torstai 3. lokakuuta 2013

No ne omat hiukset

 Monesti on toivoiltu juttuja meidän omista hiuksista ja muutenkin rutiineista niihin liittyen. Syy miksei olla pidetty aihetta postailun arvoisena, on varmaankin se että panostetaan omiin tukkiimme yleensä hävettävän vähän. Niin kuin ollaan joskus aikaisemminkin todettu, suutarin lapsilla ei oo kenkiä..

Ihan rehellisesti, kuinka minä laitan omaa tukkaa?

Vielä jokunen vuosi sitten jaksoin vielä oikeasti laittaa omia hiuksiani. Heräsin aikaisemmin, että ehdin joka aamu pistää lämpörullat päähän tai tehdä jonkun kivan kampauksen ennen töihin lähtöä. Nykyään tätä tapahtuu enää harvoin. Hyvä jos tukka tulee edes harjattua päivittäin. Välillä jaksan föönata tukan, välillä en. Siinä on niin kova työ (ja sitä saa tehdä päivät pitkät töissä muitten hiuksille). Usein sorrun heittämään aamulla pipon tai lätsän päähän, ihan vain koska en jaksa muutakaan tehdä. Oon tosin aina ollut kova tyttö käyttämään päähineitä ja huiveja. Vastoin kaikkia asiakkaille antamiani neuvoja, nukun joskus märällä tukalla, enkä letitä niitä yöksi (pidennyksen kanssa tätähän ei suositella).

Käytän kyllä hiuksiini jos jonkinmoisia tököttejä. Kampaajana niitä tulee haalittua purkki tolkulla ja kotiin on pakko saada kaikki uusimmat jutut, mitä meille liikkeeseenkin tulee. Puolet jää tietenkin käyttämättömänä kaapin pohjalle lojumaan. Miten vapauttavaa olisikaan omistaa hiustuotteina vaan yksi shampoo ja hoitsikka. Mutta ei, tää mun erittäin kuiva ja käsitelty reuhka pidennyksinen vaatii vähän enemmän. 

Käytössä nyt
Pesen hiukset noin kaksi kertaa viikossa. Vaikka pää olisi hikoillut muutamat lenkit, saattaa pesujen välille helposti jäädä viisikin päivää. Mulla on ollut pitkään käytössä Pureologyn Super Smooth pesutuotteet. Selvittää karheat hiukset ihan tajuttoman hyvin, eikä sisällä mitään pidennykselle sopimattomia ainesosia. Miinuksena silottavissa tuotteissa on tietenkin se että myös oma hius, joka kaipaisi enemmänkin rakennepaikkaavia ja vahvistavia tuotteita, valuu pesun jälkeen sileänä päätä myöten. Tämän takia en lainkaan tykkää juuri pestyistä puhtaista hiuksista.
Tässä on sellainen kaksikko, jota ilman en pärjäisi mitenkään. Tai varmaan pärjäisin jos ei olis tätä pidennystä. Hyvä selvitysharja ja jätettävä hoitoaine/seerumi. Nyt kovassa käytössä on ollut heathy sexy hairin Soy Renewal-seerumi. Selvittää, muttei tee lainkaan öljyiseksi hiuksia. Loisto tuote myös töissä käytettäessä asiakkaille leikkauksen alle.

Nää on sellaisia silloin kun jaksan- purkkeja. Oma hauras hiukseni janoaa rakennepaikkaavia tuotteita,  mutta pidennykselle ne koituvat kohtaloksi. Redken Extreme anti-snap on jätettävä tehohoito, joka on tarkoitettu vahvistamaan ja korjaamaan erittäin käsiteltyjä rakennevaurioisia hiuksia. Ihan mieletön tuote esim vaalennuksista kärsineelle katkeilevalle tukalle (eli juurikin mun reuhkalle). Tukka tuntuu oikeasti vahvemmalta ja ryhdikkäämmältä. Vaivalloiseksi käytön tekee, että omat hiukset täytyy onkia ja erotella pidennyksen seasta ennen levitystä. puuh.. Tätä jaksan käyttää about joka kolmas pesu.

