tiistai 10. tammikuuta 2012

Prom Updos

Paljon on kyselty postausta josta saisi ideoita ja inspiraatiota vanhojentanssikampauksiin. 
Kampauksen valitseminen voi olla hyvinkin vaikeaa.. Valinnanvaraa kun on niin mahdottoman paljon! 
Etikettiin kuuluu että hiukset ovat jotenkin kiinni, ja onhan se tietenkin juhlavampaa kauniin puvun kanssa ettei esim. pitkä tukka roiku naamalla. 

Juhlakampausta suunnitellessasi ota huomioon:

Katsele kuvia. Nykyään se on helppoa, onhan meillä netti. Googlettele ja hae kuvista inspiraatiota.

Puku. Onko se simppeli vai koristeellinen? Jos puku on hillitympi, hiuksilla saa näyttävyyttä. Moni tahtoo olkaimettoman mekon kanssa jättää jonkin verran hiuksia auki hartioiden peitoksi.  Mieti siis minkä tyylinen pukusi on ja minkälainen kampaus siihen sopisi.

Hiustesi pituus. Riittääkö kiehkuroidesi pituus haaveilemaasi meganutturaan? Nykyään lyhkäseenkin tukkaan saadaan tehtyä yllättävän massiivisia kampauksia valkkien ja lisäkkeiden avulla. Hyvin pitkässä ja paksussa pehkossa taas saattaa olla jopa liikaa hiusta pieneen ja siroon nutturaan. Kovin lyhyt otsatukka ei välttämättä pysy hapsottamatta takana. 


Kasvojesi muoto. Siihen voi vaikuttaa kampauksella. Korkea etuosa pidentää kasvoja. Minkälainen on hiusrajasi? Tahdotko jakauksen keskelle, sivulle vai kenties kaikki hiukset taakse? 

Painopiste. Mihin tahdot nutturasi sijoittuvan? Ylös, korkealle, niskaan, sivulle? 

Tyyli. Haetko romanttista kiharaa, huoletonta ja sekaista, lettejä ja punoksia vai sileää ja kiiltävää pintaa? Mieti myös kampauksen kokoa. 

Koristeet. Hiuskoristeilla saa mukavasti jujua simppeliin kampaukseen. Pienempään nutturaan tulee suuremmalla koristeella lisämassaa. Muista että liika on liikaa. Jos laitat esim. näyttävät korvakorut, mieti tarvitseeko tukkaan enää änkeä mitään ylimääräistä.

Olosuhteet. Moni tanssii vanhojentanssit kahtena peräkkäisenä päivänä. Tuleeko kampaus pysymään yön yli? Kestävätkö kiharat hiuksissasi jos jätät ne auki?

Kysy kampaajasi mielipidettä ja vinkkejä. Käy näyttämässä päätäsi ja mahdollisia kuvia kampauksista jotka miellyttää silmää.

Meikki on myös tärkeä osa yleisilmettä. Mieti minkälainen sopisi hiuksiin, pukuun ja omaan naamaasi.


Kampaukset ovat parina viime vuotena muuttuneet hieman hillitymmiksi, luonnollisemmiksi ja ei niin laitetun näköisiksi. Napattiin googlesta muutamia kuvia suosituista kampauksista, jos niistä sais edes jotain inspistä!
Glamourlaineita
Painopiste ylhäällä
Toispuoleisuutta
Rentoa 

Kiharaa
Keskijakaus
Juhlavaa
Simppeliä

Mikäslaisia kampauksia te ootte ajatelleet tansseihin laittaa?

6 kommenttia:

 1. kiitos kiitos tästä postauksesta!! just mietin äsken et millasen kampauksen laittasin, ja nyt mieli kirkastu täysin ja oon ihan täysin selvillä vesillä oman kampauksen suhteen! kiitti! :)))

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! :) Mä on niiiin samaa mieltä, iltapuvun kanssa hiusten pitää olla kiinni. Monet ajattelee varmaan, että se on vaan vanhanaikainen sääntö, mut mun mielestä etiketti on aina etiketti.

  http://nudeblogi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, ainakin tätä vanhojentanssijaa noi kuvat helpotti!

  VastaaPoista
 4. voisitteko neuvoa miten saisi helpoiten tuollaisen toispuoleisen kampauksen tehtyä :) ? mitä tuotteita kannattaa käyttää jne että kestää tanssimista? kiitos jo etukäteen :)

  VastaaPoista
 5. Kiharat pohjalle ja niistä nuttura. Kunnon lämpösuojaa ja paljon lakkaa. Melkeen kannattaa mennä laitattamaan kampaajalle tollaset juhlakampaukset.

  VastaaPoista