Ylipäätään kihartaessa kannattaa muistaa että hiuksia yleensä katsotaan edestäpäin (paitsi kampaajat työssään), eli jos takaosa ei tunnu kunnolla taipuvan ni se ei oo niin vakavaa.
Tästä syystä alotan nykyään lähes aina kihartamisen etuosasta jotta nään miten kenenkin tukka taipuu.


8. Nyt meillä on siis käytännössä 10 piipattua kiharaa Maijan päässä ja tosiaan vähän riippuen tukan paksuudesta toi määrä voi vaihdella, tärkeintä on kuitenkin noi kiharrus suunnat. Tällä tavalla kun kiharoiden määrä jätetään näin pieneksi saadaan hiusten päälliosa jätettyä suht litteekksi ja laine tulee lähinnä latvaan.

9. Nyt kun kiharat on hetken saanu jäähtyä niin niitä ruvetaan harjailemaan auki. HUOM antakaa kiharoiden jäähtyä kunnolla ennen kun harjaatte!
 Ite tykkään käyttää lapioharjaa koska se ei tee tukasta yhtä sähköstä kun esim. aukikampausharja, mut myös se toimii tähän hyvin. Ja muistakaa et se kihara ei katoo mihinkään vaikka sitä tukkaa harjaa!10. Lopputulos onkin sitten vähän tukan mukaan loivempi tai kihrampi. Maijalla oli sen verran edellisiä mömmöjä tukassa että laineista tuli aika loivat mutta aika lähelle päästiin SJP:n tukkaa (ainakin mun mielestä). =P


8 kommenttia:

 1. Voisitko/voisitteko joskus tehdä postausta siitä, miten suoristusraudalla saa tehtyä kiharoita? :) Mä en oo jostain syystä oikein onnistunut siinä hahah...

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Pitääkin koittaa heti omaan tukkaan :)

  VastaaPoista
 3. Maijahan vois vaikka koklaa näitä mulle viikonloppuna....? ;) ;)

  VastaaPoista
 4. Onko teillä suositella jotain lämpösuojaa ihan vain föönauksen alle ja tehohoitoa :)

  VastaaPoista
 5. Hei saako teiltä mschicin meikkejä?? Asun nurkilla niin siksi kyselen ja kun nyt id hairin kautta ne on niin moniin kampaamoihin levinneet :--)

  Tulipa muuten kivat laineet, tuota kokeilen huomenna omiin hiuksiini!

  VastaaPoista
 6. ohh, ihanat hiukset oot laittanut! :) Sarah Jessica parker on kyl ihana! :)

  VastaaPoista
 7. Hei. Olen yrittänyt ettiä netistä, että pystyykö sinettipidennyksiä ns. uusiokäyttämään jotenkin? Irronneiden osioiden hiukset on hyvälaatusta ni tuntuu pahalta heittää kaikki roskiin vaan.. Eli vinkkejä mitä tehdä? :)

  VastaaPoista
 8. Heips Riina. Eli siis ainakin joskus aikasemmin simply natural on myyny ihan irtosinettejä joita sitten voi käyttää esim vanhojen sinettien tai hiusnauhan kanssa mutta ite muistan kerran kokeilleeni niitä ja mulle ei se näpräys oikeen sopinut mutta jos vaan jaksaa askarrella niin kyllä sinettien uusiokäyttäminen on mahdollista!

  VastaaPoista