Redken Real Control  hiusnaamion heitän välillä eniten käsiteltyihin päälliosan hiuksiin, jos oikein tahdon itseäni hemmotella. Tämänkin proteiinipommin kanssa läträäminen on vaivalloista, sillä huuhteluvaiheessa tuotetta ei saa joutua pidennykseen. Hiukset täytyy huuhdella pää alaspäin ja samalla koittaa estää pidennystä joutumasta samaan kasaan. Käytän noin kerran kuukaudessa.

Tykkään paljon volyymista ja muutenkin isoista hiuksista. Tukka ei saa olla liian sileä, vaan pikkusen "rapsakan" ja sopivan kuohkean tuntuinen, sekä koholla päänahasta. Föönauksen alle käytän yleensä jonkun tuuheutta antavan voiteen, suihkeen tai geelimäisen tuotteen. 

Uusi tuoterakkaus on viime aikoina ollut tuo Big Altitude-vaahto, joka antaa hiukselle kivan rakenteen. Jotenkin oon ajatellut että muotovaahdot on vaan mummoille, mutta tämän tuotteen johdosta olen muuttanu mieleni! Kyseisen vaahdon kanssa ei oo tarvinnut erikseen lotrailla tyvikohottajien kanssa. Sopii föönauksen alle hentohiuksisille ja meille isojen tukkien rakastajille (ja varmasti mummoillekkin).

Isot laineet väännän yleensä tällä Revolvitin isolla piipparilla. Helppo, nopee ja tekee pitkään hiukseen sopivan kokosta mutkaa. Alle suihkaisen vähän lämpösuojaa ja hyvällä tsägällä kikkarat kestää monta päivää. Suoristusrautaa käytän satunnaisesti, jos satun laittamaan hiukset vasta aamulla duunissa.

Yleensä hiukset ehtii latistua/sotkeentua jo työmatkalla, joten suihkasen lakkaa vasta töihin päästyäni. Usein nappaan hyllyltä ekana käteen osuvan purkin. Niin kotona kuin duunissakin tämän hetken lemppari viimeistelytuotteet on Redken quick tease 15 ja Soy touchable .

Jos tukka näyttää oikein likaselta, kuivashampoo pelastaa. Fudgen dry shampoo on ollut mun lemppari jo vuosia. Freesaa ja antaa sopivaa kuohkeutta.

Aika perus tukkaviikko
Sunnuntai. Pesin hiukset ja jaksoin jopa föönata ne! Tässä vaiheessa en juuri pidä hiuksistani. 

Maanantai. Aamulla tuli kiire, joten harjasin hiukset vasta töissä ja suihkaisin päälle vähän lakkaa.
Tiistai. Illalla duunin jälkeen oli tiedossa Lorealin koulutus, joten tänään päätin pikkusen panostaa. Väänsin aamulla kuohkeat beibelaineet kotona, mutta tihkusateen johdosta tukka ei ollut töihin päästessä ihan niin kuohkea.

Keskiviikko. Eiliset "laineet" ja aamulenkki siihen päälle. Vähän kuivashampoota , harjaus ja ponnariväkerrys.
Torstai. Aamulla satoi, joten löysä letti ja lätsä oli nopea ratkaisu. Tykkään leteistä.

Perjantai. Olin laittanut yöksi pari löysää ranskista, jotka haroin auki sormien avulla. Töissä suihkutin jakauksen kohdalle kuivashampoota ja latvoihin suolasuihketta. Nyt alkoi olla tukka niin täynnä mömmöjä, että päätin pestä illalla hiukset.

Lauantai. Tukan pesu venyi niin myöhäiseksi, että menin märällä tukalla nukkumaan. Aamulla näytin niille vähän fööniä, ja muuta en sitten ehtinytkään. Jouduin siis viettämään työpäivän tällä päätä myöten valuvalla hapsutukalla. Duunin jälkeen kerkesin kuitenkin onneksi vääntää vähän lauantai-lainetta siihen.

