torstai 17. marraskuuta 2011

Sormikiharat

Vanhat kunnon sormikiharat.. Ne on jääny vähän unohduksiin sen jälkeen kun kaikenlaiset raudat ja rullat tuli suosioon. Eikä se oo mikään ihme sillä nykyaikaiset lämpömuotoiluvehkeet säästävät aikaamme hurjasti.

Mä edelleen käytän välillä tätä vanhaa tekniikkaa omiin tai asiakkaiden hiuksiin. "Sormareilla" saa ihanan luonnonkiharamaiset ja kestävät kikkurat. Lisäksi ne ovat myös oiva pohja kampauksille. Kiharat voi pistää tietenkin myös lyhkäsempäänkin tukkaan.
Tapoja on monia ja ajattelin laittaa tänne tämmösen helpon ohjeen tehä itselleen sormikiharat kotona. Tykkään muhkeista hiuksista ja tällä ohjeella sellaset saa takuuvarmasti! Eihän tämmöstä väkerrystä kauheen usein jaksa, mutta jos on vaikkapa pikkujoulut tiedossa niin tää on helppo kikka saada näyttävä tukka.

Tarvitset pinnejä, kamman, föönin ja jonkinlaisen muotoilutuotteen (muotovaahto, geeli, muotoilusuihke tai mikä nyt kaapista löytyykään!) Itse käytän yleensä tuuheuttavaa geeliä.

Mun poikaystävä ei oo mikään mestari kuvauksessa, joten katsoin parhaaksi ottaa tämmöset suttuset webcamkuvat..
1. Harjaa tukka ja kostuta sitä hieman vedellä. Ei liikaa, vaan silleen että se on "kosteahko". Mä itse tykkään tehä kikkurat semi-likaseen tukkaan, mutta se voi olla myös puhdas. Lisää hiuksiin muotoilutuote. Ihan reilusti saat lotrata, jos tahdot tukasta ison ;) Itse koen helpoimmaksi aloittaa päälliosasta.

2. Ota sopivan kokoinen osio ( mitä pienempi osio, sitä kiharampi tukka, joten jos tahdot  lopputuloksesta  enemmän laineikkaan kuin kikkaran, niin nappaa isompi tuppo hiuksia). Kieritä hiukset parin sormen ympärille tiiviiksi "rullaksi" (saa taas vähän reenata että saat sormet pois nätisti hajottamatta kiharaa).

3. Pidä tuppoa tiukasti kiinni päänahassa. Ota pinni (sellanen ihan perus) ja kiinnitä kihara sillä. Jos tukkaa on paljon tai jos se on tosi paksua, niin voit laittaa pari.

4. Noniin jos oot saanu aikaan tälläsen tötterön, niin olet onnistunut. Eikä haittaa jos se vähän hapsottaa tai on epäsymmetrinen. Sit vaan uutta osiota kehiin.  Etene suht samankokoisin tupoin kohti takaraivoa. Jos jossain vaiheessa väsyy kädet, niin et oo ainoa :)

5. Rullaa koko pää. Katso että jokainen kihara on hyvin kiinnitetty. Jos muistutat tässä vaiheessa mummo-ankkaa, niin olet hyvin onnistunut! Ite olin niin munapään näkönen etten viittiny ottaa kuvaa valmiista päästä..

Nyt ota fööni ja lämmitä sillä hetken aikaa hiuksia. Tämä jälkeen anna jäähtyä. Ennen kuin irrotat pinnit, niin varmista että kaikki hiukset ovat varmasti kuivuneet.

Itse laitan sormikiharat yleensä illalla, nukun ne päässä ja puran vasta aamulla. Pinnit on niin pieniä, että mun unia ne ei ainakaan häiritse. 



6. Ota pinnit pois. Avaa kiharoita harjaten niitä sormilla. Viispiikkinen on parempi kuin harja tai kampa jos et haluu rikkoa kiharaa liikaa. Laita pää alaspäin ja ravista tukkaa. Jos tahdot kiharasta pörröisemmän, tupeeraa kiharoita sormien avulla. Laita lakkaa ja puristele tukkaa. Mä käytin tähän loppuviimeistelyyn Redkenin Wool Shakea, joka tekee tukkaan kivan "villaisen" fiiliksen.




