tiistai 1. toukokuuta 2012

Pipan kesätukka

Kevät on alkanut kurkistaa jo pääskylänkadullekkin ja aurinkoa ja lämpöisiä säteitä on tulvinut kampaamon ikkunoista sisään! Kaikilla on tarve päästä kesäkondikseen ja laittaa kuontalo uuteen uskoon, joten päätin että se aika koittaisi kohtapuoliin Pipallekkin. Pipa oli kasvatellut turkkiaan viime kesästä asti, ja pikkupojan reuhka oli päässyt aikamoiseksi. Monet olivatkin jo alkaneet naureskelemaan sen korvatupsuille ja takapuolikarvoille jotka laahasi miltei maata..

Vaikka rodun pitäisi olla täysin karvaton, Pipan turkki kasvaa joka suuntaan sinne tänne ja pitkäksi ilman mitään muotoa tai linjaa... Eli aikamoinen resupetteri. Viime viikonloppuna päätettiin alkaa Tytin kanssa tuumasta toimeen.


 Voihan nenä, en muistanutkaan miten kauheaa puuhaa trimmaaminen on! Ajateltiin et Tytillä on kokemusta paljonkin karvojen leikkaamisista, mutta näillä mun välineillä ei homma menny ihan nappiin. Pipa luikki samantien kylppärinkaapin alle jemmaan kun huomas keittiö Fiskarssit ja hiustenleikkuukoneen. No kyllä se sitten lopulta suostui tulla parturiin.
Kun puoleen väliin oltiin keretty, alkoi jo hermo menemään koska sitä karvaa vaan lensi ja lensi... Kaikki vaatteet, iho, nenä ja suu täynnä pikkiriikkistä terävää karvaa! Ja mun leikkausvälineet eivät tosiaan olleet ihan terässä, joten ajokone sanoi itsensä irti tehtävästään hyvin nopeasti. Tytti joutui leikkaamaan loput saksi-kampaa käyttäen ja lopputuloskin oli juuri sellainen jota voi odottaa tylsiltä Fiskarsseilta! Voi ei mitä mä oon menny tekemään mun pienelle pojalle :D Koira vaihtui rotaksi alta aikayksikön..

Vitsikkäintä tässä on toi takapuoli joka ei onneksi näy kuvassa. Karva oli niin paksua ja kone vähän temppuili, joten sinne tuli vahingossa muutama kalju läikkä, joten nyt reppanan peppu on ihan paljas..
Mitä tästä opimme? Mene seuraavalla kerralla ihan vaan koirien ammattitrimmaajalle...
Pesun jälkeen Pipa juoksi innoissaan pitkin kämppää uudella kevyellä olemuksellaan. Karva kasvaa aina takaisin, joten muutaman viikon päästä meidän "leikkaus" on jo varmasti tasaisempi :D

Tiina ja rottahäntä-Pipa

9 kommenttia:

 1. hei tää on ihan huippu mä en voi lopettaa nauramista ku mietin pipaa tossa kesäturkissa! =P

  VastaaPoista
 2. Hihii, voi koiraparkaa! :D
  Meidän hauva kokee pari kertaa vuodessa saman kohtalon ja voi hitto se on kamala homma! Mulla on vielä semmonen ihan siedettävä trimmeri, mutta kyllä vähän alkaa ottaa pannuun, kun kolme tuntia kökkii kylppärin lattialla ja karva vaan pöllyää.
  Ja lopputulos on tietenkin karvaton rotta, jolle kaikki nauraa :D Onneks karvat kasvaa.
  Rapsuja söpölle pipalle :)

  VastaaPoista
 3. No hyvä jos joku jakaa samat fiilikset! :D Mutta pakko toi on tehdä kun alkaa aurinko paistaa ihn täysii keväälläkin. Pipan turkissa ei ole minkäänlaista pohjavillaa, joten se ei ole kunnon suojaa ja mitään mikä viilentäisi sitä kesällä. Joten oon nähny parhaaksi et ajelen sen niin musta pitkä turkki ei kuumota sitä. Mutta onneksi on reipas poika niin jaksaa olla trimmattavanakin, vaikka se ei sen lempi puuhaa olekkaan :)

  VastaaPoista
 4. Voi reppanaa, näyttää vähän nolottavan :D

  VastaaPoista
 5. Minkä rotunen pipa on? :)

  VastaaPoista
 6. Piipuri on Perun karvatonkoira, joka syntyi karvallisena. :) Perun karvattomat on nimenomaan karvattomia, ihan nahkaisia, mutta näitä geenivirheettömiä karvaisia kavereita syntyy melkein jokaiseen pentueeseen :) Eli Piputin on erikoiskoira <3

  VastaaPoista
 7. Okei :) meidänkin koiran piti olla ja olikin pentuna kiinanharjakoira ilman karvoja.. Myöhemmin sille kasvoikin karvat :Dd

  VastaaPoista
 8. Mitä?? :D oliko se huijaus koira?? :D

  VastaaPoista