Viikonloppuja <3

Tytti
(postauksen tuotteet hankittu itse)

19 kommenttia:

  1. Vähän sama, ihan sama missä duunissa on :D ennen jaksoin edes vähän laittaa hiuksia, ja nyt menee suurinosa ajasta nutturalla tai ponnarilla, että kun kerran viime viikolla oli kiharrettu tukka, niin oli kommentitkin luokkaa "oho!" :D

    Asiasta kukkaruukkuun, onko teillä myynnistä minkäänlaisia tupeerausharjoja, sellaisia jossa olis kans luonnonharjasta? :)

    VastaaPoista
  2. minkä merkin pidennyksiä käytätte beatissa? tai minkä merkin pidennykset sinulla on päässäsi? ne näyttävät hyvältä, mutta itselläni on ollut yhdet huonolaatuiset pidennykset. nyt voisin harkita niitä uudelleen! sai kyllä hyviä tuotevinkkejä, kiitos. ja aivan ihanan sävyinen tuo tukkasi!

    VastaaPoista
  3. Miten, oi miten sulla ei näytä rasvoittuvan hiukset edes pariin päivään???

    Aivan älyttömän ihania kampauksia ja muutenkin tämä postaus oli todella kiva ja inspiroiva. :) Harmi vain, että omat hiukseni rasvoittuvat jo toisena pesuttomana päivänä, että menevät aivan päätä myöten, vaikka pesenkin vain joka toinen tai kolmas päivä. En voisi kuvitellakaan pitäväni julkisilla paikoilla hiuksia auki enää kolmantena pesemättömänä päivänä. 0_o Edes kuivashampoo ei poista sitä rasvaisuutta! Vinkkejä??

    VastaaPoista
  4. Ite pesen aina iltasin hiukset ja nukun märällä tukalla, jos föönaan ne ne on ihan hampun näköset ja menee pörröön, kun on kiharat hiukset! Eli onko se huonoks jos nukun märällä tukalla?

    Aiheesta perunamuusiin, sulla on ihan älyttömän ihanat ja 'rennot' hiukset! :)

    -Aida

    VastaaPoista
  5. Tosi kiva postaus, pakko kokeilla tota Fudgen kuivista seuraavaksi! :)

    Mutta siis todellakin, miten sulla voi noin monta päivää pysyäa tukka noin puhtaan näköisenä?? Mulla menee max kolme päivää kuivashampoon avulla, ja sittenkin alkaa tyvi näyttään siltä, et se olis ihan mömmöissä (tosin mustanruskee tukka, johon kuivis tekee helposti sellasen sameen ulkonäön)...? :D

    VastaaPoista
  6. Ihanaa, joku toinenkin "pesemätön" tapaus!!! Mulle aina kaveripiirissä naljaillaan, kun saatan hyvässä lykyssä pestä hiukset juurikin esim. kerran-kaksi viikossa. Mulle on ihan normaalia viiden päivän pesuväli. Käytän itse paljon muotoilutuotteita tyvessä ja se vaan yksinkertaisesti toimii! Mulla on myös samanlainen iso ja villi tukka kuin sulla. Toisena tai kolmantena päivänä hius on parhaimmillaan ja vihaan sitä suoraan suihkusta tullutta lehmännuolemaa sliippatukkaa :)

    VastaaPoista
  7. Täältä löytyy myös yksi samanlainen tapaus! Pesen hiukset 5-6 päivän välein ja ne ekat päivät pesun jälkeen on kamalat kun täytyy yrittää selvitä liukkaalla ja ylipuhtaalla tukalla. Käytän myös paljon muotoilutuotteita tyvessä ja se on kaiken A ja O.

    P.S. Ihanat hiukset sulla! :)

    T: Lumi

    VastaaPoista
  8. Moikka!

