lauantai 10. joulukuuta 2011

Eyebrows

Kesällä moni haluu kulmat ja ripset kuntoon, koska silloin ei jaksa käyttää paljoa meikkiä. Mun mielestä talvella se on ihan yhtä "tärkeää", koska monesti masentava vuodenaika saa ilmeenkin naamalla muuttumaan alakuloisemmaksi. En oo varmaan ainoa jonka mielestä talvi ja kylmyys vaikuttaa mielialaan ja yhtäkkiä kun katsoo peilistä sitä ihmettelee "miten voi olla näin väsyneen, kalpean ja tylsän näkönen..?". Sit haluais vaan piilottaa itsensä kokonaan toppavaatteiden alle. Kulmakarvat on näkyvä ja ilmeikäs osa kasvoja. Ne antaa ryhtiä ja raamit omalle ilmeelle. Ja kenelleppä ei tulisi hyvä fiilis itsensä kaunistamisesta.

"Kulmakarvamuoti" muuttuu aina vähän väliä, ja samalla tavalla kun katsoo muotilehtien ja julkkisten kuvia upeista kampausvinkeistä tai uudesta muodista, kannattaa kiinnittää huomiota myös kulmiin, sillä nekin muuttuvat!! Kuka muistaa Madonnan aikoinaan pikimustat paksut kulmakarvat? Onko joku kokeillut ajaa partaterällä kamalia räppärilovia kulmat täyteen? Tai mites viimevuosikymmenen viiva kulmakarvat?? Ja käsi ylös, kuka lähti mukaan siihen fiksuun villitykseen?! =D Tässä näitä nyt sit koitetaan kasvatella..

Viime kesänä oli paljon kysyntää kulmien vaalennukselle, jolla saatiin oikea luonnonlapsi-ilme. Onneksi kulmien muoto on viimevuosina paksuuntunut, ja nykyäänhän muoti on se että ne näyttäisivät siltä, että niille ei olisi ikinä tehtykkään mitään. Itse yritän kasvattaa ja kasvattaa, mutta näihin viivaksi nypittyihin haituloihin ei enää oikein mikään tehoa.

tummia ja vaaleita kaunottaria, joilla selvästi kulmakarvat hallitsevat kasvojen ilmettä. Huomaa miten hiustenväri vaikuttaa selvästi kulmakarvojen meikkaamiseen.

Kulmat kannattaa siistiyttää kuukauden välein. Yleensä mitä muotoiltu ja ohuempi malli, sitä enemmän vaivaa joutuu näkemään. Jos omaat suuret silmät, voimakkaat kulmakarvat tekevät piirteistä persoonallisen. Joillain taas persoonallisuutta antaa kulmien vahva meikkaaminen, jos omia kulmakarvoja ei vain ole tarpeeksi omasta takaa.

Jos haluat itse päästä helpolla meikkauksen kanssa, käy muotoiluttamassa ja värjäyttämässä kulmat ammattilaisella joka osaa katsoa mallin ja värin oikein ja tekee sen sinulle helppohoitoiseksi. On ihan sama onko kulma paksu vai ohut, kunhan se on muotoiltu kasvojenmuotojesi mukaan ja korostamaan kauneuttasi. Hyvä ammattilainen ei lähde muuttamaan kulman mallia toisenlaiseksi mitä se jo on, vaan saa muodon korostumaan oikein.

Itse suosin vahauttamista, koska se poistaa karvat juurineen ja poistaa myös pienet valkoiset hötökarvat. Vahaus myös rajaa kulmat siisteiksi ja pitää hajakarvat poissa viikkoja. Lopullisen siistimisen voi vielä nyppiä pinseteillä. Kulmien värjäyttäminen kannattaa, vaikka oma karvan väri olisikin itsestään tumma. Värin voi valita niin, että oman kulmien  luonnolinen väri vain syvenee. Huomioi myös hiustenvärjäyksen yhteydessä, miltä oma iho ja kulmakarvojenväri näyttää. Vaaleissa hiustensävyissä kannattaa kulmakarvojen väri olla muutaman asteen tummempi ruskea, mutta ei ikinä musta. Tummiin ruskeisiin hiuksiin käy taas muutamaa astetta vaaleampi väri.

Pink ja Dita von Teese ovat hyvät ääripää esimerkit
Sitten on myös persoonalliset poikkeustapaukset, kuten aivan mustat tai valkoiset hiukset, joiden kanssa täysin mustat tai aivan värittömät kulmakarvat tekevät tyylin.

Tässä mun mielestäni tosi hyvä malli jo valmiiksi omasta takaa, sitä täytyy vain huoltaa, ettei hajakarvat kasva umpeen. Vahauksen jälkeen iho aina punoittaa enemmän tai vähemmän, ja kestoväri tulee myös luonnollisemmaksi parissa päivässä.

ennen/jälkeen
Mä itse tykkään kun kulmakarvat on paksut, joissa kulmaluu korostuu huomattavasti ylöspäin...oivoivoi sellaset kun itsekkin saisi :)

Hyvää viikonlopun jatkoa, toivottaa flunssainen Tiina!

4 kommenttia:

 1. Oon allerginen sille mustalle väriaineelle (parafenyleenidiamiini tms), onko ripsien ja kulmien kestovärejä joissa sitä ei ole?

  VastaaPoista
 2. mä vähän epäilen ettei taida löytyä :/

  VastaaPoista
 3. Selailin tossa teijän kesäsiä postauksia ja huomasin Tytin reidessä hienon näköisen tatuoinnin mut siitä ei ihan saannu selvää mitä tatuoinnissa lukee? :)

  VastaaPoista
 4. Siinä lukee mulle sellanen pieni elämänohje ;)

  VastaaPoista