sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Bridal hair

Hyvä ystäväni meni naimisiin loppukesästä. Aaaah häät on kyllä parhaita juhlia!
Aloitettiin tietenkin hääkampauksen suunnittelu hyvissä ajoin ennen häitä. Kampaus kannattaa valita sen mukaan mikä sopii pukuun, kasvoihin ja muuten omaan makuun. Kampaajalta kannattaa kysellä riittääkö omien hiusten pituus kampaukseen, vai tarvitaanko valkkeja tai lisäkkeitä. Kiharaa vai sileää pintaa, siistiä vai sekaista, simppeliä vai massiivista, huntu, tiara, koristeita vai kukkia? Usein kampaus ja meikki suunnitellaan ja visioidaan värin tai leikkauksen yhteydessä noin viikkoa tai paria ennen häitä.

Ihaninta on omasta mielestäni tehdä kampaus tutulle asiakkaalle, koska silloin tukkaa voidaan lähteä visioimaan jo kuukausia ennen häitä. Morsiamia on paljon erityyppisiä; toiset ovat määrätietoisia ja tietävät tarkkaan mitä haluavat, toisilla ei ole minkäänlaista omaa visiota hiuksista ja toiset taas pähkäilevät monen erityylisen kampauksen välillä, eivätkä osaa päättää. Itse luultavasti olisin morsiamena tämä jälkimmäinen vaihtoehto. On niin paljon (liikaa) ihania kampauksia joista valita!

Tiesin aika tarkkaan ystäväni tyylin, joten oli aika helppo arvailla minkälaista kampausta ei ainakaan olla tekemässä. Pyysin häntä katselemaan etukäteen paljon kuvia netistä ja lehdistä jotta saataisiin vähän kartoitettua eri vaihtoehtoja. Niitähän löytyi monia kivoja ja koska Pipsa ei ollut aivan varma niin varattiin kunnolla aikaa suunnitteluun. Kokeiltiin pikaisesti eri tyylisiä kampauksia. Siitä oltiin aika varmoja, että jonkinlaista niskanutturaa ollaan kyhäämässä.
Tukassa oli riittävästi pituutta monenlaiseen kampaukseen.
Pikakampaus kokeiluja
Kokeilujen jälkeen tultiin siihen tulokseen, että niskanutturasta tulisi mieluummin snadisti kiharainen ja rento kuin siisti sileäpintainen ja sliipattu. Haluttiin kampauksesta sekainen, mutta silti sen näköinen että siihen on nähty vaivaa. Sivut saivat olla litteät ja pääliosa korkeampi. Päätin laittaa nutturaan vähän lisähiusta antamaan massaa. Koristeeksi tulisi valkoinen siro kukkanen. Puku oli simppeli merenneito-mallinen. Muutama päivä ennen häitä värjäsin tyven ja lisäsin hieman kultaista raitaa.

Halusin että päivästä tulisi ikimuistoinen ja stressitön. Hääaamu alkoikin rennosti brunssilla ja sitten ruvettiin hommiin. Oli ihana laittautua rauhassa kun oltiin varattu siihen riittävästi aikaa. Tiina autteli meikin kanssa.
Loppusilaus eli kukkanen kiinni ja morsian oli valmis lähtemään vaatteiden vaihtoon.
Itelleni väänsin kampaukseksi rennon letin.

Häävieraita :D


Ja päivähän oli täydellinen, morsian kaunis, ruoka taivaallista ja juhlat ikimuistoiset. Ihana Pauliina otti tosi nättejä kuvia häistä. Oiih on se häähumu vaan niin ihanaa! 


Tytti9 kommenttia:

 1. Moikka! Asiasta kuudenteen heti, oisin kysellyt että uskaltaako teille varata sellasta aikaa että tulee ajatuksella että haluan Gisele Bündchen hiukset ! Että tulis tollasen isomman projektin kanssa, kun tosiaan omat hiukset on olkapäille, ni tarttis värjäystä ja pidennystä eli sellasseen makeoveriin!? =)

  VastaaPoista
 2. Tuleppa vaan. Kannattaa ensin varata aikaa sihen väriin ja siinä sitten samalla voi suunnitella sen pidennyksen :)

  VastaaPoista
 3. Mulla olis kanssa kysymysta -vähän väärään postaukseen liittyen mutta enivei, Luetteko itse blogeja? Erityisesti kiinnostaa ootteko löytäny mitään meikkaus/kauneus aiheisia blogeja? Olisi mukavaa jos vaikka niitä linkkittelisitte. Itse oon koittanu metsästää - huonolla menestksellä ja parhaimmaksi nimeäisinkin teidän blogin :)

  VastaaPoista
 4. Heh kiitoksia :) Mä käyn satunnaisesti lukemassa muutamaa muotiblogia, mut en mitään kauheen säännöllisesti. Kauneus/meikkausblogeihin itse en oo hirveesti törmänny ja olis kanssa hauska sellasia käydä kurkkaamassa. Yhen kampaamoblogin oon meidän lisäksi bongannu, mut en muista sen nimeä :D

  VastaaPoista
 5. Voi kun on nätti morsian ja hieno kampaus ! mä oon miettiny tommosta liukuvärjäystä myös tukkaan mut sit oon pohtinu että miten tommosta sitten ylläpidetään nättinä kun sit jos värjää aina vaa tyven ni hetkeen päästä sul on jo puoli päätä tummana? :)

  VastaaPoista
 6. ihan tuo lettisi! voisitko laittaa teko-ohjetta tänne? :)

  VastaaPoista
 7. Olisko mitenkää mahdollista saada lettikampauksen ohjetta? Olisi kiva pikkujouluihin!

  VastaaPoista
 8. miten sellanen sileä niskanuttura tehdää?:)

  VastaaPoista
 9. Yleensä nutturaan tulee valkki sisälle ja hiukset asetellaan ja silotellaan siihen päälle :)

  VastaaPoista