    Tosi hyödyllinen postaus, eteenkin tuotesuositukset kyllä osu ja uppos, ja sieltä lähtee moni varmasti kokeiluun!

    Mutta sitten asiaan, josta on pitäny jo aiemmin kysyä, eli tuosta hiustesi väristä, eteenkin tuo tyven väri kun on aivan I H A N A, ja juuri sellainen mitä itselleni haluan, mutta jota kampaajat eivät vain selityksistäni ja kuvistani huolimatta ole ymmärtäneet.. Joten kysyisinkin, että mitä sävyjä tuon tummemman tyven tekemiseen on käytetty? Olen jo tässä harkinnut matkaa teille beattiin asiakkaaksi jotta tuollaiset saisin, mutta toistaiseksi tuntuu tuo useamman sadan kilometrin matka, hieman liian pitkältä kun sinne suunnalle ei muuta asiaa nyt juuri ole :(

    VastaaPoista
  9. onko sulla lettipidennys vai mikä?

    VastaaPoista
  10. Anonyymi 14.33: Meillä ei valitettavasti ole tällä hetkellä myynnissä harjoja, mutta kannattaa käydä kattoo ihan päivittäistavarakauppojen harjahyllyjä. Ton mun harjan bongasin myös citymarketista :)

    Anonyymi 14.38: Käytetään pidennyksiin B*Long (45cm) ja jossain tapauksissa Nextension(50cm) tukkaa. Itselläni on päässä jälkimmäinen. Ollaan tykätty molemmista hintalaatu-suhteeltaan.

    Anonyymi 14.44: Heh kyllä muutaman päivän päästä alkaa tukka tuntua jo likaiselta, varsinkin jos oon urheillut paljon. Me aina ihmetellään täällä töissä Nooran tukkaa, sillä neiti voisi olla vaikka kaksi viikkoa pesemättä tukkaa ja se ei rasvoitu ollenkaan!

    Hiuksia voi koittaa totuttaa hiukan pidempään pesuväliin. Liian tiheät pesut ja voimakkaat shampoot voivat myös edesauttaa rasvoittumista. Esim. monet päivittäistavarakauppojen pesutuotteet sisältävät hiukselle liian peseviä raaka-aineita, jotka kuivattavat päänahkaa. Seurauksena on että hiuspohja rupeaa itse hoitamaan kuivuutta pukkaamalla rasvaa vain enemmän. Laita pipo päähän, niin saat pidennettyä pesuväliä yhdellä päivällä :D

    Aida: Kiitoksia vaan :) Moni nukkuu märällä tukalla ja se on ihan ok. Pidennysten kanssa tätä ei kuitenkaan suositella, sillä hius menee todella herkästi takkuun.

    Chatte: Tumma hius näyttää muutenkin nopeammin likaiselta kuin vaalea. Tuo Fudgen kuivashampoo saattaa paljon käytettynä tehdä tukan kanssa hiukan sameaksi, joka itselläni toimii hyvin, mutta tummaan tukkaan en ole testannut. Mut kantsii koklaa :)

    Anonyymi 5.45: Näin on, parhaimmillaan tukka on yleensä parin päivän päästä pesusta, kun se on vähän kuohkeampi ja pohjalla on sopivasti muotoilutuotteita.

    Lumi: Kiitti! Juurikin tuon takia en liian usein tykkää tukkaa pestäkkään :)

    Anonyymi 11.35: Kiitoksia ja hyvä jos sait vinkkejä!
    Mun tukka on vähän sellainen, että mitä väriä siihen laitankaan, tyvi on hetken päästä aina saman värinen eli tuollainen lämpimään vaaleanruskeaan taittava. Yleensä siihen laitetaan väri joka on tummuusasteeltaan sama kuin omani (viimeksi tais olla Lorealin 8.0) Toki kesä ja aurinko ovat tehneet tukasta taas astetta lämpöisemmän sävyisemmän.

