torstai 8. maaliskuuta 2012

Matkailu avartaa




 Poikaystäväni isukki päätti käydä Bahrainin reissumme aikana parturissa. (saksiahan en lomalle mukaan raahaa..) Mä tietenkin kiinnostuneena lähin messiin kattelemaan, miten paikallinen kollega hoitaa hommat. Asteltiin puljuun, jossa appiukko oli ennenkin käynyt tukkansa leikkauttamassa. Bangladeshilainen jäbä istui puljunsa sohvalla kampailemassa omaa lettiänsä. Kattelin ympärilleni; pari asiakastuolia, yks lavuaari, ei pesupaikkoja.. Tännehän siis kävellään vaan sisään, eikä aikoja valmiiks varailla. Jos ei pääse heti, niin jäädään odottelemaan.



Englanniksi kun miehelle jotain sanoi, niin vastaus oli aina Yes yes.. En tiedä sitten että kuinka paljon hän mitään ymmärsi, mutta rupesi kuitenkin heti hommiin. Kapaksi heitettiin joku lakanan tapainen. Eihän hiukset pesua tartte, vähän vaan kostutusta vesipullolla (itselläni ei tulis mieleenkään ruveta leikkailemaan jonkun likasta tukkaa). Mitä sitä muuta tukanleikkuuseen tarvii kun sakset ja kamman? No oli sillä föönikin, mutta rupesin kuitenkin miettimään mitä välineitä itse yhteen leikkaukseen käytän, ja mitä miljoonaa purkkia ja purnukkaa ilman en tulisi toimeen. Siinä se sitten kilisytteli jättimäisiä saksiansa ja suihki pullosta vettä. Hiustenleikkuukonetta ei käytetä, mutta veistä kylläkin. Pistin tietenkin terävänä tyttönä merkille että parturi kaivoi uuden terän paketista veitseen. Kampa oli kyllä hyvinkäytetyn näköinen..

Paikalle tuli toinenkin mies, joka hetken päästä paljastui parturiksi. Se vaan käveli sisään, eikä sanonut mitään ja rupes kampailemaan omia hiuksiaan. Sivusilmällä se pällisteli meitä kunnes sisään astui asiakas joka lampsi kanssa suoraan penkille istumaan ja sitä ruvettiin partumoimaan. Täälä ei siis näköjään turhia turista. Taustalla soi telkkarista joku bollywood luritus..

Loppu oli paras. Parturointiin kuului hartiahieronta. Sitten kädet, naama ja silmäluomet! Oishan se vitsikästä ruveta ite hiustenleikkuun jälkeen hieromaan toista. Hmm pitäskö ottaa meille käytäntöön? :D 





No siistihän siitä tuli, puolisen timmaa meni ja koko hoito tais maksaa 2BD:tä eli 4 egee..

Tyts

5 kommenttia:

  1. Hienot noi "mallikuvat" tuol seinillä :D

    VastaaPoista
  2. Mä kävin Egyptissä parturissa. Oli hyvin mielenkiintoista.. Otin pidennykset (miksi?!) jotka laitettiin kiinni liimapyssyllä, semmosella jota oon ite käyttänyt askarrellessa. Suomessa kun niitä pidennyksiä alettiin irrottaa, oli siinä parturi hieman ihmeissään..
    Hiusten pesu oli myös mielenkiintoinen, pesuallas oli, mutta vettä ei tullut :D Toinen parturi pesi hiuksia ja toinen parturi (?) kaatoi ämpärisä vettä mun päähän (ja naamalle ja vaatteille) Oli hauskaa =DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin Thsimaassa parturissa ja leikkaaja osasi sanoa vaan yes yes. Menetelmä näytti aika pelottavalta kun kampaaja kaakatti isoon ääneen muille ja heitteli saksia miten sattuu. Onneksi tuli ihan hyvä leikkaus, mutta hänen ehdottamiaan blondi raitoja en uskaltanut enää ottaa :D

      Poista
  3. miesten hiukset leikataan noin yleisesti myös suomessa, muutoin kuin "trendikampaamoissa" :) paitsi ilman hierontaa!

    VastaaPoista
  4. Joo eiköhän samaa linjaa noudateta ympäri maailmaa.. Myös "trendikampaamoissa". Suomessa en kuitenkaan ole ihan yhtä alkeellisia välineitä/tarvikkeita nähnyt.

    VastaaPoista