maanantai 10. joulukuuta 2012

Naps!

Oi ihanuuksien ihanuus! Sain ison osan minuuttani takaisin, näin kuukauden verran omalla harvahapsuilla pärjäämisen jälkeen, kun Tytti ompeli mulle pidennyksen takaisin päähän! Miten voikaan oma fiilis ja ulkonäkö muuttua niin hurjasti uusien hiuksien myötä. Ja sitten pitkän pehmittelyn ja ruinaamisen jälkeen se sai leikata mulle sen otsatukan, koska Noora ei lämmennyt sille ajatukselle aikaisemmin mimmien omien tukkien laittopäivänä. Olinhan mä just saanut kasvatettua pois sen entisen tasaotsiksen. Mutta toisaalta vaihtelu virkistää ja kyllä se tukka kasvaa. Ja nyt sain kiinalaistukan! Tytti ainakin sanoi että näytän söpöltä.

Ilme on ehkä vähän epäröivä näin aluksi..

... mutta oli kyllä sen arvoista!
  
Kiiltoa piisaa! Katsotaan kuinka kauan menee, että valitan tän otsiksen laittamisesta, kun mulla on otsalla sellainen pyörre että tukka menee keskijakaukselle itsestään. Saa föönata, liiskata raudalla ja tärkätä kiinni lakalla varmaan tovin, että toi asettuu.

Mulla on päässä nyt kolme riviä lettejä, sillä omat hiukseni ovat vielä sen verran lyhyet. Ajattelin vähän kerrata noita hoito-ohjeita omaksi ja muiden muistin virkistykseksi!

Ompelupidennyksen hoito
 •  Pidennystä ei saa repiä tai päästää takkuuntumaan. Kotihoito tulee olla hellävaraista. Kanna laukussa harjaa ja käytä sitä usein. Käytä hiustenpidennykseen joustavaa aukikampaushajaa, luonnonharjasharjaa tai Tangle teezeriä.
 • Harjaa hiukset selviksi aina ennen pesua. Älä pese hiuksia pää alaspäin. 
 • Pidennykseen ei tule käyttää tuuheuttavia, syväpuhdistavia , jälleenrakentavia tai rakennepaikkaavia tuotteita. Ne pilaavat pidennyskarvan rakenteen pysyvästi. Ota huomioon että myös Colormaskit sisältävät usein rakennepaikkaavia ainesosia. Tarkista ettei käyttämissäsi tuotteiden inciluetteloissa lue sanoja keratiini tai proteiini. Käytä vain pidennykselle sopivia ja suositeltuja tuotteita. 
 • Pese hiukset varovasti vaahdottamalla shampoo päänahkaan ja lettien väleihin. Latvoja ei tarvitse jynssätä, sillä shampoo valuu niihin kun huuhtelet hiukset. Ole varovainen hopeashampoon kanssa ja vaahdota se vain omiin hiuksiin, koska pidennyshius saattaa napata pigmenttiä paljon helpommin.
 • Älä käytä hiusten pesussa liian kuumaa tai kylmää vettä. Huuhtele hiukset huolellisesti, ettei letteihin jää shampoon jäämiä.
 • Käytä hoitoainetta runsaalla kädellä ja levitä se koko pidennyshiuksiin. Voit myös käyttää levityksessä harvapiikkistä kampaa. Huuhdellessa hoitoainetta saa hieman jäädä pidennyshiusten latvoihin.
 • Älä lilluta hiuksia meri- tai kloorivedessä, sillä pidennyshius ei kestä niitä.
 • Pesun jälkeen käytä myös jätettävää hoitoainetta. Selvitä hiukset joko aivan vettä valuvana, tai aivan kuivana. Selvittäminen kannattaa aloittaa mieluummin latvoista ja edetä tyveä kohti. Jos eteen tulee paha takku, pistä siihen ennen harjaamista reilusti jätettävää hoitoainetta.
 • Älä mene nukkumaan märillä hiuksilla. Hiukset olisi hyvä laittaa yöksi löysälle letille takkuuntumisen estämiseksi.
 • Jos jokin askarruttaa tai mietityttää, ota yhteyttä kampaajaan.
Korostan että nämä ohjeet olivat siis vain ompelupidennykseen, joten muille tekniikoille on omat ohjeensa!