    Anonyymi 13.11: Jep, mulla on lettipidennys :)

    VastaaPoista
  11. Moikka! Oisko teillä kuvia jostain hiusten vaalentamis projektista? Tummasta tukasta vaaleampaan... Olis kiinnostavaa nimittäin itellä alkaa kohta kyseinen urakka

    VastaaPoista
  12. Mukava kirjoitus, kiitos siitä! Ainakin kuivashampoo ja mummomuotovaahto menee kokeiluun :) Haluan myös tunkea lusikkani soppaan tässä hiustenpesuasiassa. Olen AINA pessyt hiukseni shampoolla joka päivä. Siis siitä lähtien kun olen hiuksia pessyt shampoolla. Jo tokana päivänä tukkani on tuntunut kamalan likaiselta enkä olisi voinut kuvitella meneväni edes kauppaan pesemättä tukkaa. Kesän alussa vihdoin päätin että alan pesemään tukkaani joka toinen päivä, vaikka mikä olisi. Toinen päivä tuntui pitkään kamalalta, mutta nyt monen kuukauden jälkeen tukka ei tunnukaan enää likaiselta tokana päivänä vaan on päinvastoin olen alkanut vihaamaan tukanpesupäivää, kuten moni muukin (mitä aikaisemmin kummastelin!)
    Tukka edelleen rasvoittuu jo 1-2 päivässä mutta kuivashampoo pelastaa. Olisipa joku kertonut tästä jo kymmenen vuotta sitten niin olisin säästynyt monelta turhalta tukanpesulta :) tavoitteena olisi kuitenkin vielä pidempi pesuväli. Onko nopeastikin rasvoittuva tukka mahdollista saada totutettua noin 3-4 päivän pesuväliin? :)

    VastaaPoista
  13. ..niin ja olisi kiva lukea muidenkin tyttöjen tukkarutiineista ja suosikkituotteista! (pahoittelen jos sellaiset on jo tehty, en ole lukenut kovin aktiivisesti blogia enkä jaksanut selata kovin pitkälle :)

    VastaaPoista
  14. Niiin kaunis Tytti!

    Ja hahaa, ylläri rakastin erityisesti perjantain lettilaineita...;-)

    VastaaPoista
  15. Anonyymi 4.22: Aiheesta on kyselty ennenkin, koitetaan jos kerettäis tehdä jotain postausta siitä. Nyt ei taida olla mitään kelpoja kuvia valmiina, kun unohtuu aina räpsästä ennen-kuva!

    Anonyymi 11.40: Rasvoittumiseen vaikuttaa niin paljon tuotteet, hiuslaatu, hikoilu ja jokaisen oma talineritysvauhti, mutta jos vain pää kestää niin kokeilemaan. Hiljaa hyvä tulee! Toihan on hienoa jos oot jo saanut pidennettyä noinkin paljon pesuväliä.

    Ja ainakin Nooralla oli saman tyylinen postaus tuloillaan :)

    emmi: Kääk!
    Ja kas kummaa, miten noi laineet vois muka olla yhtään sun makuun? :D

    VastaaPoista
  16. Mistä tuota fudgen kuivashampoota voisi löytää? Ainakaan Hairstoressa ja Sokos emotionissa ei löytynyt, höh!

    VastaaPoista
  17. Kannattaa googlettaa kampaamoita joissa on Fudgen tuotteita myynnissä!

    VastaaPoista
  18. Voiko teippipidennykset tehdä normaaliin hiusnauhaan missä ei ole silikoonipintaa?=) eihön ne varmaan yhtä hyvin pysy mutta joku oli tehnyt ja hänellä oli psynyt melko kauan=) kannattaako teippipidennykset painella suoristimella miedolla lämmöllä jotta pysyisi paremmin?

    VastaaPoista
  19. Anonyymi: Meillä ei tehdä Beatissa teippipidennyksiä ollenkaan, joten me ei taideta oikein olla parhaita neuvomaan niissä :S

    VastaaPoista