Viime viikonlopun biletukka toimi mainiosti myös pannan kanssa ja kiharat kesti niin hyvin että ne oli kuosissa vielä seuraavanakin aamuna ;)


Tyts

23 kommenttia:

  1. Upea lopputulos! Panta kruunaa koko homman. :)

    VastaaPoista
  2. oivoi söpöä! voiskin taas vaihteeks kokeilla tähän pitkään tukkaan, ettei tuhois aina lämpöraudoil hiuksia

    VastaaPoista
  3. oivoi söpöä! voiskin taas vaihteeks kokeilla tähän pitkään tukkaan, ettei tuhois aina lämpöraudoil hiuksia

    VastaaPoista
  4. tosi kivan näköset! tosin luulen että oon liian laiska tollasi tekemään :D

    VastaaPoista
  5. ihanat kiharat! Täytyy kyllä kokeilla itsekin, näyttää meinaan niin simppeliltä että voisi itekin onnistua :)

    VastaaPoista
  6. Pakko kokeilla itekki ! Paitsi että ekaks pitää kattoo et ei oo menossa mihinkää jos ei vaikka sovi tai onnistu :D

    VastaaPoista
  7. tosi kivat, kokeilempa heti lauantaina näitä ;)mikä muotoilugeeliä käytit alla?

    VastaaPoista
  8. Kiitosta! Käytin Mitchellin Extra-Body Sculpting geeliä. Se on ollu aika hyvä noitten alle. Jättää tuuheen ja "rapsakan" pidon, eikä tee wet-lookkia.

    VastaaPoista
  9. Sä oot hurjan söpö ja suloinen!

    VastaaPoista
  10. osaisitteko te tyypit sanoa miksi mun hiukset takkuuntuu niin kovasti niskasta? :( nää on tämmöset puolipitkät, jonku verran yli olkapäiden.. takkuuntu vielä enemmän sillon ku oli pidemmät. etenki jos tekee kiharat niin kohta on niska nii takussa että huhhuuuh..

    VastaaPoista
  11. aivan supermahtava tukka! wau!! ja noin helposti vielä tehtävissä, tai no helposti ja helposti :D itellä vaa ei oo enää pitkä tukka nii ei pysty kauheesti tekemään tuommosia hienoja kampauksia :(

    VastaaPoista
  12. tohon takkuuntumiseen en itse keksi oikeen muuta syytä kun sen että pesun jälkeen et selvitä ehkä tarpeeks hyvin niskahiuksia ja jos siellä on pienikin takku niin sehän vaan kasvaa ja kasvaa varsinkin jos tukka on kiharalla. Terveisin Paavo! =D

    VastaaPoista
  13. kokeilin noita eilen, ja onnistu kyl tosi kivasti!

    VastaaPoista
  14. WAAAUUUUU!!!!! ihan sika sika sika hienot kiharat! pikkujoulu juhliin viimestään kokeilen omiin hiuksiin! kiitti inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  15. Kokeilen ehdottomasti! Olen itsekin yrittänyt laittaa hiuksia sykeröille, mutta aina on tullut jotenkin kökkö kampaus. Tää vaikuttaa hyvältä! Kiitos :)

    http://nudeblogi.blogspot.com/

    VastaaPoista
  16. noistahan tuli ihan eeppiset! en oo koskaan millään raudalla tms. saanu samanlaisia aikaseks :)

    VastaaPoista
  17. Juu tulee vähän tällänen luonnonkiharamaisempi lopputulos :)

    VastaaPoista
  18. Kokeilin tätä näillä ohjeilla vähä aika sitten, tuloksen voi käydä tsiigaamassa mun blogista jos innostaa :) Kiitos vinkistä vielä!

    VastaaPoista
  19. hei tosi kivat kiharat! ihastuin ja varmasti kokeilen jos aika ja maltti riittää!! :) kiitos vinkistä

    VastaaPoista
  20. Oi onpa kiva idea (: mun hiuksilla tossa kyllä kestäis jonku aikaa mutta pitää koittaa sitte kun on aikaa !

    VastaaPoista
  21. perhana ku on liian lyhyet hiukset tähän! :(

    VastaaPoista