Mä pääsin myös Hennalle kynsihuoltoon. Näihin jää myös kyllä niin koukkuun! Edes käsien pakkasen kuivattama iho ei haittaa niin paljoa, kun kynnet on niin nättinä! Mun omat kynnet on myös niin liuskottuvat ja katkeilevat, että joko pidän rakennekynsiä koko ajan tai sitten en ollenkaan, koska ne on muuten niin paperiset. Mutta jos vaihtoehtona on lakata itse, ja sitten kynsilakat jää kiinni kaikkii aineisiin ja pumpuleihin mitä joudun omassa duunissani käyttämään koko ajan ja käsien pesun ja desinfioinnin takia värit vaan ropisee ja halkeilee, on tää paljon parempi ja huomattavasti helpompi vaihtoehto mulle. Enkä ikinä osaisi kynsilakoilla tehdä noin nättejä ja tarkkoja koristeluja.
Suloiset hempeilykynnet <3 Ja sopivan pituisetkin, että pysyy pinsetit ja muut välineet sormissa. Kivasti ton otsiksen saa muuten sliipattua taaksekkin jos haluaa tukan pois silmiltä!

Mukavaa alkuviikkoa kaikille tyypeille!

Tinde

PS. Paljon onnea meijän synttärityttö Nooralle!

15 kommenttia:

 1. Aivan IHANA tollanen aasialaistukka. Oot muutenkin hurjan kaunis tyttö!

  VastaaPoista
 2. Missäs Henna tekee näitä kynsiä? On meinaan tosi hyvännäköset :)

  VastaaPoista
 3. No täällä meillähän se :) kattelee liikkeen menoa ja meininkiä.

  VastaaPoista
 4. Hei nyt on tosi kauniit kynnet kyllä :-)

  VastaaPoista
 5. Moi! Kannattaako teippipidennyksiä laittaa heti omien hiusten värjäyksen jälkeen? Mietin vain, kun mulla kerran ollut sinettipidennykset, jotka laitettiin parturissa ja omat hiukset piti käydä värjäämässä muutamaa päivää aikasemmin, kun värjäyksessä oma hius jotenkin "turpoaa" niin sinettien laittoon piti olla joku päivä väliä.. Onko teippipidennysten kans sama juttu? Entä saako hiuksia pestä heti samana päivänä teippien laiton jälkeen?

  VastaaPoista
 6. Toi otsatukka sopii tosi hyvin sulle! :)

  VastaaPoista
 7. kiitos Riia, minä tykkään kanssa! <3 on se hyvä että toi sisko aina ylipuhuu tai pakottaa tälläisiin ratkaisuihin. Yleensä lopputulos on ollut vain positiivista!

  VastaaPoista
 8. ite yritän kasvattaa otsista pois se just ja just yltää korvantaa niin et se ei tuu sit eteen haluisin otsiksen takas mutta omistan silmälasit ja en ole varma sopiiko ne iten yhteen miten hyvin ja toisekseen en saa sitä otsista oikeestan koskaan sitten hyvin laitettua niiin jos nyt leikkaan otsiksen jossain vaiheessa niin miten siitä saa tollasen suoran ja niin et se ei kiharru päivän aikana omistan nimmitäin sellasen pyörteen siinä sopivasti ja ne menee kosteella ilmalla ihan kiharalle???

  VastaaPoista
 9. on mullaki lasit ja vielä aika isot pokat et kyl nää tän otsiksen kanssa menee ihan kivasti :) toi varmaan riippuu hiuksesta miten menee suoraksi mut mä saan ton tollaseks föönaamalla ihan kuivasksi pyöreen harjan kanssa ja sit laitan lämpösuojia ja suoristaan raudan ja kamman kanssa ja laitan silottavia seerumeita ja viel laitan lakkaa.

  VastaaPoista
 10. nyt on hyvöät hiukset tiinalla!

  VastaaPoista
 11. haluaisin tietää, kuka tekee tiinalle ripsihuollon? ymmärtääkseni vain tiina tekee ripsiä liikkeessänne?

  VastaaPoista
 12. Mulla on eräs ystävä jonka kanssa käytiin koulutus samoihin aikoihin. Hän tekee kyllä vain harrastuksena näitä, eikä tee missään liikkeessä. Mutta jos jollekkin omat asiakkaani antaisin jos tarttisin tuuraajaa, niin hälle ne soisin samantien koska on niin tarkka ja huolellinen tekijä :)

  VastaaPoista
 13. Voi eikä Tiina! Nuo hiukses ovat niin söpöt. Tekis mieli itsekkin leikkaa otsari

  VastaaPoista
 14. Hei uimaopettaja haaveilee hiuspidennyksestä, onkohan mahdoton yhdistelmä?

  VastaaPoista