torstai 9. helmikuuta 2012

Kenen nenä?

No eihän tosta hyppyrinokasta voi erehtyy.. Tytin nenä bongattu tänää iltalehden sivuilta :D On se vaan niin helppo tunnistaa, että muutama muukin oli tehny saman havainnon. Tää kuva on otettu monta vuotta sitten johonkin lehtijuttuun ja löytyy ilmeisesti jostain kuvapankista. Itse artikkelilla ei ollut nenän kanssa mitään tekemistä, vaan juttu koski alle 16-vuotiaiden hiustenvärjäyskäsittelyjä.

"
Hiusvärien suositusikärajat muuttuvat tämän vuoden aikana. Marraskuuhun mennessä pakkauksiin tulee merkinnät, ettei tuotteet ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille. Länsiväylä-lehden mukaan monet helsinkiläiskampaamot kieltäytyvät jo nyt värjäämästä alle 16-vuotiaiden hiuksia."

Mitäs mieltä ootte tästä ikärajasta?

14 kommenttia:

 1. Pitkästä aikaa hyviä uutisia! Itellä ku on luonnostaan tummat hiukset joita ei tarvi värjäillä on helppo naureskella muille, heh... :D

  VastaaPoista
 2. Tuo on ihan totta että liian nuorten ei kannata värjätä hiuksiaan. Siihen tulee kierre ja joutuu aina värjäämään. Aineille herkistyy aina vain pahemmin.

  VastaaPoista
 3. Hihii tunnistin heti Tytin Iltalehden sivuilta, vaikka paljon ei tytöstä näykkään :)

  VastaaPoista
 4. Mun mielestä todella hyvä uutinen!! Hiusvärit eivät tosiaan kuulu tuon nuoremmille. 16 vuoden ikä kuulostaa tosi hyvältä.

  VastaaPoista
 5. Joo, kyllä sitä tukkaansa ehtii värjäämään myöhemmin ihan kyllästymiseen saakka.

  VastaaPoista
 6. Ihan hyvä juttu (varsinkin markettiväreihin kun sais jonkin kiellon nuorille); itse värjäsin teini-ikäisestä hiuksia millon punasella ja etenkin mustalla hiusvärillä vuosia ja sain siitä hyvästä hiusväriallergian :/

  VastaaPoista
 7. Mielestäni ihan typerää että jotkut ovat hölmöilleet ja värjänneet kotiväreillä, niin että on tullut jotain oireita ja sen takia hiusväreihin tulee k16. Eihän edes esim raitoja tehdessä hiusväri osu hiuspohjaan.

  VastaaPoista
 8. Se on ihan totta että raidat ovat hiuspohjalle hellävaraisemmat, koska aine ei sinne asti pääse. Väriaineet ovat kuitenkin aika stydiä kamaa ja niille voi herkistyä helposti, varsinkin jos niiden kanssa läträämisen alottaa nuorena.

  VastaaPoista
 9. Näin jälki käteen aateltuna ois ihan viksua, onneksi vanhemmat ovat pitäneet kurin, että ei ole saanut tehä musta-värinpoisto kierrettä. Kuitenkin on väriä tullu laitettua 4 luokalta asti, että huomaa kuinka ärtsyjä ne aineet on päänahkassa.

  Ps. Voisitteko tehdä postauksen polkkatukka malleista, vai onko ne aivan out jo? Haaveillen jostain nuorekkaasta kunnon potasta :)

  Tv: mummo parikytvee

  VastaaPoista
 10. Itselläni onneks vanhemmat on ollu sen verran fiksuja ettei antanut ala-asteella värjäillä muutakuin raitoja kerta vuoteen. Yläasteella tietty tukan väri rupesi muuttumaan suhteellisen usein, silloinkin kyllä pysyin suurimman osan ajastani joko punatukkaisena tai tummatukkaisena. Onneksi sisko oli parturikampaaja niin ei tarttennut noitten kaupan värien kanssa niin paljoa lotrailla (vaikka sitäkin tuli harrastettua). Amiksessa lähti sitten tää viikon välein eri hiusväri- tyyli käyntiin ja sillä mentiinkin pitkään, pahin oli kun halusin vaaleat hiukset punaisista ja nehän oli saatava saman päivän aikana. Kauhistuttaa nyt mitä olen hiuksilleni aiheuttanut mutta nyt menty taas mustalla tukalla yli vuosi :) Omasta mielestäni k-16 on erittäin hyvä ikäraja, sillä yhä nuoremmilla näkyy jos jonkin väristä hiusta. Itsellä käynyt hyvä tuuri enkä ole allergisoitunut väreille, mutta kaikki ei ole ehkä yhtä onnekkaita.

  -B

  VastaaPoista
 11. Aika korkea on toi ikäraja. Itse rupesin seiskaluokalla värjäämään tukkaa enkä ole katunut yhtään.

  Mutta saahan niitä värejä kaupasta, joten tuskin estää sitä värjäämistä, vaan siitä tulee vielä siistimpää kun sitä ei saisi tehdä!

  Heh :D

  VastaaPoista